Molde forbannelsen ble brutt , 3-2 til Brann

 

Brann v Molde 3-2 , Guldbrandsen 0-1 , 4 min , Kartum 1-1 48 min , Børsting 2-1 , 70 min , Kartum 3-1 . 77 min og Ellingsen 3-2 på overtid , straffe .

Litt sen blogg dessverre pga jobb lørdag , helge jobb krever sitt , men herlig seier dette mot Molde . Kjip åpning ble det etter en i trynet etter 4 min , der ble de fleste på Brann rundlurt . I tillegg klarer Heltne Nilsen av alle ting og bomme på en straffe som kunne fått oss direkte inn i kampen igjen , så man ante at dette kunne gå galt , en dag da alt gikk imot , men heldigvis er det sykt god moral i laget og de klarer altså og snu dette og vinne .Kartum med 2 herlige scoringer og Børsting , som snur kampen , fantastisk

Må tilbake til 2017 sist vi slo Molde hjemme her på stadion , og en skikkelig blemme gikk vi på i regi av Haaland som senket Brann så det holder , mest sannsynlig en av grunnene til at halve Europa ville kjøpe han , og han ble solgt , og resten av historien om han vet alle  pr i dag . Men dette var tid for hevn og endelig tukte dette Molde laget . Moralen i laget og vårt knallgode trenerteam gjør at forbannelsen er brutt , ny klubb rekord med 8 strake seire i serien , ja laget er fullt med i medalje striden , dette blir en spennende høst med fulle tribuner , med ett lag som virkelig leverer , og en supporter skare fra øverste hylle , de er bare så jævlig god , med Bataljonen i spissen . Det er til og være stolt av , ingen tvil

Dyngeland : sett han bedre enn dette ja , tror han prøvde og være midtstopper til tider , det kan straffe seg , lurt og holde seg  i målet  Dyngeland .

Crone : ikke helt heldig med sine innlegg som omtrent aldri traff adressen , pluss for assist og en sykt bra takling

Pallesen Knudsen : fremdeles i god form , heldig med noen driblerier , så tøft ut men vet ikke om det var helt meningen , god kontroll på Molde gjengen

Sery Larsen : han er sykt god og ruler baki forsvaret og ellers på banen . Jeg er redd det blir lagt inn bud på denne karen fra andre klubber , dessverre . Blir prisen høy nok kan de blir fristet til og selge

Soltvedt : fikk både cornere og frispark , men venstre sleggen traff ikke denne gang , helt grei kamp

Horn Myhre : skulle muligens hatt ett straffe , ellers må jeg si jeg har sett han bedre

Helte Nilsen : den straffen burde du satt inn Heltne , ikke helt dagen her

Kartum : blant banens beste , uten tvil , lekre mål , er med og gi oss 3 poeng

Mathisen : prøvde på det meste , men ville seg ikke , uansett en lovende spiller

Heggebø : ble pakket godt inn av Molde forsvaret , fikk kamp fra start i Finne sitt fravær , bra forarbeid på 3-1 scoringen

Børtsting : sier det opp igjen , denne mannen er fantastisk , snur kampen når han fyrte av kanonen , det er deijlig og være dansk i Bergen

Bilde er tatt av Sportsklubben Brann

 

Jack’s Country Saloon feiret 9 år

Helgen 13 og 14 oktober 2023 feiret Jack’s Country Saloon sine 9 år. Værgudene var ikke helt med oss denne helgen , men la ingen demper på stemningen . Folk dukket opp i hopetall og stemningen og musikken var på topp tross regn og vind . Musikerne Geir Halleland og Jan Ove Johansen sørget for at humøret og stemningen var på topp . Kjell Ettesvoll var på plass med sin mobile Western Saloon , “Bob’s Country Bunker ” og Anora Group spanderte kaker og representant for firmaet , vår samarbeidspartner og leverandør . En fantastisk helg for store og små .

Musikerne Geir Halleland og Jan Ove Johansen strålte i regnværet og leverte på øverste hylle , tusen takk for deres bidrag på feiringen .Disse gutta fortjener all honnør for sitt bidrag. Enestående .

Kjell Ettesvoll med sin mobile Western Saloon satte farge på arrangementet og var ett populært innslag denne helgen . Tusen takk til deg og dine for dette bidraget . Fantastisk .

Kjell i full jobb med og pakke Bob’s Bunker saloonen etter en vellykket helg på Jack’s

Ett annet populært innsalg var hester fra Frotveit gård . De ble til glede for store og små , ja selv de minste fikk prøve hesteryggen tidlig lørdag , og fikk kjenne på det og være cowboy /cowgirl . Bare smil og glede og spore her . Tusen takk til Trond Bergsvåg som stilte med hestene .

Jon Svendsbø Gørbitz stilte for Anora Group og hadde med egen bursdagskake for anledningen . Han stiller alltid opp og vi er svært takknemlig for hans bidrag . Ett meget populært innslag .

På toppen av alt hadde Yngvar Furebotn gitt ut en låt denne helgen , dedikert til Jack’s Country Saloon og Sheriffen . Låten heter ” Jack’s Country Saloon ” og er og finne på spotify . Vi ser det som en ære og få en egen låt om Saloonen , så stor takk til Yngvar Furebotn og de som har vært med og produsert denne .

Sist men ikke minst , må vi få takke vårt trofaste publikum som alltid stiller på være event og ellers på Jack’s . De laget en eventyrlig stemning og nye gjester fant veien i griseværet for og delta på feiringen . Stappfullt ble det begge dager . Dere ruler !!!!

Vi er 10 år i 2024 , da håper vi og kunne lage ett enda større arrangement med mange country artister .

Takk til alle involverte , ikke minst Alf Helge Opedal og Kenneth Andersen som alltid bidrar når Sheriffen har arrangementer .

SK Brann helter , boksignering og fotball prat på Game

Lørdag 4 november får vi besøk av Håkon Opdal , Arne Møller og Knut Kristiansen . Alle disse har gitt ut bøker relatert til Sportsklubben Brann og fotball generelt . Her kan man stikke innom og få kjøpt og signert deres bøker eller komme innom for en fotball prat dagen før Brann møter Odd på stadion . Vi har med drakter fra flere år med Brann og fra engelske og andre utenlandske klubber som vil bli hengt opp i lokalet . Stedet blir Game sportsbar på Zachen lørdag 4 november mellom kl. 13.00 og 16.00

Håkon Opdal er norgesmester med Brann i 2004 og seriemester med klubben i 2007 .Han har fått Kniksen prisen for årets målvakt både i 2006 og 2007 . I 2004 sesongen fikk Opdal mye av æren for at Brann gikk til cupfinalen som de også vant . Han ble helt i straffesparkkonkurransen i cupens 4 runde mot Bodø-Glimt da han ble matchvinner både som følge av viktige redninger , og ved at han satte inn det avgjørende straffesparket selv. ” Verdens beste keeper ”

Han har gitt ut boken ” Den ellevte mann ” , en fortelling om keeperen , spillet og livet . Fotball er verdens mest gjennomanalyserte sport , men det finnes en blind flekk . Selv ikke de andre spillerne på laget vet hvordan det er og være den som vokter målet , og som med bare nevene skal forhindre katastrofen for medspillere og supporterne. Den ellevte mann er en gripende beretning om følelsen av og være siste skanse , om drivet etter og klare ett umulig oppdrag , om vanvittige redninger , og om de usynlige detaljenes betydning i fot ballen og livet . Håkon kan du altså møte personlig denne lørdagen 4 november .

Arne Møller spilte i Brann 1979 til 1988 , han er norgesmester med klubben 1982  , spilte utenlands i klubben Aris Thessaloniki og har spilt på landslaget .

Han har gitt ut boken “Storyball ” . Boken handler om en rød tråd fra lilleputt til de største stjernene .Ferdighetene toppfotballen krever , kommer ikke med stjernestatusen . Storkampen vi får hjem på TV-en , er sluttproduktet . Men hvilke ferdigheter er det snakk om ? I denn boken vil du finne en ny og innovativ tilnærming til fotballen . Boken vil forhåpentligvis både inspirere og utfordre deg , enten du er fotballmamma eller fotballpappa , en trener eller leder , uansett nivå , eller et supporter , sponsor , tribunesliter eller bare interessert i fotball ( idrett eller andre frivillige aktiviteter også ). Storbyball gir deg oppskriften på hvordan vi , sammen , kan gjøre fotballen topp for alle og samtidig utfordre de beste  . Arne kan du også møte personlig denne lørdagen 4 november  .

 

Knut Kristiansen er en kar med lang fartstid i Brann . De fleste med fotball interesse kjenner til denne karen som hadde ulike roller i klubben på 80-90 tallet . Han har gitt ut boken “Brann ut i verden ” som blant annet gir ett innblikk i klubben under hans tid i Sportsklubben Brann . Dette er boken for alle som elsker Sportsklubben Brann . Boken forteller om gode og dårlige valg . Den gir innblikk i konflikter , men også muligheter , fra 1980 tallet til i dag . Dette for og kunne lære av fortiden . Klubben har pr i dag nytt styre og ledelse , landets beste og mest engasjerte tilhengere . Dette er ett godt fundament for at klubben igjen kan by bergenserne på nye og store opplevelser  . Knut kan du også møte personlig denne lørdagen  .

 

Velkommen til fotballprat , om minner og også om fremtiden til Sportsklubben Brann . Her vil du møte Brann helter som har spilt i Brann og muligens fra dagen stall .

 

Drama , 2 røde kort , men seier i Oslo

Vålerengen v Brann 1-2 , 1-0 llic , 6 min , 1-1 Børsting 30 min , Soltvedt 1-2 , 56 min

Brann tok sin syvende strake seier , noe jeg tror de bare har gjort en gang før i serien . Nå er Brann på medaljeplass etter denne imponerende seiers rekken . Brann parkerte altså både Bakke i Lillestrøm og nå den lite populære Bakke i Vålerengen , iallfall ikke populær i Lillestrøm lenger etter han sviktet klubben nettopp med og gå til omtrent fienden Vålerengen . Ingenting varmer mitt Brann hjerte mer enn at vi slår dette Oslo laget , og attpåtil på deres egen hjemmebane ,og på dette grusomme Infinity Stadion har vi ikke vunnet før i seriesammenheng , så dette smakte vanvittig bra .

Brann fikk en katastrofe start på kampen når ellers til vanlig stødige Dyngeland klarte og fomle ballen i eget mål , det var en general tabbe kan man si , men laget ga ikke opp av den grunn . Brann var gode og hentet opp dette med scoring av Børsting og så løsnet det for Soltvedt som banket inn 2-1 til Brann . Dramaet begynte med at Finne klarte og få rødt kort etter og ha felt bakerste mann , og det var duket for neglebiting . Det morsomme var at Juklerød på Vålerengen klarer og gjøre nøyaktig det samme like etterpå og havnet i i dusjen han og , skjønt han trengte vel ikke dusje som knapt hadde vært på banen når han ble utvist . Summa sumarum så hadde Brann kontroll på dette og fortjent seier .

Dyngeland : som sagt er han tryggheten selv til vanlig  , men en general tabbe i dag , ellers greit

Crone : helt greit dette , gjør jobben sin uten og stresse

Pallesen Knudsen : Fremdeles i form , ingen tvil om det , løser oppgaven selv med stadig utskiftninger rundt seg pga skader og karantener .

Helland : for en debut , konge i luften , strålende levert , reddet oss på mange måter

Soltvedt : Herlig scoring ,. knaller til , veldig bra levert

Felix : leverte så det holder mot gamle klubben , jeg hadde ikke forventet noe annet heller

Heltne Nilsen : ganske anonym kamp til og være han , motstander tatt i betrakting og , men digger at han klarte og få den irriterende Klanen sure

Kartum : fikk ikke gjort så mye av seg i denne kampen , tror Vålerengen hadde en plan på akkurat han , uten at det hjalp på resultatet

Ulrik Mathisen : våknet så det holder i 2 omgang , da leverte han på øverste hylle

Finne : knallbra , 2 assist , nok en gang på landslaget , minus med dette jævla røde kortet , men det kan ha reddet seieren

Børsting: i form også denne karen , scorer ett utrolig viktig mål , er og stole på

Brann supporterne leverte nok en gang på øverste hylle , de svikter aldri

Neste er hjemme mot Molde  , lørdagskamp den 21 oktober kl.18.00  , bør være utsolgt stadion på den kampen . Heia Brann

Bildet er tatt av Brann !!

Sterk seier av Brann borte mot Lillestrøm

Lillestrøm v Brann , Nilsen 0-1 30 min ( str) Mathisen 0-2 46 min

Fantastisk godt jobbet av Brann i denne vanskelige bortekampen mot Lillestrøm . Brann var faktisk ett nummer for stor for ett Lillestrøm lag som hittil har gjort det ganske bra i årets sesong . Eirik Bakke sitt møte med Brann etter gammal , ble vel ikke slik han hadde tenkt seg . Brann imponerte meg i dag , ingen tvil om det . Jobbet godt i alle ledd , med en Ulrik Mathisen som virkelig var ett uromoment for Åråsen laget . De mistet en Bakke til Vålerengen og fikk en ny Bakke , men idag endte det i utforBakke .

Dyngeland : trygg og god , ingen feil , solid spilt

Crone : satt til en jobb i denne kampen , utførte den greit

Pedersen : en kriger sto frem , kjempet Lillestrøm ut av stilen , heldig som ikke fikk to gule kort , av og til må vi og ha litt flaks

Sery Larsen : sykt bra levert , klasse over innsatsen

Soltvedt: hakket opp fra forrige kamp og vel så det , er på gang nå ser det ut til , treffer nok på ett frispark før eller siden

Horn Myhre : tung start virket det som , men spilte seg opp , alltid og regne med

Heltne Nilsen : herlig kamp , rolig og behersket med flott overblikk , ett flott smil til fuglene fra Åråsen sendte han og , he he , solid og iskald på straffen , som han pleier

Kartum : litt tilbakesteg fra sist kamp da han virket på gang igjen , så litt opp og ned denne karen , vi vet han kan bedre

Ulrik Mathisen : ordnet en straffe , billig eller ei , herlig scoring når forsvaret til Lillestrøm dreit seg ut , banens beste .

Finne ; god kamp igjen , manglet bare scoringen

Børsting : jobber som en helt , nær sagt som vanlig , solid

 

Alt i alt en flott prestasjon av Brann laget , og vi er absolutt med i medaljekampen og eventuelt plass i Europa neste år etter 6 strake seire  . Vålerengen bort er neste , bør være overkommelig , da de fremstår svakere en Lillestrøm gjennom sesongen til nå . Heia Brann