Uteliv, reiseliv og kultur ligger nede

Noen syns det er viktig og holde på disse smittevern reglene uansett , og overalt , og kaller enkelte bransjer syte kopper når man legger frem konsekvensene de respektive bedrifter / arrangementer får nå og fremover med de pålagte regler som er , både økonomisk og hvilke langsikte virkninger det vil ha og om mange i det hele tatt kan starte opp igjen . Delte meninger vil det være , noen har kansje familie som har folk i risikogruppen , noen har mistet en av sine kjære , så man har forståelse for det meste her , men man må få lov og ytre sine meninger enten den ene eller den andre veien uten og bli kalt det ene eller det andre . Jeg vil bare belyse og forklare hva man sliter med , hvilke konsekvenser det kan ha og hvorfor noen er i gang og andre ikke .

Man ventet i spenningen lenge når det gjaldt hvilke antall mennesker regjering ville godkjenne på ett offentlig arrangement. 500 var nevnt og skapte håp hos endel aktører innen teater ,uteliv og konsert med ett slikt antall som dette , som kansje kunne redde iallefall en god del mindre sammenkomster. Når man da får informasjonen fra kulturministeren om hva man kunne vente seg , var det både pinlig og nesten latterlig hvordan han fremla disse tingene, nesten ikke til og tro ville mange si .

Man ville da åpne for offentlige arrangementer opptil 50 pers !!! Med avstand mellom tilskuerne for at man da kunne redde noe av kulturlivet !! Så kunne man se 15 juni om dette gikk bra og kansje , merk kansje , åpne for opptil 200 pers med avstand  og kansje som sagt , hvem kan planlegge ett arrangement som bare er kansje ? Direkte tull , umulig og gjennomføres økonomisk for noen i det hele tatt , nesten som og pisse i buksen for og holde varmen var det en som sa , klovneri sa mange og i det store og det hele , lite vits og komme med dette , kunne like godt spart seg det og holdt det slik det var fra dag en , til denne krisen var over , for ingen kan gjennomføre noe på slike premisser , hverken økonomisk og logistikk messig pga avstands regelen og antall .

Man stiller seg spørsmål om hva som er greit liksom , når de kommer med slike regler og pålegg . I den siste tiden har jeg besøkt kjøpesentre som har vært som levende maurtuer med folk overalt, tilsynelatende helt uten kontroll og køer overalt . Det er mindre smittefarlig liksom ? Har og lagt merke til at mange i den såkalte risikogruppen sitter på disse sentrene hele dagen , i hopetall, på kafeer osv , slik de vanligvis er vant til , virus eller ei . Rart syns jeg. Riktignok har butikker merket opp på gulvene ,at folk må holde en meter mellom hverandre , polet feks , spriter hendene dine med en securitas ironisk nok når du skal inn og kjøpe nettopp sprit. Her tillater de bare et visst antall mennesker inne av gangen . Man opplever stappfulle mat butikker , med avstands oppmerking ved kassene , ellers i butikken er det full gass .
Overfylte busser og køer på busstopp opplever vi hver dag , det er mindre smitte farlig liksom , ikke vet jeg .

Tanken var og være grei var det sagt , det kunne åpne for bryllup / fest , med avstand , familie kunne stå sammen med en meter avstand til andre, familier ? Bruden og Brugdom er vel ikke i familie før de er gift , og blir da vanskelig vie de med en meters avstand for og sette det på spissen. Folk med familie med seg på arrangement / konsert kan stå sammen som sagt , med avstand til andre , men mange som er i familie heter ikke alltid det samme , hvordan skal man kontrollere at det medfører riktighet at de er i familie og kan stå sammen ? Ha en lap top på innslipp døren med siden slektsgransking fremme ? En på stortinget nevnte at hotel kunne gjøre endel på dette , arrangere bryllup for opptil 50 pers , da ville det gi bedre muligheter enn og avlyse eller utsette bryllup . Himmel og hav , hvilke hotel har råd til og åpne kun for 50 pers med det som kreves av personell for og åpne ett hotel ? Det er synd og si det ,men de som sitter og styrer dette inne regjeringen har utrolig lite innsikt i dette nevnte bransjer driver med og konsekvensene det har for oss , og driver med drømme scenarier , man blir faktisk helt oppgitt .

Konserter og arrangementer med avstands regelen blir vanskelig ,og mange steder praktisk umulig og gjennomføre , og det er nok slik at de fleste må innse at denne sommeren 2020 er tapt. Puber og danse steder vil ha null mulighet med slike regler , sosial kontakt er ofte det folk søker når de går ut , og de vil gjerne danse og , det går ikke med avstands regler , og mange steder som kan ha åpent , vel og merke med mat , har ikke logistikk eller mulighet til det , da det vil koste mer enn det smaker , så det kan faktisk ikke bli likt for alle heller disse påleggene og reglene.

Til slutt her , før jeg avlyser 2020 helt , tar jeg med direktivene som utelivsbransjen er pålagt her i Bergen /Vestland ( likt Oslo)slik at man skal få en forståelse for hvor vanskelig det kan være for mange  i det hele tatt og kunne ha åpent , eller i det hele tatt ha lov og ha åpent, og alt må stenge når matservering stenger , det vil i klartekst si rundt 23.00 , så null rom for natteliv i Norge nå :

1 Pub , dansested , discotek , nattklubb eller lignende og uteservering uten mat er pålagt og stenge helt .
2. Alkohol kan kun serveres på steder som serverer mat .

3. Alt alkohol salg må opphøre senest en halvtime etter kjøkken er stengt .
4. Det skal legges tilrette for at alle besøkende i en gruppe skal kunne holde minst en meters avstand . Mellom grupper av personer skal det være minst 2 meters avstand . Avstandskravet mellom personer i samme husstand gjelder ikke .
5. Hånddesinfeksjon eller håndvask med såpe skal være lett tilgjengelig .

6. Det skal gjøres grundig rent etter hver gjest som forlater restauranten.
7.Mat må ikke serveres fra buffet .
8. Kontor for skjenkesaker delegeres å kunne stenge serverings og sjenkesteder som ikke overholder reglene fastsatt i Covid_19- forskriften.

Kunne skrevet mye mer her om dagene vi opplever , men tar med det jeg har i hodet akkurat nå , før depresjonen helt tar overhånd . Håper ting snur og alt blir bra til slutt , uten at vi mister næringen til arrangører, uteliv og reiseliv underveis .