Lettelser i korona reglene , noen jublet , andre ikke

 

Det kom som de fleste hadde fått med seg , store lettelser i korona restriksjonene , men den berømte meteren ble ikke fjernet i utelivet . Meteren er stort sett borte ellers , innen kultur med fast tilvist plass og på universitet /campus , men skal man på byen er meteren der igjen i tillegg til munnbind . Hjemme har man ingen antallsbegrensninger lenger , så der kan man gjøre det utelivet ikke kan tilby , feste uhemmet og danse . Det virker meningsløst for mange av oss , men dette er nå bestemt for og hindre mer fravær i arbeidslivet , det er altså grunnen . Vi i utelivet er da altså de eneste som skal begrense smitten en stund til og de eneste da som eventuelt vil være årsak til at smitten øker mer enn det som er ønskelig hvis meteren ble tatt bort nå slik vi tolker det , det virker helt fjernt for meg. Alle vil bli smittet sies det men vi må skynde oss langsomt , alt er basert på antagelser igjen og igjen . Hittil har feks ingen tall angående smitte eller innleggelser fra FHI og helsedirektoratet sine spådommer slått til i det hele tatt , ikke i nærheten engang . Nok en gang er det oss som jobber i utelivet som må ta støyten , enda en periode . Belastningen til personale som har jobben med og tilse at disse meter og munnbind reglene blir overholdt av gjestene er blitt stor etter så lang tid med restriksjoner som ofte justeres fra uke til uke , man er direkte sliten av det både fysisk og psykisk . I tillegg er jo signalene at det meste er fritt i samfunnet nå og det gjør jo oss til de eneste som må håndtere dette og da med gjester som snart har null forståelse da de stort sett kan gjøre som de vil ellers . Vi håper alle at dette snart er over for oss og .

Helt klart en fordel og lettelse med at man kan skjenke helt ut til 02.30 ( Bergen ). Helt klart at når man nå kan handle i baren igjen uten og måtte bestille ved bordet er en fordel , det vil hjelpe mange utesteder , men meteren er fremdeles en klamp rundt foten for de som har mindre lokaler og sitteplasser, så helt rettferdig blir nok ikke dette .Alt er ett økonomisk spørsmål , meteren fratar utelivet mesteparten av omsetningen pga plasshensyn.  I tillegg må nok de som har savnet muligheten til litt moro og vil på nattklubber og danse og mingle, eller andre dansetilstelninger , de må nok ha tålmodighet i allefall enn stund til . Disse stedene vil i stor grad være stengt inntil meter regel er borte , dessverre . Om 14 dager sies det fra Støre , men kun hvis forholdene tillater det.

    REGLER SOM ER AVVIKLET ELLER GJELDER FRA 1 FEB

Innen idrett utendørs/innendørs og skoler er nå alt fritt bortimot , anbefaling om jevnlig testing avvikles
ARRANGEMENT , SAMMENKOMSTER
Reglene for arrangementer og sammenkomster blir slik :
” Ingen antallsbegrensinger på private sammenkomster og offentlige arrangementer.
” Krav om smittevernfaglig forsvarlig drift
” Krav til arrangør om at arrangøren skal gjør seg kjent med relevante standarder om smittevern
“Unntak for meter regelen på arrangement er når man sitter på fast tilvist plass . Dermed kan man fylle alle plassene i ett lokale under arrangement så lenge man sitter på fast tilvist plass .
” Unntak fra 1 meters regel for utøvere av kultur / idrettsutøvere og idretts arrangement , deltakere på enkelte kurs og samme kohort i barnehage eller barneskole .
SERVERINGSBRANSJEN
“Krav om skjenkestopp kl 23.00 er fjernet , tillat og servere innen den tid de respektive stedene har skjenkebevilling.
“Serveringstedet skal sørge for at alle kan holde 1 meter avstand til alle andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære ( hva enn det siste måtte bety her kan man tolke som man vil , nære venner osv , ikke lett og håndheve den )
“Serveringssteder skal ikke gjennomføre aktiviteter som innebærer mindre avstand mellom gjestene enn 1 meter , her kommer da dansingen inn i bildet , det er ikke lov og danse .
” Påbud om munnbind når det ikke er mulig og holde 1 meters avstand , dette gjelder også ansatte med mindre det er fysiske barrierer mellom ansatt og gjest ( plexiglass osv )
” Krav om registering av gjester avvikles .
“Krav om bordservering avvikles .

I tillegg er pålagt hjemmekontor avviklet , karantene tider og vaksinasjoner i tillegg til teste regler finner du på kommunen sine sider , er mye lettelser der og

Slik er reglene 14 dager frem , eller lengre hvis tingene rundt dette tilsier det