TAP I DRAMMEN

Strømsgodset v Brann 3-1 . Brann hang ikke med første halvtimen og Godset kunne ledet 2-0 etter 27 min . 1-0 målet var ett uheldig selvmål av Teniste , ett innlegg fra Godset traff han i kneet og gikk i mål . Var nok ikke ene og alene at Brann tapte kampen på det . Egentlig utrolig at ikke Godset ledet 2-0 etter 27 min da Moses Mawa skjøt over fra 3 meters hold . Ligger tydeligvis ikke for Brann og snu kamper de kommer under i , vært inne på det før , sist de snudde en kamp etter og ha kommet under var i oktober 2018 , så nå begynner det virkelig og bli en stund siden .Brann var ikke påmeldt i begynnelsen av noen av omgangene . Endel sjanser ble det på Brann etterhvert , men evner ikke og sette de , Bamba for eksempel, står alene på blank kasse mens medspiller velger og skyte rett på keeper , ikke bra i det hele tatt.

Komson er i sitt livs form , scorer ett nydelig mål på 2-0 til Godset og reduserer til 2-1 , men det ble med det. Resten av gjengen henger ikke med slik han gjør . Det stemmer dårlig for Brann nå , så noe må gjøres før vi er i nedrykk striden , er kortere vei ned enn opp . Brann har vunnet kun 2 av de siste 9 kampene , langt ifra målsettingen vil jeg tro , med nye spillere i troppen og optimisme før seriestart , iallefall var det optimisme i idrettsveien før seriestart . Strømsgodset vinner nok fortjent , og vi sliter . Er ikke bra i det hele tatt slik vi fremstår nå dessverre. Ett formsvakt Strømsgodset så faktisk bedre ut enn Brann i store deler av kampen , eneste trøsten er vel at vi ikke tapte 6-0 som ifjor på samme bane.

Supporterne var kampens vinner

Brann v Kristiansund 1-1 , heller ikke denne gang skulle man hente 3 poeng på hjemmebane , som mot bunnlaget Start . Kristiansund var ikke kommet for og spille fotball , og Brann ble med på notene , det ble rett og slett grusomt og se på til tider , 1 omgang var dørgende kjedelig og handlet lite om det man kommer for og se på , eller som alle unntatt 200 er blitt , nemlig henvist til fotball på tv , i beste underholdnings tiden på en lørdags kveld , noe dette aldri kunne konkurrere med når det gjelder underholdning . Utrolig gøy og være tilstede når det gjaldt supporterne , de sang og heiet under hele kampen , helt fantastisk , ett stort savn har dette vært i korona tiden , og viser hvor mye det betyr for rammen rundt fotball kamper . Uten denne gjengen i går hadde det vært helt god natt . Dessverre klarte ikke de røde på matten og følge opp det supporterne la opp til , glad fotball og stemning.

Som nevnt ikke mye og skrive om når det gjaldt 1 omgang . Skjedde ingenting i den halvdelen . 2 omgang ble mye det samme , men så kom det en scoring av Komson , ett nydelig mål med en fantastisk målgivende av Forren , slike ting som dette fotball handler om , er bare så synd vi ser det for sjelden . Endel muligheter dukket opp , men Bamba er inne i en fullstendig tørke periode uten mål på 7 kamper , men er fremdeles første valg på topp . Han er vel ikke selv eneste grunn til at han ikke scorer , er vel noe med hele angreps formasjonen eller mangel på sådan. Haugen og Kristiansen innrømmer at dette er for dårlig , og at Brann ikke leverer . Trener Nilsen fikk tilrop fra tribunen , men mener selv at det er ett fåtall som roper på han , innrømmer at dette ikke var godt nok men har troen på sikt og vi må forvente at laget opptrer ustabilt fra kamp til kamp , er vel stort sett ustabilt opptreden de siste kampene syns jeg da . Spiller materiell har vi , uten tvil , det handler om og få det til og fungere . Kristiansund får med seg ett poeng etter ett bytte fra Brann like før de skal ta en corner , og innbytter Hustad taper duell på bakerste stolpe og dermed er det gjort . Tragisk at man kan la sånt skje igjen , på hjemmebane , slet på hjemme bane i hele fjor og , så der er vi ikke kommet lenger . Forren og Kolskogen banens beste spillere uten tvil , Ordagic ?hva gjorde han utpå der ? Var jo som og spille med 10 mann . En annen bør få sjansen på midtbanen , for dette var jo helt meningsløst , han var jo knapt borti ballen , en av de få gangene han var det , kunne endt i utvisning . Vi sliter , ingen tvil om det , gode spillere fungerer ikke slik det er nå . Supporterne fra Bataljonen og andre grupperinger var kampens soleklare vinnere, og de må snart kunne sleppe inn flere folk på kampene , den meningsløse 200 personer grensen må økes nå , i samfunnet ellers er det omtrent null sperre på dette , når det gjelder køer på attraksjoner , som indikert på banner før kampen , og trengsel og overfylte kjøpesentre med null kontroll og fritt frem . De åpner grensene til land som har hatt stor smitte , der kommer folk plutselig i rød sone igjen og nye karantener blir innført , og fare for mer smitte på vei , den type dobbel moral er ikke til og forstå seg på , grensene burde vært stengt til dette gir seg , eller vaksine dukker opp , slik at vi kunne levd noenlunde normalt her hjemme . Nå er det fremdeles uteliv , kultur og idretten som må ta dugnaden , som eneste næringer . Det syns jeg ikke er riktig lenger slik de holder på med utreise politikken og andre næringer , jeg blir faktisk forbanna på dette de holder på med nå .Skikkelig forbanna .

Følte oss innlagt i Åndalsnes

Vår ferie i år ble en lavbudsjett ferie pga korona viruset sitt inntog i Norge , og dermed reduserte inntekter og avlyste eller utsatte events/konserter som da naturlig nok reduserte våre ferie muligheter. En 9 dagers Norges ferie ble greien , med beina som hovedsaklig fremkomst middel og matpakker som måltider i fjellet. Vi la ut på fotturer i Lavik , Loen , Innvik , Stryn , Geiranger og Åndalsnes , sistnevnte for og bestige blant annet den berømte Rampestreken som ble kjent på tv gjennom serien kompani Lauritzen.

Overnattings muligheter var det ikke flust av i denne korona tiden , da mange nordmenn ferierer i Norge ( heldigvis når man ser konsekvensene av viruset på kjente feriesteder i utlandet ). Uansett budsjett måtte jo man ha tak over hodet , og bestilte på ett hotell som var tilgjengelig , Isfjorden Fjord Hotell ( lå langt unna en fjord )het stedet, i Åndalsnes. Jeg regner ikke meg selv som veldig kresen , og vet at overnattinger i Norge er veldig opp og ned på standarden , men vi må si at her møtte vi noe vi aldri har opplevd før , og ganske sikkert ikke kommer til og gjenta heller. Hotellet var ett nedlagt sykehjem / eller psykriatisk klinikk virket det som , hvor rommene var som ett rom på sykehus , badene så ut som på en institusjon /sykehus , uten dusjforheng for at kansje unngå at pasientene skulle henge seg i forhenget , eller friste oss til og gjøre det samme når vi kom på rommet og fikk se det. Gangene var som sykehus korridorer og dørene inn til rommet var som på en lukket anstalt med ekstra håndtak osv.Vi følte oss innlagt på sykehus. Rom nøkkelen var festet til en sleiv , kansje for jeg skulle ha noe og gi kjerringa i ræven med , eller lettere og finne hvis vi mistet den når vi gikk tur, begge deler var jo godt tenkt av stedet da overraskende nok.

Vi skulle egentlig bo der 2 netter , men det ble med en selv om vi måtte betale for 2. Vi tok turen til Rampestreken som vi kom for , og reiste en dag tidligere videre av årsaker nevnt her. God ferie videre til alle som er på tur . Les gjerne bloggen til docogdask.blogg.no , mye ferie brev og lese der .

Tap på Skagerak arena

Odd vs Brann 1-0 , fortjent tap med dessverre en litt rotete keeper som ga Kaasa muligheten til og senke Brann med sin scoring på en retur fra keeper Ali som han fikk rett i beina , og omtrent umulig og ikke sette den mellom stengene. Brann var bra før pause , Taylor var fri og burde gjort mer ut av den sjansen , men dårlig mottak . Bamba hadde en mulighet på kontring , men som ofte før , blokkert i skuddøyeblikket . Kaptein Pedersen hadde ett skudd i tverrligger , det har han hatt før i sesongen også , men hjelper lite når slike skudd ikke går inn. Brann åpnet best , men ikke noe jubel og hente på spill og sjanser, Odd kom mer med i kampen , og utfallet av 2 omgang kunne man se konturene av .

Odd scoret som sagt i 2 omgang med Kaasa etter en svak retur av vår keeper , utover det var Brann helt tannløse , burde kansje hatt blodoverføring , for så blodfattig var laget. Taper i det store og hele fortjent , Forren Brann’s beste , sier det meste om det offensive som er total mangelvare , som i de fleste kamper i fjor. Dette er faktisk ikke godt nok , temposvakt , går for tregt ,Odd burde være overkommelig , men Brann evner ikke . Seier mot Sandefjord sist er ikke en indikasjon på at vi er gode , det er ett bevis på hvor dårlig spiller materiell Sandefjord har , og de vil slite mot alle lag i eliteserien. Vi er nok der vi var ifjor , i øyeblikket, det må vi nok innse . Her må det jobbes intenst med det offensive for der er vi direkte svak. Mye dårlige pasninger , mye dårlige løsninger osv osv. Er skuffet idag , med god grunn

Burde vunnet mer enn 3-1

Brann vs Sandefjord 3-1 , ett godt resultat isolert sett , men akkurat i denne kampen burde Brann vunnet mye mer , mot en til tider svak motstander som gjorde mye feil , og var veldig usikre i forsvar i store deler av kampen .
Føste målet kom etter 7 min spill , innlegg fra Thomas Grøgaard til Robert Taylor var perfekt og Taylor satt inn 1-0 . I Ba ble det foreslått og benke Taylor etter endel svake kamper, men her ga karen svar på tiltale . Spilte en god kamp den tiden han var på gressmatten . Det var duket for 2-0 da ett innlegg fra Haugen traff Sandefjord spiller Kurtovic , og ballen havnet hos Komson som pirket inn 2-0 . Før tolv minutter hadde gått , sto det plutselig 3-0 da Bamba traff med en pasning til Komson som nok en gang satt ballen i noten . Her øynet man seg Bodø -Glimt siffre , men de kom aldri .

Dramatisk da Sandefjord fikk straffe , etter Forren gikk for hardt inn i ryggen på Sandefjors spiller i 16 meteren , og straffen er korrekt idømt .
Keeper Ali redder , men blir avblåst og gitt gult kort da han flytter seg på streken før straffen settes, og ny straffe taes og settes i mål . Jævlig irriterende. En for dagen uegoistisk god Bamba blir fraranet en soleklar scoring etter og bli feilaktig avblåst for offside , minst like irriterende det også , da kunne det stått 4-1 til pause.

Brann rettet seg opp etter fadesen i Bodø , skulle bare mangle i såfall , men Glimt gutta er gode. Jeg sendte Lars Arne en video av Leeds U fra uken som gikk ( jeg er Leeds fan , selv om Brann er viktigst), en kamp der Leeds U rundspilte Stoke og vant 5-0 . Leeds var meget gode i den kampen , spesielt offensivt , så håpte dette ville gi avdeling sport litt tips om hvordan man kunne få laget til fremstå på hjemmebane . Første omgang tydet på at de kansje hadde tatt en titt på tilsendt kamp fra meg. Mange sjanser i 2 omgang , men endel upresise pasninger , og noen dårlige ballmottak , gjorde at kampen ebbet ut med 3-1 til Brann. Bamba hadde forøvrig ett skudd i tverrligger , som kansje hadde fortjent en bedre skjebne. Godkjent på alle idag , litt rufsete av Forren ved et par anledninger , blant annet straffe som han laget , men alt i alt godt levert av gutta , og Komson kommer vi ikke utenom som banens beste. Han kan bli en joker på Brann denne sesongen. Ser lovende ut. Godt og se Tveita tilbake , blir han like bra som han var i Sarpsborg kan han bli gull verd

Brann fikk seg en kraftig leksjon i fotball

Bodø-Glimt v Brann 5-0 , er det mulig ? tydeligvis , Brann fikk seg en kraftig leksjon i hvordan fotball skal spilles og ikke spilles , Brann sto da for sistnevnte . Hva skal man blogge om her egentlig da , når man får servert noe sånt som dette , totalt ydmyket , fra løpt , rundspilt og latterliggjort .
Har neppe sett det verre , selv med store eller større tap, for her var Brann totalt sjanseløs . Kvalmen snek seg inn allerede etter 12 min , da sto det 2-0 til hjemmelaget , og frykten for stor tap var ett faktum . Brann kom fra en borteseier mot Sarpsborg08 , som kun handlet om 3 poeng , kampen i seg selv var lite jubel , med omtrent 2 sjanser til Brann og Komson satt den ene .På bakgrunn av det , visste vi at de ville bli vanskelig og score mål i Bodø , men at man skulle kollapse slik som man gjorde ville man helst ikke tro på .

 

Hele Brann laget sviktet totalt ,og eller strategien og kamp planen til treneren , eller mangel på sådan , himmel og hav , dette var ille . Ruben stakkar var involvert i det meste som gikk inn bak keeper i første omgang , trist med tanke på at han har vært god i de første kampene , men han er ikke alene , alle må ta dette på sin kappe , bortsett fra keeper Ali Ahamada som hindret oss fra og kansje tape 7 til 8-0 . At han var Brann’s beste i denne kampen sier vel det meste når man taper 5-0 .

Lærte avdeling sport i Brann noe av denne kampen ? Ett Bodø lag som stormer frem i angrep med 4-5 mann selv om de leder 1-0  eller 5-0 , og resten av lager følger på , slik at de parkerer motstanderen helt . Brann parkerer som oftest bussen helt hvis de har tatt ledelsen 1- 0 i en kamp , og dermed ofte ender opp med og gi vekk poeng eller tape kamper de burde vunnet , så her har de satans mye og lære av Kjetil Knutsen og hans elever , intet mindre enn imponerende slik dette Bodø -Glimt laget fremstår i øyeblikket , med en fotball som vårt Brann er lysår fra i øyeblikket , det må vi bare erkjenne . Var der noe bergensere i Bodø denne søndags kvelden , så var de heldig med været iallefall , som eneste , og den eneste bergenser som kunne smile bredt der oppe var trener Kjetil Knutsen , og med rette . Brann har mye og gripe fatt i etter dette , mye faktisk , før møte med Sandefjord hjemme 12 juli kl 20.30 .  Legger meg på sofaen med vondt i magen nå , og hører på flere dårlige nyheter fra korana verden . Er ikke ende på elendighet for tiden