Forelska i læreren ? Solidaritet er snart ett fremmedord ?

 

Det kan være lov og spørre seg når man leser gjennom media , helt utrolig hva som blir sagt og kommer frem om bybane saken fra tilhenger siden når det gjelder Bryggen traseen og utrolig hvordan velferds Norge fremstår når det gjelder helse og omsorg , eldre problematikken , sykehjem osv . Vi har en LO leder som hever million lønn på skattebetalernes regning , men har satt som mål og klage og skjelle ut andre hvis de skulle finne på og sutre litt , for mer penger vil hun ha inn fra lommeboken til arbeidsgivere og andre i form av skatter og avgifter , mens hun selv rir gullkalven , nesten ikke mulig og sette ord på alt dette .

Lærer Elin Sebjørnsen tok vel kaken når hun uttalte at publikummet som hadde møtt opp på støttekonsert neppe hadde intelligentsia , en støttekonsert som markerte motstanden mot bybane over Bryggen for kulturlivet , at vi som er motstandere av denne banen neppe har intelligens , selv om det er flertallet i saken som har den oppfatning at ikke de vil ha bane over Bryggen  . Man har ikke mindre intelligens fordi om folk har en annen mening om denne bybanen enn den hun har. Lavmål av en lærer og komme en slik uttalelse om folk , nesten ikke til og tro at det er mulig . Bybanen er for dem som kommer etter oss messer hun i sitt innlegg i BT , uten tanke for at gravearbeid i årevis vil frata byens innbyggere tusentalls arbeidsplasser , næringer vil gå tapt , sentrum ufremkommelig , verdensarven Bryggen ødelagt av skinnegående jerntog på flere tonn . Nei , her er det bare og sitte og se ut vinduet på galskapen med gravearbeid  og nyte toget når det går forbi etter alderdommen har innhentet oss , hjelpe og trøste meg vel , hva skal man si til sånt ? Er all bakkekontakt borte ? Steng byen for biltrafikk fra Skuteviken til Møhlenpris sier hun videre , de som er så tung i sessen og ikke orker og bruke beina det stykket , har desto større grunn for nettopp og bruke beina , men bybane på flere tonn forbi i ett kjør , er helt ok . Tenker at skulle hun selv bli tung i sessen så trenger hun ikke noe bybane over Bryggen , da har hun desto større behov for og gå gjennom sentrum og over Bryggen og videre utover Bontelabo , hun og hennes likesinnede . Vet ikke om hun vet hvor Bryggen ligger engang , da hun fant ut at konserten som foregikk på Ricks var på Bryggen , Ricks ligger vitterlig i Veiten like ved DNS . En smule geografi kunnskaper bør man ha skal man angripe andre om denne saken . Er ikke mange som er forelska i læreren etter dette stuntet .Les gjerne Monika Nordland Yndestad sitt innlegg på Bergenslisten facebook eller på Folkeaksjonen på facebook , ett slående og meget bra innlegg av henne,

Spikeren i kisten for troverdigheten til folkestyret skriver Erling Gjelsvik i sitt innlegg i Ba , problemene tårner seg opp for tilhengerne av og anlegge en jernbane over Torget og Bryggen , UNESCO har kommet med krav om sikring av trehusbebyggelse som kan utsette fremdriften i årevis , kravet om batteridrift langs verdensarven forutsetter at store deler av området mellom Torgalmenningen og DNS må tas i bruk som snuplass for togene . Næringslivet langs den påtenkte skinnegangen fortviler over de ødeleggende konsekvensene av evinnelig anleggsarbeid , sitat Gjelsvik

Mye av dette har vi vært inne på før , men nå Høyre nå hopper av og abdiserer fra sitt tunnel standpunkt i spørsmålet om bybanens ferd gjennom byen vår , kollapser troverdigheten til det bergenske folkestyret for godt . De største partiene var jo på ett tidspunkt skjønt enig om at en tunnelløsning vil være best for byen , så det finnes ingen god forklaring på at denne saken ikke er brakt ut av verden for lenge siden , for byens befolkning er det helt uforståelig . Mye av grunnen som Gjelsvik har vært inne på her , er at de største partiene har latt seg herse med av småpartiene som dikterer de fremdriften i bybane saken , at mindretallet skal avgjøre skjebnen til byen vår er vel rette formuleringen på det . Dette pga at de som politikere ikke har kunne motstå fristelsen til og sette byens fremtidige ve og vel i skyggen , for og kunne befeste sine stillinger i innen byråd og bystyre , med kortsiktige gevinster som kun gavner dem selv snarere enn og tjene sine velgere . Kunstige motsetninger holdes vedlike sier Gjelsvik , for politikk handler ikke lenger om og få ting først og fremst gjort . Der er jeg så enig som det går an og bli , hadde det vært saken , hadde denne banen vært i tunnel for lenge siden , med ett helt annet budsjett , alle årene med dette evinnelige rotet med og gå fra sine lovnader , har økt utgiftene radikalt , milliard beløp , slik at Bryggen traseen slettes ikke er det billigste alternativet lenger . Fremme personlige karrierer står nok i høysetet innen politikken , med gode pensjons ordninger. Passer man ikke ett sted og får kritikk , flyttes man bare til en annen avdeling med samme lønn . Velgere ? pøh , kan betyr no det ?Bryggen ? Pøh , ka gjør no det ?

Byrådet sier farvel til all solidaritet med sitt opplegg med og grave opp sentrum fra Festplassen og over Bryggen , og fra Torgalmenningen til DNS for og legge bybane infrastruktur sier Tystad i sitt innlegg i BA , byrådet kjører tidenes gravearbeid uten konsekvens utredning for næringer og arbeidsplasser med mer . Jeg har skrevet om konsekvens utredninger før , som byens næringer har selv har måtte sette i gang , med skremmende analyser. Milliard tap , flere tusen arbeidsplasser i fare , ett ødelagt sentrum og Bryggen vår aldri mer den vi er vant til , som vi er glad i , som vi vil bruke fritt slik vi alltid har gjort , også for våre barn og fremtidige generasjoner . Solidariteten med byen skattebetalere er fullstendig borte , de største partiene har sviktet oss , de har latt seg styre av mindretallet for selv og kunne sitte i sine posisjoner . Det er vel ikke slik det skal være , men det fungerer dessverre slik . Er i skrivende stund kun Bergenslisten , FRP og Folkepartiet som vil skåne byen vår , skåne næringene og opprettholde sårt tiltrengte arbeidsplasser , slik er ståa nå . Disse vil fortsette kampen , man har faktisk ikke noe valg , urettferdigheten må stanses .

På landsbasis kan man lure på hvor man er havnet med nåværende regjering og ikke minst systemet i LO .Peggy Hessen Følsvik har million lønn på skattebetalernes regning , opp mot 2 mill i året , mye av det subsidiert gjennom fagforenings fradraget som gir LO medlemmer skattelette for pengene som de sender til LO. Denne fagforeningslederen som tidligere var flyvertinne mener at selv om vi har en av verdens største offentlige sektorer og en stat som håver inn 1700 milliarder skatt i året , bør man kreve mer hos arbeidsgivere og de som sutrer , mens hun selv sitter meget godt i det , for en dobbel moral . Mange arbeidsgivere sliter , økt arbeidsgiver avgift er på gang , og økte priser som er varslet vil tvinge næringer til og sette folk på gaten . Noen må våkne

 

Helse og sosial må spare , 15 000 stillinger er ikke besatt innen helse og omsorg , brennpunkt viser bilder og programmer om hvordan de eldre behandles i mange situasjoner enten det er med hjemmehjelp eller på sykehjem , man kan bli kvalm av mindre. Begynne og planlegge din egen alderdom selv sier Kjerkol , til folk som har vært skattebetalere i hele sitt liv , fra de hun får sin lønn fra og god pensjon . Hvordan kan noen vite på forhånd om hvordan alderdommen vil bli for de respektive , blir man pleietrengende ? dement ? Liggende ufør og syk over flere år ? Ingen vet det ,men du må planlegge alderdommen din selv sier hun, ikke alle har ressurser til det , sier seg selv , burde være ett minstekrav at man får en verdig avslutning på livet etter ett langt arbeidsliv med bidrag til staten i form av skatt og avgifter . Slik eldreomsorg og sykehjem fremstår nå til tider , er direkte trist . Er dette fremtiden for alle oss ? Ett svekket helsevesen og eldreomsorg i ett land med slike ressurser vi egentlig har i Norge  , ja da må man sette foten ned . Det blir garantert ett regjering skifte ved neste valg , det er ikke til og unngå slik ting har utviklet seg . En ny regjering bør ta tak i disse tingene , for dette er ikke godt nok . En del politikere får håpe de ikke selv havner i en slik situasjon når de blir gamle , eller kansje det hadde vært en fordel og bli dement , slik at man ikke husker alle de gale avgjørelsene man tok når man satt i posisjoner innen stat og kommune. .
Ble litt om alt her i bloggen , men slik er det når man har mye på hjertet

Kulturkveld på Ricks ,markering mot bybane over Bryggen , ordlyden var , vi koser ræven av oss

 

Det var vel det de fleste gjorde når Wenche Aasebø uttalte til avisen at hun koste ræven av seg på konserten denne søndagen i januar , Fantastisk dame som hadde tatt turen med flere venner på laget . Rundt en 500 pluss hadde tatt turen innom denne søndagen ,de fleste kom når vi gikk i gang og en del dukket opp like etter kl 19.30 da en viktig fotballkamp rullet over skjermene rundt om på byens sportsbarer , undertegnede som er fotballfrelst selv og tidligere leder for Brann Bataljonen måtte få info gjennom mobilen da hans konferansier jobb denne kvelden krevde sitt. Ligger mye arbeid og planlegging bak ett slikt arrangement , så undertegnede Sheriffen er veldig glad for at han lykkes med og dra dette i land sammen med dyktige folk og ildsjeler rundt Bryggen saken .

Positive markeringer er viktige og , møtes for felles sak mot bybane traseen over Bryggen , men samtidig dele musikk opplevelser gir motivasjon til og fortsette denne viktige kampen . Kultur livet vil også bli skadelidende under flere års gravearbeid gjennom sentrum , mange oppdrag vil forsvinne i byggeperioden og det vil bli radikalt færre spillejobber for musikerne i Bergen , derfor var det kultur som var fokuset denne kvelden .

Ett husband bestående av gitarist Freddy Atle Johnsen , trommis Tor Bjarne Bjelland , bassist Kai Taule og på piano Christien Øvreaas leverte så det holder , øverste hylle kaller man dette bandet som også backet Dagfinn Iversen med sine flotte viser , Dag Bergesen og Tor Endresen , Lun fin stemning når Dagfinn var i gang , veldig flott det han leverer. En fornøyelse og høre på .

Dag Bergesen var neste mann på scenen , litt sliten etter to dagers bursdagsfeiring med blues band og lite søvn , gikk litt skeis da han skulle på scenen , gikk seg vill backstage da det var lenge siden han hadde vært på Ricks , og endte nesten opp med og late vannet i ett sikringsskap da han trodde det var døren til toalettet , heldigvis ble feilet oppdaget før han slapp blæren løs , så vi unngikk kortslutning og mørklagt scene . Når mannen endelig kom seg på scenen ble det blues trøkk med glimt i øyet , nøyaktig slik vi vil ha det fra den karen , leverer alltid . Knallgøy

Tor Endresen var neste , den mannen leverer alltid , publikum rett og slett elsker den karen . En mektig versjon av Nystemten ble levert fra scenen og allsangen runget ned til den blå steinen , dette var stort. Hans påfølgende sanger med blant annet ” La Regnet Øse Ned ” , ble så godt tatt imot som de alltid gjør og publikum var med på notene , knall stemning .

Ett nytt band for mange av de som hadde funnet veien til dette arrangementet , var Eide – Olsen Band , med Asgeir i spissen . Han har mye eget materiale og folk ble imponert , ett stort knippe gode musikere og 3 kordamer gjorde det til en mektig opplevelse og den store applausen var vel fortjent , helt topp dette Asgeir.

 

Ett av høydepunktene for mange var Gjennomslag , ett band som pr idag består av vokalist og gitarist , låtskriver Svein Hovland , trommis Rune Kogstad og på bass , Roar Ruus Finnsås , slett ingen smågutter dette med skikkelig trøkk i låtene sine . Undertegnede hadde planlagt en minnemarkering for Frank Hammersland som dessverre måtte gi tapt for kreften , en fantastisk Bergens artist som var frontfigur i Pogo Pops ,Popium , Evig Din For Alltid som eksempler , mange musiker kolleger på jobb denne søndags kvelden , så en markering var på sin plass , vi kjørte stående applaus i ett minutt med tilskuerne og musikerne fra Gjennomslag , det ble ett sterkt øyeblikk på Ricks scene . Etter denne markeringen var det tid for Gjennomslag som ikke har hatt noe live konsert siden 2018 , ett kjærkommet innslag som virkelig trøkket på , selv tidligere band medlemmer dukket opp denne kvelden og joinet på scenen . Øyvind Larsen som var tidligere trommis i dette bandet , kjempegøy .

Denne festen ble avsluttet med Miami Vice Machine , klart ett band som var gjemt til slutt pga høy partyfaktor og stemning både på dansegulv og i salen hvor både stoler og bord ble tatt i bruk til dans , 80 tallet svingte like godt som det alltid har gjort , og dette bandet leverer alltid , utrolig gøy .

 

En lang dag for oss som hadde laget dette arrangementet gikk da mot slutten , vel blåst er vel lov og si , og den enorme stemningen og støtten fra salen ga oss bare mer inspirasjon til og fortsette denne kampen mot bybane over Bryggen , og som jeg sa innledningsvis , vi var samlet her denne kvelden for og ta farvel med bybane traseen over Bryggen , denne kampen fortsetter , denne skandale av ett ultimatum stilt av ett mindretalls byråd hvor bystyret fremsto feige på en måte , og har satt oss i denne situasjonen , kunne vært unngått , vi beliter oss iallfall ikke .
Tusen takk til de fremmøtte , dere var så gode ,herlig stemning , tusen takk til artistene våre og alt annet av personer som gjorde denne kvelden mulig og vellykket sammen med meg , LOVE U ALL

En del av våre ansatte dukket opp og fikk oppleve flotte musikkinnslag , de var storfornøyd

Støttekonsert , en viktig markering

 

Støttekonserten er i aller høyeste grad en viktig markering i denne bybane saken som gjelder sentrum og Bryggen . Viktig når man ser hvordan det har blitt politisk , at man ser parti som Høyre bøyer av i saken , parti som har hatt nei til bybane over Bryggen nærmest som fanesak , politikere som har brutt med eget parti og skiftet mening underveis , rett og slett på ville veier og utrolig skuffende .Det er helt klart at flertallet av folket ikke vil ha denne banen over Bryggen. Da er denne markeringen viktig for og vise at kampen fortsetter , kampen for og redde Bryggen , sentrum , næringer , kulturliv og arbeidsplasser og ikke minst Bergen som by . Vi kan rette og slett ikke finne oss i dette overtrampet .

Man kan lure på prioriteringer når man ser hvordan det bærer hen med Norge generelt . Levekostnadene er økt betraktelig for den vanlige befolkningen , ved boliglån har renteøkning gitt flere tusen ekstra i måneden og betale for folk som ikke har all verden og rutte med fra før , i tillegg til prisøkninger på det meste , og der er varslet enda mer prisøkninger. Helsevesen har fått beskjed om og stramme inn , der må spares ved sykehus og helse generelt , bare i Bergen er det varslet innstramninger for 400 millioner i første rekke . Vikartjeneste må begrenses til ett minimum . Mange mangler pleie og hjelp . Da kan man spørre seg om hvorfor de satser alt på og hente penger fra stat og fylkeskommunen til og starte dette arbeidet med bybane over Bryggen , en sak til 22 milliarder ( foreløpig ) når der ikke fins midler til og opprettholde ett samfunn med ett godt helsevesen og behandlings muligheter til folk i nød . At man skaper enda større avstander mellom fattig og rik .Helt utrolig at man prioriterer på denne måten .

En bybane gjennom sentrum og over Bryggen vil gi nærings død , store tap av arbeidsplasser og kulturliv som vi har vært inne på utallige ganger . Det vil gi seg utslag i tapte inntekter i form av skatter og avgifter for kommunen i tillegg til alle pengene de må ut med gjennom Nav til de utallige som mister jobbene sine under en byggeperiode, som vil gi ett tap på mange milliarder for byens næringer , konkurser vil komme i fleng . Da kan man lure på hvorfor man ikke går for en modell som vil skåne byens arbeidsplasser , skåne næringer og sentrum , skåne kulturlivet , skåne verdensarven Bryggen , ved og lage en tunnel løsning hvis banen må komme. Da vil man  opprettholde inntektene til kommunen som ellers har en slunken kasse og man kan prioritere helse og annet påtrengende i denne lite gunstige tiden vi er inne i.

Vi har valgt ett innendørs arrangement denne gang , årstiden sier sitt om mulighetene til og holde ett slikt kultur arrangement utendørs nå . Arrangementet er med på og belyse at kulturlivet vil lide under årevis med graving i sentrum , mange tusen jobber for de som jobber innen kultur vil går tapt langs toglinjen som eventuelt skal bygges , og der skal graves til den store gullmedalje . Vi vil markere oss på alt rundt denne traseen vi ikke vil ha , vi vil kjempe kampen mot urettferdigheten til siste slutt . Møt frem og vis din støtte er du motstander av bane over Bryggen , uansett hvilken retning du har politisk , dette er tverrpolitisk og for alle som ikke vil ha denne banen i dag løsning , eller for de som ikke vil ha den i det hele tatt .

Vi har med en masse artister på scenen , på facebook finner du informasjon om disse i arrangementet “Støttekonsert Nei til bybane over Bryggen ” . Du søker bare på det og all info kommer opp , eller søke på tickemaster.no om billett info , her søker du på støttekonsert . Møt opp og vis din motstand mot disse planene som vil ødelegge byen vår for all fremtid . Sted : Ricks , søndag 22 jan , dørene åpner 17.30

Høyre beliter seg dessverre , hva tenker velgerne ?

Bybane saken har fått nok en avhopper hvis man kan kalle det på den måten når Høyre når går ut og vil ligge saken død , og ikke ta noen omkamp om en tunnelløsning versus Bryggen, Svært skuffende vil jeg si og langt fra det de stort sett har stått for hele veien , ja frem til Meyer ytret Bergens ordet beliter seg i Bergens pressen sammen med Erna , og kalte da bybane saken en krangel om 200 meter over Bryggen , det var en svært dårlig uttalelse , for saken handler om så mye mer både for næringer , byens befolkning verdensarven Bryggen’ tusenvis av arbeidsplasser og nesten hele sentrum av byen. Jeg minnes at Spurkeland fra Høyre var neppe enig i beliter uttalelsen den gang , men nå ser det ut til at Meyer får viljen sin , direkte tragisk og ikke lett og forstå seg på det som nå kommer frem , det er veldig vinglete og rotete formulert både i aviser og på nyhetene av Høyre .

Snuoperasjonen sitter nok langt inne for programkomiteens leder , Charlotte Spurkeland og sikkert ikke lett og innrømme slik det tolkes i pressen . Hun sier at debatten blir veldig hypotetisk for akkurat nå fins der verken penger til bybane i tunnel eller over Bryggen . I tillegg kommer varslede innsigelser over lav sko når det gjelder Bryggen løsningen , så man kan ikke på nåværende tidspunkt vite om dette er gjennomførbart . Innsigelser ved undertegnende alt om , både det når det gjelder næringer i byen og tap av mangfoldige arbeidsplasser i en eventuell byggeperiode. Næringer i byen har selv måtte ta konsekvens utredninger som viser tap på flerfoldige milliarder for byens næringsliv generelt . Man lurer på hvor kommunen sin konsekvens utredning er , om de har satt seg inn i disse ulempene og tapene næringene vil få , om det i det hele tatt er lov og starte dette arbeidet uten en kommunal konsekvens utredning , det tror jeg faktisk ikke de kan . Kan man virkelig bare ta fra kjøpmenn , butikker , detalj handel , hotel/servering og uteliv all inntekt sånn uten videre ? Bare sette i gang uten konsekvenser for kommunen selv , mens næringer går tapt . Kan man virkelig frata flere tusen jobben og inntektene sine sånn uten videre ? Ja da kan man sette ett ord på det , GALSKAP .For det blir nemlig konsekvensene av gravearbeid i sentrum i årevis .

Går man tilbake til Høyre i denne saken , så fikk Spurkeland spørsmål om at hvis banen blir gjennomførbar , om de da godkjenner Bryggen løsningen , svaret var da at det er mulig ja , for de vil ha bane til Åsane .
Neimen ikke lett og forstå seg på dette , ett politisk spill med mer spørsmål enn konkrete svar , helt klart at de vil slippe denne saken , en belastning er det nok , men det må de faktisk tåle , de har velgere som har stolt på de , referat fra 4 år tilbake i valgkamp og Høyre sitt program under her :

Selv om det er 4 år siden , ser det ut til at noen har glemt historien . Arbeiderpartiet stemte for det de var mest imot , en 11 meter bred tospors togbane over Bergens stolthet og verdensarven Bryggen . Med dette sviktet de sine egne velgere , og alle oss Bergensere som kjempet for og bevare identitets merket vårt .

Det svekket ikke bare tillitten til Arbeiderpartiet , men det svekket folkets tillit til politikerne .

Noen saker er for viktige til og la ligge . Noen omkamper er verdt og ta . Derfor sier Høyre tydelig nei til bybane over Bryggen .

Dette var altså fra Høyre sitt program , nå gjør det nøyaktig det samme som AP , rette og slett ikke og stole på , utrolig skuffende er dette . Kansje de er så trygge på og komme i posisjoner i bystyre og byråd uten og anstrenge seg siden AP og SP har så ekstremt dårlige meningsmålinger på landsbasis , at de rett og slett bare lener seg tilbake til valget er over , og svikter med det solidariteten til byens næringer som de har mange velgere blant ( garantert ikke nå lenger ) og svikter solidariteten til folkets sine arbeidsplasser som står i fare. Man ser jo hvor optimistisk Erna er når hun viser seg på tv , med rekordmåling , naturlig nok slik den nåværende regjering har fremstått . Min mening er at man kan ikke gå fra sine valgløfter pga dette , denne bybane saken burde de stå for enda , tunnelløsning for og skåne byen mest mulig og ivareta tradisjoner , arbeidsplasser , næringer  osv osv

Høyre kan bli en svarteper dersom det sittende byrådet får det som de vil og starter graving gjennom sentrum i 2024 . Da er det sannsynligvis Høyre som sitter med byrådsmakten og har ansvaret når det komplette trafikk kaos oppstår i sentrum .

Det skal graves på de mest ømtålige trafikk knutepunkter ,Christies gate , Småstrandgaten , Torget , Nedre Torgalmenning og starten av Strandkaien , og riggeplasser på Festplassen , Torget , sentrums gater og Koengen kommer i tillegg , dette da i årevis

Sperregjerder , bråk , støy ,lukt og støv vil gjøre sentrum til ett utrivelig sted og være , graving på Strandkaien feks som kommunen har vært inne på før , vil gi en forferdelig lukt da gammel masse vil bli tilført oksygen ved graving , dette vil gjøre området ubrukelig som handelsplass , eller attraktivt og besøke for spisegjester på mathallen feks .

På Torget er det bolverk og masse rør , når det graves opp vil alle rottene komme til overflaten . Når habitatet deres er truet og det ikke lenger er mat og finne i området , vil de spre seg oppover til store deler av byen , dette har vi allerede eksempler på vedrørende annet gravearbeid i sentrum , og ikke minst ved byparken

Omsetningen til serveringsteder i nærheten av dette og i nærheten av annet gravearbeid i forbindelse med dette , vi falle dramatisk og disse vil måtte stenge . Turismen vil falle , kurs og konferanser i sentrum vil stoppe opp , hotellene i sentrum vil få ett radikalt redusert belegg , de som ligger ved gravelinjen vil måtte stenge . Konsekvens utredning foretatt av innleide eksperter snakker om milliard tap for byens næringer , 3 til 4 milliarder etter 7 år , så kan man doble dette , for byggetiden blir nok borti 12-14 år ser man på annet som er gjort i byen .

Folk vil bli sagt opp eller permittert , kan bli opptil 6000-10 000 arbeidsplasser som forsvinner , noen flytter ut av sentrum .

CA 2000 kulturarrangementer i dette historiske sentrum vil forsvinne , alle kjente feiringer som 17 mai , Torgdagen , Bergen Maraton , Buekorpsenes dag , Regnbuedagen , Tall ship race , ja i det hele tatt , ingenting av dette vil være mulig og arrangere , i tillegg til konserter på Koengen .Med dårligere tilbud både innen kultur , uteliv , og i tillegg ingen arbeid og få , vil studentene søke seg til andre byer .

Huseiere vil tape leieinntekter , der vil garantert oppstå strukturelle skader på husene under gravearbeidet og rettsakene vil florere mot kommunen av huseiere som vil hyre de beste advokatene som finnes . Det er nok allerede tatt høyde for blant huseiere da leieprisene vil i beste fall halveres og dermed også verdigrunnlaget for eiendomsmassen .

I tillegg til dette vil arbeidet dra ut i tid hvis arkeologiske funn dukker opp , det gjør garantert , det har man mange eksempler på i byen ,

Budsjettene til denne bybane saken over Bryggen ligger nå rundt 22 milliarder , det er det ikke penger til enda , men de vil begynne arbeidet bare de får ett forskudd , himmel og hav sier jeg , dette budsjettet vil bli mye høyere , sprekker vil komme , som til Fyllingen , og her vil de begynne arbeidet enda banen til Fyllingen ikke ble fullført pga pengemangel og budsjettsprekk , helt utrolig .
Unesco og andre innsigelser må taes til følge , det er de som sitter ved makten når eller hvis dette arbeidet settes igang som får skylden for alt som er gale eller går gale i samfunnet , nytter ikke og skylde på forgjengeren da. Det blir mest sannsynlig Høyre da som sitter med dette etter valget til høsten , så det kan bli en kort og smertefull byrådsperiode for Høyre , og hvem skal de samarbeide med ? MDG ? FRP er klokkeklar i denne saken , ingen bybane over Bryggen , det nye partiet Bergenslisten er like klar , ingen bybane over Bryggen , dette er de eneste partiene som er til og stole på i denne saken , de andre har vist at de ikke er det og gått fra valgløftene sine , utilgivelig ovenfor sine velgere

Kan Høyre redde seg ut av dette , komme seg ut av “beliter ” saken ? Da må de står for det de sa for 4 år siden og frem til nå , alt er mulig hvis man kjemper igjennom ett parti program som tekkes velgerne , ingen skam og snu .
Reguleringsplanen kommer jeg tilbake til i annen blogg

Vil du være med og stoppe denne galskapen ? Du har en stemme , bruk den ved valget . Husk støttekonserten ” Nei til bybane over Bryggen” , den går på Ricks 22 jan kl 18.00 . Billetter finner du på ticketmaster.no , søk på støttekonsert . Har du næring i byen som er truet , ta med dine ansatte og støtt saken , er du ellers motstander av dette , så still gjerne på støttekonserten , midlene går til og stoppe disse planene mot byen vår og Bryggen .

Blir det bra for Brann i 2023 ?

Litt sånn delte meninger om akkurat det , om Brann har mannskap til og gjøre det noenlunde greit i Eliteserien 2023 , i tillegg til at det er faktisk cup kamper igjen og muligheter for finale i mai måned . Mjelde er av den oppfatning at Brann må ha forsterkninger , minst en nykommer bør være på plass før seriestart  , men ønskelisten strekker seg lenger enn det , han vil ha en rask midtstopper på plass , en frekk kantspiller og en spiss til . Og hente slike spillere som kan gå rett inn på laget er der neppe midler til i Brann , det er realitetene .

Anders Pamer frykter det verste , at Brann har ett lag som feide igjennom Obos , men kan havne i nedrykk i Eliteserien  , men kan i ett lykkelig øyeblikk kunne havne oppe på tabellen hvis laget beholder flyten fra sist sesong sier han , det siste her er jeg enig i , det er ett lag som jobber godt sammen og kan gjøre det bra , men vi må innse at Eliteserien er en en helt annen greie enn Obos . Pamer vil kun trekke frem Sivert Heltne Nilsen , Ruben Kristiansen , Mathias Dyngeland , Fredrik Pallesen Knudsen og Bård Finne som spillere som holder skikkelig Eliteserie standard , det får være han , jeg mener Brann har flere i klubben nå som kan hevde seg i denne divisjonen , i tillegg får jo Brann tilbake tre spillere fra utlån , spillere som er sulten på og bevise noe og kan overraske , Simba , Kolskogen og Delaveris . Det gjenstår selvfølgelig og se om de kan bidra , spille seg inn på laget , men alle disse har potensiale.

Jeg så mange kamper fra Eliteserien forrige sesong , nettopp pga av at Brann skulle tilbake på det nivået . Jeg må si at det var lite som skremte eller imponerte meg blant de fleste lagene , kun blant topp tre med Molde, Bodø-Glimt , Rosenborg  med ett overraskende Lillestrøm lag som havnet på 4 plass var der noen kvaliteter , men det er de øverste tre som er lag med midler , lag som Molde og Bodø-Glimt kan handle inn spillere fra øverste hylle med sine ressurser etter gode inntekter på spillersalg de siste årene , million beløp . Det er nok til og befeste sin stilling i toppen av norsk fotball , Brann er ikke der dessverre . I mange år før har Brann vært elendig på egne  spillersalg  , spillere som kunne gitt inntekter har gått ut kontraktene og gått gratis til andre klubber , andre har gått for småpenger eller forsvunnet av andre årsaker . Rett og slett sovet i timen . Det skal legges til at jeg har klokketro på den nye ledelsen med Kalvenes i spissen , en ryddig kar som helt klart vet hva dette handler om  , samme gjelder Jimmy Nagel Jacobsen som faktisk fikk inn en del spillere som var avgjørende for at Brann kunne feie gjennom Obos og rykke opp igjen .  Disse må dessverre ta tæring etter næring pga klubbens økonomi for at Brann skal kunne komme seg opp på ett nivå hvor økonomien tilsier større satsing . Klubben har ikke overgangs midler eller lønns pott som kan bidra med forsterkninger nå som kan utgjøre en stor forskjell for laget , man kan være heldig på tilbudshyllen , men øverste hylle kan man se bort fra . Det må bli når klubben er tilbake i kategorien sunn økonomi , det er en vei og gå for og få det til . Godt partoukort salg og mange som kommer på kampene vil utgjøre en stor forskjell på økonomien  , tendensene var der i OBOS og vil nok øke når man er kommet opp i det gode selskap , så man håper på at mange finner veien til stadion og bidrar for klubben .

Brann har disse spillerne til rådighet i forsvaret , keeper Mathias Dyngeland , han var svært god i sesongen som var og vil nok fungere meget bra i Eliteserien , hans kolleger i buret , Eirik Holmen Johansen og Markus Olsen Pettersen er nok ikke helt der enda , men funker nok hvis bytte må til i kamper , skader osv . Forsvaret mangler vel kansje fart  , Skovgaard Larsen har ikke det , Crone har vært varierende , Wolfe har faktisk vært god ,Kolskogen er tilbake og kan faktisk bli en forsterkning tror jeg , Pallesen Knudsen har spilt på nivået før og har en viss rutine , men her og mangler vi fart ,Ruben Kristiansen var vel den eneste med skikkelig fart forrige sesong , tross av at han var eldste mann , bra og ha han med denne sesongen pga hans rutine i tillegg til at han var en av Brann sine beste hele sesongen 2022.

Midtbanen er faktisk ikke helt vekke vil jeg si , Heltne Nilsen er solid , en kriger som virkelig får laget til og yte , den fødte kaptein og en av Pamer sine som holder Eliteserie standard  , jeg mener vi har flere på midten som også gjør det , spillere som vil vise seg i Eliteserien , som feks Mathias Rasmussen, Felix Horn Myhre og kansje  Niklas Jensen Wassberg , ung med sykt bra talent . Kasper Skaanes vil nok også melde seg på her , Børsting veldig opp og ned , lite stabilitet med han , Hjorteseth er nok en lettvekter  i denne divisjonen .

Angrepet har jo spillere som kan levere , Castro vil garantert vise seg i Eliteserien , jeg har troen på han , Finne har vært der opp før , han vil bli bra for oss , Blomberg kan komme der , Delaveris er umulig og spå noe om , men han kan slå til , Simba har vist før at han kan , jeg tror han vil bli bra for Brann denne sesongen . Heggebø , ikke like enkelt i Eliteserien som i Obos , men han er sterk og han lærer og blir bedre og bedre

Horneland har klokketro på denne gjengen , overhodet ikke like pessimistisk som en del av pressen , de har vel ikke dømt Brann nord og ned de heller , men mener som sagt at Brann må ha flere forsterkninger , mulig man må ha ett par , men midler , det har vi ikke . Vi har ett lag som jobber godt , vi har ett trenerteam med pågangsmot og optimisme , jeg har troen på at dette kan bli bra , i tillegg har vi verdens beste supportere i ryggen , en soleklar 12 mann for laget , jeg gleder meg til sesongen , som en unge . Vi skal overraske. Vi skal koke på tribunen med “de kokende idioter ”