Er ikke første gang Bryggen og bygninger ellers har stått i fare

En kamp for Bryggen er ikke nytt av dato , for 50 år siden ville mange rive hele Bryggen og bane vei for moderne arkitektur . Den gang var det direktør og generalmajor Ragnar Roscher Nielsen som mente at hele Bryggen var ett rottereir som bare huset byens løse fugler , både firbente og tobente . Han ville rive alt på Bryggen . Rasjonell og moderne drift med moderne forretningsbygg var ordlyden til en husmor , Aslaug Stene  , Bryggen burde vike plassen for moderne forretningsbygg var hennes mening , og fikk medhold fra noen kjøpmenn  .Andre kjøpmenn mente at Bryggen måtte bevares . Den fremste i køen for og bevare Bryggen den gang var Høgskolestipendiat Thorolf Rafto .Med stort pågangsmot og formuleringskraft , forsvarte han bevaring av Bryggen . Rafto ble senere utdannet til professor ved Norges Handelshøyskole og viden kjent som landets fremste menneskerettighetsforkjemper . Kjenner man til Raftostiftelsen  , så er den oppkalt etter han . Bryggen står enda så det viser at det nytter og kjempe imot .

En annen bygning i området , Kjøttbasaren , sto også i fare en gang i 1965 . Den gang ville Arbeiderpartiet og Samorganisasjonen bytte ut Kjøttbasaren med ett høyhus for fagforenings kontorer  , ett Folkets hus på 9 etasjer sto det og lese i BT den gang , uten at de virket særlig sjokkerte av den grunn sto det og lese i en artikkel .Samorganisasjonen så for seg en sentral plassering av ett nytt Folkets hus. Arbeiderpartiets politikere i bystyret var enig  , men derimot i Høyre var de helt uenig . Skal torget ødelegges spurte Per Jahn Lavik i ett innlegg i avisen  , han kalte en rivning av Kjøttbasaren en ” endelig og uopprettelig lemlestelse ”  av miljøet i området . “Eiendomsrett bør ikke være det samme som ødeleggelses rett “mente han . Protestene lot ikke vente på seg , så uttalelser som ” hold fingrene fra fatet kjeltringer “, Arkitekt Ole Landmark omtalte Kjøttbasaren som ” denne herlige bygningen med særpreg og personlighet “. Fortidsminne foreningen og arkitekt Kristian Bjerknes ( mannen bak Gamle Bergen ) rykket ut til forsvar for bygningen . Robert Kloster skrev også at her var man i ferd med og gjøre lignende feilgrep som tidligere i Bergen ” dette er vi i ferd med og gjøre en gang til , reise ett bygg ut fra kortsiktige nyttehensyn “. Tilsynsrådet for Bergens utseende hadde heller ikke fått forelagt seg saken viste det seg den gang . Mange personer så for seg dette med skrekk og vantro . En underskriftskampanje var i gang og mange kjente folk fra kultur , skipsfart , kjøpmenn osv osv skrev seg på og fornuften seiret til slutt  , Kjøttbasaren ble fredet . Det er sagt at AP og Samorganisasjonen puster vel lettet ut i dag , at bygningen ble reddet . Ser man på disse sakene , så viser det seg nok en gang at det nytter og kjempe i mot  . Bevare miljøet , tradisjonene , det verneverdige , bevar innbyggerne sitt område  . Alt dette er hentet fra artikler og debatter med uttalelser fra nevnte personer . Man vet og kjempe for ting når man må .

Slik så ett forslag ut til bygning for nytt Folkets hus der Kjøttbasaren står :

Klart at en omkamp om Bryggen traseen er mulig , klart alt er mulig når man ser hvordan det politiske liv hele tiden snur i saker som de har gått til valg på , men skifter mening når setene i byråd og bystyre står på spill . Klart det hjelper og jobbe for og redde Bryggen og annet rundt torget , man kan ikke gi opp for det om politikere helst vil ha det som en ikke sak ved neste valg da man ser hvilken belastning denne saken har hatt . Her er det bare og ture frem med pengesluken kalt bybane virker det som . Man bør se realitetene i øynene og jobbe mot en tunnel løsning , ellers kan man risikere som Sigfinn Bartz -Johannesen skrev i ett innlegg i BA : ” å jobbe videre med Bryggentraseen er den sikreste garantien for at det aldri kommer noen bybane til Åsane ” . Høyre må samle seg og kjøre videre på det de egentlig la opp til , og ikke la Meyer kullseile alt på egenhånd . Lytt til velgerne , lytt til flertallet , det er det eneste riktige  . Tenk om de respektive partiene sto for det de egentlig gjorde i utgangspunktet , uten disse utbryterne sine , uten og skifte mening med en gang ett kommunevalg var over  , tenk hvor mye de hadde kunne sluppet unna med og spart seg for i denne kampen da , hvor mye lettere alt hadde vært for de frem mot neste valg , hvor mange velgere de da hadde beholdt . KAMPEN ER IKKE OVER, DET MÅ VÆRE HELT KLART

Er der en sperre og finne ? Er det umulig og lytte til folket ?

Man kan saktens spørre seg når man ser hvor det bærer hen med det meste når det gjelder bybane trase’ over Bryggen, eller bybane i det hele tatt . Der hersker ingen tvil om at flertallet av byens befolkning ikke vil ha bybanen over Bryggen , tunnel løsning er og foretrekke , eller ikke bane i det hele tatt  . Dette går igjen på målinger og diverse debatt innlegg . Nye momenter dukker opp hele tiden både når det gjelder finansiering av banen , og alle konsekvensene rundt hele bygge prosjektet . Det har vært skrevet mye om det allerede , selv av undertegnede , så skal ikke gå inn på alle detaljene rundt dette med byggeperiode men en del annet kan man nevne her .

Prioriteringer innen pengebruken er jo en sak her , ett helt kommunalt boligkompleks har stått brakk i 5 år med utgifter som tilsyn av vektere for at ikke husene skal kunne huse uønskede , og da med fare for brann tilløp og annet .Folk som bor i strøket der føler seg utrygge , mørkt og forslummet er det slik disse bygningene nå fremstår sies det .
Husrekken rommer ca 30 leiligheter og må total renoveres .Det er gjennområttent og full i sopp , en prislapp på 260 mill er satt på og kunne fikse dette , det er det lenger ikke rom for og bevilge midler til og hele konseptet vil bli forsøkt solgt . Verdien på dette er nok ikke all verden nå all den tid byggene er verneverdig , så man kan ikke skifte utseende utvendig , bare rive ut alt innvendig og bygge nytt . Ser man prislappen på renoveringen så er det nok ikke mange som vil ta i dette . 238 personer i bolig kø som trenger kommunal hjelp , 50 av de er familier eller par , her var det tiltenkt ett 30 talls leiligheter , dette blir nå tilvisning til private leiligheter leiet i regi av kommunen . At man har kunne la dette stå så lenge og la det forringe i verdi når folk trenger bolig hjelp er jo nesten ikke til og tro . Skolestreiken har spart kommunen for en del mill i lønnsutgifter , får virkelig håpe de pengene går tilbake til skolen i en eller annen form , som hjelp til og få tatt igjen det tapte i undervisningen eller støtte til vanskelig stilt ungdom , at ikke pengene havner i bybane sluken eller vegbygging og andre lignende ting

Fyllingsdalen etterlyser sitt kulturhus som de har vært lovet i årevis , her er det utsettelser , økte kostnader og inntekts strømmen er og blir strammere , dermed tidligst 2026 , med kutt i kostnadene . Dette er selvfølgelig ikke tråd med lovnadene , så den daglige lederen på Fyllingsdalen teater er meget skuffet og kaller det useriøst .

De nevnte saker over her er bare ett par saker av mange andre og lignende ting man enten må kutte i eller legge brakk . Det altoverskyggende er tydeligvis og få penger til bybanen , det er visst det alt handler om , omtrent alt annet må vike virker det som .

Finansiering av bybanen har tydeligvis mange fallgruber i øyeblikket , men her er man villig til og ofre eller gjøre det meste for og få det i gang . Radikal prisøkning , man har ikke på plass avtale med Vedum , staten som sikrer det 70% tilskudd på kostnadene som en gang var lovet , da var prisen 14 millarder ca , nå er 20 tallet i sikte . De innvalgte byråkratene i fylkeskommunen har tydeligvis hastverk og vil ikke bry seg med og vente på staten , men bruke og forskuttere hundrevis av egne millioner for og kunne få satt første spaden i jorden ( Bryggen ). Mange i fylkeskommunen reagerer kraftig på dette og har med seg vegvesenet sin Kjartan Hove som mener at dette ikke kan starte opp før ett vedtak i stortinget er gjort . Og forskuttere  er nå fylkesdirektøren med avdelingsdirektør Rasmussen sin fanesak virker det som . Slik forskuttering er ikke lov lenger , skal man tolke regelverket som kom i 2019 , her prøver man altså og snik kjøre inn midlene . Jeg syns dette nå er på ville veier , man kan ikke trumfe igjennom alt for enhver pris , og la alt annet bare reduseres eller legges vekk , selv byrådet her i byen vil jo øke bompengene på klima bilene for og få dette til , ikke at jeg syns det skal være forskjell på bompengene når det gjelder biler , bensin eller EL , men her går de altså på alle veier for og sette i gang sirkuset .

Eksperter fra UNESCO er på besøk i byen , ikke vet jeg i skrivende stund hva som er utfallet av det , eller om de fremdeles holder på , de får ikke snakke med pressen og hvilke samtaler de skal ha er visst under stram regi og bortimot hemmelig , styrt av byråd Ingrid Nergaard Fjeldstad fra Venstre . Hun er nok villig til og strekke seg langt i denne saken for og få bybane over Bryggen er jeg redd for .

 

Åpenhet er en selvsagt ting for oss i Bergenslisten når slike beslutninger skal tas . Hva som skjer i og rundt Bergenslisten finner du ved og gå inn på Bergenslisten på facebook , er 2 grupper der . Vi vil redde sentrum og Bryggen ,vi vil ha en levende by , vi vil at næringslivet i byen vår skal overleve , vi vil ta vare på arbeidsplassene til folk  , vi har mange andre saker på agendaen når vårt valg program blir lagt ut .En meningsmåling som ble gjort , ga en indikasjon på at folk har fått med seg Bergenslisten og at vi øker i omfang . Det er valg neste år , husk det , ting kan ennå reddes .

Nye rekorder , Brann surfer videre

Sandnes-Ulf v Brann 0-3 . Felix etter 58 min , Heggebø 65 min , Rasmussen 77 .
Dørgende kjedelig 1 omgang , ikke mye og skrive hjem om der , hjemmelaget lå lavt og ventet på kontrings muligheter og overganger uten og lykkes . Brann slet på sin side med og få hull på byllen , og lyktes til slutt , som så mange ganger før , så maler de på til motstanderen går tom , og da renner det som regel inn noen mål .

Nye rekorder blir stadig vekk satt , feks er det 41 dager , eller 10 timer spill på banen siden Brann slapp inn mål med Dyngeland som siste skanse , altså holdt nullen i 6 kamper på rad , det har ikke Brann klart før . 11 seire på rad er også en nye milepæl , 11 strake uavhengig av borte eller hjemmekamp. Brann er også fortsatt ubeseiret i OBOS serien denne sesongen og kan gå ubeseiret gjennom hele sesongen , det blir også da en ny rekord . Tror nok guttene har lysten og er motiverte til og klare det , garantert at påmeldte Horneland ønsker seg noe sånt .69 poeng og 79-11 i målforskjell pr idag gjør at rekorden på 79 poeng i Obos med Aalesund kan slås , samme med Bodø-Glimt sin rekord med antall scorede mål , så her er mye og spille for enda selv om serien er vunnet og opprykket er klart  . Gjenstående kamper er :               Brann v Stjørdals-Blink , Mjøndalen v Brann , Brann v Skeid  , Fredrikstad v Brann og det hele avsluttes med Brann v KFUM.

 

Litt om spillerne denne lørdag ettermiddagen i Sandnes :
Dyngeland , til de grader arbeidsledig , dusje unødvendig , greit det , da sparer mann strøm

Crone , ikke hans beste kamp når sant skal sies , ikke heldig med alle innlegg , helt på det jevne

Pallesen Knudsen , løste greit det han fikk og gjøre og det var ikke all verden , lagde nesten straffe kan man si , men gikk bra

Ruben , blir for enkelt for han dette , krever snart motstand , blir nok litt mer svett neste sesong , godt og ha med opp i Eliteserien

Rasmussen , 14 mål nå , Brann slet med og få hull på byllen som nevnt , denne karen malte det i stykker til slutt , nydelig scoring

Heltne Nilsen , ruler i OBOS , ingen over , ingen ved siden når det gjelder og være kaptein , denne karen er født til jobben , herlig gjennomspill på 3-0 til Brann , han her blir også meget god og ha når vi neste år møter antatt bedre motstand , uten at jeg har vært noen særlig imponert over det jeg har sett av lagene i Eliteserien i år , tror Brann hadde klart seg meget bra blant Eliteserie lagene denne sesongen .

Felix , god i banespillet og på små flater , åpner boksen med 1-0 til Brann

Børsting , litt mindre rom og boltre seg i denne lørdagen , fikk mye mer spillerom mot Grorud , men radikalt svakere motstand var Grorud på stadion , jobber godt selv om man ikke alltid legger merke til det

Heggebø , ble mål på gutten i denne kampen , jobber og jobber , kunne hatt flere mål med litt mer margin , havnet på sykehuset etter kampen , ble uvel og kvalm , fikk en smelle i kampen , mulig hjernerystelse tror jeg , uansett håper jeg det ikke er noe alvorlig og at det går bra med han

Castro , ikke den letteste kampen og få til noen tekniske finesser mot ett forsvar som lå lavt og kompakt til de sprakk på Felix sin scoring. Han gjorde det beste ut av det , men vi har sett han klart bedre enn dette

HEIA BRANN

Suveren vinner av OBOS , lekestue

Brann v Grorud 7-0 , Børsting 12min , 38 min , Castro straffe 23 min , Knudsen 27 min , Rasmussen 31 min 42 min , Finne straffe 79 min
Festkveld ble det i denne kampen som ga Brann den offisielle tittelen seriemester i OBOS . Suveren vinner enda det er 6 kamper igjen og spille , rett og slett rått parti , 76-11 i målforskjell og 66 poeng , 22 poeng foran Stabæk på 2 plass .

Jeg traff på vår eks trener Lars Arne Nilsen på stadion , han dukker opp når han har tid og heier på Brann og sin sønn Sivert Heltne Nilsen . Rene lekestuen var hans kommentar etter 1 omgang , Brann er gode og vil nok bli bra i eliteserien neste sesong hvis de kan holde denne flyten fremover var dommen hans .

Vel er Grorud svake , selv om de ga Brann det offisielle opprykket ved sitt møte med Ranheim , men her ga de oss serien også ,ikke uventet heller , uansett , nydelige scoringer , herlig kombinasjons spill , meget høy klasse på angrepene , vi rett og slett koste oss på stadion denne mandagskvelden . At regnet var kommet tilbake etter flere dager med sol  , la ingen demper på festen . Børsting børstet av skuddfoten og  åpnet ballet  , 2 scoringer på den karen er ikke hverdagskost , rette og slett moro hele 1 omgang . 4 bytter i pausen gjorde vel sitt til at kampen ble litt nedpå i 2 omgang , men hjelpe meg , vi kan ikke klage , det var smil og glede overalt på de imponerende 13181 betalende tilskuerne  , vi har ett publikum som går eliteserien en høy gang .

Litt sen blogg da det ble litt ekstra tid på stadion idag naturlig nok , spillere og trenere skulle hylles , og noen raketter ble avfyrt som seg hør og bør i en slik festlig anledning :

Dyngeland , , bortimot arbeidsledig , så vel kampen sammen med resten av oss , keeper drakten trengte vel knapt vask etter kampen , uansett , konge keeper denne sesongen

Pallesen Knudsen , stort sett arbeidsledig , da benyttet han heller sjansen til og gå frem og score på ett flott hodestøt , kunne faktisk hatt ett mål til  , ny kontrakt er vel på vei ?

Svenn Crone , usedvanlig farlig og kvikk i denne kampen , flotte kombinasjoner med både Rasmussen og Børsting

Ruben ,  ble ikke satt på noen spesielle prøver han heller i denne kampen , det lille som kom var enkelt , Grorud hadde ikke nubbesjanse på farten hans , gleden er at Ruben blir i Brann , herlig

Wolfe , en omgang i lekestuen var det han fikk , koste seg utpå banen

Rasmussen , var vel banens beste i denne kampen , 2 mål og assist , toppscorer i divisjonen , ett funn denne gutten

Sivert Heltne Nilsen , knallgod , vår solide kaptein , en omgang var nok  idag , mer enn nok , jobben var gjort

Felix Myhre , er blant det viktigste vi har på midtbanen uten tvil , han er god , bare og håpe vi får beholde han , nydelig målgivende

Børsting  , fikk vist litt annet enn muskler idag , , flott spill , fine mål  , er vel veldig nær Mathias når det gjelder banens beste

Heggebø , mål kalas rundt ham uten at han selv fikk puttet  , fikk lengst tid på banen av angreps spillerne ,men pytt pytt , mål show ble det uansett og Finne fikk satt prikken over i’en

Castro , en omgang også han , fikk seg ett straffemål , målgivende og påmeldt ved 6-0 , like greit og la han hvile etter en omgang , jobben var gjort

2 ble vel litt sånn vi tenkte der vi satt , med 6-0 så detter det litt nedpå med så mange bytter i pausen , men riktig gjort i en sånn anledning , Brann var gode og rundspilte Grorud i 2 omgang også , selv om det ble med Finne sin straffescoring .

GRATULERER TIL SPORTSKLUBBEN BRANN SOM SUVEREN VINNER AV OBOS

Ordlyden er “sentrum skjelver ” men toget er ikke gått

Det er helt klart at næringer , ansatte og fastboende med tilknytning til Bergen sentrum og Bryggen er begynt og bli urolig når det endelig er gått opp for dem hvilke inngrep og konsekvenser en bybane utbygging i den vakre byen vår vil medføre . Sitat fra fast skribent i Ba Erling Gjelsvik , sa det som jeg skulle sagt det selv , hele Bergen sentrum vil ende opp som ett eneste stort jernbane kryss . Inngrep eller overgrep , kall det hva man vil , men det vil gi enorme konsekvenser for byen vår i all fremtid . Bergen vil aldri bli det samme igjen får de satt i gang dette prosjektet. I 2015 ville 44% av bedriftene ha bybanen i gaten ifølge Ba , 39 % ville ha den i tunnel . I år har dette bildet snudd fullstendig , etter oppslag i Ba og Bt om hvor mye av sentrum som vil bli berørt av byggeplanene. Ifølge media er det nå hele 62% som vil ha den i tunnel og 39 % over Bryggen . Her ser man en radikal utvikling når det gjelder motstand mot bane i dags løsning , og det er ikke bare næringene det handler om , også blant byens velgere er motstanden meget stor , med en større prosent enn målingen blant næringslivet. . Klart andre byggeprosjekt har skremt vannet av de næringsdrivende når man ser på hvordan mye av det har foregått , med forsinkelser på over ett år og nærings død i ufremkommelige gater .Olav Kyrres gate er vel ett lysende eksempel på det , i tillegg til Kong Oscars gate .

 

Konsekvenser :                                                                                                                                                                                                        Man frykter 10 år med graving , 10 år med ett ubrukelig sentrum og minimalt med muligheter til og ta seg rundt i byen og over Bryggen . Næringer vi bukke under , turist flukt og ikke minst , tap av mange arbeidsplasser . Det er noen tusen som jobber i sentrum , og langs den påtenkte traseen utover Bryggen og videre utover Sandviken . Mange i restaurant og serveringsnæringen feks har allerede vært ute og annonsert radikalt innskrenket drift . Hoteller langs linjen vil heller ikke kunne opprettholde full drift i byggeperioden og butikker/ kontor vil slite eller eventuelt stenge ned. Dette vil da gå utover faste arbeidsplasser og mange vil miste sine stillinger eller få kraftig redusert inntekt . Langs Bryggen vil virksomheter der som butikker basert på inntekt fra turister og andre målgrupper , gå en mørk fremtid i møte . Mange av disse har blomstret etter pandemien hadde lagt seg , og kundene vendte tilbake .Nå kan de se for seg ikke bare 2 år som pandemien ga i tap , men hele 10 år ( kansje lenger ) med pandemi lignende effekt på kundene som en utbygging vil gi , sier seg selv at det vil gå til helv—-!   Byen huser i tillegg noen tusen studenter hvert år som sper på sine beskjedne budsjett med og ta seg arbeid i sentrum hvor kvelds arbeid og helge jobber er mulig . Mange av de innen serverings næringen , butikk sentre og annet som har åpent utover kveld og natt. Dette er vitale jobber for mange av de pga dyre husleier og andre utgifter som må betjenes. I en byggeperiode vil de ikke være mulig og kunne tilby denne gruppen noe arbeid i det hele tatt i sentrum eller rundt Bryggen området , dette kommer i tillegg til alle faste arbeidstakere som vil miste sine arbeidsplasser som nevnt over her .Dette var og en sak Erna var inne på i media , med sine 2 andre finere fruer , at de ville jobbe for og skaffe studenter arbeid og bedre tilrettelegging ,men med en utbygging vil det motsatte skje , der vil ikke være arbeid til studentene siden de “beliter” seg i bybane saken . Ordet beliter har satt seg som ett virus i hodet mitt og gitt meg svimmelhet og kvalme .

Tarje Wanvik , direktør i plan og bygningsetaten er klar på at de skal strekke seg langt for og ta hensyn til alle under en eventuell utbygging , dele opp grave arbeid i 12 faser slik at belastingen fordeles , mulig noen tror på julenissen , men sentrum er så trang fra før mange steder at kaos vil bli ett faktum enten man vil eller ikke . Har man glemt hvordan det så ut på Mindemyren under anleggsvirksomheten der ? Så ut som ett teppebombet krater , og strekte seg både i lengde og bredde slik at området var fullstendig ubrukelig . Informasjon eller mangel på sådan om hvordan dette egentlig skal foregå er påfallende . Det virker som mye ikke blir nevnt for og unngå enda større motstand og presse rundt saken . Helt klart er dette en betent greie som man ikke bare kan skyve under teppe selv om det frister  . Alt for mange vil bli skadelidende i denne bybane saken , og samtlige er helt uten skyld og forsvar , bare rett og slett overkjørt .En avlastnings tunnel for trafikken er uansett påkrevd , ellers settes liv og helse i fare ved eventuelle stengte tunneler , i hovedsak da Fløyfjells tunnelen . Står den i stampe kommer verken ambulanse , politi eller Brannvesen frem ved ulykker , at man da helt ser bort fra den problemstillingen er jo ikke til og tro , hvor er tankegangen. Vi har jo sett utallige eksempler på dette når Bryggen har vært stengt og tunellen har kollapset .

Bryggen :                                                                                                                                                                                                                 Bryggen er jo også det det store poenget  her , ikke minst som verdensarv , UNESCO , verneverdig , tradisjoner , byens ansikt og stolthet . Vel så viktig i denne saken er jo og ta vare på nettopp Bryggen vår , det er nærmest utilgivelig og legge en bane over denne nydelig plassen vår , elsket av byens borgere og båtfolket .Ett sted nålevende og fremtidige generasjoner skal kunne ha glede av , ett sted 17 mai toget og våre buekorps skal kunne bruke uforstyrret av skinner og baner , ett sted hvor hele verden kan komme med sine båter under Tallship race , ett sted idrettsutøvere fra hele verden kan innta når det arrangeres ting som triatlon nå nylig . Ett sted for tradisjonsrike tilstelninger  som Fjordsteam og Torgdager , ett friområde til bruk for familier og alle andre i byen vår . BRYGGEN MÅ REDDES.

Byggeplasser :                                                                                                                                                                                                         Som også har vært i media , vil store deler av sentrum bli anleggsplasser , steder for og ha anleggsmaskiner, utstyr og materiell til byggeperioden , her slipper ikke Festplassen unna , også Musikkpaviljongen vil bli skadelidende , i det hele tatt , store deler av sentrum . Er vel mye av dette som har utløst den store skjelven i byen , dumt at man kansje ikke har våknet før , som mange av oss andre har gjort , men det er aldri for sent  .

Politikere :                                                                                                                                                                                                                 At mange politikere prøver og forenkle og bagatellisere hele prosjektet er som forventet , det er kun det de har og spille på for og rettferdiggjøre dette overgrepet mot byen vår. En fra Venstre messer om at vann og kloakksystemet må skiftes ut flere steder uansett , så da kan man like godt legge noen skinner oppå i samme slengen , hørt sånt tull . Er jo ikke bare noen skinner dette dreier seg om , er jo alle konsekvensene rundt det for folk og næringer og verneverdier , i tillegg til at vi ikke vil ha denne banen gjennom sentrum og over Bryggen .Alt blir så mye bedre når det er ferdig og banen er klar sies det , uten tanke på alle som bukker under i mellomtiden , det er mange som har en svært usikker fremtid i møte , uten sympati fra de styrende organ . Kloakknett og rør osv kan skiftes ut uavhengig av bybane eller ei , ikke vil det ta 10 år heller , og kan gjøres i små etapper , gate for gate , ikke brukes som en unnskyldning for og få bygget bybanen over Bryggen . Erna og co , som jeg har vært inne på , kaller det for en krangel om 200 meter , snakk om og forenkle saken og prøve og dysse det ned , for og slippe at det skal bli en stor sak ved neste kommunevalg  , det skal jeg love at det slipper de ikke unna  . Dette bli nok en gang en stor sak , motstanden øker radikalt og siste ord er langt ifra sagt i denne saken hvis noen tror det .Jeg siterer Erling Gjelsvik i sitt debatt innlegg : og belite seg er noe du gjør når du ligger nede for telling  , ikke etter en jevn kamp hvor motparten har jukset til seg en sak med en’ stemme overvekt . Å snu om på Bryggen avgjørelsen er fullt mulig , ingen bør kaste inn håndkledet før gongongen er gått i 12 time .

Diverse partier lokalt , som AP ,SP har jo radikale fall på meningsmålingene , ikke uten grunn må jo man få lov og si . De legger i stor grad skylden på den nasjonale tilstanden og misnøyen med regjering sin håndtering av strømkrisen og andre ting som har gjort det svært dyrt for folk og leve , i tillegg til at familier sliter mer enn noen sinne , selv med en regjering som hadde fanesaken ” nå er det folket sin tur “. Det er nok altfor enkelt og skyve sine meningsmålinger over på regjeringen , til det har det skjedd alt for mye galt og rart lokalt . Mye kan spesifiseres her , men i hovedsak er at man ikke står fast med det man går til valg på , og dermed både skuffer og lurer velgerne sine . Summa summarum har dette nesten tvunget frem ett nytt parti for og kunne ta vare på flertallet og folket . Ett alternativ til det nåværende politiske liv i Bergen er faktisk påkrevd for og kunne redde sentrum og Bryggen fra bybane trase’ . kort og godt fordi diverse parti ikke har holdt sine lovnader . Bergenslisten er det nye partiet nå , ett parti som skal kjempe for byen vår , kjempe for langt flere saker enn bybanen , ett parti som skal tjene sine velgere , ikke for og befeste sine stillinger innen byråd og bystyre  . Det er faktisk på tide med ett parti som jobber for sine velgere og kommunens befolkning , og holder sine lovnader , ja faktisk helt ut i fylket og .Partiet er for mer enn bare Bergen i så måte.

Politikere kan selv være med og bidra i denne strømkrisen ( som kunne vært håndtert mye bedre) under her ett tips til og varme vann til og vaske seg i før bystyremøte eller regjerings lunsj  :                                                                                                                                                                                 

Bergenslisten holder åpent møte for alle som vil komme , førstkommende onsdag 14 september kl 19.00 på hotell OPUS 16 ,Vågsallmenningen 16 . Her kan alle komme med innspill og spørsmål angående veien videre for Bergenslisten og info om partiet generelt , så hjertelig velkommen alle som vil og kan

Tenk om man bare hadde gått for en tunnel løsning , hvor mye partiene hadde sluppet unna med både for egne og andre sine velgere , sluppet og ha denne saken hengende over seg i årevis , sluppet sinte kommentarer og kritikk  , fått rett og slett arbeidsro . Det skal legges til at mange ikke vil ha bane i det hele tatt , men av to onder blant disse motstanderne , bevar Bryggen og gjem banen i fjellet

Grorud sendte Brann opp i eliteserien , vi gratulerer Brann med opprykket

 

Da er Brann klar for eliteserien etter at Ranheim tapte for bunnlaget Grorud . Med 7 kamper igjen og spille , er det suverene Brann laget allerede klare for eliteserien neste år . Med 63 poeng på 23 kamper og 69-11 i målforskjell har dette Brann laget nærmest vært utilnærmelig i OBOS . Nå gjenstår det bare og kose seg i resten av kampene , score flere mål og sette historie med og gå ubeseiret gjennom hele sesongen .Gjenstående kamper er :

Brann v Grorud               12 spt  kl.  18.00
Sandnes Ulf v Brann     17 sept kl. 17.00
Brann v Stjørdals-Blink      2 okt kl. 14.00
Mjøndalen v Brann            8 okt kl. 16.00
Brann v Skeid                   17 okt kl, 18.00
Fredrikstad v Brann         22 okt kl. 15.00
Brann v KFUM                 29 okt kl 15.00.

Dette laget som ligger nederst i OBOS ligaen ,sikret Brann opprykk en uke før Brann kunne gjort det selv , alt var teori og opprykket hadde nok kommet uansett , men nå er det iallfall offisielt :

Det er bare og møte opp på resten av kampene , heie de frem til nye rekorder og hylle de for opprykket .

VI GRATULERER SPORTSKLUBBEN BRANN

VI GRATULERER TRENERE OG SPILLERE FOR DEN FANTASTISKE JOBBEN SOM ER GJORT DENNE SESONGEN

VI GRATULERER NORGES BESTE SUPPORTERE FOR DEN ENORME ENTUSIASME DE HAR VIST DENNE SESONGEN. DET FANTASTISKE ARBEIDET BATALJONEN HAR LAGT NED , OG DE ENORME FREMMØTENE BÅDE BORTE OG HJEMME AV VÅRE SUPPORTERE.HELT I EGEN KLASSE

HEIA BRANN

Kan være rykket opp i dag , Åsane kjempet men tapte

Åsane v Brann 0-2 , Heggebø etter 40 min , Blomberg etter 89 min .
Det ble Heggebø sitt 6 mål på fire kamper , viser virkelig at han er på gang . Kampen ble vel som forventet , iallfall fra mitt synspunkt , man fikk ett Åsane lag som forsvarte seg så godt de kunne , kjempet som løver til tider , ga alt de hadde , men de er nok ett stykke unna og vel som det når det gjelder storebror Brann. Dette var heller ikke Brann sin beste kampe i år , noe Horneland også ga klart utrykk for, langt ifra  påmeldt slik de bør være , her må det skjerpes inn messet treneren . Jeg håper jo på enda en rekord , at laget går ubeseiret gjennom serien , det er fullt mulig hvis de skjerper seg. Vi kan selvfølgelig ikke tro det blir party hver gang de spiller , sesongen er lang  ,og  de vinner jo denne kampen som er det viktigste  , 12 strake borteseier sier sitt  . Det kan bli opprykk i dag , hvis Mjøndalen slår KFUM ,eller i morgen hvis Grorud tar poeng mot Ranheim , uansett er de nok klar for eliteserien , kun teori dette handler om .Man kan bare fikse det selv i neste hjemmekamp

Som sagt jobbet Åsane som svin for og holde Brann fra livet , så det ble nesten pause før Brann tok ledelsen etter en Rasmussen corner som ble stusset videre av Myhre og havnet til slutt hos Heggebø som kunne sette inn 1-0 til Brann , han hadde og ett hodestøt etter 30 min som kun tverrligger stoppet dessverre . Kunne blitt ett flott mål .
Brann var best uten tvil , burde scoret flere mål , men ikke helt der de skulle være i denne kampen .

Dyngeland , fortjener snart sangen ” verdens beste keeper” som ofte ble sunget til tidligere keeper profiler i Brann , han er god og Brann har fått seg en stabil siste skanse .

Crone , er jevnt god i hver kamp , gjør jobben sin

Pallesen , går i krigen , ser bra ut nå , gikk helt tom på slutten la jeg merke til

Ruben , jobber som han pleier , gjør det greit , men slet litt mer enn vanlig i denne kampen må man si

Wolfe , god offensiv men har sett han bedre , som også gjelder de fleste utpå matten denne lørdagen

Rasmussen, tydeligvis ikke hans kamp dette , ikke påmeldt og korrekt byttet ut , vi forventer vel litt mer enn dette av denne karen

Heltne Nilsen , den fødte kaptein uten tvil , styre skuten med stø hånd , ser ut til og stortrives med det han er satt til og gjøre , lite og trekke her

Børsting , mye muskler , ikke lett og bryne seg på , men forsvinner stort sett ut av alle kamper etter 45 min

Myhre , målgivende , flink med ballen men har vært mye bedre i kampene før denne

Heggebø , virkelig blitt det som var meningen , en spiss som putter , 6 mål på 4 kamper er veldig bra

Castro , han blomstrer for tiden , lur og fiks , banens beste

Blomberg , kun 30 min på banen , det var nok for han , punkterte det som kunne punkteres med ett nydelig mål , bør få mer spilletid syns jeg , gutten er jo god .

Ny publikums rekord på Åsane Arena , ingen bombe det ,uansett hvor Brann supporterne dukker opp i denne ligaen , blir det rekorder . Ny hjemmekamp mandag 12 sept , mot Grorud , ikke helt begeistret for disse mandags kampene , fotball bør spilles lørdag og søndag når det gjelder serie , uansett gleder vi oss til nok en kamp med Brann.