Når alt går i mot , tungt for Brann nå , veldig tungt

Brann v Haugesund 1-3 , 0-1 Sondre Liseth , 0-2 Kristoffer Velde 1-2 Heggebø og Alioune Ndour 1-3 .
Helt klart er omstendighetene i klubben nå er mye av årsaken til at ingenting går veien . Det utenomsportslige som florerer i media og kjører klubben ut den ene negative historien etter den andre påvirker garantert spillere og det sportslige apparatet som i tillegg har en i overkant tøff jobb med og redde klubben fra nedrykk . Blir mye teorier og regnestykker på dette nå , fremdeles 3 poeng opp til Mjøndalen og Stabæk , sistnevnte med en kamp mindre spilt , 5 poeng opp til trygg plass , også der ett lag med en kamp mindre spilt når denne bloggen skrives . Vi er en hardt prøvet gjeng alle sammen , både supportere , spillere og ansatte i klubben . Vi har nok ikke opplevd maken noensinne , er helt tragisk dette som skjer . Jeg er direkte trist og lei meg nå , er ikke annet og si . Vi må reise klubben tilbake til der den skal være , både med verdiene en slik klubb skal stå for , og samholdet mellom supportere og klubb . Åpenhet og ærlighet , sportslige verdier og holdninger må jobbes intenst med fremover .

Ikke lett og være optimist etter dette tapet også , kriging , mye løping og gode treningsøkter hevdes og være oppskriften nå i landslagspausen med 2 uker til neste kamp. Det mentale må vel jobbes vel så mye med vil jeg si . Der er det nok en del som sliter kraftig mentalt er jeg sikker på . I denne kampen gikk alt imot , og masse feil ble begått , man kan si hva man vil , taper man 1-3 så kan man ikke bortforklare det selv om man hadde press på Haugesund til tider og noen muligheter , men er rett og slett ikke godt nok . Det må jobbes intenst nå , mange av spillerne er bedre enn det de har vist i de siste kampene , spesielt i de siste to.

Opdal slapp inn 3 av 5 skudd i mot , overhodet ikke godkjent, trist den danske keeper forsvant like fort som han kom . Pallesen og den nye Hove , sto altfor høyt til tider , da blir man hardt straffet , spesielt når man han har en midtbane som leverte så svakt i denne kampen. Heltne og Felix Myhre evnet overhode ikke og sette press på ballfører og var direkte svake i denne kampen , skuffende . Pallesen solgte seg helt bort ved 0-2 til Haugesund . Under pari både forsvar og midtbane . Og starte med Strand på backen var en grov feilvurdering dessverre , det fungerte svært dårlig , ble mye bedre når han kom frem i sin vante rolle , men for sent .Og begynne med en helt ny midtstopper , helt fersk i klubben var nok ikke noe sjakk trekk . Han burde kommet inn senere i kampen , og heller startet med Sane’ som neppe står så høyt som disse gutta gjorde . Heggebø scoret , men holder ikke jevn kvalitet gjennom hele kamper , vi trenger absolutt en god spiss til i stallen . Taylor skuffende , og bommet til og med på en straffe , svakt satt , den kunne snudd alt hadde den gått inn , men det vil seg bare ikke for Brann tydeligvis . Finne var blant de bedre , uten at de store mulighetene kom. Simba var frisk når han kom inn , skaffet straffe og var stadig på farten , bør få starte neste kamp. Som sagt , alt går imot nå dessverre

Først festen og så testen

Det blir litt sånn at festen kommer foran testen blant de yngre grupperingene . Man vil ikke gå glipp av den moroa man kan ha før skolestart . Når man da slipper katten ut av sekken , og sammenkomster uten sperre i parker og ellers ikke har noen konsekvenser , drar man med seg feile holdninger ut i resten av samfunnet . At det nå ble store smittetall innen de yngre gruppene burde ikke være en overraskelse for noen . Når man har hatt mange nærkontakter i forbindelse med disse sammenkomstene , vil jo pågangen på testing øke radikalt , det sier seg selv. Mange tester seg , selv uten symptomer . Smittesporing vil da bli en umulig oppgave i mange kommuner .

Mange leser seg ikke opp på gjeldene regler lenger , det gir uteliv og arrangementer med egne smitteverns regler og tiltak en vanskelig oppgave . Holdningene de tar med seg rundt gir mange en umulig oppgave og håndtere . Når man arrangerer festivaler i nærområder hvor det meste er fritt frem utenfor gjerdene der ting er satt i system , blir det vanskelig . Når man huser feks 500 på ett arrangement med kohorter , smittevern og koronapass , ser det håpløst ut når det står 1000 på utsiden uten sperre , fri flyt av alkohol og nærkontakter .

Nå er man kommet i en situasjon hvor vaksine blir prioritert foran testing og smittesporing . Ting begynner og bli uoversiktlig dessverre . Dette fører til utsettelser gang på gang når det gjelder de forskjellige trinn i den nå berømte gjenåpningen av samfunnet . 500 000 av ungdom over 18 år er ikke vaksinerte enda . Mange av de prioriterer verken smittevern eller vaksinering dessverre , da det har sneket seg inn en overbevisning at man ikke blir syke av dette i ung alder . Mange er lei av tiltak , det er jo forståelig . Man sitter omtrent med munnbind på når man skal se en fotballkamp fra England på en sportspub i byen , mens tv bildene viser 30 000 på tribunene uten meter regler og annen sperre . Klart man syns det blir feil alt da.

Nå er det lansert av regjering og helse myndigheter at man prioriterer vaksine foran testing . Mange uteblir fra vaksinering og mange melder seg ikke på timene sine . Vaksine motstandere fins , det er ikke til og unngå og man må respektere det . Alle andre som ikke har noen spesielle motforestillinger mot vaksinering , bør benytte mulighetene nå syns jeg . Er man i tvil om man er syk eller ei , bør jo man teste seg først , før man tar vaksinen . Nå kan 16 og 17 åringer benytte seg av drop in vaksinering fra lørdag 28 august

Danmark velger nå gjenåpning av samfunnet , fra 10 september . De vil forholde seg til helseloven som ikke gir grunnlag for restriksjoner når man ikke lenger ser covid-19 som samfunnskritisk lenger . Da vil de i den forbindelse fjerne alle restriksjoner opplyser det danske helsedepartementet .De anser epidemien som under kontroll da de har rekord høye vaksinasjons tall og lite press på sykehus og helsevesen . Så gjenstår det og se hva vi ender opp med her til lands . Foreløpig umulig og si , selv om det omtalte trinn 4 foreløpig ikke er utsatt lenger enn sist de bestemte seg. Det vil ikke bli ytterligere innstramninger for barn og unge , annet enn lokalt i en del kommuner hvor noen skoler er havnet på gult .

Ut på byen i Bergen ? Her er reglene mange ikke får med seg !!

Der fins både nasjonale og lokale regler . Under her kommer reglene som gjelder i Bergen til og med 1 september i første omgang . Dette legger vi ut da vi ser en klar tendens at mange ikke vet eller leser seg opp på hva man må forholde seg til når man går på byen . Dette gjelder faktisk utrolig mange .

1. Ingen adgang på utesteder etter kl 24.00 . De som har ankommet utestedet før kl 24.00 , kan benytte seg av stedets åpningstider etter 24.00. Det er lurt og komme tidlig , innslipp kan bli stanset lenge før kl 24.00 hvis utestedet er fullt . Det tar og tid og registrere gjester inn , så ha det i bakhodet når du velger og reise sent til byen i helgene.

2. Det skal brukes munnbind når man ikke sitter ved bord, når man beveger seg i lokalene eller ved toalettbesøk .Man må selv sørge for og ha munnbind med seg . Har man ikke det , kommer man heller ikke inn før munnbind er anskaffet .Denne regelen gjelder også ansatte/personell på de respektive stedene.

3. All alkohol må bestilles og bli servert på bord . Fins ulike bestillingsløsninger , men de fleste stedene har bestillings app man kan lese av på mobilen og bestille gjennom den .

4. Høyt volum på musikk og dans  er ikke lov . Volumet skal være på ett slikt nivå at man kan snakke sammen normalt på 1 meters avstand . Unntaket er offentlig arrangerte konserter med inngangsbilletter , kohorter og vaksine pass.

5. Der skal holdes 1 meters avstand til andre gjester  .

6. Alle må registrere seg ved ankomst med navn og mobilnummer !!!. De fleste stedene har en QR kode /app du kan registrere deg på , eller der fins andre løsninger  for registrering . Er man i tvil om hvordan dette foregår, får man hjelp av personale eller eventuelt vektere på jobb .

7. I Bergen kan du få servering like lenge på uteservering som du kan gjøre inne , her i byen er det da frem til 02.30 , eller hvor lenge de respektive stedene velger og holde åpent. Dette er ett ledd i smitte forebyggende tiltak som går på at det er en fordel at flest mulig holder seg ute i fri luft under pandemien .

Argumentene fra gjestene er mange når man påpeker og prøver og informere om reglene man faktisk må forholde seg til . Noen tror at man kan gjøre som man vil hvis man har korona sertifikat . Det kan man imidlertid ikke. Mange tror de er unntatt munnbind bruk ved og ha ett slikt sertifikat . Det er feil . Noen tror de har lov og være overstadig beruset når de er fullvaksinert . Det er absolutt feil , og man kan lure på hvilken vaksine man har fått når man faktisk tror slike ting. Mange tror de kan komme inn etter kl 24.00 da de har bord inne fra før på kvelden . Det er ikke lov . Har man forlatt utestedet før kl 24.00 , og kommer tilbake etter kl 24.00 , kommer man ikke inn. Har man en venn , en kjæreste som sitter inne på ett utested og venter , og du dukker opp etter kl 24.00 , så kommer man ikke inn !!! Har man en fetter eller onkel osv osv man ikke har sett på mange år som sitter og venter , så kommer man heller ikke inn etter kl 24.00 . Argumentene er mange for og komme inn etter kl 24.00 , men det er faktisk ikke lov og slippe noen som helst inn etter 24.00 , så enkelt er det . Det nytter ikke kjefte på vakter , eller personale , for det er ikke de som står bak reglene , de er pålagt og overholde reglene og tiltakene  av kommune og regjering !!!!!!

Klarer man og ha dette i bakhodet og overholder reglene når man nå skal ut på byen enten i kveld eller i dagene fremover , vil alt bli mye lettere for både andre gjester og de som er på jobb og må overholde disse utakknemlige vanskelige tiltakene.

Vi fortjente og juble litt nå , ikke minst Horneland

Brann v Sandefjord 3-2 , mål : Pedersen 18 min, Heggebø 50 min , Taylor 72 min , Hansen 29 og 42 min.

Endelig satt de 3 poengene vi så sårt trengte .En hardt prøvet klubb , en hardt prøvet supporter gjeng trengte dette virkelig . Dette lyset i tunnelen . Måtte det være starten på veien tilbake for Brann . Dette fortjente du virkelig du og Horneland , som jobbet på sidelinjen i ett kjør , påmeldt så det holder , etter en uke han knapt har fått snakket fotball . Dette sto det respekt av Horneland .

Brann tok ledelsen , kom under og gjorde noe helt uvanlig for og være Brann , de snudde en kamp til seier . Det ga meg god følelsen . Bare og se Sivert tilbake , krigeren , han med alle kortene ,vi trenger han , laget våkner og piskes til dåd . Ungdommene er påmeldt så det holder , Niklas prøver seg på alt , på frekkiser , vendinger , ja i det hele tatt , alt vi ønsker oss . Herlig og se .De yngste dro lasset i dag sammen med de hjemvendte . Vi får håpe Bård Finne snart er klar og . Heggebø ga det han hadde , fikk scoringen sin og , sammen med Finne kan dette bli meget bra.
Kaptein Pedersen så my bedre ut som indreløper enn som anker , og scoret faktisk også . Det ser veldig bra  ut med han og Sivert på midtbanen . Ruben var også god i dag , tross lite hjelp fra Taylor og Rasmussen , han skaffet også det avgjørende straffen . Pallesen ble akkurat det jeg tenkte vi trengte der bak , selv om han slet med kommunikasjonen med Sane’ og midtbane leddet .Likevel løste han oppgaven meget bra . Herlig og ha han tilbake .Taylor var direkte svak i denne kampen , Sane’ ikke godkjent , virket utilpass . Tabbe ga Sandefjord 1-1 . Sane’ ikke alene om de 2 innslupne målene , men var involvert . Rasmussen holdt heller ikke mål i dagens kamp . Han kommer nok igjen .

 

Det var godt og kunne juble litt igjen der vi satt på stadion ,markeringen til Bataljonen de første 19,08 minuttene var på sin plass , ingen tvil om det . Jeg sover nok litt bedre i natt enn på lenge ,men orker ikke skrive mer nå . Er lov og nyte dette litt syns jeg . Heia klubben min . Heia Brann i mitt hjerte.

Nye covid-19 tiltak gir skjenking på uteservering til 02.30 i Bergen

En sak jeg personlig har vært levende opptatt av og poengtert ovenfor både politikere , byrådsleder og andre innen korona regimet er synkronisering eller harmonisering mellom skjenketider ute og inne på utesteder . Jeg har hele tiden sagt at det kan umulig være smitte forebyggende  og jage folk inn kl 01.00 i trengsel og kaos for og finne plasser til gjester som kommer utenfra og skal da blandes med gjester som allerede sitter med bord inne . Dette har man da altså funnet ut nå og fattet vedtak om at skjenking blir lik både ute og inne . Dette er også i tråd med Nakstad og FHI sine anbefalinger , at man og oppholder seg mest utendørs , det er best når det gjelder og unngå smitteoverføring .Fantastisk må vi si , og vil lette en tung bør for utelivet som har måtte håndtere dette problemet i en vanskelig tid med restriksjoner .

Men en del andre regler må vi nå forholde oss til , så alt er ikke fritt frem .Ut september  første omgang vil følgende gjelde , ikke som påbud , men som anbefalinger  :
1. Servering like lenge ute som inne , under gjeldene skjenketider , for Bergen sin del , 02.30
2. Munnbind krav på både ansatte og gjester når man beveger seg i lokalet , og ellers hvis man ikke kan holde 1 meters avstand .
3. Alle gjester må vise gyldig ID og må registrere seg med navn og mobil nummer når man ankommer utested , serverings sted , kafe eller kantine .
4. Lydnivået må være på ett slikt nivå at man kan snakke sammen normalt på en meters avstand , det vil si lavere volum enn det de fleste opererer med nå. .
5. Pålagt bordservering av alkohol gjelder fortsatt.
6. Ingen slipper inn etter 24.00 . De som allerede er ankommet og fått plass før 24.00 , kan kjøpe og handle frem til 02.30

Dette gjelder uteliv , alle serverings steder , kafeer , kantiner osv . 7. I tillegg kommer regel om kun 2 besøkende pr dag på sykehjem , ikke flere enn 10 pers kan samles privat , med unntak av fullvaksinerte , de kommer utenom. 8.Anbefaler at arbeidsgiver og legge til rette for hjemmekontor for ansatte som er avhengig av kollektivtransport. 9.Anbefales at man bruker munnbind overalt der det ikke kan holdes 1 m avstand .10. De vil at universitetet , høyskolene , fagskolene , folkehøyskolene og andre som driver høyere utdanning bare brukere annenhver sete under forelesning. I tillegg bruke munnbind i felles områder .

Det er kun snakk om  anbefalinger her , ikke påbud  , unntaket er nasjonale regler som krever pålagt bordservering av alkohol  og at man ikke kan slippe inn gjester på utesteder etter kl 24.00 , de reglene er påbud.

Jeg drar ett lite tankekors på slutten her . Man ser at de fleste som blir smittet nå , eller sprer smitte er den yngre generasjon . Aldersgruppene mellom 20 og 39 er gjengangere . Jeg har sagt før , og sier det igjen , at vaksine strategien bommet veldig nå man var ferdig med risikogruppene . Etter risikogruppene var vaksinert , burde alders gruppene mellom 20 til 39 vært prioritert . Det ser vi helt klart nå . Det er gruppene med størst mobilitet , mest kontaktsøkende , større kontakt flate , ofte på reiser rundt i Norge eller til utlandet . De er og gruppene som har minst sperre ovenfor tiltak har det vist seg .I tillegg har smitten spredd seg til yngre søsken , de mellom 12 og 18. Hadde man vaksinert disse mye tidligere enn tilfelle er nå , kunne mye av smitte oppblomstringen som er nå vært unngått , det ser jo alle , selv om en del blir smittet vaksinert eller ei , de blir i allefall ikke nevneverdig syke og man stagger større utbrudd.

Reglene som er nevnt her trer i kraft fredag 1 sept og skal vare i første omgang ut september . Kos dere på byen i dagene fremover , ta hensyn til andre , hold avstand og registrer deg på utestedene , husk og ta med munnbind og gjør byturen til en trygg opplevelse .Har du mistanke om covid-19 ,har symptomer eller nærkontakter som har det , test deg og hold deg hjemme til test svar foreligger