Brann gjorde seg ikke bort

Rosenborg vs Brann 0-0 . Uavgjort i bartebyen er vel som seier regne med ett lag ute av form og preget av en rekke skader. Hardt arbeid og en strålende opplagt Opdal i mål var utslagsgivende. En 37 års gammel keeper med en fantastisk reaksjons redning og en rekke andre redninger viser at han fremdeles holder høy standard i eliteserien fremdeles. Det kan vi være svært glad for . 0-0 gir vel ett noenlunde rettferdig bilde av kampen. Selv om Rosenborg hadde de fleste sjansene , ble de jobbet ut av stilen av ett som nevnt , hardt arbeidene Brann lag som virkelig kjempet denne lørdagskvelden. Kansje det er der vi er nå , hardt arbeid og stå på vilje , kansje må vi som i denne kampen nullstille og bygge laget opp igjen frem mot resten av denne sesongen og neste . Nesten som en Mjelde oppskrift , stein på stein til vi er der igjen. Der er nok ingen mirakel kur som virker over natten , kun jobbe som nevnt her med hele laget og terpe på detaljer .

Thomas Grøgaard skulle vel hatt straffe , selv om dommer Moen mener hardnakket at slikt må man tåle i dueller foran mål. Selv om Grøgaard hadde falt ville han ikke blåst sier han , ingen bombe når det gjelder denne dommeren , men da vet vi iallefall at det hadde ikke hjulpet Grøgaard og falle , og det var tøft gjort av han og holde seg på bena i ubalanse og allikevel få satt et skudd mot mål . Forøvrig en meget god kamp av spilleren i en ny posisjon , bør vel prøve det flere ganger vil jeg tro.

Tilsvarende kamp vant Brann 2-1 i fjor , da med scoringer av Haugen og Orry Larsen , ingen av de var med nå , Orry sluttet i Brann og Haugen har vært vekke lenge pga skade dessverre , i det hele tatt mye skader på midtbane spillere i år. Dette resultatet i år tror jeg varmet LAN mer enn fjoråret pga all motgangen både han og laget har hatt , så var nok dette en seier for han , han ble selvsagt glad når de unngikk tap på Lerkendal etter siste tids resultater både borte og hjemme. Kjærkommet poeng dette.

Søderlund er ikke verdens raskeste spiss , men vi har ikke verdens raskeste forsvarer i Eggen Rismark heller dessverre , det fikk vi ett bevis på når han ble løpt opp av nevnte Søderlund og fratatt ballen , kunne endt i katastrofe hadde det ikke vært for Opdal. Ellers nektet Brann Rosenborg scoringer , og de var gode og disiplinerte på banen. Jeg vet ikke hvor mye det sto på for Vormgoor i forhandlingen med Brann , men jeg tror de kansje burde strekt seg ørlite lenger for og beholde han. Er faktisk som regel den beste vi har bak der når sannheten skal sies. Eggen Rismark viste at han kansje ikke holder samme standard hvis han er tiltenkt Vormgoor sin rolle neste år.

Langtfra fulgt på Lerkendal , kresne og kun tabell topp godt nok trøndere
holdt seg borte , men Brann fansen fylte sin tribune som alltid . Godt jobbet av Brann fansen nok en gang.

Har vi samme arbeidsmoral videre i år , og vi får tilbake noen fra skade kan det bli en verdig avslutning på sesongen . Neste kamp er mot Molde søndag 6 oktober på stadion , her bør mange møte frem og støtte laget og hevne fjorårets vonde tap mot disse . KOM PÅ STADION

0-0 PÅ STADION

Brann vs Haugesund 0-0 , kamper som ender med dette resultatet har vel ikke mye i seg og skrive hjem om som regel , heller ikke denne . Brann sliter veldig i år med det meste , angrepet har til tider vært håpløst. Riktignok er der mye skader pluss suspensjon for tiden , men det har det ikke vært hele sesongen. Flere kamper har vært under pari selv med tilnærmet full tropp.

Glissent på stadion på en flott lørdag ettermiddag vitner litt om at folk har mistet litt troen på laget etterhvert denne sesongen . Det er jo veldig trist , men man har nå heller ikke fått servert allverden på hjemmekampene i år, så dette er vel ett utslag av det.

Brann var gode en periode i 1 omgang , men målene uteblir . Berisha jobbet meget bra uten og lykkes med scoring dessverre .Tøft og starte med en fersking på topp når andre alternativ var små , Aune Heggebø gjorde vel det han kunne utifra sin alder og lille erfaring med eliteserie spill, litt preget av stundes alvor og da uteblir selvtilliten , gjorde seg ikke bort men var nok ett nummer for liten i denne divisjonen akkurat nå.

Ruben Kristiansen banens beste , vært i form lenge nå , hadde vært greit om flere av gutta meldte seg på , midt stopperne turde litt mer enn vanlig i denne kampen , da spesielt i 1 omgang slik at der ble ett overtak til Brann , men 2 omgang ble nok litt sånn som vi har opplevd noen kamper nå.

Lars Arne pratet litt med supporterne etter kamp og håpte og trodde de forstår situasjonen akkurat nå . Det er tøft når ting går imot så mye som det gjør nå. Vi støtter laget uansett , men frustrasjonen er og ta og føle på . Tunge tider nå , og medalje kandidatene står i kø til og møte Brann de neste kampene , Rosenborg , Molde , Bodø-Glimt og Odd kommer som perler på en snor fremover, så ikke enkle oppgaver man står ovenfor , man må håpe på at flere spillere blir friskmeldte , og unngå flere suspensjoner som Bamba , og nå er Yttergård Jensen ute mot Rosenborg pga for mange gule kort. Vi har faktisk ikke midtbane i øyeblikket .

Trøstesløst i Kristiansund

Kristiansund vs Brann 1-0 . Fortjent tap mot KBK , Brann kunne ligget under 4-0 etter 30 min spill , men var heldig og slapp unna med en scoring .
Ingen ting fungerte for Brann i denne kampen . Lyspunktet borte mot Lillestrøm var ikke tilstede i denne kampen , som i så mange andre kamper denne sesongen . Trist og se på i storm kastene og griseværet .

Og spille ballen langs bakken var vel tanken pga været , men når man starter med Azar bør jo det slås høye innlegg som han kan jobbe med i luften , det er han god på , men ingen slike innlegg kom . Ellers i kampene når vi starter med kortvokste spisser osv , kommer det mange slike innlegg ironisk nok. Skjønte ikke helt dette i dag kan man si .

Så mye mer er det ikke og skrive hjem om , 24 tilreisende ihuga fans fra Brann fikk servert en bekmørk forestilling fra Brann sin side . Man var ikke i nærheten av og ta poeng i denne kampen . Brann sliter med meste , som de har gjort i utallige kamper denne sesongen . Blir nok vanskelig og ta medalje nå , vil seg bare ikke for dette laget . Haugesund hjemme på førstkommende lørdag er neste kamp . Vi er der , men vet ikke helt hva vi skal håpe på . Idag var det utrolig skuffende .

Bestemt nei til bybane over Bryggen

Valget er over , velgerne har talt , 65% av stemmene går til partier som har sagt nei til by bane over Bryggen. Ap er fritt fall , men sitter likevel med makten til og få igjennom by bane over Bryggen . Det er skandaløst og handler lite om demokrati. Partier som MDG og Rødt signaliserer at de muligens går tilbake på sitt syn med by bane over Bryggen med og selge seg til Ap for og komme i byråd. Dette er og holde velgerne for narr. De bør overhodet ikke få noen stemmer ved neste valg hvis de nå snur og støtter Ap i denne saken. Det er for skandale og regne.

Ap møter også stor motstand blant sin egne angående denne hjertesaken i Bergen. Flere Ap tilhengere har uttrykt sin misnøye med dette. Det kan ha gjort sitt utslag på Ap sitt dårligste kommune valg noensinne. Det ironiske her er at de faktisk likevel kan få denne saken igjennom med støtte fra partier som egentlig var imot denne saken. Slik det politiske system er satt sammen her til lands , kan faktisk ett mindretall for viljen sin. Hvis SP og nå vipper over til disse planene er det helt krise. De har jo vært mot det hele tiden, men fristes gjerne av og delta i det sannsynligvis rød grønne flertallet som da vil bli byrådet/bystyret i Bergen .

 

Slik vil deler av sentrum og Bryggen se ut i 5 år hvis byggetillatelse går igjennom , dette kan vi ikke gå med på. I tillegg er da Bryggen ødelagt en gang for alle .

En folkeavstemning om Bryggen og by banen over den flotte verdens arven vår burde derfor vært på sin plass. Innbyggerne i Bergen burde selv fått avgjort dette , ikke gjennom politiske parti som ikke holder det de lover eller parti som er i ferd med og miste velgerne sine . La by banen gå igjennom tunnel hvis de absolutt skal ha den til Åsane. Vern om Bryggen vår og la den være en friplass for innbyggerne her og tilreisende . Legg vekk disse planene om by bane over Bryggen . Hør på folket !!!!!

SEIER UTEN SPISSER

Lillestrøm vs Brann 1-3 , seier til Brann i en kamp de fleste sikkert ikke levnet rødtrøyene noe sjanse mot fuglene fra Lillestrøm . En merkelig kamp ble det med merkelige avgjørelser begge veier . Ett soleklart rødt kort skulle det vært på Lillestrøm sin keeper Maric , som med vilje tar ballen utenfor 16 meteren og hindrer en klar målsjanse til Brann . Der skal reglene være klare .

Brann stilte altså uten spisser , både Berisha og Bamba sonet karantener , sistnevnte første av 4 han skulle sone . Brann startet da med arbeidsmauren Barmen på topp og løp’s sterke Strand , i tillegg fikk Yttergård Jensen starte . Totalt ubegripelig at den karen har startet så lite i det siste. Han er vel utenom Haugen en kar som kan slå bedre pasninger enn de fleste andre på laget , og nå når Haugen har vært ute , burde Yttergård startet alle kampene, det beviste han i dag , og han var og våken på en retur og satt inn 2-0 til Brann. God kamp av rutinerte Jensen uten tvil . Den andre Ruben ,med Kristiansen til etternavn ser ut til og ha funnet tilbake til mye av det han leverte når han kom til Brann . God kamp i dag .

Strand fikset frispark og scoret etter 12 minutter . Yttergård Jensen etter halvtimen og en knall perle av Gilli i det 51 minutt ga Brann seieren .
Gløden i laget så ut til og ha kommet tilbake , ny formasjon som Lillestrøm brente seg på , i det hele tatt var dette oppløftende , litt av det vi så i begynnelsen av sesongen ifjor .

Brann er veldig varierende med det de leverer i år , derfor er veien opp til toppen blitt lengre enn man håpet på. De slår feks Bodø-Glimt borte , spiller bra kamp og gir oss håp , så detter det sammen igjen. De slår Ranheim 3-0 borte i serien og gir nytt håp , og så tryner de mot lag som Mjøndalen og Tromsø hjemme , 2 trøstesløse kamper som gjorde at mange mistet troen og motet. Angrepspillet har vært en fiasko i år , og forsvaret ikke så patent som de var ifjor , som jeg har nevnt før . Idag var viljen der , arbeidsgjengen var utpå der , en Koomson totalt ute av form var benket ,spissene var borte , og Brann laget fungerte plutselig , tro det eller ei.

Nå er det nok en pause igjen i serien pga landskamper , typisk når gutta er litt i støtet. Borte mot Kristiansund er neste , den 15 sept , før vi tar i mot Haugesund hjemme 21 sept , så det har vært veldig oppstykket i år og lenge mellom hjemmekampene , ofte vanskelig og få flyt i det da.
Helt friskmeldt er vi nok ikke , og veien opp er lang , men lyspunktet i dag hjelper veldig på både oss og spillerne. Håper dette kan fortsette og spillerne følger opp , for i dag var de faktisk påmeldt . Kansje fortsette uten spisser resten av sesongen hvis det er det som skal til , he he , uansett , humøret mitt bedret seg betraktelig i dag.

Vågen live festival tok av

Ny satsingen vår , Vågen live festival ble en ubetinget suksess tross hinsides vær , spesielt regnet det sykt mye fredagen under arrangementet . Det ble en bly tung affære for meg og få tingene opp og gå om morgenen før band og artister skulle komme.

Ett telt vi skulle ha opp for og dekke scenen ble tatt av vind kuler , og meg og en til hang som slips inne i teltet , det var nummeret før både vi og telt fant veien ut i selve Vågen , skal legges til at han som hjalp med var 120 høy , altså i pygme størrelsen , så han rakk jo ikke opp til noenting , men takk Kjetil for at du prøvde , he he , teltet er nå i Rådalen og ryggen min er blå.

Men undertegnede gir aldri opp når han skal arrangere noe , nytt telt ble rekvirert , og levert 5 min før bandet skulle ha lydsjekk. Øl festivalen som var denne dagen også , holdt på og regne vekk , folk var gjennomvåte og vår herre prøvde tydeligvis og vanne ut ølet til det stakkarene som hadde beveget seg inn på øl teltene på Koengen , hvor vannspruten sto uansett hvor du satte beina. Syns faktisk synd på arrangørene og gjestene der ute denne dagen . Er så tungt når været er imot og himmelens sluser åpner seg.

På Vågen live festival ble de iallefall kok ,vær eller ei. Vi hadde hentet opp bandet ” Kokken Tor” for andre året på rad , og de leverte så det holder. Med sin hyllest til Norsk rock , løftet taket seg på Zachen uteservering ved Vågen.
Stemningen var sykt bra , og det ble stappfullt med folk . Slike dager når man ser hvordan stemningen blir , blide fjes og et opplagt band , da føler man at slitet er verd det . Kokken !!! dere ruler .

Vår Vågen live festival forsatte lørdagen , da med ett helt annet vær takk og pris. Gradestokken passerte 20 , vår herre sluttet og vanne ut ølet og vi kunne sitte oss ned og vente på trubadur Øystein Echoff som skulle åpne ballet kl 16.00 denne lørdag ettermiddagen. Undertegnede hadde aldri hør karen før , men booket han inn gjennom min venn Torbjørn som jeg stoler på. Øystein var knall god , flott stemme , strålende gitar spill og stort repertoar , inner tier kaller man sånt . Den karen kommer nok igjen.
Torbjørn Gran hev seg på etterhvert utover ettermiddagen sammen men kvinnelig gjeste artist som overrasket med god stemme og låt valg ..Torbjørn som og er vokalist og gitarist i Kokken Tor er en eminent artist fra øverste hylle. Dette var kos fra ende til annen denne ettermiddagen .

Gran Prix het siste band som skulle ut på scenen lørdags kvelden. Jeg var skikkelig spent på hva de hadde og fare med , og ble nok en gang positivt overasket . Med de 2 nevnte karer i front av badet , mens de vekslet mellom EL gitarer og kassegitarer og bass , leverte de låter som var alt fra Chuck Barry til Ingenting med låten Liden , her kunne absolutt ingen klare og sitte stille når stemningen nok en gang tok av. Geniale låt valg med høy allsang faktor er oppskriften vi følger på denne festivalen og det funker sykt bra . Undertegnede hev seg på bandet med Månemannen fra Vamp , en herlig sang som alle kunne.

Vi takker KOKKEN TOR bandet , GRAN PRIX bandet, TORBJØRN GRAN , ØYSTEIN ECHOFF og resten av gutta som var med her , WE LOVE YOU .
Takker og det fantastiske flotte og store publikumet som møtte opp , dere er uvurderlig . Vi gleder oss allerede til Vågen Live Festival neste år , den kommer sikkert som banken . Jeg våknet glad i dag , herlig.
( takker og 120 cm høye Kjetil Hansen for sitt tapre bidrag i drittværet, men naturlig nok strakk ikke pygmeen til pga høyde problemer i teltet, men får honnør for at han prøvde )