Absolutt ingenting går Brann sin vei

 

Vålerengen vs Brann 1-0 , Kjartansson pluss de ble snytt for ett mål, ballen var inne .
Etter vannpolo parodien mot Viking med keeper tabbe og 2-0 tap under syke forhold ( likt for begge lag ) sto altså Vålerengen på plakaten . Vi vet i skrivende stund hvordan det gikk . Smerter enormt mye og tape mot akkurat dette laget , med en fan skare som kommer til og godte seg i ukesvis sammen med utrivelige Fagermo . Blir kvalm rett og slett .

Stabæk vant sin kamp mot Haugesund , Mjøndalen tok poeng mot Odd , og Brann altså med 2 strake tap og ligger nå på direkte nedrykk . Dette kan bli i overkant vanskelig . Og overleve i eliteserien henger faktisk i en tynn tråd hvis man ser på kamp programmet til Brann fremover , kontra det de andre lagene vi slåss med har av kamper  når det gjelder kvalik plassen . Er kun den som er aktuell ,kvalik, og se oppover på tabellen er bare og glemme , det toget er vel gått for flere kamper siden. Krise er faktisk dekkende ord nå.

Pallesen var nok delvis skyld i Vålerengen sitt mål . I tillegg er ballen inne i ett angrep tidlig i kampen , og Vålerengen skulle altså hatt 2 mål . Brann får det ikke til i angrepet , der er mange muligheter , Strand alene i gjennom , helt uten press og fri vei til mål , skyter som vanlig over mål. Taylor har noen muligheter , litt ego til tider , skyter feks fra helt død vinkel uten og treffe noe som helst i stedefor og legge den ut i feltet hvor der står folk. Helt utrolig . Simba har noen muligheter når han kom inn , men treffer ikke mellom stengene . Finne ikke helt komfortabel mot sine tidligere lag kamerater . I det hele tatt , trøstesløs . Når ting først butter i mot , er det vanskelig og få til resultater , og nå ser den ut til at motløsheten er på vei til og snike seg inn . 5 kamper igjen og hente poeng i , pluss at man garantert er avhengig av at de andre lagene avgir poeng eller taper noen av sine . Det er i overkant tøft dette programmet vi har igjen . Det er faktisk umulig og spå noe som helst nå , det ser faktisk ikke bra ut . Rosenborg er neste motstander , lørdag kl 18.00 . Fremmøte bør være stort, RBK er i en smule ubalanse for tiden , der kan det ligge en mulighet for Brann. men da må man som sagt treffe mellom stengene , ha lim på hanskene og tette bak uten flere tabber.

Brann har vel kun kvalik og håpe på

Det eneste realistiske Brann kan håpe på slik det ser ut nå , er kvalik plass . Dagens resultater gikk ikke helt Brann sin vei , Mjøndalen med hele 5-0 over Kristiansund var en lei strek i regningen , Tromsø drar i fra med 2-0 over Odd mens Stabæk da heldigvis tapte 3-0 for Lillestrøm . Brann har hele 6 poeng opp til trygg plass , der ligger Sarpsborg 08 i øyeblikket med samme antall kamper som Brann har spilt . Sarpsborg08 har Vålerengen hjemme 28 oktober , mens Brann har Viking hjemme . To vanskelige kamper for begge lag kan man trygt si .

Brann har i øyeblikket 20 poeng mens Mjøndalen nå kommer halsende bak med 18 poeng , samme som Stabæk , begge lag med en kamp mer spilt enn Brann riktignok , men morgendagens kamp mot Viking må da vinnes hvis avstand til de to nevnte lagene skal økes . Det bør den gjøre skal man kunne klamre seg til denne kvalik plassen . Det er er ett stort press på guttene nå , ett press de ikke taklet altfor godt med radikalt mer folk på tribunene i forrige hjemmekamp enn det man har vært vant til på stadion på lange tider , så det gjenstår og se hvordan de takler dette mot Viking .

Mjøndalen har følgende kamper igjen og spille :
Odd v Mjøndalen , her er det mulig og hente poeng , Odd er ikke gode i år , og Brann burde hatt 3 poeng i kampen mot de .
Mjøndalen v Viking , her får vi håpe på hjelp fra Stavanger , normalt sett skal Viking vinne denne kampen .
Godset v Mjøndalen , den er ikke lett og spå , uavgjort ligger i kortene , men håper på tap for Mjøndalen selvfølgelig .
Mjøndalen v Sarpsborg08 , her er jeg redd Mjøndalen tar full pott .
Vålerengen v Mjøndalen , her blir det Oslo seier .
Mjøndalen v Bodø-Glimt , her er det mulig Glimt fremdeles spiller om gull , uansett så bør Glimt vinne denne.

Stabæk sine kamper blir slik :
Stabæk v Haugesund , uavgjort vil jeg si i denne kampen.
Sarpsborg08 v Stabæk , denne kan slå ut begge veier , vanskelig og spå utfallet her .
Stabæk v Kristiansund , her vinner Stabæk , Kristiansund er i fritt fall
Tromsø v Stabæk , vinteren har inntatt ishavsbyen , Tromsø vinner enkelt .
Stabæk v Rosenborg , normalt sett enkel borteseier.
Odd v Stabæk , her er det mulig og hente poeng for Stabæk .

Brann har altså følgende :
Brann v Viking , her må vi vinne vil jeg si , ellers så blir det virkelig pes .
Vålerengen v Brann , uavgjort i ett heldig øyeblikk kan man si her , normalt sett sliter vi mot disse dessverre , i allefall borte .
Brann v Rosenborg , normalt sett ingenting og hente her , men Rosenborg har ikke den beste utgaven  lenger , så ett poeng er mulig og redde her.
Sandefjord v Brann , en av de kampene vi kan ta 3 poeng , men neimen ikke sikkert , Sandefjord er uberegnelig .
Brann v Molde , her er det lite håp om poeng , ett lag som jakter gull.
Bodø – Glimt v Brann , nok ett lag på gulljakt , her drar vi tomhendt hjem dessverre .
Brann v Sarpsborg 08 , siste hjemmekamp og må vinnes , det kan være kampen som avgjør om det blir kvalik eller direkte nedrykk .

Litt enklere program for våre to rivaler i bunnen hvis man er veldig nøktern . Brann har noen skikkelige vanskelige kamper mot lag fra øverste halvdel . Jeg tror vi må ta poeng i kamper vi normalt sett ikke vil gjort det  , og samtidig må Mjøndalen og Stabæk ikke komme med noen overraskelser , og helst avgi poeng eller tape mot motstandere de på papiret har en mulighet til og slå . Uansett blir denne innspurten en thriller , de som holder nervene i sjakk best av disse tre , og klarer og vinne noen av disse kampene , vil stå igjen med denne kvalik plassen . Det blir en beintøff innspurt .

Uavgjort i Skien

Odd v Brann 3-3 . 0-1 Taylor etter 7 min , 1-1 Svendsen etter 12 min , Pallesen 1-2 etter 17 min Svendsen 2-2 etter 45 min , Owusu 3-2 , 52 min og endelig Heggebø med 3-3 , 63 min .’
Brann sin tredje uavgjorte på rad , her burde vi tatt alle 3 poengene . Ledet 2 ganger i første omgang , men sov bak i forsvarsfireren og ble straffet 2 ganger på det , attpåtil av en eks Brann spiller , Svendsen , som satte begge Odd sine i 1 omgang . Ikke nevneverdig suksess i Brann ,men måtte selvfølgelig få lov og sette 2 mål i denne kampen , typisk . Horneland var klar på at forsvaret sov på begge de målene , og Odd treneren fulgte opp med og si at Odd var heldig som hadde uavgjort til pause , Brann var best sa han.

Bård Finne skyter kun utenfor for tiden , høyrefoten funker enormt dårlig dessverre . Vi kunne hatt flere poeng om Finne hadde fått orden på dette , og blitt mer presis . Ikke jubel med han i dag heller, og korrekt byttet ut . Man burde kansje feks latt Simba få starte en kamp nå , gjerne allerede mot Viking på torsdag . Det tror jeg kan løse opp litt der fremme . Uansett er det skuffende og kun sitte igjen med ett poeng når man først scorer 3 mål , for det er ett av Brann sine problem, score mål.
Keeper kunne kansje tatt 3-2 målet , men rimelig sjanseløs på de 2 andre .Pallesen stanget inn ett viktig mål og gjorde jobben sin i dag , solgte seg stygt ved anledning . Sery Larsen hadde dessverre sin hittil dårligste kamp for Brann og var involvert i begge baklengs , skuffende syns jeg , Ruben og Strand på det jevne, Rasmussen med et nydelig målgivende innlegg , ellers usynlig i store deler , Heggebø jobbet og slet og var knallsterk på den viktige scoringen , trolig banens beste , Taylor var også påmeldt i dag .

Resten av kampene i årets sesong blir som cup og regne , ett sykt tøft program hvor der er mange gode lag , vil si for mange gode lag når man tenker på Brann sin tabell posisjon . Viking hjemme på torsdag kan være en mulighet og hente poeng i , Vålerengen borte er alltid vanskelig , og spesielt i år med en Fagermo og en klan som ønsker Brann alt annet enn noe godt , Rosenborg hjemme er umulig og spå , de er i toppen , men ikke vært overbevisende i år , normalt sett er vi sjanseløs her men i ett heldig øyeblikk kan vi hente ett poeng. Sandefjord borte bør vi slå , Molde på stadion blir altfor tøff er jeg redd , de spiller om gull og det gjør Brann sin neste motstander her , som Brann møter i Bodø . Der er der nok ingenting og hente skal vi være oppriktig .Sarpsborg 08 hjemme i siste kamp må man klare 3 poeng . Så er det litt med hvordan resultatene blir for lagene rundt Brann i bunnen av tabellen. Kvalik plass er jeg redd er det beste vi kan håpe på . Får vi det , tror jeg vi overleverer kvaliken med Horneland ved roret , vi skal jo garantert ikke møte Mjøndalen i kvalik , he he , så da er alt mulig . Møt frem og støtt laget mot Viking førstkommende torsdag kl.18.00

Skaanes reddet poeng når Grill hanskene glapp

Brann v Stabæk 1-1 , Mesik 38 , Skaanes 90+1 .
De 3 poengene vi burde hatt fikk vi dessverre ikke i dag heller . Brann var rett og slett ikke gode nok foran målet til og avgjøre kampen . Stabæk scorer først , på en keeper tabbe dessverre , når ballen glipper ut av hanskene til Grill og i eget mål . Jævlig kjipt må man si ,i en så viktig kamp .

Over 13000 på kamp , mobiliseringen hjalp  , men ikke på resultatet , der var duket for fest , men den uteble i en kamp som var like viktig for Stabæk som for Brann. Brann burde tatt dette hjem , tror keeper tabben tok fra oss seieren , den andre på rad i kampene . Trist siden Grill ellers gjorde grei jobb , hindret for eksempel eks Brann spiller Haugen scoring tidlig i kampen .

Sery Larsen best bak i denne kampen , Pallesen ikke det helt store , Ruben fikk lite spillerom fremover da Stabæk fikk spille etablert etter den heldige scoringen . Heltne holdt på og gjøre det helt store tidlig i kampen , ga nesten Stabæk en scoring .Finne og Pedersen fikk lite eller ingenting til , manglet både fart og pasningsfot , skuffende vil jeg si . Heggebø jobbet og slet men fikk ikke betalt i form av scoring dessverre  . Simba med litt magi når han kom inn , men ble ellers passet godt på av Stabæk spillerne . Taylor hadde heller ikke dagen , så Skaanes sin fantastiske scoring skrudd ned i lengste hjørnet reddet Brann fra total katastrofe . Håpet lever etter den , men er svekket . Søderlund som kunnet havnet i Brann , scoret 2 mål mot Mjøndalen som tapte hele 7-0 mot Haugesund , det klarer tydeligvis aldri Brann , og knekke dette Mjøndalen laget  . Irriterende. Tromsø tapte , så med seier for Brann i dag , ville det sett lysere ut. Nå er vi på kvalik fremdeles med 3 poeng opp til trygg plass , der Tromsø ligger nå . Uavgjorte kamper holder ikke lenger  , vi må vinne kamper nå skal det være mulig og klare dette . Man skal være sterk i troen skal dette gå . Man kan ikke gi opp heller , men jeg personlig hadde faktisk regnet med 3 poeng i dag , sammen med mange andre , så sånn sett var det skuffende  .

Det var viktig og befriende og få åpnet Jack’s igjen.

Det var en enorm lettelse og få åpnet Jack’s Country Saloon igjen . Denne unike saloonen plassert midt ved fisketorget på Zachariasbryggen var ett stort savn for mange , ikke minst for undertegnede . Ikke mange steder i Norge har hatt stengt så lenge sammenhengende under pandemien som vår kjære country saloon. 1 år og nærmere 7 måneder var stedet stengt. Det ble en psykisk påkjenning til slutt for oss som har vårt virke der . Stedet med sin spesielle atmosfære , stedet kun country musikk blir spilt der hele uken . Stedet med så mange stamgjester som savnet plassen si . Saloonen ble nesten som ett symbol på pandemien da den var stengt fra Norge stengte ned 12 mars i fjor til Erna åpnet Norge igjen 25 september kl 16.00.

Jeg måtte ta andre jobber når saloonen til Sheriffen var lukket og låst . Utenom at man måtte permittere seg til tider , ble det jobb som drifts ansvarlig på Zachen , med tilretteleggelse av smittevern , registering av gjester , utkaster , munnbind ekspert , (var så lei munnbind at det holdt på og klikke for meg) i det hele tatt , alt annet enn det man skulle gjøre , nemlig og lage det hyggelig for folk , skape stemning og kos. Man ble rett og slett lei seg når man kom på jobb og så stedet man egentlig skulle være på var stengt . Ingen god påminnelse til stadighet .
Det var i overkant tøft denne tiden vi var igjennom . Jeg slet med helsen til slutt . Gjenåpning kom i grevens tid kan man trygt si .

Stemningen var i allefall i taket til tider disse dagene og helgene vi har hatt åpent igjen . Smilende og blide country frelste har inntatt plassen sin igjen . Man har hatt tilreisende fra hele Norge som har fått med seg historien om Jack’s på tv2 og ellers i media, og som da ville besøke oss . Utrolig kjekt og få slik støtte . Jeg er nærmest rørt .

My kø problemer enkelte dager om helgene nå . De yngste har inntatt byen i en periode og laget store køer utenfor utestedene . Alle disse ville ut på en gang , forståelig nok da noen av de gikk glipp av feks  20 års dagen sin i fjor , eller 18 års dagen da alle discotek og lignende var stengt i fjor . Disse ville nok ta igjen dette nå , mange av de har ikke vært på ett utested med discotek før . Da måtte det bli sånn . Dette har i stor grad skremt en del mer voksne fra og ta turen ut i helgene , forståelig nok , men det vil normalisere seg etter hvert nå , vi så i allefall tendenser til det nå i helgen . Når det gjelder Jack’s har vi en egen inngang nå ved Wave , slik at man kan unngå og stå i lang kø med de yngste som skal på discotek , så løsninger fins det for og komme inn .

En del holdninger man har tatt seg til håper jeg og forsvinner etter hvert , tilgrising utenfor utestedene og i gatene er blitt ett stort problem . Fest stemte ungdommer fyker rundt i byen og hiver tomflasker og boss fra seg overalt . Noen av de stemte sikkert MDG ved valget på toppen av det hele , så her må det skjerpings til . Dette er noe alle kan være med og få en slutt på . Ligger nok igjen litt av dette som var under pandemien , at det var allmenn akseptert og innta byens parker og grise og tilbringe tiden der sammen med andre når restriksjonene hindret de og delta i ett normal uteliv. Vi får bare håpe at disse uvanene forsvinner .

Det vil forhåpentligvis nok gå seg til etter hvert nå , vi er i allefall overlykkelig og være tilbake i drift . Mye moro er i vente , man kan melde seg på Froden’s julebord 18 desember. Det begynner og bli fullt på det nå , så her må man være veldig rask for og kunne få plass , arrangementet finner man på facebook på Jack’s Country Saloon sine sider , eller ved og søke det opp . 23 oktober blir det feiring av Jack’s sine 7 år i markedet . Dette arrangementet finner man også på facebook ved og søke etter Jack’s Country Saloon feirer 7 år 23 oktober . I tillegg legger man ut på bøljan blå med selveste country bandet Hilljacks . Froden’s Julecruise går av stabelen 20 nov , det blir en knall tur av de sjeldne . billettlink til det er : https://www.fjordline.com/nb/opplevelser-til-sjos/8137/julecruise-frode-bergen-stavanger
Man kan og gå på fjordline.com og søke på opplevelser til sjøs , så finner man det der også . Nå er alle restriksjoner borte også , så det blir hæla i taket .

Masse gøy i vente , nye jenter har og tatt plass bak baren , vår nyeste og smilende Jenna er attpåtil flink og synge og tar seg til tider en låt for våre gjester . Vi koser oss nå , vi skal komme oss over kneiken vi hadde . Livet skal leves igjen . Dansegulvet fylles og musikken strømmer ut i lokalet . Gleden er tilbake . Velkommen til oss

Sjansesløseri , forbannelsen lever videre

Mjøndalen v Brann 1-1 , Taylor 0-1 , Larsen 1-1 .
At det er mulig og rote vekk seieren her er nesten ikke til og tro . Total dominans hele første omgang og sjansesløseri av en annen verden i 2 omgang , er rett og slett for jævlig . Skal ikke være mulig og rote det til slik som dette, nok en gang mot Mjøndalen som scoret på sin bortimot eneste sjanse. Utrolig skuffende , dette trodde jeg faktisk vi hadde kontroll på , men den gang ei .

På denne banen har ikke Brann vunnet siden 1975 , og heller ikke slått Mjøndalen siden 1992 . Den nå så omtalte forbannelsen lever tydeligvis videre . Og gi vekk poeng i denne kampen er bortimot utilgivelig.
Her burde man feid all tvil til side . Når man har total dominans i første omgang , og Mjøndalen får utvist Alvin Sporrong helt på slutten av omgangen og Brann kan spille 11 mot 10 i hele andre omgang burde dette vært tatt hjem , egentlig uten altfor store problemer , men det ville seg altså ikke .

Alt lå til rette denne søndagskvelden , 6-700 rødkledde hadde inntatt tribunen bak det en målet , ett fantastisk syn som varmet mitt Brann hjerte . Endelig var det slik vi ville se, en vegg av rødt med innsats og støtte for laget i ett helvetes vær. Det bøttet ned , man ka gjør nå det , vi er best for det. Utrolig bra innsats. Noen bluss burde ikke lage problemer i etterkant , gleden av og kunne samles igjen for laget på en bortekamp burde være unnskyldning god nok . Man hatt få eller ingen muligheter til dette under pandemiens strenge regelverk og tiltak .

Brann var best , nydelig scoring av Taylor med regissør Heggebø med en utsøkt pasning. Dominans av Brann frem til pausen . Etter hvilen skulle Brann altså spille mot 10 mann . Det ble litt avventende syns jeg i begynnelsen av 2 omgang . Man burde lagt mer trykk på fremme , for og gå for scoring nummer to som kunne avgjøre kampen , men slik ble det ikke . Isteden bokser Grill en tilsynelatende enkel ball rett i bena på Lars Olden Larsen som enkelt lobber den i lengste hjørnet og det står 1-1 . Er det mulig ??????.
Da våknet Brann etter hvert, byttene kom  . Simba kom inn , Rasmussen kom inn , sjansene kom , men ingen gikk i mål . Nærmest utrolig . Simba igjennom alene , ballen settes utenfor , Simba da ! slike sjanser skal settes i mål . Man blir bare frustrert av sånt , Taylor hadde flere muligheter , burde kansje slått pasning til noen  andre i bedre posisjon på ett par av hans muligheter , ble litt ego ved ett par anledninger . Rasmussen burde satt en sjanse han hadde , Simba hadde attpåtil en som gikk i stang /tverrligger helt oppe i krysset , heller ikke den skulle gå inn . Helt sykt spør du meg .

Brann gir vekk poeng her , uten tvil , Mjøndalen fortjente ingenting  , men fikk det likevel . Kvalik har vi fremdeles , med Tromsø 4 poeng foran oss. Muligheter er der enda, men det skulle og burde vært 3 poeng i dag for og gjøre det en smule lysere . Vi får bare krysse fingre , og ikke gi opp . Heia Brann og heia våre fantastiske supportere. Neste kamp er hjemme mot Stabæk 17 oktober kl 17.00 . Den må vinnes , møt frem og støtt laget nå !!!!!