Terrorister i Norge på skattebetalernes regning .

Mange reagerer kraftig på at Norge henter opp 15 høytstående taliban medlemmer på skattebetalernes regning i eget privat fly . Blide og fornøyde lander de i Oslo og føler seg ganske så sikkert anerkjent nå selv om den vestlige verden aldri har anerkjent dette regime , og heller ikke Norge . Da er det usedvanlig naivt av Norge og tro at ikke de føler seg anerkjent når de blir hentet på denne måten , smilende og bli som de er på flyet . Ett regime som har tatt livet av tusentalls mennesker , ett regime som behandler kvinner som dyr , ett regime som har skapt hungersnød og elendighet i eget land.

 

Denne terrorist gjengen , for det er faktisk det de har vært regnet som av Norge i alle år , er nå her i landet . En gjeng som Norge har vært i krig mot med norske soldater , hvor 10 av de norske soldatene har blitt drept . Til og med Anas Haqqani er med, bror av ettersøkte Csirajuddin Haqqani som sto bak angrepet på Serana Hotel , som FBI har utlovet 10 mill dollar for pågripelse av , en kar som står bak drapet på en norsk journalist . Dette er rett og slett usmakelig og hvor er respekten for de etterlatte her i Norge når man henter denne gjengen opp her . Dette møtet hvis det er så påkrevd som de sier det er , burde da vært holdt i ett nøytralt land som ikke har deltatt i krigføring i Afghanistan . Dette er faktisk provoserende og lite gjennomtenkt av den norske regjeringen som med mye annet . Tror neppe majoriteten av det norske folk syns det er greit at regjeringen forhandler med terrorister på norsk jord . Skammelig syns jeg det er , det er min mening og ytringsfrihet har vi i dette landet enn så lenge , men man vet jo aldri med nåværende regjering hva som skjer når det gjelder hva man har lov til. Lurer på hvor resten av stortinget er i denne saken , kan umulig ha fulgt med i timen .

Forhandlingene skal være med norske representanter , andre Afghanere og andre land . De vil nok be om økonomisk hjelp til ett land de selv har vært med og ødelegge . Den norske regjering blar vel opp midler fra de 40 milliardene de har tatt inn på strøminntektene , inntekter som har skapt i mange tilfeller sosial nød og økonomiske problemer for den vanlige mann i gaten , han som ble lovet gode tider med ny regjering . Strømregninger som har og er i ferd med og gruse private næringer , idrettslag og mange flere . Når man i tillegg under nåværende pandemi , har restriksjoner og permitterings ordninger som ikke gir full inntekt og kompensasjons ordninger for kultur og uteliv som i realiteten er inntektsnekt kan man begynne og lure på hva folk egentlig har stemt inn til og styre Norge . En Mjøs Persen som ikke kan regne når tabellen på ett regnestykke strøm i kilowatt blir satt opp , en Vedum som snakker usant og overhodet ikke har kjennskap til EU/EØS regler , bortimot inkompetanse , en kar som er finansminister og er med og kjøre flere og flere konkurs , en statsminister som sier at Norge aldri har hatt det bedre etter de kom til makten og at de har gjort det bedre for alle på kort tid , hvilken planet kommer denne tåkefyrsten fra ? Jeg er skremt og ser det urovekkende i at denne regjeringen skal få ture frem de neste 4 årene mens vi løper rundt som nikkedukker og stanger hodet i veggen , og ett storting som ikke tar affære med galskapen . Noe må gjøres med denne gjengen som styrer landet før det er for sent .

Nå ser FHI fordelen i at flere blir smittet ,immunitet er en fordel.

Ikke lett og følge med på alt rundt denne pandemi problematikken. Da omikron varianten dukket opp , grep panikken rundt seg , og FHI sammen med regjeringen skalket omtrent alle luker . Julebord og skjenking ble omtrent bannlyst og skrekk velde regjerte i alle media. Stoltenberg messet om 300 000 smittende omtrent daglig og stort antall daglige innleggelser på sykehus . Det har imidlertid ikke skjedd (enda) selv om smitten har økt , ganske mye enkelte steder , selv med skjenkestopp . Verstingene som utelivet er i manges øyne ,har ikke vært smittesprederen de trodde , flere undersøkelser fra i fjor bekrefter også at utelivet ikke er verstingene. Den diskusjonen gidd jeg ikke ta opp igjen her , vi ser jo tall vi og , hver dag .Siste tall med smitte er fra 12 januar 2022 , da er 11825 blitt registrert smittet i Norge dette døgnet , som er ny rekord . Utelivet er stengt , siste 4 uker med full skjenkestopp , så nå må de finne andre og henge hatten på , men de gir nok ikke restaurant bransjen fred nå heller dessverre .
Uansett som vi har vært inne på flere ganger, har uteliv, kultur , Hotel Restaurant og reiseliv måtte ta den tyngste børen .

Nå kommer dette flere land har vært inne på , ikke minst der smitten av Omikron dukket opp første gang , i Sør-Afrika , at omikron er mildere og forårsaker ikke så utbredt alvorlig sykdom og innleggelser , og vaksinerte får meget milde symptomer i de aller aller fleste tilfellene . Camilla Stoltenberg snakker nå om at det kan være en fordel at flest mulig blir smittet , også uvaksinerte , sammen med vaksinerte for og oppnå immunitet i befolkningen , stikk imot det de sa for 4 uker siden . 50 000 vil daglig bli smittet er deres beregninger nå , men risikoen for alvorlig sykdom er mindre og det er 69% mindre risiko for innleggelse på sykehus nå . Line Vold fra FHI sammen med Stoltenberg , argumenterer med at man får bedre beskyttelse av og hatt infeksjonen enn av vaksinen alene , noe som altså er nytt for oss i dugnadsavdelingen . Og stenge samfunnet helt ned pga smitte er FHI visstnok ferdig med , poenget er borte da smitten dukker opp igjen like fort som den forsvant . Det kreves svært strenge tiltak for og stoppe nåværende smitte situasjon , det er det ikke verd sies det nå .

Man kan ikke holde på med restriksjoner og nedstenginger i lengden sier flere land , på bakgrunn av dette bildet omikron gir .Omikron forsvinner jo ikke selv med vaksine , men man blir altså ikke alvorlig syk. De med underliggende sykdommer vil nok bli syke , men det blir de stort sett av alle luftveis infeksjoner vi har vært innom .Nå vil altså de fleste av oss få viruset uansett er ordlyden .

Kjerkol fra regjeringen varsler i skrivende stund lettelser i skolene , innen idrett osv. TISK (testing,isolasjon, karantene )vil bli justert . Det kan kansje ! bli lettelser i skjenkestoppen sier hun i samme slengen . Camilla Stoltenberg vil ha flest mulig smittet , og det fleste vil bli smittet , det er ikke til og unngå som de sier men vil likevel fortsatt ha tiltak, avstandskrav og restriksjoner i større og mindre grad.                                                                                                                                                                                                              Undertegnede  er veldig spent på om folk da er like villig til og overholde slike tiltak og restriksjoner i fremtiden når de likevel vil bli smittet og det er faktisk en fordel og bli det . De næringene som fortsatt da skal overholde slike tiltak og restriksjoner vil da få en veldig vanskelig jobb og overholde dette . Slik de nå har lagt listen , vil de fleste gi blaffen , det sier seg nesten selv . Tiltak og restriksjoner blir bortimot umulig og håndtere , ikke minst i feks serveringsbransjen , og mange andre steder med eventuelle restriksjoner. Man kan ikke justere smitte tallene slik man vil , selv om hun ønsker det .
Dette har de nok ikke tenkt helt igjennom , men de må påregne enn helt annen holdning blant folk etter deres siste utspill .

Skjenkestoppen , en handling i panikk ?

Det kan virke som skjenkestoppen var en handling i panikk , mye pga et julebord i Oslo på Lousie bar . Omikron utbruddet der skapte store overskrifter i media og snøballen begynte og rulle . Julebordet var i ett tettpakket lokalet med stående publikum , dansing , ingen begrensninger og lite eller intet tilrettelagt smitte vern . Ingen på dette julebordet ble alvorlig syk eller innlagt, men mange ble smittet. Da begynte FHI med sine dommedags profetier . Stoltenberg trodde på 10-20 000 smittede daglig , dagsinnleggelser på 3-400 mennesker osv osv . Det var da FHI og assisterende direktør i helsedirektoratet Nakstad ,dro frem det kortet de som ofte før har dradd frem, restriksjoner og skjenkestopp . Det er det som i realiteten er første prioritet , for vi er er verstingene , men er vi det ?
Store utbrudd i bedehus , kor sammenkomster og øvelser, ishaller, skoler osv osv har ikke ført til nedstenginger , og dommedags profetiene fra Stoltenberg og Nakstad har ikke vist seg og slå til , altså føre var prinsippet er det man kan kalle dette da ? Ett skjenkeforbud basert på antagelser ?Ikke vet jeg , men vi ble ofret igjen .

Men så i skrivende stund kommer plutselig Vedum med solo utspill sitert : hvis ikke det kommer tunge , faglige råd om og videreføre nasjonal skjenkestopp , bør tiltaket oppheves denne uken ! Kommunene må selv få få avgjøre om skjenkestopp eller begrensede skjenketider er nødvendige .Normalen må være og ha et så åpent samfunn som mulig messer han , en representant fra en regjering som under hele skjenkestoppen ikke har kunne komme med skikkelige svar og begrunnelser om skjenkestoppen til  hardt prøvede bransjer , en skjenkestopp som involverer mer enn uteliv ,hotel og restaurant , kultur og reiseliv må også legges til her .

Vi klarer ikke helt og forstå denne kommunikasjonen som nå råder , Vedum kjører på med egne utspill i media nå , er det allerede kommet nye faglige råd ? Hvis ikke er det skummelt og begi seg ut på slike solo raid og skape forventninger til en skakk kjørt og hardt prøvet bransje. Har han snakket med helseministeren som var ute og sa at man måtte være forsiktige med og komme med forventninger ? Er det på denne måten man skal kommunisere på ut til folket ? til 20 000 permitterte på dagpenger rundt det ganske land og til en haug med bedrifter på konkursens rand ? Det er rett og slett ikke holdbart , trygghet og forutsigbarhet for arbeidsplasser er kun det alt må handle om nå , vi har stått i denne driten hele veien , men aldri under slike omstendigheter som under denne regjeringen , utrolig skuffende .

Mille Eikeland , daglig leder av ett utested kommer med krutt til statsministeren , ting vi andre har vært inne på mange ganger uten verken svar eller gehør :
Kjære statsminister !
Jeg tror ikke du har forstått hvor ille det er innen min bransje , utelivsbransjen , der er det helt krise , direkte natta .
Du gikk til valg på at :” Nå er det vanlige folks tur ,”mer felleskap , mindre forskjeller”
At politikere bryter valgløfter er jo ikke noe nytt , men dette løpet Støre kjører , gjør Lewis Hamilton til en smågutt .
Min ( våre bransjer ) består i all hovedsak av “vanlige folk ” Jonas , folk som i alle år trodde AP ville dem vel , hva har skjedd ? Denne regjeringen gjør ikke det vanskelig bare for de ansatte , men er i ferd med og radere ut en generasjon med utelivs entreprenører , er det dette Støre og hans regjering vil bli husket som, , en regjering som tok livet av hele bransjer ? Det høres brutalt ut , men er faktisk det som er i ferd med og skje .

Vi må våge og si at vi må leve med korona og at folk dør av dette , sier Askøys kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg og hun er ikke alene . Vi må ha 2 tanker klare samtidig , hvordan vi skal løse problemene i dag , og hvordan vi skal håndtere dem i fremtiden . Man kan ikke bare se på smittetall , innleggelser og død , vi må ta steget videre og diskutere hvordan samfunnet skal klare seg med korona viruset blant oss .Vi må unngå problemstillingen”dødsgjeld”. Jeg er helt enig i denne tankegangen , vi kan ikke stenge ned og isolere samfunnet gang på gang , virus vil alltid være der. Nakstad har allerede funnet ett nytt , deltakron. Vi har hatt mange vintre med luftveisinfeksjoner som har skapt mange innleggelser og dødsfall , influensa er en av de , uten at samfunnet har måtte stenge ned . Stadig isolasjon , sosiale og økonomiske problemer skapt av tiltakene i denne pandemien , vil også belaste helsevesenet med andre ting på sikt , ikke minst belastning på den psykiske helsetjenesten , det ligger i kortene .

Nakstad har også blandet seg inn i diskusjonen om hvor det eventuelt kunne være mulig og få skjenke igjen . Her spekuleres det i måter og kunne frata pub , uteliv mulighet til skjenking , men at rene spisesteder med eget kjøkken kan få lov og skjenke . Dette mye pga av at mange mennesker  og politikere i opposisjonen ber om at folk må få nyte ett glass vin til maten , mens de i realiteten vil ha fjernet skjenkeforbudet . Dette med nyte ett glass vin til maten har da satt i gang en prosess hvor det undersøkes juridisk om man kan skille mellom skjenking på pub/uteliv og ett sted med eget kjøkken . Hvilken utspekulert måte og holde på med næringene og de ansatte rundt om i det ganske land. Nakstad feks har vel ingen bakgrunn i våre bransjer , eller i det hele tatt lov til og sette i gang en prosess som vil gi tidenes forskjellsbehandling . Det blir ramaskrik og søksmålene vil hagle , i det hele tatt tenke tanken på ett slikt skille i bransjene er totalt uakseptabelt  . Det må være nok galskap fra den kanten nå .

Uansett i denne saken her , om vi får skjenking tilbake i en eller annen form , med restriksjoner , begrensede åpningstider eller skjenking i det hele tatt , så må kompensasjons ordningene på plass slik at de treffer , både for ansatte og bedrifter . Skjenking til 22.00 feks vil utelukke ett stort antall barer og nattklubber for og åpne , det sier seg selv , og da med meter regler og bordservering i tillegg . Da er full kompensasjon eneste som er akseptabelt for slike steder. . Det er kun full kompensasjon som gjelder for oss akkurat nå også , skjenkestopp er næringsnekt og bedrifter er fratatt mulighetene til inntekt og mulighetene til og betjene faste og andre utgifter . De ansatte er fratatt full lønn og er på dagpenger . Vi er like lite skyld i denne pandemien som resten av Norge . Var skjenkestopp en nødvendighet ? Noen mener det , helt ok det , men da må vi få den hjelpen vi har krav på . Var den basert på antagelser og frykt ? Uvitenhet ? Samma det , den kunne også vært unødvendig for den del , men vi vil ha hjelpen vi har krav på . En regjering som lurer seg unna ansvaret for bedrifter og ansatte er ikke godkjent , en regjering som kaller stedene åpent for og kunne stikke fra ansvaret men som i realiteten har stengt steder og fratatt vanlige folk sine jobber . Det må rettes opp nå , søksmål vil komme , garantert hvis ikke de tar regningen . Og dekke 1 mill av ett tap på feks 5 mill sier seg selv ingen vil finne seg . En som er fratatt sin fulle lønn og må leve på dagpenger kan heller ikke finne seg i det når man ikke har skyld i det selv.

Kommentarer har dukket opp om at vi må slutte og klage/syte i våre bransjer, skjenkestopp er nødvending osv , vi er lei korona prat osv osv . Hva er ikke vi da ? som er ofret gang på gang , mens store deler av Norge går som det griner under pandemien og staten får sine inntekter og moms , skatter og avgifter uten at de trenger bekymre seg. Hvorfor må vi slutte og klage ? Hvorfor kan vi bare ofres sånn uten videre uten og få den hjelpen vi har krav på ? det er nettopp det vi vil frem til her , tiltak eller ei . Er du en av de som sier vi må slutte og klage ? En av de som har full jobb og uberørt økonomisk i dette ? Full trygd og får det du trenger ? Hvordan ville du reagert hvis du våknet til en stengt arbeidsplass og sendt rett på dagpenger over natten , slik det har skjedd med oss gang på gang ? Du hadde nok ikke vært fornøyd da , garantert ikke .
Eller våkne som bedriftseier og stedet ditt er stengt for muligheter til inntekter og drift ? Ville du da ha tiet og funnet deg i det ? Neppe .
Det vi krever er rettferdighet , nedstengt eller ikke , restriksjoner eller tiltak , vi vil ha det vi har krav på som resten av landet . Det er derfor vi klager , vi er vanlige folk .