Ny straffebom , men Brann vant en fotballkamp

Brann v Strømsgodset 3-0 Heggebø 1-0 etter 14 min , Valsvik sm 2-0 ,21 min, Simba 3-0 , 85 min .
Endelig satt det for Brann , etter en grusom seriestart med 6 tap på rad , kunne vi innkassere de første 3 poengene , fortjent . Man kan trygt si jeg fryktet det verste og en ny redselsfull opplevelse med laget mitt når Strand bommer på straffe som Taylor skaffer tidlig i kampen . Jeg fikk helt vondt i magen og fryktet at alt går i mot denne kvelden også , og ikke uten grunn slik det har vært hittil denne sesongen . Mye marginer imot for dette Brann laget .

Det skjer noe med en innfødt Bergenser når han ser en annen Bergenser scorer for Brann, attpåtil med hodet . Heggebø gjør det ha ble satt inn for , scorer mål , helt utrolig og kjærkommet . Denne scoringen er med på og redde både Kåre og resten , iallefall foreløpig . Mål nummer 2 for Brann kommer etter ett skudd fra Taylor ( eller var det pasning han prøvde på ) som treffer Valsvik i foten og selvmålet er ett faktum , takker og bukker , vi tar imot alt vi kan få i disse tider . Det hele krones med ett nydelig mål av Simba som kommer inn som innbytter . Han runder forsvaret alene uten og bli fristet til og slå til Bamba og skyter presist i mål , herlig . Bamba er den som havner oftest i offside i Norge , og det var han  også i denne situasjonen , så godt lest av Simba .

Kåre og hans assistent er nok reddet en stakket stund. Det ser ut til at spillergruppen står sammen med trenerne , det lover godt og er alfa omega skal man klare og redde plassen i eliteserien .Dette varmet og man kan si at ett nytt tap her , ville ingen av de involverte kunne tålt vil jeg tro . Det er langt igjen til og redde plassen , vi er fremdeles på bunn med hele 7 kamper spilt , mens de 4 nærmeste lagene over oss har kun spilt 4 kamper til nå . Uansett så dette bra ut , selv om vi var både god og heldig , heldig spesielt før 3-0 hvor det fort kunne gått galt , som det har gjort i en del kamper , men vi vinner , og Opdal blir nesten historisk der han klarer og holde nullen etter gud vet hvor mange kamper.

Det er lov og skryte litt uansett her , god moral , meget god kamp av Taylor , han blir savnet under fotball EM , hvordan han skal erstattes er ikke godt og si , Heggebø gjør det en spiss skal når han får sjansen , scorer , Strand blir banens beste , selv med straffebom , det er en sjelden sak i fotball , men fortjent , han var overalt . Utrolig innsats. Skaanes var hakket opp igjen etter sist , og hadde målgivende på 1-0 , Rasmussen kan fort bli en publikums yndling , han ser faktisk ut som en ekte fotballspiller , moro , Forren begynner og ligne litt på det han skal være , Ruben er stødig og gjøre mye bra i motsetning til Blomberg som kansje var Brann sin dårligste i dag , mye pga av at han var feilplassert ved flere anledninger , svikt i markeringene så det holder , men han kommer nok sterkt igjen . Bamba var ving , løste den oppgaven bra , helt til han ble litt for mobil og begynte og trekke mer og mer inn mot midten , og hans side ble stående åpen ,han går altfor ofte i offside som jeg har vært inne på,  defensivt kunne det straffet seg mot en annen motstander ,Strømsgodset vil nok være ett av lagene nede i bunnstriden.

Alt i alt en gledens dag i all motgangen . Jeg tror dette er begynnelsen på noe bedre med Brann , og vi er på rett vei . Vi må bare støtte de og håpe at Kåre sin plan vil bære frukter fremover . Noe forsterkninger må vi ha inn , det er til tider åpenbart . Håper det kan la seg gjøre . Nå er det ett pusterom , landslagspause , det trenger man nå , og finne veien videre .
HEIA BRANN

Full fart i Norges parker , trist at nesten all respekt er helt borte

Mange parker og badeplasser blir invadert av fest stemte mennesker , i alle aldre . Sol og varme gjør at mange mister sperren , og lar Høie være Høie , Nakstad være Nakstad og gir blaffen i deres regler og formaninger , og kaster seg ut i uhemmet festing og moro . Jeg skjønner folk , jeg forstår alt dette , folk er lei , lei av nyheter om korona hver dag , lei trynet på de som står og formaner om dette hver eneste dag , lei oppsummering om smitte tall , 40 der og 60 der, 100 her , utbrudd både her og der , karantener , munnbind , ja går man på bussen og ha glemt munnbind , ja da ser de andre på bussen på deg som en forbryter. Å gud !!! hun eller han hadde ikke munnbind på seg ! skandale .

Nå man samtidig er lei , er det en fordel at man ikke mister helt sperren syns jeg , da vil en større gjenåpning av samfunnet bli enda mer utsatt , det ser vi i andre land og byer i Norge. Utbrudd i Hammerfest , forårsaket av politi folk på bursdags feiring på ett utested av alle ting, gjør at hele samfunnet der oppe er rammet . Det viser at politi er mennesker de og , at det kan glippe for noen og enhver , som med vår egen statsminister .Kristiansand er stengt ned igjen , russ og andre ungdommer har tatt seg ut , og smitten kommer hjem til de respektive , sånn er det, ikke uventet , trønderne som var skikkelig god en stund , har nå fått smake at folk er lei , utbrudd er en følge av fest og moro og nye restriksjoner er innført . Det er det som er så jævlig kjipt , det er forbudt og leve , det er forbudt og ha det moro , man klikker snart av formaninger og restriksjoner , spesielt de yngre . De har behov for kontakt , de vil ikke gå glipp av ungdommen sin , fest og moro med venner , ting som alle andre har kunnet gjort før de ble gammel nok , der fins ingen tilbud , mange havner på McDonalds og blir jaget av politiet, jeg skjønner de 100% , vi har vært der selv .

I Bergen har smittetall gått kraftig ned . Slike nyheter skulle kansje ikke vært sluppet ut . Det bare gjør at folk mister helt sperren og gir blaffen dessverre , selv om jeg er den første til og forstå de . Nå er det faktisk mulig og ta en pils på byen utesteder uten spiseplikt og helt frem til 24.00 , jeg sier helt frem til 24.00 siden det er lenge siden .Nå slipper man og bli tvunget til og kjøpe kalde hot dog , suppe og annet fjas når man skal ha seg en øl , det meste av den maten man ble påtvunget gikk stort sett i søppelet , helt meningsløst og slikt matsvinn i en verden med problemer er i mot alt man står for og tror på . En regel som kun ett par i regjeringen skjønte noe av , resten hadde ikke peiling . Det er bevist at de ikke får med seg sine egne regler , eller hvordan man skal tolke de , for flere politikere har trakket uti med begge beina. Jeg skjønner de og jeg. Men da må man også forstå den vanlige man i gaten , at han heller ikke får med seg alt , det er nye ting fra dag til dag , uke til uke , hele bransjer sliter med og få med seg alt .Vi har selv hatt smitte på jobben , men pga gode smitteverns rutiner ble det kun berørt av ett par personer . Det viser at man har gode rutiner på våre arbeidsplasser .

 

Når alt dette er nevnt , vil jeg bare håpe at folk ikke sporer helt av nå. Faren er der , og da frykter jeg at den varslede gjenåpning fra trinn til trinn vil stoppe opp underveis dessverre . Det er mange hardt prøvede bransjer som ikke tåler mer restriksjoner , det er ikke og legge under en stol .Man vil vel ikke ha stengt ned igjen muligheten for og få seg en øl på byen når sommeren gjør sitt inntog ?
Når man ser bilder fra Nygårdsparken i Bergen med 800 mennesker samlet natt til 29 mai , uten sperre og godt i farten utover natten blir man bekymret i mange samfunnslag , det sier seg selv . Her må politiet gi opp , vanlige regler som forbud og nyte alkohol  på offentlig sted ,forbud mot og urinere på offentlig sted eller i andre sine hager blir man ikke straffet for . Når man før var uheldig og bli tissetrengt på vei feks  over puddefjordsbroen etter en tur på byen og slengte snabben ut i krise , varte det ikke lenge før onkel ga deg bøter som svei . Nå når nesten alt er regler , er disse tingene blitt fritt frem ironisk nok . Politiet har uttalt at man kan ikke bare straffe noen , da må man ta alle 800 og det er faktisk ikke mulig for dem .

Mange frykter at disse store ansamlingene av folk i parker osv , vil sette oss kraftig tilbake i en prosess som er på riktig vei. Dette frister siden reglene om besøk hjemme er strenge , og uteliv ikke kan tilby noe særlig moro og nattåpent med musikk. . Lørdagskvelden som nærmer seg , med 20 grader vil sikkert samle enda flere . Man kan sikkert ikke stoppe dette , nærmest umulig , man må bare be hver enkelt om og bruke hodet litt , og ha litt tålmodighet enda , slik at man kan kan gå lysere tider i møte for alle . Mange bransjer trenger at folk holder litt igjen enda , inklusiv min , som omhandler konserter ,kultur og uteliv. Vil det ikke være bedre og få åpne enda mer ? Og kunne leve mer normalt ? Kunne gå ut på byen til 03.00 ?
Klarer man det, holde ut litt til  ,da vil vi få oppleve konserter sammen , en dans sammen , ett natteliv sammen , en fotball kamp med fulle tribuner , ja i det hele tatt. Jeg vet det er vanskelig når man har hatt dette snart 15 måneder . Jeg håper og ber folk prøve i allefall . Man kan og slutte og grise så jævlig når man holder på , at man er lei pandemi betyr ikke at våre parker skal se ut som bossfyllingen i Rådalen , er forresten mer orden der , er kansje noen MDG sympatisører tilstede her og ?. Jeg syns i allefall at respekt for byen og omgivelsene bør kunne gå foran alt. Måtte dette jævlige viruset forsvinne en gang for alle . Jeg er lei jeg og , men vet at med og holde litt igjen , vil man få betalt for det i form av en bedre hverdag i fremtiden og som bilde under her illustrerer , fulle hus og moro .

Brann blir historisk hvis de redder plassen i Eliteserien

Stabæk v Brann 2-0 , Skytte etter 21 min , Yaw Amankwah 64 min .
Da var det sjette strake tapet ett faktum . Historien viser at ingen har unngått nedrykk etter 6 strake tap på rad fra seriestart . Hele 18 poeng har det vært og kjempe om , og Brann står med 0 av disse . Direkte trist og tragisk .
Med en så tynn stall og mange kamper i åpningen her , så ser dette illevarslende ut . Stabæk har ikke spilt så mange kamper riktignok , pga korona og karantener , men har ett ungt lag , og har faktisk ingen problemer med og slå dette Brann laget , skal vi være helt ærlig .Heller ikke vunnet på sine 6 siste hjemmekamper før de møtte Brann.

Brann begynner kampen bra , som de har gjort før i kampene , men evner rett og slett ikke denne type fotball trener teamet har lagt opp til , det må vi bare erkjenne. Når Taylor misser på en åpenbar sjanse og i tillegg bommer på en straffe som Brann’s beste skaffet oss (Rasmussen) , så er det bare og gi opp . Bamba jobber bra i denne kampen , men lite hjelp i det når han ikke kommer til en eneste sjanse . Kansje man skulle beholdt Hustad , som nå har scoret 3 for sin klubb han er utlånt til . Vi har jo ikke mye alternativer der fremme og som jeg har vært inne på , altfor tynn stall til og klare dette kjøret . Skaanes ikke så bra som han har vært i ett par kamper nå , Simba direkte usynlig i første omgang , er årsaken til Stabæk sin straffe , selv om den var i høyeste grad tvilsom , uansett klønete og komme inn i duellen med foten høyt oppe slik han gjorde . Var litt mer med i 2 omgang , men er ett stykke unna og kunne bidra skikkelig for Brann dessverre .

Taylor var direkte elendig i dag , med blant annet straffebom som jeg var inne på ,isteden scorer Stabæk på sin straffe , og i tillegg scorer eks Brann spiller og Bergenser Yaw sitt første mål for Stabæk mot nettopp Brann , er jo så typisk dette .
Jeg er hjemme og knasker smertestillende pga sykdom , man kan trygt si at jeg ikke får mindre smerter av og se dette Brann laget slite som de gjør.
Trener teamet vårt virker rådville nå , byttene kommer for sent , og Brann har lite og komme med i 2 omgang , det er rett og slett krise enten vi vil innse det eller ei . Det er ett stort press på Kåre og hans assistent nå . De må bli historiske for og kunne redde oss fra Obos , klarer de det ? Jeg tør ikke og spå noe slik det ser ut nå . De siste nykommerne kan ikke brukes pga skader og annet styr , er jo rett og slett ikke mulig alt som går galt her .Kåre sa i ett intervju at vi ikke kom til og rykke ned . Han har ikke mange med seg på det akkurat nå . Dette er bare trist .

Historiske 5 tap på rad for Brann

Brann v Bodø-Glimt 1-2 Patrick Berg 0-1 67 min , Bamba 1-1 80 min Erik Botheim 86 min .
Det ble som fryktet før sesongen begynte , 5 tap på rad , dette på bakgrunn av trenings kamper og det spiller materiellet man hadde til rådighet ved seriestart . Veldig tynt både fremme og bak , og få eller ingen alternativer på benken .
I nyere tid er det bare Sarpsborg 08 som har overlevd etter 5 strake tap i eliteserien . Dette var også første gang Brann har tapt 5 kamper på rad , utrolig kjipt kan man trygt si , i tillegg var vi nærme poeng i dag .

Vi hadde kansje fortjent poeng denne 2 pinsedag , men nok en gang glipper det på slutten , det var jævlig irriterende . Bodø har spillere som avgjør kamper , det har ikke vi øyeblikket . Vi ser ut som vi spiller med 10 mann på banen når Bamba er utpå der , elendige ballmottak , dårlige pasninger , og det virker som at både Taylor og Skaanes og andre som går i angrep , prøver andre løsninger enn og slå på Bamba da de sikkert regner med at det ender i ingenting likevel . Scoring ble de likevel på Bamba i denne kampen , mellom bena på keeper til og med , men scoring hjalp dessverre ingenting , som mot Viking . Vi mangler en notorisk spiss som scorer ofte , som Bodø-Glimt og andre lag har . Hadde vi hatt det i dag kunne man ganske sikkert tatt poeng . Utenom scoringen var som sagt Bamba bortimot usynlig og fikk ingenting til .

Kan ikke direkte klage på forsvaret i denne kampen , de holdt Bodø-Glimt fra livet , og la ned en formidabel innsats Kolskogen var god, Forren fikk det greit til i dag , Blomberg god før pause , Ruben med nok en god kamp , og i dag holdt midtbanen mål i tillegg , Rasmussen var uten tvil Brann sin beste , med en opplagt Strand ved sin side . Simba ser ut til og komme med litt etter litt , og kan bli livsviktig hvis vi skal overleve .

Uansett må vi har poeng i de neste kampene , at det ser bedre ut nå , er en fattig trøst hvis scoringer og poeng uteblir . Vi mangler spiss alternativ , der er bare hentet inn forsterkinger på midtstopper plass , de to er vel snart klar til og spille etter karantener osv . Fremme må det gjøres noe drastisk så snart det er mulig . Vi må begynne og levere i angrepet hvis ikke alle håp skal forsvinne . Jeg er sterk i troen på at vi skal overleve , selv om det ser dystert ut når det gjelder statistikker . Allerede torsdag 27 mai må vi klare og hente poeng mot Stabæk , det er mulig . Stå på gutter

Holdt nesten for Brann

Rosenborg v Brann 3-2 , Zachariassen , 11,84 og 91 min , Ruben 50 min , Taylor 54 .
Brann åpnet best , angrep uten frykt og presset Rosenborg kraftig de første 10 min , men evnet ikke å score , men så kom der en baklengs mot spillets gang etter 11 min , slike har vi vært borti før , men denne gangen fortsatte Brann og kjempe , og slapp ikke inn flere før pause . Det hele så veldig bra ut til tider , Skaanes var meget god denne første omgangen og var ett stort uromoment for RBK forsvaret . Hadde vi bare hatt en spiss som var i form til og score mål der fremme .

2 omgang startet like bra for Brann , med en strålende opplagt Skaanes , og ikke minst Ruben Kristiansen som var høyt og lavt . Ruben scorer til og med , etter 50 min . 2 min etter det har vi evig flaks at Rosenborg ikke scorer på 2 dobbel sjanser , den ene mener de er i mål , uansett så kontrer Brann og det står 1-2 i protokollen. Håpet om poeng begynte og stige , vel vitende at vi har tatt poeng der før selv om man var nederlagsdømt på forhånd .
Brann får en masse cornere uten og score på de . Kjører på , og med litt tur kunne det stått 1-3 . Isteden blir det nærsagt som vanlig etter hvert , mye rot bak i forsvaret , Forren takler seg nesten til rødt kort , og det begynner og komme en masse dårlige klareringer , byttene kommer , Barmen settes inn for og sikre , og vi sitter i sofaen og biter negler . Til slutt rakner det dessverre , Zachariassen får utlignet og på overtid blir to Rosenborg spillere stående alene , markeringene svikter helt , forsvaret kommer ikke opp i motstanderne og Rosenborg vinner 3-2 . Utrolig bittert tap dette , for her hadde vi muligheten , i allefall til ett poeng om ikke annet . Hadde Bamba kikket litt rundt seg for en gang skyld , kunne han fått med seg at Ruben var helt fri på ene siden , isteden skyter han utenfor , som så ofte før , den sjansen kunne gitt oss uavgjort   .

Brann sine beste var i Skaanes og ikke minst Ruben Kristiansen . Dette var meget godt levert av Brann syns jeg , hadde vi hatt ett par nøkkelspillere til som kunne løftet laget enda ett hakk , ja da hadde vi rodd dette i land .
Uansett var dette stor fremgang og jeg er stolt av guttene sin innsats . Klarer de og fortsette slik , da kommer poengene vi trenger .

3 tap på rad , 10 baklengs , blytungt

Molde v Brann 4-0 , Omoijanfo med 3 mål og Aursnes med 1 mål for Molde .Brann laget hang  godt med i 20 min , kansje fordi Molde ikke gadd før de var nødt ? Forren nærmest med mulighet for Brann med heading i tverrligger . Positive takter her av Brann de første 20-30 min som mot Vålerengen . men så var det jevnt slutt . Ett annullert Molde mål først , og så våknet hjemmelaget . Enkelt og score på Brann tydeligvis . Med 10 baklengs i sekken etter 3 kamper sier det meste . Ett nesten historisk faktum at Brann spilte borte en 16 mai må nesten være som en trøst i all elendigheten , bedre det kansje enn og bli ydmyket på hjemmebane dagen før dagen . Ingen tog må man delta i heller på 17 mai . Sist Brann tapte 16 mai var i 2014 mot Bodø -Glimt , 2-1 var tapet da . Brann har mye balltap i kampene , så også i denne , mye pga det ble Barmen byttet i pausen uten at de hjalp på resultatet , en pasning fremover i banen fra han i 1 omgang , ga Molde en overgang og 1-0 . 2-1 vant Brann i Molde i fjor , på ren vilje ,med kun hjelpetrener Robert Hauge som lagleder ironisk nok . Han ble jo senere avskiltet han også .

Det ser ut som det brer seg en del usikkerhet i trener teamet Kåre/Horneland etter hvert nå , det er aldri bra med ett såpass nytt trener team i klubben . Mye rokkeringer og formasjons endringer underveis , og virker veldig i villrede til tider . Kun 4 seire på 20 kamper med Kåre bak roret er vel verken godkjent eller jubel . Ambisjonsnivået er senket godt ned , det var vi klar over før sesongen , i allefall når man ser spiller gruppen man nå har og rutte med . Mye unge lovende spillere er der , men noe haster her visst man skal unngå Obos neste sesong. Det må være helt klart . Bør være ambisjoner om og overleve i eliteserien ellers skjønner jeg ingenting .
Molde vinner som sagt enkelt og trengte ikke anstrenge seg for og vinne 4-0 , slappet godt av på slutten , mange kamper tett på , så lurt av hjemmelaget . Brann kom derfor litt mer med på slutten uten at det var noe umiddelbar trussel for Molde . Brann sine motstandere før denne kampen , Viking og Vålerengen har begge vært i elendige i sine kamper , bortsett fra mot Brann . Det er heller ikke betryggende for oss kan man si .

Jeg personlig er en smule nervøs når man ser utviklingen her . De nye signeringene Brann har gjort , er de i stand til og løfte laget ut av denne hengemyren ? Ikke er de i første elleveren der de kommer fra , og mangler muligens kamptrening . Felix Horn Myhre , midtbane , kommer fra Vålerengen 30 juni , er ikke  i første elleveren nå på Vålerengen . Lars Kristian Krogh Gerson kommer fra Racing De Santander , 31 år midtstopper , Vieux Sane , 31 år midtstopper . Det er Brann sine ny signeringer nå .
Brann mangler egentlig alt som bør fungere , forsvar , midtbane og angrep . Vil disse kunne løfte oss ? Det er nok høyst usikkert , i allefall på kort sikt .

Simba fikk 20 min for Taylor , ikke lett og gjøre noe når man ligger under både på den ene eller andre måten , men ser ut til at han kan bli noe på sikt med mer spilletid ,uten tvil . Delaveris fikk 20 min for Bamba , stort sett dårligere enn det Bamba gjorde var nok ikke mulig for han og gjøre , en spiller som vil vekk er nok ikke den rette og satse på , men alternativene er mangelvare dessverre .

Rosenborg borte 20 mai og Bodø-Glimt hjemme 24 mai står for døren . At ,man står med 5 strake tap etter de kampene , må man faktisk regne med . Nykommerne er knapt klar , i allefall ikke før Bodø kampen , og man kan som sagt ikke forvente noe av disse signeringene enda. Fansen ønske om offensiv fotball kontra den defensive fotballen som var dyrket her noen sesonger , er ikke mulig og få til uten og ha spillere som takler det . Mange røster skrek om at det var bedre og tape 4-3 i en kamp , eller spille kjedelig 1-1 og 0-0 kamper . Kan være noe i det til tider , men akkurat nå er vi ikke der , nå taper vi ikke 4-3 , vi taper 4-0 , og slipper inn 10 mål på 3 kamper . Uansett hva vi vil , så må det tettes igjen bak med mindre man vil reise på kamper i Obos neste sesong .

Brann kollapset

Brann v Vålerengen 0-3 , Sahraoui 64 min , Dønnum 87 min , Dønnum 90 min.
Nok ett tap , og ikke ufortjent selv om Brann hang godt med i 1 omgang .
Spilte bra i forsvar før hvilen , men Forren hadde en brøler på midten som kunne gitt Vålerengen tidlig ledelse , men den ble avverget . Brann kjempet godt og kunne faktisk hatt et mål eller 2 , hadde Bamba sett Taylor som kom helt alene på siden og gitt han ballen i fri posisjon kunne det blitt scoring uten tvil , men istedet ble det er ufarlig skudd som var enkelt for keeper og ta . Bamba hadde i tillegg en eventyrlig mulighet til og score da han kom alene igjennom og klarte og runde keeper , og slår ballen mot mål . Der kommer dessverre Vålerengen sin kaptein skliende og får slått ballen vekk . Hadde Bamba løfte blikket der , kunne han vippet den over kapteinen . 0-0 til pause , men med Vålerengen overtak gjennom omgangen .

2 omgang ble nok en elendig oppvisning av Brann , det ble gjort mange forandringer i forsvaret underveis ,blant annet spilte Ruben i 3 forskjellige posisjoner , forklares med at Blomberg ble byttet i pausen , men opptil 7 rokkeringer i forsvaret i løpet av  kampen er jo mye da  .Brann hadde lite og by på , og til slutt fikk Vålerengen hull på byllen . En umarkert Saharaoui fikk satt ballen i mål via stangen i det 64 min . Brann prøvde og løfte spillet med og bytte inn Wolfe og nykommeren Simba , uten at de fikk vist noe som helst , Wolfe hadde i tillegg en gedigen tabbe som ga bortelaget 2-0 . Siste krampetrekning var og sette inn Heggebø for Bamba uten at det ga noe mer offensivt styrke for Brann . Det hele endte med en grusom tabbe av Opdal som ga Vålerengen 3-0 . Direkte tragisk . Vi har en lang vei og gå med dette laget før det kan snu seg , ingen tvil om det .Akkurat nå er vi så dårlig som vi fryktet , klare indikasjoner på det fikk man sett på treningskampene mot stort sett lag fra lavere divisjon. Ekspertene har ikke levnet mye håp til Brann i årets serie , og slik det ser ut nå , har de fått rett så langt . 16 mai venter Molde i rosenes by , det kan bli ett mareritt dessverre . Troppen til Brann holder ikke mål i øyeblikket , det er bare og innse . Forsterkninger må inn skal man unngå nedrykk striden , både angrep og forsvar må forsterkes , Bamba forlater jo klubben . Brann er laget vårt , vi svikter de ikke , men realitetene må man innse slik det er nå .

Ikke uventet tap i Stavanger

Viking v Brann 3-1 , Fridjonsson 19 min, Bamba 42 min , Berisha 66 min og Blomberg sm, 81 min .
Som vi ante på forhånd , så var ikke Brann i stand til og hente poeng i Stavanger . Vi har en spillertropp som vil ha store problemer til og henge med denne sesongen . Det kan bli tøft og overleve i Eliteserien . Første elleveren skremmer nok ikke vannet av noen , og benken til Brann er veldig tynn . Vi mangler profiler , vi mangler den store sjefen utpå der , vi mangler offensiv kraft som holder mål , og vi lekker bak som hull på en hageslange .

Viking kjørte rundt med Brann i 1 omgang , at det sto 1-1 til pause var i mot spillets gang , og  en sjelden heading av Bamba gikk av alle ting i mål .
Både ung guttene og veteranene på Brann hang ikke med . Denne blandingen av veteraner og ferskinger fungerer dårlig foreløpig .
Venstresiden i forsvaret er katastrofe til tider , og det som skal være en sentral midtbane , eksisterer ikke .

2 omgang var Brann litt med til tider , en dobbelsjanse var og se , men det vil seg ikke der fremme for Brann . Mangler kvalitet i angrepet. Berisha fikk isteden leke seg med Brann forsvaret , og runde elegant Opdal og sette ballen i mål . På slutten endte det med selvmål på toppen av alt , da Blomberg skled ballen i eget mål . At Opdal ble Brann’s beste i denne kampen , sier vel det meste om hva vi sliter med . Kåre vil nok på ett tidspunkt se at denne troppen ikke holder mål en hel sesong , og vil ha store problemer med og bli værende i Eliteserien hvis vi ikke får inn kapasiteter . Vi må bygge ett lag , helt klart , men vi må og overleve . Det kan bli i tøffeste laget dette Kåre . Jeg svikter aldri Brann , og flere med meg , men vi ser at dette ikke er optimalt slik det fremstår . Vålerengen hjemme 12 mai og Molde borte 16 mai kan bli ett mareritt . Innsats og litt flaks er det vi kan håpe på .Skulle gjerne vært ringside blant de 600 på onsdag 12 mai , men sykdom gjør at tv blir alternativet . Hei Brann uansett , i tykt og tynt