Finsk sisu ga seier mot Odd

Brann v Odd 2-1 , Taylor 1-0 ,straffe etter 48 min , 1-1 Bakenga etter 65 min , 2-1 Tveita , 71 min . Taylor fremsto som den rene finske sisu i denne kampen, finsk sisu står for blant annet utholdenhet , kamplyst , vilje , uten tvil noe Taylor hadde med på banen 2 dager før julaften . Banens beste ga Brann ett lite hopp opp på tabellen og dermed noen ekstra kroner i en slunken Brann kasse . Første omgang var til tider direkte kjedelig i ett jævlig regnvær og tung og vanskelig bane . Ikke mye og skrive hjem om her før Taylor kjørte av gårde i ett frekt raid som endte opp med at han fikk straffe . Straffen satt han selv i mål . 2 omgang ble litt bedre og Taylor kunne doblet ledelsen i begynnelsen av andre omgangen . Brann satset friskt til tider men det var Odd som dessverre utlignet etter Bakenga fikk nesten uhindret heade ballen i mål , Opdal ble tatt litt på sengen i den anledningen . Heldigvis hadde Taylor dagen i dag , ett nytt raid og en nydelig ball til Tveita som fikk vippet ballen i mål , det ga Brann en fortjent seier , kjærkommet etter en heller trist sesong for klubben . Resten av laget var på det jevne , Islendingen Fjoluson hadde ikke sin beste dag i sin avskjedskamp for Brann . Bamba sløste bort en haug med sjanser , skuffende syns jeg , burde satt noen av de mulighetene han fikk , litt egoistisk til tider .

Forren fikk fornyet kontrakten , delte meninger om det , men jeg tror laget trenger han i fortsettelsen når man skal bygge laget opp igjen til neste sesong . Hans enorme rutine og holdninger i kamp kan være gull verd visst han får trent seg skikkelig opp gjennom vinteren . Litt skeptisk til hans manglende fart til tider , men har tar mye igjen på rutine som nevnt , og flink og lese spillet . Hadde mye bra pasninger i begynnelsen når han kom til Brann , variert mye på det siden , men jeg har troen på at han finner tilbake til dette når sesongen begynner igjen 2021. Ellers er det 7 mann i avgang fra klubben , ikke uventet slik sesongen har utartet seg . Ingebrigtsen vil nok satse på litt andre spiller typer som kansje takler hans form for fotball bedre . Noen nye må inn etter mannefallet , men er jo ett spørsmål om hvor man skal få penger til det fra slik situasjonen er nå. Spillerne i avgang gir ingen kroner tilbake dessverre . Kansje Mohn er gavmild fremdeles ? For oss i Softball – Brann var det litt trist at Fredrik nå gir seg i klubben etter 10 år . Var utrolig gøy den gangen vi klarte og samle inn midler til og kjøpe han fri fra Løvham og gi han til Brann. Softball-Brann var en ide jeg fikk i 2008 når satsingen på unge lokale spillere var fraværende . Jeg ville starte en frivillig organisasjon som skulle skaffe midler til og hente unge lokale spiller til Brann . Jeg fikk fort med meg Marit Voldsæter og Marius Larsen fra Ole Bull scene med på laget . Sammen arrangerte vi konserter med artister som bidro gratis for at billettinntektene skulle gå til denne saken . Supportere og en del fra næringslivet var med og ga bidrag . Utenom Fredrik har vi vært med og hente Eirik Birkelund til Brann og Steffen Lie Skålevik til Brann . Vi har bidratt med billetter til unge supportere for at de skulle fylle tribunen på stadion under junior finale , og vi har arrangert cupfinale fest i Spektrum . Vi bidrar også pr i dag på stadion hvis Brann skulle trenge hjelp til arrangementer eller utstyr til forskjellige anledninger .Vi er og på grasroten til Norsk Tipping . Vi ønsker i allefall Fredrik alt godt i sin nye klubb , han har vært trofast i Brann og i en alder av 28 år må han få lov og prøve seg i utlandet syns jeg . Takk for din innsats i Brann trøyen . Vi ser frem til en ny sesong med Brann og håper Kåre og hans team klarer og løfte klubben til nye høyder .

Nok en julegave til Brann

Start v Brann 1-1 , Strand 0-1 59 min Schulze 1-1 69 min
Brann er difintivit klar for elitserien 2021 etter uavgjort i Kristiansand .
Griseflaks må man kalle dette poenget man fikk denne onsdags kvelden . Start var klart best , men en perle av ett mål fra Strand , ga Brann det ene viktige poenget som sikret laget fra kvalik og uvisshet frem mot siste kamp mot Odd som går på stadion 22 des .

Håkon Opdal uten tvll Branns beste i denne kampen . Holdt Brann inne i kampen hele veien , mens resten av laget var meldt seg ut. Fortjente 7 på spillerbørsen , utenom han var vel Strand den mest påmeldte her med en nydelig scoring. Byttene til Brann var nok en nødvendighet , for Ruben og Tveita var nok hakket bedre enn Rasmussen og Grøgaard . Bamba løp rundt stort sett i ingenmannsland , fikk lite og ingenting til , og klarte til og med brenne en heldig straffe Forren fikk . Skuddet kunne havnet over tribunen. Det var utrolig dårlig utført. Så mye mer er det vel ikke og legge til her , da måtte man skrevet om Start sine prestasjoner i kampen , for de var mye bedre enn Brann sine. Nå er det og senke skuldrene og jobbe mot neste sesong , den kan vel umulig bli dårligere enn denne sesongen . Kåre  og Soltvedt jublet når resultatet var klart , men bør seg seg litt tilbake , for det har vært utrolig lite og juble for ellers denne sesongen TAKK OG LOV AT PLASSEN ER REDDET 100%

Livsviktig poeng reddet av banens beste

Brann v Sarpsborg 08 1-1 , Vetti 0-1 etter 52 min , Barmen 1-1 etter 75 min.
Frustrende og se på , ikke noe god kamp dette , men Barmen som var banens beste , reddet oss fra tap denne søndags kvelden. Uten tvil banens beste. Han var høyt og lavt , mens resten av laget ikke var i den kategorien dessverre.
Nok ett unødvendig mål slapp Brann inn i en kamp der det gjaldt som mest og sikre 3 poeng . Med seier hadde plassen vært 100% sikret . Nå er det teoretisk mulig og havne på kvalik med 2 kamper igjen og spille . Den første er mot Start borte på onsdag og Odd hjemme 22 des , slett ikke enkle kamper .

Brann bør klare dette , men og slippe inn mål i 13 kamper på rad , som vi ikke har gjort på 25 år , viser hvorfor Brann har fremstått som ett bunnlag i år . Når man heller ikke lykkes foran mål , med 8-2 i sjanser i 1 omgang og 58% av banespillet , viser det i stor grad hvor skoen trykker . Hadde man ikke vunnet i Trondheim og mot Aalesund hjemme , så hadde dette sett meget stygt ut. Sarpsborg sin Cech kloning Utvik , når det kommer til hodeplagget , reddet en god del muligheter Brann hadde , spesielt i 1 omgang . 2 omgang var ikke Brann like dominerende , så Barmen sin utligning var kjærkommen og som sagt , livsviktig for og beholde plassen . Direkte nedrykk er ikke mulig nå. Svendesen var direkte svak idag , det gjorde seg utslag i det dårlige offensive spillet til tider. Ikke noe god søknad for kontrakt med Brann videre . Opdal kunne gjort det store med og slå ballen direkte til en Sarpsborg spiller , men reddet heldigvis fadesen med trynet sitt . En scoring der , kunne endt i Brann tap på toppen av det hele. Jeg regner med at kontrakten er reddet , mye rart skal skje om man skulle havne i kvalik . Kvalik har vi hatt dårlig erfaring med under Norling . Gjentakelse vil vi ikke ha noe av .

Avkledd i Stavanger

Viking – Brann 2-0 , Berisha 1-0 16 min , Ibrahimaj 2-0 67 min .
Brann var frisk noen minutter , frem til Berisha satte inn 1-0 , etter det gikk luften ut av ballongen dessverre . Kolskogen sklei , og med en liten dytt fra Berisha , var han ute av spill og Berisha kunne sette inn 1-0 uten problemer med en direkte svak Forren i det bakerste ledd . Kunne man blåst frispark til Kolskogen da Berisha kom seg fri ?, vel , Kolskogen sklei samtidig , så dommeren regnet nok dette som Kolskogen sin egen feil . At det var akkurat Berisha som skulle score på Brann var ingen bombe ,mange som har spilt i Brann , har scoret mot Brann etter klubbskifte , ikke få heller viser historien.
Brann var direkte svak denne kvelden i Stavanger , det må vi bare erkjenne . Vi var tilbake der vi har vært store deler av sesongen . Kåre og hans medhjelper Horneland kan umuig være fornøyd med denne kampen , ikke vet jeg hva de hadde planlagt mot Viking , men det fungerte iallefall ikke . Spillerne hang rett og slett ikke med .

 

Sander Svendsen hadden meget svak dag på jobben. Forren var også direkte svak idag , innvolvert i begge baklengs , løpt rundt med og latterligjort på Ibrahimaj sin scoring i det 67 min . Taylor var vel eneste lyspunktet hvis man skulle lete , han har vist god form i det siste , men sørgelig alene om det i denne kampen , hadde noen skudd , men ble blokkert . Bamba fikk lite støtte der fremme , fremspill og pasninger frem til han , var stor mangelvare . Alt i alt var det kollektivt svakt av Brann , Viking var best , det må vi bare ta til oss. 3 kamper igjen denne sesongen , Sarpsborg08 førstkommede søndag på stadion kl 17.00 , Start borte 9 des , og til slutt , Odd hjemme den 22 des . Plassen i eliteserien er nok reddet , det er det viktigste akkurat nå. Mye teori ute og går om vi skulle havnet på en eventuell kvalik , men det er mulig . Brann må jo kunne plukke noen poeng i de kampene som gjenstår , iallefall hjemme. Jeg skal bli glad når denne sesongen er over , elendige resultater , mye dårlige kamper, og ikke har man kunnet gå på kamp pga pandemien , noen har vært heldig og fått gå på stadion ,  men blir ikke det samme uten mye folk på tribunene , undertegnede har fått gå på stadion 2 ganger i år , nå sist mot Aalesund , så der fikk jeg med meg en sjelden hjemmeseier . Det varmet .