Byrådet vil ikke ha bybane i tunnel

Jeg som født og oppvokst sentrums gutt er levende opptatt av denne bybane saken som har pågått i årevis, uten at det er kommet til enighet .Der er sikkert brukt en god del midler underveis her på dette når saken hele tiden trekker ut . Det mest irriterende er partiene som har gått til valg på nei til bybane over Bryggen , for så og skifte mening for og komme i posisjon i byråd og bystyre med andre parti . Dette har svekket tilliten til disse partiene blant velgerne som siste valg nok var en klar indikasjon på.
Kansje en fattig trøst da de partiene det gjelder ved siste valg , fremdeles er i stand til og danne ett svakt byråd , som likevel kan være en uting for oss som er motstandere av bybane over Bryggen .

Jeg er som mange mange andre sterkt i mot bybane over Bryggen . Jeg vil kjempe mot dette med nebb og klør . Jeg skal ikke gå inn på alle argumentene som dette handler om, for de har nok vært nevnt i alle sammenhenger og fra mange hold , så der tror jeg nok de fleste av våre innbyggere er informert , og ganske så sikkert enig i at en bybane over Bryggen aldri må bli noe av .

Det nye byrådet erkjenner faktisk overraskende nok at det er lite tillit mellom partiene , folk og bysamfunn i denne saken og vil altså ha en utredning om tunnel bak Bryggen fra Peter Motzfeldts gate , som da gjør at bybanen ikke vil gå direkte over Bryggen men heller ikke i en tunnel direkte til Åsane . Med dette erkjenner byrådet nok at kampen om bybane over Bryggen er tapt vil jeg tro , og søker en løsning de selv kan leve med med uten og tape helt ansikt i saken. Alt er bedre enn ingenting vil jeg si . Ett mindretalls byråd bør jo innse at folket har talt. Vi i gruppen Nei til bybane over Bryggen vil iallefall aldri gi oss på dette.

Brann scoret mål

Brann vs Bodø-Glimt 1-1 . Etter lang tids måltørke scoret Brann mål . Bamba var tatt inn i varmen igjen og scoret mot Bodø laget. Det viser seg at hans karantene på flere kamper etter massakren mot Wangberg pluss bråket etter det internt i klubben , ikke har vært gunstig for Brann og ganske sikkert kostet klubben endel poeng . Han er den som kan score for Brann i øyeblikket , de andre er ikke i nærheten dessverre .

Undertegnede møtte opp på kampen som obligatorisk er når man er Brann supporter uansett hva som skjer . Laget og klubben skal støttes i gode og onde dager, selv om i dag var formen min elendig , med feber på vei , tjukk hals og vond kropp på en kald mandags kveld.. Heller ikke på denne kampen var det allverden og juble for og det gjorde ikke helsetilstanden min noe bedre .
Bodø – Glimt var best og ble snytt for ett mål , feilaktig avblåst for offside. Det målet hadde nok gitt Bodø laget seieren vil jeg tro , for på slutten hadde Brann mer enn nok med og forsvare seg.

Ruben Kristiansen med nok en god kamp , han og Opdal var nok Brann sine beste igjen , Opdal reddet oss nok en gang fra tap vil jeg tro , i tillegg til dommer hjelpen som ranet Bodø -Glimt fra en scoring .Sikkert jævlig irriterende for Glimt sitt trener team og spillere siden de faktisk er med i gull kampen mot Molde.

Fredrik Haugen sine 250 kamper for Brann ble markert som seg hør og bør , og har dermed skrevet seg inn i historiebøkene . Vi i Softball-Brann er meget stolt av det. Kjekt og ha Fredrik tilbake , men etter så langt skade avbrekk kan man ikke forvente at han skal revolusjonere laget og spillet med en gang , han hadde ett par pasninger som kunne gitt uttelling , men han kommer nok sterkere etterhvert , det er jeg overbevist om.

Denne sesongen ble aldri det vi faktisk trodde og håpet på. Endel kamper gjenstår , målet med de for Brann sin del er og komme fra de med æren i behold , det må være målsetningen , ikke minst i neste kamp som går mot Vålerengen borte. Gjøre det beste ut av det som er igjen , og begynne og tenke på neste sesong , evaluering må til , grep må taes for og få skuten på rett kjøl neste år. Vi har vært med på det meste med laget i alle år , så vi gir aldri opp . Ting vil snu , det gjør det alltid i fotball . Laget er i mitt hjerte uansett , selv om man har ytringer når ting er som de er . Det er lov og mene , engasjement kalles det , faktisk er det mye bedre enn likegyldighet . Likegyldighet gavner hverken klubben eller laget .

Keepere i fokus

En lang fotball helg for undertegnede er nettopp over. Jeg begynte helgen med og se kampen mellom Leeds U vs Birmingham , og Leeds vant 1-0 , slettes ikke ufortjent heller. Leeds U er mitt lag i England og har vært det siden jeg kom ut av bleiene. Opprykk til premier league er jo det vi hardt prøvede fans lengter etter nå , etter sesonger med nesten , og i år feirer klubben 100 år. . Leeds sine 70 % mot Birmingham sine 30% i banespill i 1 omgang sier litt om Leeds slik de fremstår i mange kamper , men disse berømte målene uteblir. Mange poeng tapt pga at laget mangler en notorisk spiss . Bamford på Leeds leverer ikke i øyeblikket og fremstår temposvak og lite på hugget , ikke uten grunn han ble byttet ut i pausen i denne kampen mot Birmingham . Leeds U må kjøpe inn en spiss i overgangs vinduet i januar skal opprykk drømmen holdes oppe. De har som Brann , mangel på scoringer men er nok mye bedre ellers.
Jeg håper iallefall at i denne sesongen skal det skje .

Søndag startet jeg dagen med og se kampen Real Sociedad mot Betis , 3-1 vant Ødegaard sitt Sociedad , og det er imponerende og se hvordan denne gutten har utviklet seg, han kommer bare til og bli enda bedre. En profil er på gang .

17.30 var det oppgjøret Manchester U vs Liverpool som sto på programmet . Selvsagt ser vi slike kamper , ett oppgjør som alle vil se med 2 lag som har mengder med supportere i Norge og ellers i verden. De fleste levnet nok ikke Solskjær sine elever store sjansen i denne kampen slik de hadde fremstått hittil denne sesongen . Pogba skadet blant flere andre gjorde at mange mente dette ville bli ett solid tap . Helt enig var ikke jeg på det , jeg syns altfor mye spill skal innom Pogba i kampene og han sinker ofte da overgangs mulighetene. Jeg var av den oppfatning at det kansje var en fordel at han ikke var med i denne kampen . Jeg må jo si at jeg muligens hadde rett , for Manchester U spilte sin beste kamp for sesongen og kunne med litt mer tur , faktisk vunnet kampen . De ga Liverpool mye større problemer enn de hadde ventet , så all ære til Solskjær og laget slik de fremsto idag . 1-1 var vel greit slik det ble

Siste kampen jeg skulle se idag var mitt kjære Brann , ikke denne kampen var noe jubel heller for laget vårt , en sjelden scoring av Brann , satt inn av Teniste , med en keepertabbe som gjorde at ballen gikk i mål var beholdningen . Kampen handlet faktisk om det , Opdal reddet oss fra tap , vi skapte ingenting , tannløse så det holder , griseflaks at vi får ett poeng , vi ble rundspilt til tider mot ett lag som hadde flere hordalendinger i start oppstillingen enn Brann . Tidligere Brann spiller Amin Askar hadde store sjanser og kunne senket Brann , Steffen Lie Skålevik kunne faktisk avgjort kampen på overtid. Trøstesløst spill av Brann dessverre , vi er ikke gode nå , det har vi vel ikke vært på lenge , angrepet er som og ha fjernet gebisset på en person , totalt tannløst som nevnt . Bodø -Glimt neste og hjemme , mandags kamp 28 oktober kl 19.00 . Jeg håper jo at folk dukker opp på kampen , men det er lite folk på kampene generelt i norsk fotball i år , Molde spiller om gull med nesten tomme tribuner , Rosenborg hadde ikke fullt stadion mot Brann som de pleier og ha , blaserte trøndere fyller vel tribunene kun visst de spiller om gull . Konkurransen fra utenlandsk fotball , spesielt da England er stor. Vi må rekruttere nye generasjoner , vi må lage opplegg for barn og unge både ved stadion og med spillere i større grad enn det vi gjør nå . Vi må ut til folket , der må skapes profiler og helter på banen , slik man alltid hadde før , og sist men ikke minst ,der må scores mål og skapes atmosfære og underholdning på banen . Fredrik Haugen kom innpå idag og fikk sin kamp nr 250 for klubben . Det er vi fra Softball som fikk han til klubben meget stolte av.

Jack’s Country Saloon feiret 5 flotte år

Helgen 11 og 12 oktober 2019 hadde Sheriffen (undertegnede ) invitert til feiring av Jack’s Country Saloon sine 5 suksessfulle år . 5 år med fulle hus , hvem hadde trodd det på forhånd bortsett fra Sheriffen og hans venner.
Ideen var lansert etter ett prøve prosjekt i Sun Z bar på Zachen om torsdagene , der sto Sheriffen og fyrte ut country låter i ett lokale som var mest kjent for disco og hip hop , men de country frelste dukket faktisk opp der , og ideen om ett eget lokale til denne sjangeren var tent. Continue reading “Jack’s Country Saloon feiret 5 flotte år”

Nok en kamp uten Brann scoring

Brann – Molde 0-0 . God kamp av Brann , og best generelt sett i denne kampen , men de berømte målene uteblir igjen . Det sies at det er 6 timer og 40 min siden Brann scoret mål , så problemet er åpenbart. Ett par svære muligheter hadde Brann riktignok i denne kampen . Ett skudd som gikk i krysset/tverrligger av Teniste og en suser fra en opplagt Komsoon i denne kampen hadde gjerne fortjent en bedre skjebne. Serielederen Molde hadde ett par muligheter de og men den største av de tok Opdal seg av , han har vært i god form i det siste , men hadde ellers en rolig jobb på stadion denne dagen. Molde var tamme for og være de, så slik jeg har nevnt , var Brann best .

Ruben Kristiansen gjør nok en god kamp , han har iallefall vært i form i det siste , høyt og lavt i denne kampen og , og banens beste .Vormgoor meget god i dag og , vil bli savnet hvis han forsvinner , har nevnt tidligere at de bør strekke seg kansje litt lenger for og beholde han .
Ergerlig at vi ikke vinner denne kampen , da Rosenborg tapte idag. Med seier idag kunne 4 plassen vært mulig og snuse på , en plass som hadde kansje gitt europacup , men avhengig av hva Odd gjør i Nm.

Tilskuere etterlyste bytter da målene uteble , undertegnede og trodde kansje det var en del av planen, men ingen Bamba feks kom inn merkelig nok , varmet opp og gjorde seg klar men fikk beskjed om og sette seg igjen , han var ikke klar mente treneren ? Tror ikke om de hadde gitt han 15 min ville gjort noe skade , han hadde gjerne avgjort kampen i ett heldig øyeblikk . Grøgaard fikk komme inn ifølge treneren pga av at han var god i Trondheim sist. Det er jo sant og , men hva himmelen kan han kunne utrette på 2 min ? Merkelige greier.

Storfint besøk på stadion idag som vekket gode minner hos undertegnede , Seyi Olofinjana og Paul Scharner var på kampen , 2 spillere som gjorde seg bemerket i Brann i sin tid , spillere av høy kvalitet som hadde en lang og god karriere i både England og Tyskland etter oppholdet i Brann .
Paul Scharner etterlyste flere tilskuere på kampen , syns det var merkelig lite folk når man møtte serielederen , det var han ikke alene om . Alt i alt mye bedre av Brann de 2 siste kampene enn på lenge , men fotball handler  om og score mål. En ingrediens som avgjør kamper . Den er mangelvare i øyeblikket , så der er den store utfordringen nå , scores altfor lite til og henge med i toppen .