Bittert i Kristiansund

Kristiansund v Brann 1-1 , Pellegerini , straffe 63 , Bamba 73 .
Første poeng i skaptrønder byen Kristiansund siden 2015 , men denne kvelden burde Brann tatt alle poengene. Hadde omtrent alt av banespill , spesielt i 1 omgang , da burde Brann scoret på sjansene sine , men Bamba får det ikke til , dårlig ball mottak til tider og det vil seg ikke . Strand hadde og muligheter men setter de over eller utenfor. Vi må ha fatt i folk som kan score mål , det vil seg bare ikke der fremme . Skal man vinne gull med dette laget , som Ingebrigtsen sier han vil og skal , må man få orden på angrepet , eller må man rykke ned og så opp igjen for og ta gull ? Jeg tror ikke det , men blir så frustrert av dette angrepspillet som ikke sitter .

2 omgang startet med Bamba som kom seg til skudd , men skuddet som så mange ganger før , var som løskrutt og regne . Robert Taylor gikk ned i straffefeltet etter at Aasbak var borti han i en duell , dommeren gir Taylor gult kort for filming , med store protester fra Brann spillerne, de mener vi ble snytt for straffe , la han seg for lett ned ? Vanskelig og si . En stund etter dette lager Opdal straffe da Sondre Sørlie blir spilt fri . Opdal tar ballen først , men er borti foten til Sørlie etter ballen er slått bort , og dommer mener det er straffe , jævlig billig syns jeg , Opdal og Ingebrigtsen får gult kort begge 2 for protester . Jeg skjønner de meget godt , her var det grunn til og bli forbanna . Brann får ett mål til slutt , Ruben spiller Taylor fri , han legger ballen inn foran mål , ballen forandrer retning etter den er borti en Kristiansund forsvarer , treffer stolpen og triller rett foran mål der Bamba står alene , og “klarer” og sette ballen i mål . Hadde han bommet der og , så burde han gått rett av banen og benket seg selv . Bamba får nok ett skudd på mål som Coly får blokkert , men ballen er oppi hånden hans ,og det burde vært blåst straffe , istedet får Brann bare corner . Skandale dømming.

Den nye Islendingen var knuse god , Jon Gudni Fjoluson var stø som en klippe , umulig og skubbe seg på , han blir en klar  forsterkning for Brann og bør få lengre konrakt enn ut året , han er helt rå , banens beste , med Strand som en god nummer 2 på Brann laget . Vi kan få til mye med dette Brann laget bare vi får noen som kan score mål . Hustad , kan han få starte en kamp feks ? Han får sjelden mer enn 10 , 15 min på banen. Kan jo ikke bli verre foran mål enn det er nå . Slike kamper som denne hadde man vunnet lett hadde man hatt angrep og spiss som fungerer . Er kansje tragisk for Bamba at ikke det går hans vei , men i fotball verden handler det om og score mål når du er spiss , man vinner ikke kamper på sympati med lite eller ingen scoringer , sånn er det bare . Neste kamp er hjemme mot Molde søndag 4 oktober , en kamp som bør være overkommelig slik Molde fremstår for tiden , men som sagt , da må man score mål , er stort sett det vi mangler nå.

Nok ett tap for Ingebrigtsen som Brann trener

Brann vs Bodø-Glimt 1-3 . Jeg tippet 3-1 til Brann før avspark i denne kampen , mest for og holde motet og håpet oppe etter fadesen mot Vålerengen. Resultatet ble motsatt ,noe de fleste fryktet . For all del , Brann prøvde og fremsto mer kompakte og trygge i perioder , men offensivt sliter dette laget radikalt , og bak er det temposvakt med untak av Kolskogen . Vi har ikke en spiss som leverer , det siste trekket foran mål svikter hos alle på laget . At vi holder Glimt i en og en halv omgang hjelper lite når det ikke skåres , da glipper det til slutt , som idag , plutselig fikk man 3 mål i tryne og Glimt viser nivå forskjellen på lagene . Den ble meget synlig etterhvert ut i kampen . 2 flotte mål av Zinckernagel og ikke minst ett flott mål av Hauge var nok til og parkere ett Brann lag som har tilgode og levere under Ingebrigtsen som trener . Det scores ikke, selv Brann fikk ett trøstemål av Grøgaard , tapene begynner og bli endel nå. Snart på tide og kikke bak seg på tabellen ser det ut til . Som jeg har sagt før , her er det en tøff jobb og få gjort skal man få dette laget på beina . Forsvarspillere blir nå hentet inn både på back og midt forsvar , men vi trenger sårt noen offensive spillerer som kan levere og , ellers er vi like langt . Denne sesongen er spolert ,sikkert  før nevnte Ingebrigtsen kom til Brann , nå gjelder det og unngå Obos , og bruke vinteren på og skape ett lag . Slik er nok ståa nå.

BRANN TRAGEDIE I HOVEDSTADEN

Vålerengen v Brann 5-1 . Mål Kjartansson , 14,16, 23, Strand 8 min , og Sahraoui 34 .
Massakrert ble Brann i Oslo , totalt ydmyket og kledd naken . Spissen Kjartansson viste at Brann ikke har spillere på slikt nivå . Han latterliggjorde forsvaret . Hat trick på 9 min satte han inn på Brann . Helt jævlig og se på .
Keepervalget med Pettersen var nok ikke ett klokt valg , en urutinert keeper med ett elendig forsvar foran seg er dømt til og gå den veien hønen sparker . Han ble mange nummer for liten . Forsvaret var helt god natt . Verste jeg har sett . Acosta holder ikke eliteserie standard lenger i det hele tatt , han burde vært satt på transfer istedenfor Eggen Rismark , for han er vel hakket bedre , selv om det ikke skal mye til . Burde startet med en erfaren keeper som Opdal i denne kampen her når forsvaret bar preg av skader .

De minst dårlige på Brann var Strand og Ruben Kristiansen , sistnevnte attpåtil som innbytter . Ingebrigtsen sin fotball filosofi evner ikke dette mannskapet Brann har , det må vi se i øynene . Er ikke kvalitet laget til og kunne spille en slik fotball han vil ha. LAN fikk bittert erfare at han ikke ville få laget til og funke med en spillestil han selv ikke var tilhenger av , og innrømte at det ikke var mulig , iallefall ikke med han som trener . Det fikk vi mange bevis på . Nå er det enda verre , nå er vi nesten på samme opplegg som Norling, spille fotball tatt ut fra ett drømmescenario , som er umulig og få til med nåværende mannskap . De offensive kvalitetene er for dårlig , og når man da har så mange skader som nå , er alt håpløst og viser hvor sårbare vi er . Dette blir en kamp for og overleve i eliteserien , det må man bare erkjenne . Gjenstår og se om vi klarer det . Og møte Bodø -Glimt slik laget fungerer nå , er det kansje duket for og slippe inn 2 sifret med mål er jeg redd for . Ingebrigtsen hadde ett uttrykk i første omgang som kunne leses som ” hva i himmelens navn har jeg begitt meg ut på ” . Får ikke håpe det stemmer , at han ikke har mistet helt motet . Nå må kontrakten reddes som overordnet mål , og bygge opp noe til neste sesong , men det kreves store utskiftninger i spillertroppen skal man få det til mister Soltvedt . 2 omgang var bare ett pliktløp , hvor Brann klarte og hindre ett større tap . Absolutt ingenting og skrive hjem om. Nå legger jeg meg snart , deprimert , og med fare for mareritt hvis jeg drømmer om gliset til Fagermo på sidelinjen når han så hvor lett det var og kle Brann naken . Det er noe jeg kan bli kraftig syk av . Dette var JÆVLIG