Horneland leder Brann i cup kamp mot Bjarg

Nok en trener måtte gå fra jobben i Brann . Det har nok  alle fått med seg . Meningene er mange og delte uten at jeg skal starte en diskusjon på om det var rett eller galt at han måtte gå , eller om flere burde gå i samme slengen .Det er mange kritiske røster om det som skjer i Brann , og ikke uventet slik det ser ut nå i klubben . Jeg legger bare ut hva de faktiske forhold er nå .Engasjementet rundt Brann er alltid stort , synd at mange av de som roper høyest , ikke går på kampene .

Styret i Brann har avsatt Kåre Ingebrigtsen som trener pga manglende resultater ifølge styret . ett år etter han fikk jobben . Brann styrer mot nedrykk etter Kåre ble ansatt . Kun 5 seire , 10 uavgjort og 16 tap har klubben med Kåre bak roret .Ligger nå på direkte nedrykk med kun en seier denne sesongen . Det er de harde fakta . Forklaringene er det mange av , for tynn stall , spillerne er ikke gode nok til den fotball vi vil ha , formasjons endringer fra kamp til kamp , bytter både bak og fremme fra kamp til kamp , har ikke satt ett lag i hele år , stallen ble slanket vel mye i løpet av vinteren ( det var han med på selv ) . Sto uten sportsjef i flere måneder , dårlig ledelse osv osv . Listen er lang med forklaringer eller bortforklaringer og mye er det sikkert hold i ,men for klubben og laget sin del er det faktisk alvorlig nå .

Styret i Brann vil med og sparke Kåre , prøve og redde plassen i eliteserien . Argumentene er at det det blir dyrere og rykke ned enn og ansatte ny trener . Man vil heller ikke kunne utvikle unge lokale spillere slik intensjonen er i en lavere divisjon . Det vil i såfall ta mye lengre tid og økonomi spiller inn her og , spillere blir ikke skolert på høyt nok nivå i Obos. Jeg er tilbøyelig til og være enig i at og redde plassen er det viktigste nå . Noen sier at Brann har godt av en tur ned i divisjonene , men slik er ikke livet . Det vil være katastrofe for klubben , ja for spillerne  ,for økonomi og utvikling av spillere . Så lenge det er ett håp om og redde plassen , så må man forsøke det nå , det er det viktigste . Man må samle seg om laget og støtte gutta utpå der som nå har det fryktelig vanskelig slik ting har utartet seg . Det må være altoverskyggende slik det nå ligger an . Så får det heller komme oppvask og møter og hva det måtte være når sesongen er over . STØTT LAGET NÅ !!!.

 

Horneland er altså mannen som leder Brann i den første kampen etter Kåre gikk , mot Bjarg i cupen . Flere trenere er lansert som mulige kandidater til og overta jobben til Kåre . Horneland er en av de , spørsmålet er om han vil , han har selv vært sparket og måtte gjennom ydmykende presse konferanser , noe han slett ikke lengter tilbake til . Han trives nok mer i den anonyme rollen som assistent uten og måtte ta hele ansvaret , skjønt man skal aldri si aldri . En annen kjenning som er nevnt er Eirik Bakke , som kjenner klubben godt og kan være med og berge plassen på ett kortsiktig engasjement , han vil ikke bli det dyreste valget . Rekdal er nevnt , men neppe aktuell ,alt handler om penger , Morten Røssland er nevnt , sistnevnte neppe aktuell hvis Brann må bli kyniske resten av sesongen , det må de nok hvis plassen skal berges , slik taktikk evner ikke Røssland . Den gladfotballen vi ønsker oss , må nok stå på vent til neste sesong hvis plassen skal reddes . Kåre er beviset på at laget ikke evner den type offensiv fotball enda . Målsetningen om og spille denne type fotball skal fortsatt være der , men PLASSEN MÅ REDDES FØRST , er budskapet . Flere danske navn er nevnt , ikke uten grunn når man har ansatt en dansk sportsjef som kansje ikke har det store innblikket i norsk fotball , men mer orientert om hva som skjer i Danmark . Tom Nordlie sitt navn kom opp , det gjorde meg veldig kvalm og tror neppe han får sette sine bein på stadion , da hadde jeg steilet kraftig .

Det er dessverre krise i klubben , det er trist og det har mange årsaker . Alt kan ikke løses på en gang , men og støtte gutta som skal løpe ut på gressmatten kan vi og må vi gjøre til siste slutt . Det fortjener de , og vi er alle tjent med at Brann holder plassen i eliteserien , noe annet forstår jeg ikke . Det ser mørkt ut , men det er mulig med støtte ,og en ny trener i tillegg til noen forsterkninger , ikke minst en spiss  . Kåre er vekk , det toget er gått , trist men er historie , lite vi kan gjøre med det , avgjørelsen er tatt .en løsning 99% av alle klubber velger når tabellen ser mørk ut . Ny trener må få støtte , sammen med laget skal vi ha en liten mulighet til og overleve .

Spiss eksperimentene fungerer ekstremt dårlig

Brann v Mjøndalen 1-1 . Walstad 1-0 ,90+2 , Bamba 1-1, 90+6

Hadde man hatt en spiss som leverer og en offensiv strategi som laget behersker , så kunne man vunnet denne kampen her. Isteden gir vi bort 2 poeng , direkte irriterende og se på . Nok ett spiss bytte hos Brann , har mistet tellingen på alle eksperimentene , men dette siste med Delaveris funket i allefall ikke . Det er vel det svakeste som er blitt levert der fremme til nå , det sier egentlig det meste når man ser på tabellen . Delaveris var overhodet ikke komfortabel i spiss rollen , syns bortimot synd på karen der han løp hjelpeløs omkring , og stort sett feilvendt mot mål. Dette burde Kåre sett etter ganske kort tid ut i kampen , og gjort noe med det . Spesielt i en så viktig kamp som vi i tillegg dominerer . Ikke godkjent fra trener benken dette .

Brann var det førende laget i denne kampen , men Kåre fotball fungerer ikke for disse spillerne. Ikke når det gjelder det offensive. Det er fremme i angrepet alt stokker seg , det er ikke nye forsvarspillere vi trenger , men det er i øyeblikket kun det som er blitt hentet til overgangsvinduet åpner i august .

Mjøndalen gadd omtrent ikke prøve og angripe i hele kampen , de lå bare bak og ventet til det nærmet seg slutten og gjorde noen bytter og pang så scoret de på omtrent sin eneste sjanse i kampen , på overtid . Taktikken lyktes nesten helt , men en Bamba klarte heldigvis og score slik at vi unngikk den totale ydmykelse . Bamba burde for øvrig scoret ett mål til da han kom alene med keeper , han kunne faktisk avgjort denne kampen alene , men de vil seg bare ikke for han heller . Han fungerer bra på kant , kansje bedre enn som spiss , men lite hjelp i når det man setter inn isteden som spiss er hjelpeløs .

Vi er som så ofte før , temposvake og lite pasningssikre , det gir seg utslag gang på gang på resultatene . Hva man legger vekt på under trening er vanskelig og lese i øyeblikket , til det er det for lite som fungerer slik det er nå . Delaveris som sagt meget svak , en mulighet hadde han på bakerste stolpe , men brukte alt for lang tid før han fikk gjort noe med ballen . Bak er det noen som fungerer meget bra , Barmen og Ruben er gode , Kolskogen tabbet seg ut med og være mer opptatt av dommeren enn og forsvare seg , det resulterte i scoring til Mjøndalen . Slike ting feller oss til stadighet .Taylor bra før pausen , noen skudd men stort sett i klypene på keeper , etter hvilen traff ikke skuddene mål lenger . Vår kaptein var direkte svak i denne kampen når sannhet skal sies . Vi mangler en profil som kan heve laget , ta tak i det , det har vi ikke i øyeblikket .

Mens Mjøndalen sin trener var aktiv på side linjen gjennom hele kampen , var kontrastene stor til Brann sin trener benk . Der skjedde lite og ingenting , Kåre var på beina noen ganger , men ellers virket det som resignasjonen har inntatt hele trener teamet . Brann laget og Kåre virker ikke som noe perfect match i øyeblikket , det må man bare innse dessverre . Hans fotball filosofi evner ikke dette laget , det ser man gang på gang . En hel vinter har man hatt og til og finne frem til en noenlunde start ellever , men har ennå ikke klart og sette ett lag enda vi er kommet langt ut i sesongen . Noe skader kan forklare en del , men stadig formasjons endringer med spillere og spiss bytter har ikke fungert overhodet , det ser jo alle .

Det varsles styre møte i Brann når mandagen kommer , nok en blåmandag for dette Brann laget kan man si . Supporterne er begynt og rope på Kåre sin avgang , en kar som ble hyllet når han kom ,etter ropene om LAN sin avgang hadde lagt seg og Kåre ble ansatt . Noen måneder etter er det Kåre som får tilropene , man innser vel at den fotballen man ønsket seg og som var grunnen til at man ville ha vekk LAN , slettes ikke fungerer i Brann , laget evner ikke Kåre sin drømmefotball , eller mangel på sådan. Den er faktisk i ferd med og sende klubben ned en divisjon . Det er vel derfor ropene om avgang er kommet , nettopp pga frykten for nedrykk . Det er ikke gitt at man rykker rett opp igjen hvis man først rykker ned , i allefall ikke med den stallen vi har i øyeblikket. Jeg sier bare hva ståa er , er ikke min jobb og avsette noen , men vi er nok alle enig om at dette ser ikke bra ut . Om det hjelper og ansette en ny trener , eller satse på og få fatt i spillere som kan levere i sesong innspurten er umulig og svare på nå slik det ser ut. Det ser dårlig ut uansett hva man bestemmer seg for .Birger Grevstad og hans styre er det som sitter på avgjørelsene , det vil nok kommende uke gi svar på , hvilke grep de bestemmer seg for  . Laget Brann støtter jeg uansett, det er klubben og laget i mitt hjerte uansett hvor dette måtte ende , men håper på ett mirakel og man overlever i eliteserien .

Jack’s Country korona stengt over ett år , og nå motarbeidet .

Byarkitekten og byantikvaren vil ha fjernet deler av Zachens eksteriør , det handler om noen skilt og fastmonterte gjerder . Disse må ettersigende fjernes da bygningene på Zachariasbryggen og på Bryggen skal være tilpasset det autentiske eksteriør  bygningene en gang var , er byantikvaren sin anbefaling.

Dette kommer opp nå , midt i en pandemi hvor man har kjempet for levebrødet og for Jack’s Country Saloon sin del , stengt i over ett år pga korona restriksjoner . Man har jo begynt og se lyset i tunnelen når det gjelder korona regler og påbud eller forbud ,med nå trinnvis gjenåpning , og da en mulighet for og åpne Jack’s igjen kansje i august eller september . Da kommer dette som ett slag i trynet , på en hardt prøvet gjeng av arbeidstakere som har vært uten jobb og inntekter de vanligvis har grunnet korona regler , nedstengninger og permitteringer . Skal man altså straffes atter en gang ? Har man noe populært så skal det ødelegges virker det som .

Det er i første rekke uteserveringen dette handler om , det er den vitale delen av driften på hele bygget . Det er den som gjør det mulig og drive der og opprettholde arbeidsplassene . Dette kommunen nå holder med på, setter hundrevis av arbeidsplasser i fare , arbeidsplasser som har vært utsatt for korona regler og nedstengninger gang på gang under pandemien .Nå skal man altså kjøre over dette uten og blunke ? Er nesten ikke til og tro . Timingen på sakene her er jo helt malplassert i tillegg .

Gjerdene er fast montert , det er best når det gjelder sikkerhet uten tvil . Man skjermer da gjestene som sitter innenfor , og man skjermer folkene som blir stående i kø utenfor , for det er nettopp køer som oppstår på ett sånt stort hus ,  spesielt nå under pandemien når alle gjestene må være innenfor dørene før kl 24.00 for og kunne få servering . Og fjerne gjerdene og eventuelt erstatte de med noen tau ordninger vil være som katastrofe og regne , og vil i allefall ikke gavne sikkerheten eller korona restriksjonene. Uteserveringen på Jack’s er i bruk nå , selv om selve Jack’s er stengt, frem til reglene om sosial avstand blir myket opp. Skal man nå få ødelagt denne plassen og etter så lang tid med elendighet og arbeidsplasser i fare ? Da vil vi regne det som ett overgrep og slettes ikke noe man er nødt til og gjøre fra kommunen og byrådet sin side . Her må likhet for loven være det altoverskyggende .

Likhet for loven er prinsippet og at alle har krav på samme behandling av offentlige myndigheter. Likhet for loven er menneskerett. Når kommunen setter opp fastmonterte gjerder rundt mathallen på uteserveringene der uten noen søknader , men bare satt opp akseptert og godtatt , kan man lure på om likhet for loven er inne i bildet her . Skal det altså være lov og og ta fra oss vårt levebrød mens naboen ikke blir berørt av noe . At flere andre aktører rundt i byen har fått bruke areal som ellers aldri har vært diskutert om og få lov til og bruke , som i Neumannsgaten feks ,hvor kino har fått bevilling mens andre har fått nei pga kinodriften ? Hallo ? Noen har fått nei til uteareal pga ett buss stopp , som ikke er i bruk engang . Er det mulig ? Mens Bryggen feks  har fått doblet sitt uteserverings areal . Hva med oss ? Skulle man ikke heller få hjelp etter over ett år med redusert drift enn og bli motarbeidet ? Er jo helt utrolig dette som skjer .

Fastmonterte gjerder skal altså fjernes , erstattes med tau løsninger eller flyttbare moduler , det vil jo gå på sikkerheten løs på ett sånt stort bygg . Ikke vil det se bedre ut heller hvis det er det som er intensjonen . Når det gjelder skiltreklame skal det ikke være lys på utenfor Jack’s , det må tones ned og skiltene må gjøres mye mindre , det kalles lys forurensing , samme gjelder for Olivia , naboen vår. Hva all verden er det for ett opplegg ? Baker Brun som holdt til der før i tiden hadde like stort skilt og samme belysning i 25 år ? Samme skilt som Knut Skurtveit har på selveste Bryggen . Er det mulig med ett sånt flisespikkeri ? Er jo ikke Times Square i New York vi snakker om her , med millioner av kilowatt og neonlys , dette man har her på huset lyser knapt ut på gaten . Det er særdeles skuffende at man setter i gang dette midt i en vanskelig tid , en tid man burde verne om de næringsdrivende og arbeidsplassene . Her må noen i byrådet sette foten ned og gi oss en sjanse , det fortjener vi etter alt vi har vært utsatt for. Noe annet er uforståelig .

Lå vel i kortene , uavgjort for Brann og Tromsø

Brann v Tromsø 1-1 , Antonsen 0-1 , etter 18 min , Bamba 1-1 , etter 46 min
To lag som ligger i nedrykk striden , og slik fremsto de og i denne kampen . Tafatte , evner fint lite i den offensive biten , usikre og lite samspilte .Hvordan noen av disse lagene skal kunne overleve i eliteserien er vel ingen som har svar på , noe radikalt må i så fall skje , ett under vil mange si . At det ble uavgjort her lå vel i kortene , to lag på samme nivå .

1 omgang var vel det mest tafatte jeg har sett av Brann på det jeg kan huske . Så ikke ut som de spilte på samme lag til tider de som var utpå matten for Brann . Det var direkte trist og se på . Totalt blottet for selvtillit , og knapt noe som lignet på ett angrep i hele omgangen . At Tromsø tok ledelsen etter 18 min var bortimot tilfeldig , for de var ikke hakket bedre enn Brann . At Brann slipper inn slike mål til stadighet, og kommer under har jo gått igjen denne sesongen , og også forrige sesong etter Kåre overtok roret . Heldigvis var Taylor og Bamba påmeldt når Brann fikk corner i det 45 min . En nydelig målgivende av Taylor ekspederte Bamba flott i mål og det ble 1-1 til pause .

2 omgang hevet Brann seg flere hakk og var dominerende hele omgangen . Dessverre er man like langt når det gjelder det offensive , laget klarer ikke og avgjøre kamper , selv mot en svak motstander de bør slå for og overleve . Ett poeng er faktisk ikke godt nok i den situasjonen man er i nå , her burde man satset alt på 3 poeng , men slik laget fremsto , spesielt i første omgang var man ikke i nærheten av og vinne denne kampen heller , direkte trist er det som skjer med laget nå . Syns faktisk synd på de , for de evner ikke . Jeg hadde faktisk problemer med og finne ut hvem som spilte hvor til tider , formasjonene forandret seg hele tiden , trenerteamet må snart sette ett lag og en formasjon man må satse på , for dette jo jo opplegget gir jo ikke annet enn triste resultater .

Bamba hadde en av sine bedre kamper denne lørdagskvelden , synd at mange av de andre var det motsatte , hadde resten vært påmeldt og , kunne det gått veien. Taylor jobbet bra , Barmen var best i forsvaret , Rasmussen svak i dag og skuffet i forhold til forrige kamp . Simba var uten mål og mening og korrekt byttet i pausen . Ruben i sin kamp nr.150 for Brann var på det jevne , Skaanes løp seg i hjel uten at det ga noe synlig verken den ene eller andre veien , og fremsto som de fleste andre ,uten mål og mening .

Gikk ett skikkelig støkk i meg når Daniel ble liggende på banen etter en duell med August Mikkelsen . Jeg ble helt kvalm og fryktet det verste , for det så veldig stygt ut . Daniel ble båret av banen ,ved bevissthet og det står etter sigende bra til med han nå. Man husker episoden med Eriksen for Danmark i EM veldig godt , så her gikk det nok ett støkk i alle .

Det positive denne kvelden var innbytter Sane’ , han så virkelig ut som en spiller av klasse de minuttene han spilte . En spiller som så ut som noe helt annet enn resten av gjengen , både de på Brann og Tromsø . Det varmet ett fotballhjerte . Neste kamp er Mjøndalen hjemme 18 juli . Her er og kun 3 poeng godt nok , men det laget har vi ingen god erfaring med , de har vi slitt med både i cup og serie både i nyere tid og før . Det blir nok en stor utfordring i en ellers vanskelig tid . Vi vet det ser stygt ut nå , og mange har allerede gitt Brann plass i Obos ligaen neste sesong . Så lenge det er kamper igjen , og teoretisk mulig og overleve kan man ikke gi opp . Her må det kjempes til siste slutt , men da må man i allefall ikke fremstå slik man gjorde i første omgangen mot Tromsø , for det var tragisk. Statsminister Erna Solberg hadde tatt turen til stadion denne lørdagskvelden , Bergenser som hun er  . Håper virkelig Brann har større sjanser til og overleve i Eliteserien enn det Erna har når det gjelder stortingsvalget i høst.

LEDET , UTLIGNET , TAPTE

Kristiansund v Brann 3-2 Rasmussen 1-0 etter 10 min , Mucollie 1-1 etter 57 min Gjertsen 2-1 etter 60 min Bamba 2-2 etter 68 min og Hopmark 3-2 etter 76 min .
Brann startet med nok en nykomponert startoppstilling , denne gang med Rasmussen som spiss og Bamba tilbake i varmen fra start som kantspiller . I forsvaret lot de nykommeren Sane’ få starte , en gambling kan man si utfra mannens manglende kamptrening eller trening generelt . Og bytte på posisjonene fra kamp til kamp har gått igjen over lengre tid , uten at man har oppnådd det viktigste med det , nemlig og sanke nok poeng . Heller ikke denne gang skulle det lykkes , ufortjent syns noen , men ståa er dessverre sånn at kun poeng teller nå for Brann , man overlever ikke på stil karakterer.

Brann var gode i 1 omgang , det må man kunne si , ett flott angrep resulterer i scoring for Rasmussen . Denne karen kan man visst sette hvor som helst på banen , han leverer uansett . Kristiansund slet med Brann denne 1 omgangen , Brann burde scoret mer enn ett mål med så mange overganger de fikk , og ikke minst ett utall av cornere som nesten konsekvent havnet i klypene på keeper , her burde det vært mer press fra Brann sin side inne i feltet . Keeper plukket enkelt det som kom .Hadde Brann satt en scoring eller 2 til , så hadde dette nok endt bedre for Brann , men man evner det rett og slett ikke .

Brann gir fra seg initiativet i 2 omgang , og detter en smule sammen når Petter Strand går ut med skade . Blomberg sliter defensivt og gir bort en unødvendig corner som Kristiansund setter i mål etter svakt keeper spill . Egentlig kan man si Holmen er direkte svak på 2 av scoringene til Kristiansund , ganske irriterende siden han gjør en god 1 omgang .
Brann får 2 i trynet før de utligner med Bamba og tenner ett nytt håp om poeng , men slik går det ikke , de taper igjen , denne gang 3 -2 , attpåtil mot ett lag som selv sliter med og score . Selvfølgelig klarer de og rette opp det mot Brann og scorer 3 mål , noe jeg ikke helt husker sist de klarte på hjemmebane , i allefall ikke denne sesongen .3 tabber av Brann og så går det galt igjen . Rett og slett ikke ende på det vonde for laget vårt .

Holmen ikke godkjent i dag dessverre , Blomberg best offensivt men sliter på backen , Vieux Sane’ kommer bra fra det selv med lite kamptrening ,kan komme godt med fremover hvis fremgangen fortsetter .Petter Strand god før han måtte ut med skade og holdt Brann inne i kampen enn så lenge , Skaanes svak igjen dessverre , Bamba jobbet godt og scoret , Rasmussen var blant de beste med en Taylor som leverte opp mot sitt optimale , steingod til tider , spesielt i 1 omgang , datt litt nedpå utover i 2 omgang , men det var han ikke alene om .
Nok en gang må vi erkjenne ett nederlag , man skal være sterk i troen skal vi dra dette i land , men tro og håp med innsats kan flytte fjell , så man kan ikke gi seg før man må. Det er flere hjemmekamper på rad nå , får vi spilt opp mot det vi leverte i 1 omgang i dag , så kan det bli bra , men da må man helst score flere mål og levere i 2 omganger , ikke bare i en . Der er plass til 5000 på førstkommende lørdag mot Tromsø . Benytt muligheten og støtt laget mot Tromsø . Det er nå de trenger din støtte .

Trinn 4 i gjenåpningsplanen er utsatt

Erna og sine eksperter utsetter altså trinn 4 i gjenåpningsplanen til slutten av juli , begynnelsen av august , med ett forbehold om kansje . Det er dermed ikke sikkert at det skjer da heller . I september vil det kommer enda ett trinn i gjenåpningen , da vil kontakt reduserende tiltak fjernes i stor grad , men igjen , kansje . Det er ikke lett og planlegge noe utfra kansje , i allefall ikke innen uteliv , restauranter og kultur arrangementer  .

Det kan kun slippes inn gjester før  kl 24.00 . Ett litt tvetydig utsagn kom ved siste oppdatering av reglene i landet. Det kan kun slippes inn gjester etter kl 24.00 på arangmenter med kontroll av vaksinepass og hurtig test og hvor alle har grønt korona sertifikat eller hurtigtest både før og etter 24.00.Mange i pressen tolket det slik at det var innslipp etter 24.00 også på utesteder , men det var altså feil . Dette tiltaket er i utgangspunktet meningsløst slik vi ser det , da det blir store kødannelser utenfor utesteder i det ganske land når klokken nærmet seg 24.00 . Dette kan umulig være hensiktsmessig når det gjelder smittevern .

Det vil bli lettere og reise inn i Norge fra grønne land , da slipper man karantene , dette er en lettelse som overhodet ikke gavner mange bransjer , smitteoppblomstring på slutten av sommeren i fjor viser i klartekst at det var lite smart med liberale regler på innreise . Resultatet var at det ble full nedstenging i august i fjor .35 000 reisende på Gardemoen mandag 5 juli i år sier litt om hvilke signaler disse lettelsene har gitt , i tillegg til importert arbeidskraft beveger seg omtrent fritt over grenesene .Får vi ett lignende resultat av dette i år og , er vi like langt når det gjelder og komme tilbake til normalen . Det er vi som må ta regningen og dugnaden igjen og igjen .

Det er beslutningene som tas ,som påvirker folk sine liv og økonomi. Under pandemien har flere av storkapitalen blitt enda rikere , mens våre bransjer og i det private har måtte ta den nå etter hvert berømte dugnaden og redusert både inntekter og levevilkår . Storkapitalen har sponset Høyres valgkamp i stor grad , og viser hvem regjeringen favoriserer. Direkte urettferdig er ordet her .

Nå lettes det  på antall personer på arrangement/festivaler , hvis man har grønt korona sertifikat , eller negativ test som er under 24 timer gammel . Man kan altså ha 3000 innendørs med fast tilvist plass , eller 1500 uten tilvist plass , ergo eventuelt stående . Utendørs kan man ha 7000 med fast tilvist plass , eller 3000 uten fast tilvist plass , eventuelt da stående . Da kommer denne bordserverings regelen inn i bildet. Hvordan skal man kunne bordservere så mange mennesker på ett arrangement ? Mye av inntektene ligger jo i salg av drikke , og alkohol skal fremdeles bordserveres , det er jo umulig og håndtere , i allefall for de fleste .Da må man nedskalere antallet gjester likevel , og lettelsene vil ikke fungere i praksis. Tiltakene skulle jo være målrettet  , ikke basert på antageleser.

Erna hadde ett utsagn om at bordserverings regelen skulle bort i trinn 4 . Hun regnet med at trinn 4 skulle komme i begynnelsen av juli . Like etter dette reiste hun på frierferd til bøndene for og sanke stemmer til valget. Da var den godeste Høie kjapt ute og tok over roret og dementerte denne trinn 4 gjenåpningen og ville utsette den . Det fikk han gjennomslag for tydeligvis , og vi har denne bordserveringen med apper og QR koder fremdeles hengende over oss . Ett tiltak som koster uteliv og arrangører store merutgifter , og i tillegg ett stresset personale som må jobbe under håpløse forhold med utålmodige gjester og tidspress . Administrerende direktør i NHO reiseliv, Kristin Krohn Devold, reiseliv sier at kravet om bordservering av alkohol bør fjernes nå .NHO mener tiltaket er kostnadskrevende og lite bevist effekt på smittevern. Det er helt ulogisk at man kan gå i baren og kjøpe seg en brus/mat mens en ansatt må bære øl og annen alkohol drikke bort på bordet .Denne regelen har tydeligvis blitt en fanesak for Høie og Nakstad . Sistnevnte uttalte i sin tid at bordservering ville være den enkleste ting i verden og håndtere , vet ikke hvilket grunnlag han har for og si det , men tydeligvis ikke mye orientert innen uteliv . Bordservering på ett spisested er jo stort sett obligatorisk og lagt opp slik pga matservering . Noe helt annet er det når man skal måtte bordservere på pub og arrangmenter , der blir det kostnadskrevende , og krever en radikal økning i bemannningen og mange steder er ikke tilpasset med bord til slik servering ,så hvordan han kan si noe sånt er helt uforståelig .

.

Smittetallene er lave , mange er vaksinert med både en og 2 doser . Sykehusene har få innlagt , så helsevesenet er ikke under noe press slik det er nå . For Bergen sin del er det lite smitte og spore , allikevel må man fortsatt forholde seg til disse kvasi reglene i lang tid fremover . Dette gjør at man ikke kan åpne feks Jack’s Country Saloon enda. Stedet er basert på disker og barkrakker , med få bord . Da er det i øyeblikket umulig og ha åpent der . Flere andre steder sliter med samme problemet når ikke bordserverings regelen fjernes . Den er det største problemet vi har nå . Når man kan åpne slike steder er helt uvisst , så lenge de som styrer landet kun kan komme med ett kansje . Med så lave tall innen smitte som er nå og det andre som er nevnt her , burde det være mulig og kunne servere fra bar bak plexiglass og køordning . Det vil også redusere de ansatte sin kontakt med gjestene i mye større grad , og vil være mye mer gunstig når det gjelder smittevern enn slik det er nå . Er dessverre umulig og overbevise en del av de styrende organer på dette , og man får ikke gehør . Direkte håpløst .