Er Brann for gode for Obos ligaen ?

Man kan jo spørre seg om akkurat det slik det har sett ut resultatmessig den siste tiden . Brann har vunnet alle kamper , enten det er cup , serie eller privatkamper siden 23 april . Den kampen de sist avga poeng i , var mot Sogndal på nevnte dato .
Eksperter mener Brann surfer dette fint inn når det gjelder og komme seg opp igjen i eliteserien , det er jo der Brann hører hjemme. Jeg har heller ingen tro på at Brann vil kollapse slik det ser ut nå. De spiller godt sammen , en del spillere har vokst veldig og utviklingen er svært positiv . Godt humør i troppen og det er flyt i alt de gjør . Selv på dårlige dager vinner de . Og møte bunnlagene i denne Obos ligaen er alltid vanskelig , de spiller til krampen tar de når Brann kommer på besøk . Slike lag har nærmest 17 mai feiring når Brann kommer , og ellers glisne tribuner blir tatt i bruk i større grad  når Brann laget dukker opp . Seter som knapt har vært rørt på mange år , blir plutselig tatt i bruk . Klarer Brann og motivere seg og nedkjempe slike lag , er veien tilbake til eliten veldig kort .

Som jeg var inne på , så avga Brann poeng i en kamp tilbake til 23 april , siden den dagen har de 10 strake seire i cup , serie og privat kamper . De har altså 7 strake i serie sammenheng , som er tangering av klubb rekorden .

Brann sine 10 siste kamper endte slik ( serie, cup , privat) :
KFUM v Brann 1-5
Brann v Sandnes Ulf 3-0
Voss v Brann 0-7
Brann v Fredrikstad 3-0
Kongsvinger v Brann 1-3
Brann v Mjøndalen 7-0
Haugesund v Brann 0-2
Stjørdals -Blink v Brann 1-2
Os v Brann 1-6
Grorud v Brann 0-2
Skikkelig solide seire og mange mål er scoret .

Kommende program i juli ser slik ut:
Brann v Fredrikstad 30 juni Cup 18.00
Brann v Bryne 4 juli 18.00
Start v Brann 7 juli 18.00
Brann v Stabæk 10 juli 15.00
Raufoss v Brann 18 juli 18.00
Brann v Kongsvinger 25 juli 18.00
Bryne v Brann 31 juli 15.30

Bør være overkommelig dette juli programmet . Kan bli tøft i Kristiansand og på Raufoss , men slik Brann fremstår nå , skal det kunne gå veien . Fredrikstad hjemme i cupen den 30 juni , attpåtil på min bursdag , bør vel gutta fikse . Horneland varsler omtrent nytt lag han skal sende utpå i den kampen , han mener vi har en såpass bred og god stall nå , at det skal man takle selv om kampene til tider kommer tett på .Vi får håper at eksperter har rett , at jeg har rett og at Brann da er i eliteserien neste sesong . HEIA BRANN

Finne senket Os i NM

Os v Brann 1-6 . Finne etter 17 min, 29 min, 56 min , 87 min . Mikkelsen selvmål etter 33 min , Ekeland for Os etter 72 min og tidenes selvmål av Os spiller Hilton på overtid .

At Finne sliter benken i Obos er en gåte , han bøtter inn mål og nå i cupen er han ekstrem , hat trick mot Voss , ekte hat trick mot Mjøndalen og 4 mål i denne kampen mot Os sier sitt , han bør få starte nå i Obos etter hvert ellers skjønner jeg ingenting .

Heggebø startet kampen med Finne , sjanser var det nok av , men vil seg ikke for denne karen dessverre , han er spiss men målene uteblir . Brann slet feks mot Stjørdals-Blink og vant så vidt 2-1 i denne viktige kampen . Slike lag må man ha 3 poeng mot for og kunne rykke opp . At Finne kom inn så sent i den kampen som han gjorde , overrasker meg . Først da han kom inn fikk vi trykk på de og Rasmussen kunne sette inn 2-1 målet og 3 poeng var sikret . Her kunne det fort gått galt , uten en påmeldt kaptein som kriger inn 1-1 og en Finne som løfter angrepet noen hakk og Rasmussen får muligheten . Heggebø ble tatt ut i pausen i denne kampen mot Os , sikkert for og spares til neste kamp som er borte mot Grorud 27 juni kl 18.00 . Han starter nok den kampen og , med Finne som innbytter . Rart spør du meg når man ser hvilken form Finne er i .

Enkelt for Brann mot Os , ikke så mye mer og legge til om det , ett Os lag som faktisk slo ut Åsane i forrige runde . 6-5 vant de i den kampen . I denne runden er Sarpsborg08 slått ut av 2 divisjonslaget Moss , en del andre lag fra eliteserien sliter i skrivende stund . Brann sin neste kamp er som sagt borte mot Grorud 27 juni

EN BYBANE PÅ GYNGENDE GRUNN

 

 

En svært hemmelig byutviklingsbyråd Haakon Bakke kalte inn til møte om bybanen ,og traseen over Bryggen .Møte fant sted ca kl 12 på dagen onsdagen i forrige uke uten at kommunen ville fortelle noe mer om dette . Slik det tolkes nå , er det nylig kommet frem nye kostnadstall for bybane prosjektet til Åsane . Disse kostnads tallene skal være vesentlig høyere enn det som er presentert for offentligheten for en tid tilbake .

Dette kommer ikke frem i referat fra møtet , referat finnes nemlig ikke , det er slettes ingen overraskelse for undertegnede når de oppfatter at ting er på galt spor .
Ifølge Ann Iren Fagerbakke , kommunaldirektør , ble det ikke sendt ut noe sakliste eller dokumenter i forkant av møtet som kan gi noe innsikt , det var noen få utvalgte til stede og resten av fylkestoppene da informert muntlig .
Det ligger vel i sakens natur at dette ikke er offentliggjort når man kan tenke seg at det er betydelige beløp det er snakk om , det føyer jo seg inn i rekken av alle prosjekt disse tar seg til .

Til nå har man regnet ut bybane traseen , sykkeltraseen og forlengelse av Fløyfjellstunnelen ville ligge på noe over 12 milliarder . Bakke vil ikke svare på hva de nye kostnadstallene vil ligge på , han henviser til fagfolkene og plan og bygningsetaten . Han vet ganske så sikkert hva dette dreier seg om , men holder klokelig munn enn så lenge , 20 milliarder er vel ikke og ta for hardt i , og da har man ikke tatt med alle overraskelsene de vil støte på i, over og ved Bryggen . En gyngende grunn av løsmasser og resten av de  faktiske forhold er overhodet ikke tatt hensyn til , og bare feiet under teppet .Korrupt spør du meg , i tillegg til galskap .

Historisk materiale ligger i grunnen rundt på området der , fra Strandkaien , Fisketorget og videre ut over Bryggen. Der befinner seg ikke utlukkende stein fra steinbrudd som det har vært nevnt i media , men rester og fyllmasser fra bybrannen i 1 verdenskrig og annet historisk materiale . Dette er blant de største skandalene i nyere tid . Bystyret ble forespeilet og innbudt til og fatte vedtak om og legge bybanen og traseene rundt på en steinfylling . Nothing can be further from the truth . I realiteten skal dette uvesenet bygges over tildekkede kulturminner i fyllmasser , løse masser og brann skadet tremateriale fra krigen , som de vil finne overalt innenfor den ytre nye kai muren .

Hvor skade lidende næringene i området vil bli i en eventuell byggeperiode som ganske sikkert vil ta 10 år , har vi vært inne på før . Redusert drift , ufremkommelighet , det vil bli umulig og få levert varer , her det forespeilet varelevering enten med båt eller helikopter , er det mulig for galskap ? Varebiler vil ikke komme til , ei heller kunder , eller besøkende til de respektive næringene . Turister vil utebli og varemerket Bryggen er ødelagt for alltid , ett prosjekt som er banket igjennom av politikere som ikke er fra disse trakter , som overhodet ikke kjenner Bergen sin historie ,ikke kjenner folkets kjærlighet til byen sin , tradisjoner , i det hele tatt , utrolig uvitende og lite gjennomtenkte folk. Ett ødelagt sentrum snakker vi om her , konkurser og tap av tusenvis av arbeidsplasser . Hvem skal ta regningen på dette Bakke ? Disse budsjett sprekkene ? Oljefondet ? Eller som man alltid sier i visse kretser , legg på bompengene , det løser alt  .I det hele tatt og begynne prosjektet uten avlastnings tunnel ( som burde iallefall vært bygd først) er ren galskap , bare i skrivende stund sto køene kilometervis pga stengt Fløyfjellstunnel etter en lastebil kjørte seg fast , slikt skjer nesten hver dag,  Kvalmen har tatt meg , vi er ett parti på gang som skal stoppe galskapen . Alle ser at dette er på ville veier , selv de som har dette som prestisje må innse fakta . Redd Bryggen , redd vår historie og ett levende sentrum . Vi vil ikke ha ett halvert fisketorg , en ødelagt Brygge , som kansje står ferdig om 10 år og ikke er til og kjenne igjen. VÅR HISTORIE , BRYGGEN VÅR , FISKETORGET VÅRT , ETT LEVENDE SENTRUM OG VÅRE ARBEIDSPLASSER STÅR I FARE . ALVORLIG FARE

 

DETTE VISER AT TORGET ER PLANLAGT HALVERT I FREMTIDEN . DETTE ER IKKE AKSEPTABELT I DET HELE TATT