Bybanen på budsjettsprekker , den vanlige mann i gaten må ta regningen .

 

Så var det på an igjen med feil kalkulerte budsjett , feil i kostnadsberegninger , uavklarte endringer , rest risiko og og økte utgifter på enterprise bemanninger , forsinkelser. Har vi hørt dette før ? Det har vi , omtrent på alle prosjekter som har vært satt i gang , enten av kommunen , fylkeskommunen eller staten , slår aldri feil , men prisen ? Den må vi betale . Man kan rett og slett bli oppgitt av mindre . Ikke kan man gjøre noe med det heller når skandalen først er i gang , og dette gjelder bybanen til Fyllingsdalen. Det eneste vi kan gjøre og må gjøre , er og stoppe at denne galskapen havner over Bryggen i tillegg. Der vil de aldri kunne beregne 100 % kostnader uansett og summene for utbygging den veien vil bli astronomiske. De vil ikke kunne forutse se hva de kommer til og støte på , heller ikke anleggstiden vil de kunne beregne 100% og dermed uvisse kostnader på mannskap og materiell , rett og slett på lykke og fromme og vi må betale prisen .

Bybane Fyllingsdalen :
Det 4 byggetrinnet blir dyrere enn kalkulert i januar ( til nå 267 millioner )

Mye er ikke ferdigstilt , der er ting som mangler sluttoppgjør og uvisst når det kan skje

Merkostnader på 100 mill som tilskrives felleskostnader  , 38 millioner i grunn erverv , 102 millioner i økte enterprise kostnader  . Årsaker som uavklarte endringer , flere ansatte enn beregnet over lengre tid enn planlagt , og rest risikoen som det heter kan øke merutgiftene betydelig .

Feil i kostnadsberegningene gir altså en budsjett sprekk på over en kvart milliard. Man tar ikke med mulige prisøkninger eller bemannings/utstyrs problematikk i beregningene .Det har ikke kommet nye kostnader i prosjektet sa leder Håkon Rasmussen i februar , jaggu sa jeg smør , alt er ikke på bordet enda og forsinkelser og flere prisøkninger vil komme , bare se på diesel /bensin utgiftene som nå er skyhøye , her går jo transport og graving på nevnte drivstoff .  Regningen på disse feilberegningene er det altså den vanlige mann i gaten som må ta , i form av økte bompenger . Det er faktisk ikke riktig og holde på sånn lenger . Noen må sette foten ned .

Er vel ikke vanskelig og tenke seg hvordan dette vil utarte seg ved en eventuell utbygging gjennom sentrum , over Fisketorget og utover Bryggen . Budsjettoverskridelser som ikke ligner grisen må man bare beregne og prisen ? den må den vanlige mann i gaten ta . Selve budsjettet i utgangspunktet vet de ikke helt hvor de skal ta pengene fra , mulig Bakke må legge inn ett godt ord til oljefondet ? Ikke vet jeg hvor ellers MDG skal finne penger til drømme prosjektene sine , engangs grill og havre dekker ikke disse utgiftene .

Den politiske situasjonen vi har nå med byrådet i denne byen har altså tenkt og kjøre på med denne galskapen uten og blunke .Har de noen gang lest vegloven feks ? I så fall gir de blanke , og det er utilgivelig spør du meg  , VEGLOVEN SIER  :

§ 1a : Formålet med denne loven er og trygge planlegging , bygging , vedlikehold og drift av offentlige og private veier , slik at trafikken på veiene kan gå på ett vis som trafikantene og samfunnet til enhver tid kan være tjent med . Det er en overordnet målsetting for veg styresmaktene og skape størst mulig trygg og god avvikling av trafikken og ta hensyn til naboer , ett godt miljø og andre samfunnsinteresser ellers .

Når det gjelder en utbygging av Bryggen vil ingenting av det som står i denne loven bli overholdt , heller tvert imot . Ødelagte næringer , ødelagt miljø , dårlig trafikksikkerhet eller umulig avvikling av trafikk  , ingen fremkommelighet verken for bedrifter eller fastboende , ergo ingen hensyn til naboer eller samfunnet for øvrig. Planene om og sette i gang dette før en eventuell avlastningstunnel i Fløyfjellet er ferdig , er jo galematias  , noen må ta til vettet nå . Noen i det politiske liv må innse at dette må skrinlegges . Ingen av oss vil gi oss på dette nå , vi avdekker hele tiden ting som ikke har vært oppi lyset eller skjult med overlegg . Det er ikke sånn det skal være . STOPP GALSKAPEN

Mjøndalen knust , forbannelsen endelig brutt

 

Brann v Mjøndalen 7-0 !!!! Skovgaard 1-0 , 11′ , Skaanes 2-0 , 57 ‘ , Rasmussen 3-0 ,60 , Finne 4-0 , 5-0 , 6-0 , 75’77’87’ Blomberg 7-0 , 90+2

For en fest dette ble , når vi endelig skulle knekke en 30 år gammel forbannelse , så gjorde vi det ettertrykkelig . Vi totalt knuste disse bruntrøyene og skapet ble satt på plass en gang for alle , helst sykt deilig . Mange av spillerne var ikke født en gang sist vi slo dette laget , mens vi som har levd en stund har virkelig hatt traumer pga dette Mjøndalen laget , men endelig kom det vi ventet på , og da rant det virkelig inn . Snakk om og knekke både spøkelser og forbannelser så overbevisende , tror neppe den største optimist kunne trodd på ett slikt resultat . ELSKER BRANN !!!!!!

Brann rundspilte de fra første stund , at det sto bare 1-0 etter 20 min var jo nesten ikke til og tro , ene sjansen etter den andre haglet rundt ørene på Mjøndalens keeper, Castro hadde muligheter , Skaanes ,Rasmussen , Heggebø , ja i det hele tatt bøtter med muligheter , men det ble bare med Skovgaard sin utrolig nok . Mjøndalen kom litt mer med etter 25 min , hadde faktisk ett skudd i stolpen som gjorde at skepsisen i ballspark og Ba begynte og stige igjen , ikke uventet fra denne media gruppen , skal ikke mye til før det heller mot det negative fra den kanten ,nå kunne Mjøndalen bli skikkelig farlig var ordlyden .
Brann ville det totalt annerledes og feide over dette Mjøndalen laget som knapt visst hva som traff de utover i 2 omgang .
Før kampen var det mange som etterlyste ett spiss bytte , etter at Heggebø har fått nærmest klippekort på spissplassen , uten og lykkes , iallfall ikke når det gjelder og score mål . Jobber hardt men vil seg ikke for han , burde hatt ett par mål i denne kampen og men selv ikke i denne fest forestillingen ville det seg for han. Utrolig kjipt da , men Finne kommer inn og bare bekrefter at han vil ha den plassen fra start nå , det gjør han med ekte hat trick og en sykt bra målgivende til Blomberg som bare lobber nydelig over keeper og det avsluttes med 7-0.

Brann har da scoret 13 mål på de siste 3 kampene hjemme og sluttet og slippe inn mål , det er virkelig overbevisende . Helt klart at kursen tilbake til eliteserien er satt. Dette ser veldig bra ut . Laget fungerer veldig bra både som enkelt spillere og laget sammen .
Borti 10 000 tilskuere på en OBOS kamp en mandag kl 18.00 er sykt bra , fansen har funnet veien tilbake , vi er på vei mot gamle høyder både med stemning og fremmøte , både borte og hjemme . Utrolig imponerende , selv eliteserie lag er ikke i nærheten av dette trøkket . JA VI ELSKER BRANN.

 

Dyngeland , hadde så lite og gjøre at han kunne gått og trent vekter i gymsalen underveis , dusje var vel helt unødvendig da han knapt trengte og bevege seg .

Svenn Crone , spilte på den minst dominerende siden , men pytt pytt, vi er best for det , flott målgivende .

Ruben , stødig som vanlig , tar de tøffeste løpene bak i forsvaret , har en makker i Skovgaard som ikke liker og løpe , Mjøndalen ble lilleputter i mann mot mann duellene med Ruben .

Skovgaard Larsen , klarte altså og score , etter han hadde karret seg opp i feltet til Mjøndalen , en prestasjon bare det , og kunne jogge over banen , ikke det vakreste mål vi har sett , men ett av de viktigste og det kom nettopp mot det laget vi trengte scoringen mot .

Wolfe , litt rot da Sveen fikk skutt i stangen , ellers en herlig kamp med 2 flotte målgivende

Rasmussen , for en kamp , at han bare scoret ett mål er rein uflaks , stadig på hugget , blir en stjerne denne karen her .

Sivert Helten Nilsen , vi har vel knapt hatt en stødigere kaptein på mange år , dette er rett og slett sjefen sjøl , en kaptein som styrer skuten unna skjærene med stø kurs mot målet .

Kasper Skaanes , første kamp fra start på snart ett år , burde scoret og hatt assist før det var spilt 6 min , men hva gjør nå det når han setter ett mål knapt  Haaland eller Messi kunne gjort make . Sykt bra kamp , banker på start elleveren for alvor .

Børsting , jobbet seg ihjel , hadde mange nesten muligheter , men skikkelig god kamp . Skal hjem og gifte seg i spillepausen nå , vi gratulerer .

Heggebø , stakkars gutt må vi kunne si , han har vel knapt hatt en større sjanse enn han hadde i denne kampen , men det vil seg ikke for han , jobber godt , men ett spillemål på 9 kamper er faktisk ikke godkjent i denne viktige opprykks kampen vi har . Finne har meldt seg kraftig på nå , ingen tvil om det .

Blomberg , lite tid som innbytter , men markerer seg , trør til og scorer ett sykt flott mål , gullgutt

Finne , får ingenting på de respektive spillerbørser , grunnet for lite tid på banen , men han trengte ikke lengre tid for omtrent bli banens beste ,HAT TRICK !!!! målgivende og rundlurte Mjøndalen spillerne som sikkert er svimmel enda , sammen med sine egne supportere neppe visste hva som traff de. Dette må jo være årets søknad om og få starte neste kamp  , SOM SPISS !!!!

Brann leder nå tabellen med 23 poeng med en kamp mindre spilt enn Mjøndalen med sine 22 poeng  . Det er 5 poeng ned til de neste rivalene og Brann er så langt det eneste laget som er ubeseiret .

Neste kamp er en treningskamp mot Haugesund , 12 juni . Dette pga landskamp uker nå og pause i serien.  Neste OBOS er først 19 juni borte mot Stjørdals-Blink  kl 15.00 , er vel bare og begynne og planlegge borte tur . Det ser lovende ut nå , både på banen og tribunen . Jeg er faktisk veldig lykkelig nå når jeg ser denne utviklingen både på bane , tribune og blant de meget påmeldte ansatte . Måtte det bare fortsette.

Nå er det på tide og vinne over Mjøndalen

 

Nå må vi slå dette Mjøndalen laget og innta tabell toppen, nå må vi riste av oss dette spøkelset som har gitt oss så mange dårlig resultater mot dette laget . Styrkeforholdet sett på lagene hver for seg , er der ingen grunn til at Brann ikke skulle slå de , heller ikke de siste gangene vi har møtt de , det vil seg bare ikke , nærmest mentalt har dette lagt hos spillerne tror jeg . Mjøndalen har 22 poeng mot Brann sine 20 , med en kamp mer spilt , 15 scorede mål , mot Brann sine 23. Mjøndalen har ett tap mens Brann er ubeseiret før dette møte med Mjøndalen .

Totalt har Brann kun vunnet 7 av 32 kamper mot bruntrøyene siden første obligatoriske møte i 1972 . Nå har vi spilt 11 kamper på rad mot dem uten seier , det sier ikke lite om hva vi sliter med her . Den jævligste opplevelsen mot akkurat disse var i 2014 da vi tapte i tippeliga kvaliken mot dem. Direkte tragisk . Seneste 5 møter Brann har hatt mot de :
2021 ,Mjøndalen v Brann 1-1 , Taylor scoret for Brann
2021 ,Brann v Mjøndalen 1-1 Bamba for Brann
2020 , Mjøndalen v Brann 2-0
2020 , Brann v Mjøndalen 0-1
2019 , Mjøndalen v Brann 2-1 , Barmen for Brann .

Som vi ser er der lite og juble for mot dette laget . Nå må vi kunne lykkes , overvinne det mentale rundt dette og bare spille som vi har gjort en stund nå , så er det mulig .

Spillerstallen er stort sett skadefri , så alle er tilgjengelig . Spissplassen har vært ett tema de siste kampene naturlig nok . Selv om Brann gjør jobben , og har midtbane folk som scorer og avgjør , er det likefullt viktig og ha en spiss som leverer , det tror jeg er alfa omega skal vi karre oss opp igjen i det gode selskap . Heggebø har fått sjanse på sjanse uten at det har løsnet for han . Finne har levert når han har hatt muligheten , som spiss , men har bare startet 3 kamper . Finne virker og være i form , og burde fått sjansen som spiss ,men ikke kant mot Mjøndalen denne mandagskvelden . En liten benke tilværelse for Heggebø kan skjerpe apetitten vil jeg tro . Skjønner ideen med og spille gutten i form , men nå har det gått noen kamper og lite har skjedd der fremme , i allefall når det gjelder og score mål . Vi får se hva Horneland/Huseklepp finner på mandag 30 mai , noe lurt må de gjøre for og få en etterlengtet seier mot dette laget.

Brann damene koster videre og har bare ett poengtap så langt i serien . Avaldsnes ble nok en gang slått , denne gang borte og ganske mye tøffere en 10-0 seieren sist mot de . Her måtte de slite , men fikk 3 poeng med seg da Tuva Hansen som kom inn fra banken avgjorde på overtid med 2-1 , En illsint Riise denne gangen var det sagt , sur på dommeren , ydmyket sist på stadion med 10-0 i trynet , så han har ikke fått det lett mot Brann , det gledes .

Håper på stort fremmøte på stadion mot Mjøndalen . Vår støtte er uvurderlig i jakten på opprykk og ikke minst seier i akkurat denne kampen , en av sesongens viktigste kamper

KAN BANE NOR OG UNESCO STOPPE OVERGREPET MOT BRYGGEN ?

 

Det dukker stadig opp nye elementer ( nytt for noen ) som gjør at en dags løsning med bybane over Bryggen blir mer og mer urealistisk spør du meg . Siste nå er at BANE NOR setter seg helt på bakbena .
Bybane planleggerne får ikke krysse denne jernbanetunnelen som kommer ut ved Koengen uten og blokkere den , eller sette bebyggelse og verdensarv i fare .

Etter bybanen har passert Bryggen ( vår) , nordover , går den inn i fjellet fra Sandbrogaten og ut mot Sandviken . Den støter da kjapt på BANE NOR sin jernbanetunnel som kommer ut 30 meter bak Koengen. Det hersker ingen tvil om at BANE NOR har lenge motsatt seg at Bybanen fjerner muligheten for og komme inn fra Nygårdstangen og helt til sjøen med sitt jernbanespor . Kommunen har lenge jobbet med og finne en løsning på dette , men med så mange andre vanskelige og lite gjennomførbare løsninger med dette fantasi prosjektet , er det ikke dukket opp noen reell løsning på dette heller .
Kravet er Bybanen og jernbanen krysser hverandre planfritt , men da må bybanen løftes over tunnelen som går der i dag . For og få dette til , må traseen løftes med minst 1.5 meter i Sandbrogaten . Det vil få store konsekvenser for bebyggelsen på begge sider av banen og gi en uholdbar løsning for området . Hele dette prosjektet har i tillegg en uakseptabel høy risiko , ting som krav til tunneltak , manglende bergoverdekning under eksisterende bebyggelse . Her er mange flere detaljer om dette prosjektet uten at jeg skal ta med alt her , men det er helt klart at her er korken skrudd på slik det ser ut nå .

BANE NOR står på sitt , og mener tilkomst med jernbanespor og jernbane til sjøen må opprettholdes i beredskaps øyemed . Langsiktige planer på dette er viktig i Norge nå , havnespor må sikres . Havnesporet på Dokken er frigitt , så dermed er Bontelabo sitt desto viktigere og beholde . Det  er en mengde  flere detaljer her , uten av jeg kan skissere det over 20 sider i en blogg , men det viser bare at problemene med en bybane over Bryggen tårner seg opp .Er jo litt ironisk at det ene toget kan stoppe det andre , og at alt kan spore helt av til slutt .

UNESCO og deres rådgivende organ Icomos er omtrent haste innkalt av byrådet , og ikke minst , tilkalt flere ganger av organisasjonen Bryggens Venner. De vil nå komme og se og gi råd angående denne tvisten. Se om det er overhodet mulig og ta vare på verdensarven Bryggen med en bybane dundrende forbi like utenfor bygningene der. Jeg tror aldri at det er mulig , Bryggen er ødelagt en gang for alle hvis vi lar disse politikerne får gjennomføre overgrepet sitt mot Fisketorget og Bryggen . Bryggen må være viktigere enn byutvikling og samferdsel sier Bernt-Håvard Øyen , bryggen direktør . Han vil aldri gi seg i denne kampen , selv om politikerne setter i gang disse planene sine , og vi er mange med han , vi vil aldri gi oss . BRYGGEN SKAL OG MÅ REDDES .

Roger Valhammer og ikke minst Thor Haakon Bakke , sistnevnte her er dessverre i kategorien by ødelegger syns jeg ,og bevare eller ta vare på er ikke i hans program . Utrolig lite innsikt i tradisjoner , følelser , hensiktsmessighet og hva Bergenserne står for og vil . Det skal på død og liv bankes igjennom det de har satt seg i hodet uansett konsekvenser .Roger Valhammer er en god støttespiller i mange saker , jeg har møtt mye forståelse fra den karen som jeg setter stor pris på , men i bybane saken kan vi dessverre ikke dele samme oppfatning. VI SOM BOR HER VIL BESTEMME DETTE SELV ! Ordlyd som forurensning går igjen i alt fra MDG , skilt forurensing feks , restauranter og butikker må fjerne markiser med litt farge på , eller for mye lys på , da det er forurensning ifølge MDG , byen skal se ut som en bakgate som under den dystre østblokken tiden før Berlin muren falt , grått og trist er visstnok målsettingen fra den kanten , ser vi rundt langs fisketorget og bygningene der nå, er alle markisene feks , grå , fargeløse og triste  . Er jo helt utrolig hva som ikke skal være lov lenger , er faktisk ikke Times Square i New York vi har her hvis det var det som var sammenlignings grunnlaget , slik har det aldri vært og ville aldri blitt det heller , men og ha litt farge på byen vår kan umulig være forurensing . Forurensning vil Fisketorget og Bryggen få i bøtter og spann hvis disse byggeplanene blir realisert , støv , skitt , bråk , anleggsmaskiner  osv  i årevis vil ødelegge alt , ødelegge miljø , næringer , verneverdig bebyggelse og hele Vågen .

Avlastnings tunnel i Fløyfjellet pga trafikken som må omdirigeres ved eventuell byggeperiode , er lysår frem i tid sies det . Like fullt vil Bakke feks ha arbeidet i gang med Bryggen snarest , hvor er sperren ? Fins ikke tydeligvis . Fikk man alle opplysningene på bordet når det gjaldt bane over Bryggen av byrådet , eller holdt man igjen noe for og få landet sin dagsløsning ? Det kan virke slik når man ser hva som har dukket opp i ettertid , omfattende gravearbeid i området vedrørende kloakk , avløp, vann , rør, elektrisk osv samtidig med bybane bygging , noe som vil kreve 14 til 20 meters bredde stengt av fra sentrum , torget og utover Bryggen  der for og kunne gjennomføre byggingen  , dette vil jo i praksis sperre av stort sett hele området og gjøre det ufremkommelig og ubrukelig i årevis . Det var det faktisk ikke alle som visste , og nå våknes det til liv rundt omkring når man ser konsekvenser man ikke var klar over .Hele næringer vil gå tapt som vi har vært inne på før , og turister vil utebli , slik at reiseliv , hotell , guide tours osv osv vil slite kraftig og de fleste vil bukke under. Fins der ingen plan for næringene i området i en eventuell byggeperiode ? Tilkomst ? Varelevering ( Med båt ?)  , kompensasjons ordninger for tapte inntekter ? Hva med de som mister jobben pga redusert drift for de fleste , hva med de ? Fraranet jobben sin , uskyldig i hele opplegget , hvem skal hjelpe de ? Redusert inntekt med dagpenger ? Det er ikke godt nok så lenge dette er ufrivillig og påtvunget . I det hele tatt er det så mange åpne spørsmål her at kjører det på med dette uten en skikkelig plan på det vil det bli opprør .

 

Denne duoen Valhammer / Bakke er nå i gang med ett annet vei prosjekt , det er dette omtalte veiprosjektet Åsane til Norhordlandsbroen , fra gammelt av kalt “Nyborgtunnelen” . De går nå inn for og få dette prosjektet gjennomført og dropper utbygging av veien mellom Åsane og Arna . De håper da vegvesenet går med på det , og at bystyret ikke gjør noen flere vedtak angående vei mellom Åsane og Arna . Avgjørelser i bystyret har vi vært borti før , til og med ringside , som feks da de sa nei til bybane over Bryggen men lot det gå igjennom likevel ved ett ultimatum av byrådsleder hvor de truet med og gå av og ingen alternativt byråd kunne settes sammen .. Det gjorde jævlig vondt , og uforståelig . Vi gir oss aldri på våre krav om og verne Bryggen, bybane skal ikke over Bryggen vår , det må de involverte snart innse når man ser utfordringene med dette arbeidet , og konsekvensene . Kansje en stor demonstrasjon kan være på sin plass når UNESCO dukker opp , markere at nok er nok og at galskapen må stoppes. Vi må ikke gi oss , vi ser nå at flere og flere ting dukker opp som gjør at prosjektet snart er urealistisk og gjennomføre . De som vil ha dette uvesenet på plass , må snart innse at kun tunnel løsning kan være aktuelt , hvis banen i det hele tatt skal bygges.

 

Stø kurs mot opprykk eller ?

 

Kongsvinger v Brann 1-3 , Wassberg 10′ , Børsting 40 ‘ Vinjor 47’ , Finne 90+2

Det kan virke som at Brann har stø kurs mot eliteserien igjen , iallfall skal man tolke Kongsvinger sin trener Eirik Mæland . Horneland ( Huseklepp) skal gjøre svært mye feil hvis ikke de klarer opprykk er ordlyden fra Bømlo karen . I bunn og grunn kunne de hamlet opp med lag i eliteserien og nå sier Mæland .

Brann regelrett rundspilte Kongsvinger før pause , og 2-0 til Brann etter første 45 var i underkant i forhold til sjanser og overtak . Det så ut til og bli rått parti og føye seg inn i rekken av målrike kamper den siste tiden , men 2 omgang ga mer hodepine enn forventet . Kongsvinger satt inn 1-2 omtrent like etter dommeren hadde fått fløyten ut av munnen , og kampen endret totalt karakter . Her sov hele laget i timen . Om man leder 2-0 til pause er ikke kampen over , det har vi erfart før . Kongsvinger fikk press på Brann og laget vårt hang ikke med i svingende en stund , kun en kjemperedning av Dyngeland hindret Kongsvinger fra og utligne . I bunn og grunn var den redningen årsaken til at vi tok alle 3 poengene vil jeg si . Det var helt åpent til innbytter Finne punkterte kampen på overtid . Vi må stå frem i 2 omganger , ikke tro at jobben er gjort etter 45 min , det kan straffe seg .

Mathias Dyngeland , god kamp , reddet sannsynligvis Brann fra poengtap

Svenn Crone , på det jevne , stenger av på sin side og gjør jobben greit .

Ruben Kristiansen , ikke vakkert alt han gjør , men effektiv og bra fart på veteranen .

Andreas Skovgaard , legger ikke mye merke til han , men dirigerer bra bak i forsvaret .

David Wolfe , flott gjenvinning før 2-0 , men lot flere innlegg gå forbi seg , har sett han bedre .

Mathias Rasmussen , er påmeldt , ikke redd for og skyte selv om det ikke ble mål denne gang . Nøkkelspiller i opprykks kampen .

Sivert Heltne Nilsen , vår stødige kaptein og banens beste , utrolig rekkevidde , dekker det meste utpå der og maner til kamp . Denne karen er gull verd for tiden og kan være det viktigste vi har for og nå målet , opprykk .

Niklas Wassberg , knall første omgang , flott mål , men forsvant totalt etter pause .

Fredrik Børsting , satt inn 2-0  til Brann , nærmest umulig og ikke sette den muligheten , gjør jobben sin stødig.

Aune Heggebø , nok en gang tatt av banen målløs , jobber hardt men vil seg ikke foran mål , får sjanse på sjanse av Horneland men leverer dessverre ikke varene , bør la Finne få en mulighet fra start nå som spiss syns jeg .

Niklas Castro , veldig god i første omgang , men som de fleste andre på laget , forsvant han helt etter pause . Noen må ha slått av en bryter ett eller annet sted på veien inn til 2 omgang . Neste motstander krever full fokus i hele kampen , ikke bare i en omgang.

Nok en gang møtte vår fantastiske supportergjeng mannsterk opp i en bortekamp , de setter farge på laget og byen vår , en utrolig god og viktig støtte for laget i denne knallharde kampen om opprykk . Hvor Kongsvinger sine fans holder til vet jeg ikke , de var iallefall ikke på denne kampen.

Allerede mandag dukker Brann sin verste motstander opp på stadion , iallefall når det gjelder resultater mot dette irriterende laget . Nå må Brann sette skapet på plass , og slå disse brun kledde fra Mjøndalen . Laget tapte mot Ranheim ,sesongens første tap , og Brann har en gylden mulighet til og innta tabell toppen med seier på mandag . Brann har også en kamp mindre spilt enn Mjøndalen . Her må man bare møte mannsterk opp i en av sesongens viktigste kamper og heie Brann frem til en etterlengtet seier mot dette laget . Nå må koden knekkes. HEIA BRANN

Dette ser lovende ut Brann

Brann v Fredrikstad 3-0 , Nilsen (str) 41 , Rasmussen 66′ , Castro 76′

Hel klart er Brann på rett vei når det gjelder opprykk . Laget fremstår bedre og bedre og flere av spillerne som ikke har vært helt der de skal være , er nå begynt og komme i form .
Wolfe , sykt bra kamp med ett fantastisk samarbeid med vår nye stjerne , Castro , må være lov og kalle han stjerne etterhvert nå slik han fremstår på banen , en utrolig viktig spiller skal vi komme oss opp fra denne OBOS greien

3-0 er riktig bilde av kampen selv om i første omgang måtte det en straffe til for og ta ledelsen , en straffe for øvrig Heltne satt sikkert i mål . Jeg har bare sykt sans for den spilleren , ofrer alt for laget , takler , slår baller frem , jobber og kjefter , helt i min gate . Brann var best i kampen , og utfallet var som forventet vil jeg si , sett på bakgrunn av utviklingen i de siste kampene. Klarer vi og fortsette dette spillet , vil nok turen tilbake til Eliteserien gå fortere enn de vi fryktet før seriestart . Horneland og Huseklepp ser ut til og ha fått orden på troppene . Brann laget er blitt kompakt og får nesten ikke skudd imot , i tillegg til at det offensive fungerer mye bedre nå.

Dyngeland, vår keeper ser bra ut nå , holdt nullen i 2 kamper på rad , det har vel ikke skjedd i serie sammenheng siden 2019 at Brann ikke slipper inn mål i 2 kamper på rad , sier det meste om hva vi har slitt med.

Crone , helt på det jevne , gjør en grei jobb , lite innvolvert offensivt .

Ruben Kristiansen , virkelig tent , kansje overtent da han fort kunne fått 2 gule , heldigvis gikk det bra , hans rutine er uvurderlig i denne tøffe kampen om opprykk.

Skovgaard Larsen , ruver i forsvaret , viser trygghet og ro , slår flotte fremspill

Wolfe , hva skal man si , sykt bra kamp av 20 åringen , ser utrolig lovende ut for fremtiden dette , A star is born ?

Rasmussen , litt tregt i begynnelsen , men da stanget hele laget der fremme , 4 mål på seks kamper sier iallefall det meste , glad vi fikk beholde ham .

Heltne Nilsen , den fødte kaptein, vinner dueller , setter straffe , plasserer seg der han skal , utrolig viktig spiller for dette Brann laget . Skal vi ut av denne boligbygg divisjonen trenger vi sånne som han .

Børsting , først og fremst lite synlig , men gjør en jobb man nesten ikke legger merke til , er nå med .

Heggebø , sliter fremdeles med målteften , ikke nærheten av scoring denne lørdagskvelden , kommer rett og slett ikke til målsjanser , synd kan man si , han vil så gjerne , god i oppspillet , men vi må ha en spiss som scorer . Kansje Finne kunne fått prøvd seg i en kamp som spiss , han fungerte veldig bra i Cup kampen selv om motstanden ikke var all verden , satt ett hat trick der.

Castro , for en spiller , han blomster for tiden , herlig hælspark , nydelig scoring , vi ser konturene av en en farlig venstrekant i spann med Wolfe , rett og slett lovende.

Vi er nå helt oppi ryggen på Mjøndalen , dette irriterende laget som klarer og vinne jevne kamper mett ett mål hele tiden . Denne sesongen ønsker jeg meg en seier mot akkurat dette laget som har ødelagt så mye for oss , opp skal vi , så enkelt er det . Vi må mobilisere sykt på stadion når disse kommer på besøk . Da må ermene brettes opp og kjøre de rett og slett i senk . Forbannelsen må brytes. Neste motstander  nå er Kongsvinger borte , slett ingen enkel sak den kampen , som mange andre kamper , men ett Brann lag som nå er i flyten må kunne hamle opp med dette laget og . HEIA BRANN

SELFØGELIG SKAL SKJENKESTEDER BLI BELASTET

Helt klart var denne 17 mai i 2022  meget spesiell i forhold til hva vi er vant til før pandemien . Åpenlyst alkohol konsumering i byens sentrum , langs 17 mai toget , byrom og parker som vi knapt har sett make til  . Knallvær og lenge siden man har kunne samles og oppleve 17 mai på denne måten var vel en del av årsaken , men holdningene ligger i politikken som ble ført under pandemien , det er det ingen tvil om . Da ble det bortimot akseptert og kunne samles i store gjenger i parker og offentlige rom når uteliv/restauranter var stengt eller hadde strenge restriksjoner . Fenomenet ble forklart som en bedre løsning enn at man satt og drakk på hjemmefester og på trange hybler pga smittefare , da var det bedre de møttes utendørs . Dette ble jo nærmest en trend , og kunne konsumere alkohol hvor man ville i offentlig rom , uten konsekvenser.  Denne 17 mai i 2022 viser helt klart at denne liberale holdningen til alkohol bruk utendørs i parker og byrom som oppstod under pandemien er nærmest blitt en vane , en trend som blir vanskelig og snu uten at man setter inn ressurser til og få bukt med det .Slik det er nå har ikke politiet mulighet til og gjøre noe med det , som under pandemien  Klart det øker alkohol bruken i offentlig rom når det ikke får noe konsekvenser . Hele handlenett med alkohol blant både voksne og ungdom var og se overalt , overstadige berusete folk vaiet rundt i byen blant barn og barnevogner med alkohol i hånden , helt uten sperre . Det er jo helt klart det ikke er sånn det skal være , og at folk skal føle seg utrygge i byen på nasjonaldagen vår . I alle mine leveår har jeg aldri opplevd så mye åpenlys drikking i offentlig rom som det er blitt når pandemien oppstod . Man kan rett og slett ikke se bort fra denne forklaringen på fenomenet . Bildet under her viser bare en brøkdel av samlingene av folk som oppstod i parker og lignende under pandemien.

 

Det er jo tragisk at man skal sitte igjen med dette bildet etter en 17 mai som hadde alt , knallvær , 17 mai tog , tradisjoner , russetreff , Vikingskip , ja i det hele tatt , slik en 17 mai skal være  . Men at det er krefter innen KRF som vil endre skjenke reglementet for uteliv/ restaurant på 17 mai i fremtiden gjør meg både urolig og forbanna. Det er jo ikke disse bransjene som skal ta regningen for sivil ulydighet og gi faen mentalitet . Disse bransjene har skjenking under ett lovpålagt regelverk , alderskontroll og organisert vakthold . Tror man at ved og endre åpningstider , eller andre ting innen skjenkingen 17 mai vil redusere dette gatefylla ? Da er man på ville veier , pandemien viste i klartekst at akkurat den type adferd økte radikalt når det var skjenkestopp eller restriksjoner . Reduserer man driften på disse bransjene på en 17 mai , vil nettopp dette som skjedde på denne 17 mai ,øke enda mer . Det sier seg nesten selv . Et hinsides salg av alkohol i dagligvarehandelen og vinmonopolet vitnet om hva folk hadde planlagt denne 17 mai .Man kan ikke legge skylden på uteliv/restauranter at voksne og ungdom velger og bruke offentlig rom til inntak av alkohol og rave rundt med poser og drikke midt på formiddagen 17.mai                                                                                                                                                                                                                                               Man må jobbe med holdningsendringer blant folk når det gjelder gatefylla . Man må få i gang opplysnings kampanjer om hva som er lov eller ikke  , hvilken straff  eller bøter man kan få ved slik adferd , for det er faktisk ikke lov i Norge og nyte alkohol i offentlig rom .Slik tolker folk det faktisk ikke lenger , det gir blaffen for det blir ikke håndhevet ved store forsamlinger . Det må statueres eksempler , sette inn ressurser til tider på og håndheve dette på dager / helger man vet at slikt vil oppstå. Og straffe næringene endrer ikke folk sin adferd , det bare øker omfanget av elendigheten . Jeg vil også ha en trygg 17 mai , en feiring for familier i denne flotte byen vår som kan glede alle . Da må man ta problemet der det er, i offentlig rom . Ikke straffe næringer som driver under lovlig skjenking med regelverk , tilsyn og vakthold.

Disse gutta under her , og flere med de gjorde seg store inntekter på og samle flasker etter 17 mai , inntektene på det har økt radikalt under pandemien , og nå dradd videre inn i hverdagen og offentlige arrangement og feiringer .

 

Enkelt på Voss , 7-0 til Brann

 

Voss v Brann 0-7 , Finne , 3′ 36′ 56′ , Blomberg 50′ , Trengereid 63′ 78′ Haaland 65′

Noen cup bombe var vel ikke Voss i nærheten av i denne kampen , så den store smalahove festen uteble for Vossingene , var vel helst spillerne som ble litt svimmel i hove kan man si , spesielt i 2 omgang , men det var som forventet dette kampbildet . Ett tilnærmelsesvis B lag fra Brann valset over dette Vossa laget uten problemer . Masse lovende ung gutter fikk sin debut denne 18 mai kvelden og debutantene Trengereid og Haaland scoret flotte mål i tillegg . Damene slo til med målfest også denne kvelden da de nedsablet 2 divisjonslaget Loddefjord med hele 12-0 .

Sist Brann møtte Voss i cup var vel i 2006  , da vant Brann 4-0 . Da scoret til og med Brann sin nye daglige leder Christian Kalvenes .Fremmøte på Voss var upåklagelig denne mai kvelden , og sikkert i nærheten av rekord fremmøte der oppe , det er jo utrolig kjekt for fotballen og interessen rundt kampene . Ser man 2 dager tilbake til Brann sin fantastiske 16 mai på stadion , er det helt klart at man er på rett vei med norsk fotball , ikke minst for Brann sin del som spiller i Obos . Med 16617 betalende tilskuere 16 mai og stemning så det holder , får man en enorm glede inni seg , iallefall for oss ihuga fans. Tilsvarende fremmøte og stemning må vi nok tilbake til gull sesongen 2007 for og finne . Med 5-1 borte mot KFUM og 3-0 hjemme mot Sandnes Ulf ser jo det unektelig bra ut , og at da Brann er kansje på rett vei når det gjelder opprykks mulighetene , men da må man ta de argeste utfordrerne på hjemmebane iallefall . Lag som Mjøndalen ( som vi fremdeles ikke har klart og overliste med seier ) og Fredrikstad må beseires hjemme i tillegg til Start og Stabæk . Disse lagene vil henge med hele veien inn i en tett kamp om opprykk . Førstkommende lørdag er det nevnte Fredrikstad som kommer på besøk med avspark kl 20.00 . Her håper jeg fremmøte blir stort , vi må heie guttene frem til en viktig seier denne lørdagskvelden . Løp og kjøp .

Eirik Holmen Johansen som fikk stå i mål denne cup kampen mot Voss var stort sett arbeidsledig .

Felix Horn Myhre lite involvert i denne kampen , en målgivende noteres

Runar Hove bar preg av lite spilletid pga skader , men villig og pågående , er vel på gang snart

Aron Jonsson debuterte , 17 år gammel , skikkelig påmeldt

Jonas Torsvik , 16 år , lovende offensive takter

Vegard Leikvoll Moberg  , ikke i nærheten av det leverte i ett par kamper før skaden han fikk  , var på banen den omgangen han fikk , ikke noe mer enn det vil jeg si

Isak Tomar Hjorteseth var god på midtbanen , flink og slå dødballer , det kan være gode utsikter for fremtiden , for det har vært mangelvare i Brann

Kasper Skaanes bærer preg av lite spilletiden , men når du er i A-lags troppen og vil spille deg inn på laget igjen , bør man prestere bedre enn debutantene i en slik kamp .

Filip Møller Delavaris viser nok at han ikke er klar for noen start ellever i Obos enda .

Bård Finne , endelig fikk han spissplassen i en kamp , lot seg ikke be 2 ganger , men 3 , hat trick , målgivende og kunne hatt 4 , straffebom ødela det , men la inn en meget god søknad om og få starte mot Fredrikstad. Som spiss Horneland ?

Ole Didrik Blomberg er helt tydelig på vei mot første elleveren , knallgod , scoring og målgivende

Marius Trengereid  , debutere i det 46 minutt , knall debut , 2 scoringer , den ene av det spetakulære slaget , utrolig lovende

Markus Haaland , gutten med samme etternavn som Braut Haaland , scoret ett mål i nettopp Haaland stil , scoret etter bare 16 sekunder på banen !!! Helt fantastisk

Vi ser frem til lørdagen mot Fredrikstad , de fleste fra A laget fikk stå over denne cupkampen , ikke hadde vi bruk for de heller tydeligvis , så håper de samler krefter og er skikkelig påmeldt til denne viktige kampen . HEIA BRANN

En katastrofe for Bryggen , Torget , sentrum og alle næringer

En bybane utbygging gjennom sentrum , forbi fisketorget , utover Bryggen og Sandviken vil bli en katastrofe for alle næringene i området , hotell , butikker , restauranter og annet virke i området vil ikke kunne ha forsvarlig drift i årevis , mange vil måtte legge inn årene . I tillegg massivt tap av arbeidsplasser . Fremkommelighet lik null vil drepe turistnæringen totalt og vil ha skade virkninger for byen , Bryggen , sentrum og Torget i uoverskuelig fremtid . Hvem skal ta regningen på dette , disse tap av arbeidsplasser , inntekter og omsetning ? Bakke og hans medansvarlige for prosjektet ? Det er nesten ikke til og tro hvor lite innsikt man har over konsekvensene dette prosjektet vil medføre for tusenvis av arbeidsplasser og næringer . Tror faktisk ikke det har gått opp for alle som driver næringer i området hvilke konsekvenser dette vil medføre for alle. Tror ikke den vanlige mann i gaten vet hvor katastrofalt dette vil bli . Noen må sette ned foten før byen vår er ødelagt . Politikere som ikke har røtter i byen vår , turer frem uten tanke for Bryggen ,ingen tanke for  byen vår generelt  og ingen tanke for hvilke enorme inngrep dette vil medføre . Det er nesten ikke til og tro slik dette blir lagt opp .

Med 2 grave linjer til bybane sporet må alt flyttes , og noe rives . Den berømte Narvesen kiosken holder til i en vernet bygning i krysset ved Egon , den står i fare og i verste fall må den fjernes . Ødeleggelser på hus vil oppstå , tidligere gravearbeid i byen vår har gitt sprekker på grunnmur , fliser og trapper har sprukket , grunnen har seget . Hele kloakkanlegg har blitt punktert. Det meste må flyttes på .Der er ingen teknisk infrastruktur under toglinjen som kommer . Alt er på lykke og fromme  , tidligere gravearbeid i byen, har avdekket bein , hode skaller og annet fra tidligere tider , slike funn vil stoppe opp hele arbeidet og man kan faktisk da ikke si hvor lang tid en slik utbygging vil ta. Erfaringsmessig er det vel ikke ett eneste gravearbeid i sentrum som har holdt tidsplanen  , det er det mange næringer /butikker som har fått erfare og gått på enorme tap .

Det er ikke bare næringene og arbeidsplassene rundt Torget og Bryggen som vil lide under dette arbeidet . Hvis man tror at man slippe unna lengre oppi sentrum , så tar man nok alvorlig feil. Når nesten hele fronten på byen vår vaskes ut , når selve symbolet på Bergen ligger brakk i årevis , vil det ikke lengre være like attraktiv og ta turen til sentrum , og kunde tilstrømningen vil bli radikalt redusert for alle . Det er ikke til og komme unna.

 

Noen tall her vil indikere alvorligheten av dette overgrepet mot byen vår , under feks sykkel Vm som holdt Bryggen og byens gater stengt i 2 uker , tapte butikkene ca 300 mill i omsetning under dette arrangementet  . Legger man til 100 mill på restauranter og 100 på hotell når de skal grave der sykkel linjen gikk og hvor bybane arbeidet skal foregå , kan man regne ett omsetningstap på 1 milliard i måneden. Da vil det på de neste 5-10 årene dette skal ta , beløpe seg til ett tap på 100 milliarder . Ved graving ryker gjerne 70 % av omsetningen . Vi hørte med Platou sport når de var offer for gravearbeid , de tapte 70% av omsetningen . Dette er også tall restaurantene tapte i Kong Oscars gate under det gravearbeidet der  , i tillegg til butikkene i gaten . På feks Zachen og Olivia restaurant kan dette arbeidet bety 1 milliard i omsetningstap . Det vil medføre en reduksjon i arbeidstokken på 70% . Tilsvarende reduksjoner kan man påregne resten av restaurant driften i hele området. Vi snakker om kansje 5 til 10 000 arbeidsplasser ryker når man tar med alle næringer og Hotell. Dette vil da komme på toppen av over 2 år med pandemi , som har holdt våre bransjer omtrent i knestående . Det er påfallende hvor lite Bergens pressen setter fokus på disse tingene , virker totalt neglisjert av pressen disse alvorlige tingene det her er snakk om , både når det gjelder arbeidsplasser og området i sin helhet , man kan bli fristet til og tro at den samlede Bergens presse ønsker dette uvesenet velkommen over Bryggen. Det er direkte trist og langt fra godkjent av flertallet av byens innbyggere . Blir lite for pressen og skrive om fra dette området når det neppe blir verken tall ship race, arrangementer og 17 mai feiring i dette området årevis . Blir vel kun og dekke ulykker med bybanen eller anleggsarbeidet .

Der ligger 10 hotell rett ved der linjen skal gå , i tillegg til ca 20 butikker, men alle som ligger bak linjen , hele området Torgalmenning mot Nordnes vil få ett betydelig redusert besøk . Blir det i tillegg bygget en rundløype via Torgalmenning , Ch Michelsensgate og Ole Bulls plass, ja da kan vi glemme at vi har ett sentrum de neste 10 årene , sannsynligvis lengre . Der vil og bli kaos for båt turistene  , som er opp til 10 000 noen dager , de har da ikke har noen steder og gå eller gjøre av seg , dette pga mye av gravearbeidet kun kan foregå på sommeren . Tilkomst lik null , dritt og støy vil prege byen i årevis. Vare leverandører vil og oppleve store tap , så alt dette bybane styret vil ha ringvirkninger for alle . Varelevering til de få bedriftene som kansje holder ut , må i mange tilfeller skje med båt . Det sier alt om dette galskap prosjektet .

Det politiske liv er i ferd med og spille falitt , når Victor Hove fra Høyre messer om at omkamp om bybane utbyggingen nok er for sent , det vitner om at de ikke har ambisjoner om og sitte i ett byråd ved neste kommunevalg . Det er og snakke seg fra velgere er min mening . Den godeste Bakke kan heller ikke regne med at han har jobben i byrådet ved neste valg, etter hans solo stunt som gikk ut på og stenge hele fisketorget i 7-8 år . Null innblikk i byens tradisjoner og Bergensernes kjærlighet til byen sin vitner dette om . Heldigvis falt dette prosjektet hans om Fisketorget på stengrunn.

Vi må kjempe for byen vår , vi må kjempe for Bryggen og Fisketorget og sentrum generelt . Hvis ikke er det kansje siste 17 mai vi feirer i sentrum av Bergen i vår levetid . STOPP GALSKAPEN

Hjemme bra , borte best 1-5

KFUM Oslo v Brann 1-5 , Njie 1-0 , 45 min , Svenn Crone 1-1 ,53 min, Aune Heggebø 1-2 , 80 min , Castro 1-3 , 83 min , Castro 1-4 , 84 min og Wassberg 1-5 , 90 min.

En skikkelig festdag ble dette selv om man hadde sine tvil basert på hva som var status etter 1 omgang da Njie ga KFUM ledelsen , attpåtil broren til han som senket Brann i cupen , så man fikk litt bange anelser kan man si når lagene gikk til pause . På ballspark haglet det med kommentarer om Horneland nå må gå , og hvis det ble status , så kunne kansje Huseklepp få jobben tilbake i ballspark , he he , det er i sannhet en del kommentarer der som får man til og trekke på smilebåndet .
Jeg skjønner faktisk en del frustrasjon som kommer , for Brann har ikke vært overbevisende , spesielt ikke på hjemmebane , og laget presterer veldig ujevnt . Om Horneland er rette mannen til og få laget tilbake i Eliteserien gjenstår og se , men akkurat i dag må man få lov til og sole seg i glansen . Nok en med navnet Njie ga Brann denne eventyrlige muligheten til og sable ned dette Oslo laget , da han klarte og bli utvist .

Det er når det ser som mørkest ut at ting ofte snur , sånn er  det med fotball. Med eks trener Lars Arne Nilsen på tribunen med Brann supporterne for og heie og støtte både sønnen og laget ble det en gledens dag. Han er Brann supporter enda , som han alltid har vært , som både faren og sønnen som attpåtil er kaptein på laget . På andre tribunen satt Erna Solberg som går på hver eneste Brann kamp hun kan få med seg . Skikkelig kult og flott gjort av disse . Ny publikums rekord på Ekeberg på 2385 tilskuere minner oss på hvilken divisjon vi spiller i , men Brann supporterne var nok det utslagsgivende som gjorde at ny rekord ble satt , da over 700 av god gjengen sto som sild i tønne bak ene målet og heiet som gale på guttene ute på matten , for en fantastisk supporter gjeng vi har , bare og bøye seg i støvet . Takk til Lars Arne for støtten i dag , det varmet ( er ikke hans feil at han ikke er i Brann lenger , men sånn er fotballen ).

Så var det om kampen og spiller prestasjonene  , etter en heller tragisk 1 omgang ble 2 omgangen fest og moro . Enn Svenn Crone fikk Brann inn i kampen igjen med ett helt sykt mål , der de aller fleste trodde ballen var ute , inklusiv KFUM keeperen , men neida , Crone ga seg ikke og fikk lurt ballen i mål , en fantastisk prestasjon som var med og snu kampen. I tillegg slår han ett så presist innlegg at Heggebø endelig kunne notere seg en scoring , Ett nydelig hodestøt som keeper ikke hadde nubbesjanse på , herlig , dette trengte Aune .

Mathias Dyngeland hadde noe fine igangsettinger , stygg ball miss i forkant av KFUM sin scoring , ble ellers lite og gjøre for han , spesielt i 2 omgang.

Skovgaard Larsen litt ute og kjøre til tider , men viste noen gode kvaliteter , på det jevne vil jeg si

Ruben ble omskolert til stopper etter 20 min da Pallesen måtte ut med skade , gjorde jobben sin greit .

Heltne Nilsen mistet ballen ved ett par anledninger som kunne gitt Brann trøbbel , men rettet det opp med gode taklinger som hindret en del kontringer for KFUM , jevn og grei kamp av han . Alltid påmeldt.

Bård Finne var tilbake i start elleveren uten at jeg ble imponert i dag heller , litt tendenser i begynnelsen , men det ble med det. Han har mye mer og gå på , så jeg håper det løsner for han , riktig byttet ut i 2 omgang

Fredrik Børsting legger man ikke så mye merke til , men er en arbeidsmaur av rang og jobber hele tiden .

Wolfe fikk 70 min da Pallesen måtte ut , gikk uredd til verks og gjorde en frisk jobb for laget .

Blomberg gjorde en god jobb den stunden han fikk spille som innbytter  , Wassberg fikk seg en 25 min på banen og fikk attpåtil sette inn Brann sitt 5 mål , veldig bra .

Kampens store profil ble president Castro, med 2 scoringer , 3-1 målet han satt inn var det klasse over , for en kamp av Castro , målgivende til Wassberg på 1-5 til Brann var en lekkerbisken . Konge kamp .

Vi har skulket jobb og skole , og vi har vært på polet og no stiller vi i Oslo alle mann , det var parolen før denne kampen , og det hørtes og det hjalp . Nå gjenstår det og prestere hjemme også for dette Brann laget . 16 mai byr supporterne opp til fest . 13 000 solgte billetter så langt vitner om at det blir folksomt på stadion mot Sandnes Ulf , og etter denne 5-1 seieren vil nok enda flere legge turen til stadion på 16 mai . Jeg tror på 15 000 , det er gull når mann spiller i Obos ligaen .

Brann sliter med og prestere hjemme , spesielt med fulle tribuner , så her har dere en jobb og gjøre med guttene mister Horneland og Huseklepp . Guttene må forberedes , backes opp og motiveres . Sandnes Ulf gikk på en smell mot Fredrikstad , så det er ett såret dyr som kommer på besøk denne dagen før 17 mai . Dette laget må vi rett og slett beseire. Brann rykket nå opp til en 3 plass på tabellen , helt i ryggen på nevnte motstander og 5 poeng bak Mjøndalen som topper tabellen , dog med en kamp mer spilt enn Brann .