Holdt nesten for Brann

Brann v Lillestrøm 1-1 , Bamba 58 min , Lehne Olsen 87 min.
Dette var for jævlig syns jeg . Hadde bestilt bursdagsgaven min i dag som skulle inneholde 3 poeng . Ble dessverre bare ett poeng da Lillestrøm klarte og utnytte en skjebnesvanger retur fra keeper Erik Holmen Johansen på en kveld han ikke hadde mye og henge fingrene i . Svært irriterende , for Brann var best i denne kampen og hadde fortjent 3 poeng , uten tvil . Lillestrøm fremsto som tannløse og baserte alt på forsvars spill og håpte på en mulighet underveis som kunne gi poeng , og det lykkes de med . Surt som pokker . Denne kampen skulle jeg være ringside , billett hadde jeg , men pga medisinske årsaker , ble det tv kamp denne onsdagen på bursdagen min , dessverre .

Brann var gode i 1 omgang , Lillestrøm hadde lite og by på , Brann hadde bøttevis av cornere , men det vil seg ikke foran mål . Det er der det stopper opp for laget . Vi har ikke ett effektivt angrep . Hadde vi det hatt , kunne vi lett tatt 3 poeng denne kvelden . At Barmen sin heading i mål ble annulert gjorde ikke saken bedre i motgangen vi opplever . Dommer mente han dyttet motspiller nok til og ikke godkjenne målet . Strengt dømt spør du meg .. Omgangen rente ut i 0-0 .

Er ikke bare i kampene for Brann alt går imot , når man da ser at det skjer ting ellers i eliteserien man langt fra hadde regnet med ,da blir bare alt jævlig ergerlig . Hvem hadde trodd Sandefjord skulle slå Bodø -Glimt ? Akkurat det gjorde de denne dagen , i tillegg til at Stabæk tok poeng , utgjort er fornavnet . Brann måtte og burde ha 3 poeng her . Taylor som spiss og en benket Bamba var oppskriften . Taylor fikk ikke mye til i den rollen , rusten etter benketilværelse under Em, og Simba var usynlig i denne kampen . Bamba ble da satt inn i 2 omgang , men som kantspiller og Taylor fortsatte som spiss , den skjønte jeg ikke helt , da Taylor kansje er best på kant og burde da byttet plass med Bamba . Uansett tente vrakingen Bamba og han setter inn 1-0 til Brann på en flott heading med ett like flott innlegg av Ruben . Bamba gjorde en knall omgang og fortvilte nok over at det skulle glippe likevel for Brann.

Barmen og Kolskogen gjorde det bra i denne kampen , Ruben var vel den beste i forsvaret , Mathias Rasmussen involvert i mye , hadde en god heading på mål . Pedersen lite involvert i sin midtbanerolle , ikke helt komfortabel enda , Kasper Skaanes direkte svak må jeg si , så Brann sin beste enten man vil eller ei , ble Bamba , basert på en veldig bra 2 omgang . Vieux Sane’ fikk ett par minutter på slutten , som spiss av alle ting , for eventuelt og vinne hodedueller i angrepet og gi Brann noen muligheter på slutten , men det gikk seg ikke til . Han trenger nok en god del mer trening uansett .

I dag var det mye positivt , man må få lov til og si det . Hele laget jobbet iherdig og hadde fortjent 3 livsviktige poeng . Viljen er der , det ser man , men man evner ikke , og vi mangler en god del kvalitet i angrepet , det må vi bare innse . Det er i tillegg ofte sånn at når ting går imot , vinner man heller ikke kamper man er best i . Mye lyspunkt som sagt i dag , er det mulig og overleve i eliteserien ? Jeg tror det , mye basert på at det skjer utrolig mye rart i de andre kampene også . Stå på klubben i mitt hjerte .

Pålagt bordservering av alkohol kan forsvinne.

Som jeg har vært inne på tidligere , ser ting lysere ut for uteliv og kultur , idrett har i tillegg fått mange lettelser og kan ha opptil 5000 på tribunene på fotball kamper og annen idrett kan åpne opp for mer plasser og trening .
Dette er som en følge av trinn 3 i gjenåpnings planen til Erna og hennes ekspert panel . Vi er utrolig glade for at det skjer noe positivt nå etter snart 1.5 år med strenge og vanskelige restriksjoner som har ført med seg konkurser , permitteringer og tap av arbeidsplasser . Utelivet har sågar fått tilbake sine normale åpningstider , det ser vi som veien tilbake til normalen . En god del regler følger med enda som jeg har blogget om tidligere her .

Det som nå er ett problem når det gjelder gjenåpningen , er pålagt bordservering av alkohol. Når det nå er åpnet for stående publikum på konserter osv , og økt antall man kan slippe inn etter 6 mnd med sykt strenge restriksjoner , er denne bordserveringen en klamp rundt foten . Man kan ikke bordservere stående gjester på en konsert , og det blir umulig mange steder og bordsette så mange folk , det blir i så fall ekstra kostnader med innleide bord og stoler , ekstra personell og en umulig logistikk. Det har man heller ikke råd til . Derfor ser arrangørene seg nødt til og redusere antall publikum selv om det er lov til og ha flere enn før . Inntekten på drikke er en viktig og vital del av konserter og arrangement for og komme i mål økonomisk . Og åpne for stående publikum uten og kunne servere en øl feks , er jo nærmest meningsløst .

 

I utelivet generelt er bordserverings pålegget ett problem og koster bedriftene store ekstrautgifter med personell og teknikk i form av apper osv . Bartender Stine Aspenes mener at denne pålagte regelen utsetter personalet for smitte , og man besøker og betjener mange bord og forskjellige gjester i løpet av en dag , så denne ordningen kan umulig være smitte forebyggende . Leder for verdens teateret i Tromsø , Frank Reithe mener denne reglen er totalt unødvendig . Med en oppmerket kø ordning som i butikker , på polet osv , med tilsyn , og med betjening beskyttet bak plexiglass måtte jo vært en mye bedre ordning , både for gjester og personell . At man handler selv i baren med avstand til andre , og med barkeepere beskyttet bak nevnte plexiglass må jo være beste løsningen , dette har vi i Bergen vært inne på flere ganger , men der har ikke finnes gehør hos spesielt Høie og Nakstad. Nå er de på glid .

 

Nå er det nå slik at de positive kan være på vei når det gjelder denne ordningen også , og det hilser vi meget velkommen . Denne ordningen i tillegg til meteren , er den største utfordringen man har i våre bransjer , både økonomisk og i praksis . I tillegg har man utålmodige gjester som da begynner og bevege på seg naturlig nok , når bestillingen tar tid, og mye av hensikten er da borte . Det er ikke mulig og følge med hver enkelt person på ett utested eller en på konsert til enhver tid . Men nå sier Høie at man kan lempe på denne restriksjonen , men ikke før om 2 uker og da i forbindelse med trinn 4 i gjenåpningen . Det er vi overlykkelig for , og gleder oss enormt til enda en ting som går mot normalen . Vi får bare håpe at de reiselystne som vil til utlandet og de fra utlandet som vil inn her , følger det strenge regelverket og holder seg smittefrie . Da er Norge tilnærmelsesvis  tilbake på normalen og ting går rette veien . Vi fortjener det nå .

Man ser lysere på fremtiden i uteliv og kultur

Det er jo positive ting som nå skjer når det gjelder regler og vedtak rundt pandemi problematikken i disse dager . Selv om vi ikke må glemme at vi fortsatt står i en pandemi , åpnes nå samfunnet mer og mer opp . Dette gleder i allefall oss som jobber og driver i de mest utsatte bransjene og har måtte tilpasse oss en helt ny hverdag i over ett år under svært skjerpede lover og åpningstider , i tillegg til og bli totalt stengt ned til tider .

Trinn 3 i gjenåpningsplanen er i gang :
Kultur kan glede seg over lettelser på antall begrensninger på personer man har lov og slippe inn på de respektive arrangement . Helt optimalt er det nok ikke , men det går rette veien og ser lysere ut enn på lenge

Privat kan man nå holde bryllup med opp til 100 personer , eller på andre private arrangement . Det er en betydelig lettelse som kan redde nevnte bryllup , konfirmasjoner , bursdager og lignende .

Utelivet har fått tilbake sine normale åpningstider ( noen steder har ennå noe strengere tiltak lokalt) , og jeg snakker da om Bergen som nå har fått tilbake skjenking til 02.30 og alle må være ute før 03.00. Denne åpningstiden har vi ikke hatt siden august i fjor , bortsett fra ett par drypp i oktober . Utenom det har vi enten vært stengt helt ned , eller redusert skjenketid til 22.00 .

Selv om det nå er mulig og få servering til 02.30 er det fremdeles en del ting man må forholde seg til når det gjelder regler og påbud/forbud ..
1. Man kan ikke slippe inn gjester på ett utested etter kl 24.00 .
De som allerede er ankommet ett utested før kl 24.00 , kan få servering
til 02.30 . Dette for og unngå for stor mobilitet blant folk , at man ikke
vandrer fra det ene utestedet til det andre , men holder seg i stor
utstrekning på ett sted.
Det er lurt og være tidlig ute for og unngå kø , kommer man etter
23.00 feks , kan man risikere og ikke komme inn pga køer.
Kø er heller ikke det lureste og oppholde seg i når det er pandemi .
2. Man må registrere seg med navn og mobilnummer for og kunne
komme inn .
3. Det er fremdeles gjeldene avstands regler og krav om og holde avstand
til andre gjester . Kohort osv fungerer i praksis her.
4. Man må få all alkohol bordservert . Der fins app løsninger de fleste
steder hvor man enkelt kan bestille det man ønsker fra mobilen sin .
For noen er dette ikke like enkelt , det vet vi , men ved og kontakte
personalet får man hjelp .

Vi i utelivsbransjen ser nå mye lysere på fremtiden når man nå har fått tilbake våre ordinære skjenketider . Vi ser at man går mer og mer mot normalen . Smittetall for Bergen sitt vedkommende er veldig lave og vitner om at vi har vært flinke her i byen . Pandemien er ikke over , det må vi legge til her , men de gjeldene reglene kan man tilpasse seg, slik at man faktisk har friheten til og ta seg en tur på byen , det må være det viktigste og positive i dette .. Kansje om 2-3 uker så innfører de trinn 4 som gir oss enda mer friheter og vi er som sagt langt større optimister i våre bransjer nå , enn vi noen gang har vært under denne pandemien .Jack’s Country Saloon håper vi og få i gang igjen  til høsten hvis man får lettelser i de sosiale avstands kravene , vi vet at stedet er sårt savnet . VI HAR TROEN PÅ FREMTIDEN NÅ

Man vet at noen større utbrudd kan skje på lokale steder , men smitten er så redusert generelt i landet og flere og flere er vaksinerte nå ,slik at vi ikke tror det blir flere nasjonale nedstengninger . Vi er begynt og se lyset i tunnelen og vi gleder oss til at man snart kan gi sidemannen en klem , eller by opp til dans . Velkommen på byen i helgen . Nyt det og kos dere så godt det lar seg gjøre . Vi er på rett vei .

 

Brann holdt stand i 74 min

Haugesund v Brann 1-0 , Ibrahima Wadji 74 min .
Fortvilelsen brer seg nok i større og større grad . 8 tap etter 10 kamper vitner om at dette blir vanskelig om ikke umulig . Fotballen pressen og tribunene roper etter og som førte til trener bytte , evner ikke dette laget . Vi har ganske enkelt ikke spillere til det , og mange av de er for ferske i dette gamet til og kunne levere slik fotball vi ønsker på dette nivået . Det må vi bare innse . Stallen er i tillegg for tynn . Vi mangler kvalitet i angrepet ,vi mangler en play maker , vi mangler ett samlingspunkt på midten , vi mangler en eller to profiler som kan heve laget og dra lasset , kort sagt , vi er ikke god nok for eliteserien i øyeblikket . Hadde vi det vært , hadde vi nok hatt flere poeng enn 4 etter 10 kamper . Klubben må gjøre noe radikalt , men hva ? Kaste trenerne ? Prøve og hente spillere i august uten penger ? , eller la laget gå ned en divisjon med Kåre og hans team og prøve og bygge seg opp igjen der ett par sesonger . Er redd det siste alternativet er det aktuelle . Jeg for min del håper på ett mirakel , har friskt i minne sist vi var nede i Obos . Frister overhodet ikke .

Kampen i sin helhet viste ikke så stor forskjell på lagene , Haugesund var svake de og , men hakket bedre enn Brann . Vi ble vel snytt for ett mål i 1 omgang , det selvmålet burde ikke vært annullert , men sånn er det når alt går imot . Ellers var det lite som skjedde , lite underholdning ( som alle skriker etter ) og 0-0 til pause var vel riktig bilde av kampen . Kåre var faktisk strålende fornøyd med 1 omgang sies det , en omgang som gikk ut på og hindre motstanderen og score , noe de lykkes med . Men og være fornøyd var vel og ta litt hardt i , fremme var vi som nær sagt vanlig , meget tannløse . Noe mer er det vel ikke og legge til etter den omgangen .

 

Holmen Johansen gjorde grei nok jobb i buret , litt på skovtur i denne kampen og , men ellers bra, ikke formye og gjøre på . Kolskogen kom bra fra det sammen med Barmen i midtforsvaret mens en ellers god Ruben i de siste kampene ,må ta en del av skylden til at Wadji fikk score . Ikke hans beste kamp dette. Pedersen leverte vel som forventet utfra at han er nettopp kommet tilbake fra skade . Rasmussen , Simba , Skaanes og Heggebø fikk lite eller ingenting til i det offensive og var direkte svak .Det vitner om at man har en lang vei og gå for og få dette laget til og fungere offensivt . Bamba startet på benken uten at det ville gjort noe fra eller til sett på bakgrunn av sesongen ellers . Kom innpå i 2 omgang uten at det hjalp noe der fremme . Delaveris hadde vel Brann sin største sjanse helt på slutten , kommer seg fri på siden og skyter rett på keeper , får retur men skyter den på keeper også , spørsmålet er vel om han ikke skulle slått den ut i feltet til Bamba som sto bra plassert , uansett så ble det tap .

Vi mangler en goalgetter , og talentene på laget er som sagt for ferske enda . Man må rett og slett fokusere på forsvar resten av sesongen skal man på ett mirakuløst vis overleve , eller ta alternativet med og rykke ned med hele trenerteamet og la de jobbe i Obos ett par år . Økonomisk er det nok ikke og foretrekke , det sier seg selv , men hva skal man gjøre ? Det blir iallefall spennende og se om det blir gjort noen radikale grep på stadion fremover slik situasjonen nå utvikler seg . Man har ett styre som må spørre seg selv hva Brann må gjøre nå , og det haster .Brann er laget mitt , og jeg vil alltid støtte de enten det er sånn eller sånn , men meninger må vi få lov og ha , sånn er det i fotball . Er direkte trist slik det er nå .

Odd sin første seier på stadion siden 2014

Brann v Odd 1-3 , Bakenga , 49min,72 min,88 min Tveita 81 .
3193 hadde hentet ut sine billetter til denne kampen ble det opplyst , mens man kunne hatt 5000 . Det sportslige og at ikke alle gidder styret med testing osv for og komme inn på kampen , må vel ta skylden for dette fremmøte . Det skal legges til at store stå gjorde en formidabel innsats på tribunen , med en fantastisk stemning på tross av hva de fikk servert ute på banen .

Dette ser virkelig stygt ut , enten vi vil innrømme det eller ei . Kun en seier på 9 kamper , syv av de med tap ligner ikke på ett lag som vil overleve i eliteserien , så ærlig må vi være . Når man ikke vinner hjemme mot lag som Odd , som sjelden har vunnet her , og sist tilbake i 2014 kan man lure på hvordan man skal klare dette . Brann evner ikke i øyeblikket , i tillegg har de spilt en god del flere kamper enn resten av lagene de kjemper mot , så hvordan dette skal ende slik de fremstår nå tør jeg ikke spå .

Laguttaket kan diskuteres , Forren og Barmen fra start mot Bakenga gikk tydeligvis galt , mye pga tempoproblemer .. En grov feilvurdering vil jeg si som trener teamet må ta på sin kappe , helt ukritisk til hva trenerne gjør kan vi ikke være . Kolskogen var ikke god i forrige kamp , den ser jeg , men akkurat i denne kampen  har han  mer og fare med når det gjelder fart . Byttene kommer i tillegg altfor sent , som vi har opplevd i flere kamper , burde vært gjort noe allerede på 0-1 , da så vi de åpenbare tempo problemene og ett angrep som ikke fungerte  . Skal legges til at det vi har på innbytterbenken skremmer nok ikke vannet av noen i eliteserien  , og det er vanskelig og få til en snuoperasjon i en kamp med de vi har til rådighet av spillere i øyeblikket . Brann må ha forsterkninger , men overgangsvinduet er ikke tilgjengelig før i august , så her kan tiden løpe fra oss.

 

Keeper Holmen Johansen kan vel ikke lastes for målene , hadde redninger som gjorde at Odd ikke vant mer enn de gjorde . Stort sett svakt i forsvaret dessverre , angrepet holder ikke mål heller , i første omgang hadde Brann ingen skudd eller treff direkte på mål . Nærmest var Simba ved to anledninger , men den berømte ryggsekken var på og ballen fant veien mot måsene . Mye bedre i 2 omgang , mange sjanser men avslutningene holder ikke mål , bokstavelig talt . Bamba er ikke med , han må dessverre kunne tåle at man sier det , for det fungerer rett og slett ikke . Kasper hadde ikke sin beste dag , Strand bedre og løper mye , uten at vi får for mye ut av det . Det vil seg ikke for Brann , og det begynner og haste , det er krise dette . Det må Kåre innse , sammen med sine . Veldig trist er ordet .

Kan den berømte meteren forsvinne i løpet av sommeren ?

Den største klampen rundt foten for de fleste , er den berømte meteren , denne avstands regelen som er pålagt noen steder og anbefalt andre steder.
Denne jævla meteren flere av oss hater etter hvert , den hindrer oss i mye . Den hindrer oss i og bevege oss normalt , den hindrer oss i stor utstrekning i og ha sosial kontakt , den hindrer oss i og gå normalt på fotballkamp med fulle tribuner , den hindrer oss i og gå på store konserter , den hindrer oss i og kunne ta seg en dans , eller ta kontakt med andre mennesker på en normal måte . Den hindrer oss i det meste vi er vant til . Det er meteren som må vekk , skal det og leve bli normalt igjen .

Selve symbolet på denne pandemien , symbolet på alle restriksjoner vi er blitt utsatt for og symbolet på nedstengte bedrifter , redusert kultur, uteliv og tomme tribuner , er dette bilde av Høie med den berømte meterstokken sin. En billig fremstilling av noe som har kostet mange av oss dyrt , som har kostet mange total kontakt med andre mennesker eller familie , symbolet på at mange har fått en tung hverdag og sliter psykisk . En meter som har store innvirkninger på tvers av det politiske liv , den største inngripen i folk sine liv slik vi kjenner Norge , i allefall siden 2 verdenskrig . Dett bildet gir meg frysninger og bekymringer . Denne meteren holder fremdeles mye stengt eller redusert . Den hviler som en forbannelse over oss på mange områder .

Ett håp er tent skal vi kunne stole på Guldvog , sjefen til Nakstad selv om man ikke skulle tro det , siden det er sistnevnte som stadig informerer oss ,stadig gir oss pålegg og skrekk scenarier om hvordan det vil bli hvis ikke vi gjør sånn eller sånn . Det er han vi får på skjermen før vi har fått i oss morgen kaffen , og det i over ett år nå . Det er blitt en belastning , i allefall for meg . Oppi alt dette negative , er der faktisk tent ett håp , Guldvog er håpet , man må jo kunne stole på han eller ? Helsedirektør !! Han tror faktisk at rådet om meteren kan fjernes i løpet av sommeren , innen august, han tror at den berømte meteren snart kan være historie og i allefall innen skolen begynner igjen . Regjeringens siste trinn i gjenåpningen , det såkalte trinn 4 skal iverksettes om ca 3 uker hvis alt går etter planen . Spørsmålet er hva som skjer etter dette trinnet . Guldvog er i allefall i den tro at “meter’n” forsvinner i løpet av sommeren eller i forkant av skolestart . Rådet vil da etter hvert tas ut av forskriftene og heller ha det som en liten påminnelse at det noen ganger kan være lurt og holde litt distanse . Jeg håper og tror at det blir sånn , men jeg frykter at Nakstad og Høie ikke vil sleppe taket i dette helt enda , de liker den rollen din har fått , altfor godt tror jeg . Valget til høsten vil nok gjøre noe med hvem vi ser på tv om dette når valg resultatet er klart . Meteren vil forsvinne i tråd med det Guldvog sier , i allefall hvis man unngår mer importsmitte , opprettholder streng grensekontroll og at folk fra Norge begrenser sine reisevaner en liten stund til . Da vil Guldvog få rett , da vil man kunne gå på konsert normalt , fotballkamp normalt , man kan ta seg en dans , man kan bevege seg normalt uten og få kjeft , og man kan til og med komme på min kjære Jack’s Country Saloon igjen som nå er stengt under Høie sin meterstokk . VI GLEDER OSS TIL METEREN ER BORTE , VI HEIER PÅ GULDVOG

Brann fikk med seg poeng , men scoringer ?

Sarpsborg 08 vs Brann 0-0 . Det ble ett poeng med hjem til Bergen , og man holdt nullen for andre gang på rad , Brann virket fornøyd med det . Kan ikke si at at mange av oss andre er så fornøyd med det , selv om ett poeng her er viktig etter den katastrofale serieåpningen man har hatt med 6 tap på rad . En etterlengtet seier kom heldigvis i forrige runde mot Godset , ett lag som av alle ting slo Rosenborg i dag. Fotball handler i store trekk om og score mål , scoringer er forskjellen på mange poeng i løpet av en sesong , scoringer kan gi titler ( ingen fare for det med Brann i år ) , scoringer kan redde lag fra nedrykk . Vi må bli bedre offensivt , ingen tvil om det . Vi må ha fatt i kapasiteter , i allefall ett alternativ til  der fremme som kan putte .

Man må tørre og ofre mer , skal man vinne slike kamper . Sjansefattig kamp i store deler , to lag som var lite villig til og gi jernet offensivt . Direkte kjedelig til tider. Veldig uheldig at Simba ikke følte seg bra før kampen , og ble dermed spart til ut i andre omgang , han kunne gjort en stor forskjell , hadde han kunne starte . Man så med en gang at det var kommet en fotballspiller på banen når han ble byttet inn . Man skulle hatt litt mer flaks når Daniel Pedersen sin heading treffer Simba i hodet , og ballen går i tverrligger , det var jævlig kjipt at ikke den gikk inn . Det var Brann sin store sjanse i kampen .

Eirik Holmen Johansen hadde en flott redning før pause , men kunne laget katastrofe i 2 omgang med en hjelpeløs utrusning som heldigvis Barmen klarte og redde unna . Godkjent for frisk spillestil , og han holdt nullen tross alt .
Bamba ? Hva skal jeg si ? Man kan ikke skylde alt på han , men fakta er at han holder ikke mål i øyeblikket , så ærlige må vi være . Ingen klubber vil spandere en krone på en angriper som fremstår slik som dette dessverre . Faren er nok at han går gratis , og alt man brukte på han er tapt .
Kolskogen hadde ikke noe god dag , tilbakespill og støttepasninger vitner om usikkerhet og lite selvtillit .
Forsvaret ellers fungerte greit med Forren , Barmen og Ruben .
Petter Strand er ikke mye synlig , løper mye uten at det gir noe effekt for laget . Bør yte mer som kaptein .
Kasper var vel Brann sin beste i dag , Heggebø god til tider , Niklas Jensen Wassberg skrev familie historie når han fikk starte som 17 åring , men det ble ikke helt kampen hans denne gang , men for all det , ung gutt og lokal , vi kommer til og se mye bra fra den kanten fremover ..
Jeg hadde forventet 3 poeng i dag , det mener jeg Brann burde klart , som nevnt innledningsvis , man må tørre mer , jeg fikk en følelse av man ble litt feige her , livredd for og tape , vi ser jo den , men mot dette Sarpsborg laget burde vi tørre mer og ofre mer , vi burde  og kunne slått de med litt mer guts .

Kjekt med litt publikum på tribunene , det ser vi fra EM også , er direkte en glede og se folk på tribunene når man ser på dette spillet vi er så glad i .
Akkurat i denne kampen mot Brann , kunne jeg godt vært uten publikum , disse trommene de hadde med seg på kampen , i tillegg til en grusom koring i bakgrunnen forstyrret meg kraftig psykisk og ga meg en smertefull hodepine.
Ser likevel frem til flere tilskuere  enn det som er nå , blir det lov med 5000 snart , så er vi på rett vei  tilbake til normalen . Savnet er stort

Det var den pandemien , eller ?

Det var den pandemien , var overlege Preben Aavitstland så uheldig og la ut på twitter . En overlege med optimisme og gladnyhet ble fort en kar man ikke skulle ta hensyn til . En overlege fra FHI hadde omtrent bannet i kirken .Panikken begynte og bre seg i Trondheim , himmel og hav , her kunne folk få galt inntrykk og senke skuldrene i en by med smitte utbrudd .Kommunal direktør Morten Wolden syns dette var tungt og fordøye , disse optimistiske profetiene til Aavitsland. Erna måtte ile til og si at vi ikke måtte ta gleden på forskudd , og FHI måtte i all hast få ut budskapet om at pandemien ikke var over . Dette kunne gå galt av sted .
Men var det slik Aavitlsland hadde ment dette ? “Det var den pandemien ” , som han hadde sagt i overskriften sin , var det ikke kun ment som grobunn til optimisme som vi alle trenger så sårt ? Både psykisk , helsemessig og i jobb sammenheng ? Var det ikke sagt for og gi oss lys i tunnelen i all elendigheten og ett avbrekk fra de stadige formaninger og lite positive signaler fra Nakstad og Høie ? Alt de har kommet med har ikke denne karen vært enig i , og han er tross alt en overlege. Når Nakstad feks messet om behovet for en 3 dose vaksine , mente Aavitsland at det ville nok ikke bli aktuelt . De stadig uttalelser i alle retninger og uenighet blant de såkalte lærde skaper jo forvirring blant oss vanlige dødelige , det sier seg selv. Aavitsland baserte kun dette på grunnlag av at omtrent alle risiko grupper er vaksinert , vaksinasjonen ellers har god effekt , det er lite innleggelser på sykehus , det er omtrent ingen som blir alvorlig syk nå , og smittetall i feks Bergen og Moss har vist 0 nye tilfeller , i tillegg til meget lave tall over lengre til mange steder . Er noen utbrudd ja , noen skyldes russen , de må jo en gang gi seg etter hvert nå , og noen skyldes uforsiktighet av blant annet politifolk i Hammerfest av alle ting . Politi er jo heller ikke en prioritert gruppe for vaksine . Jeg syns Aavitsland kunne få lov og komme med litt optimisme uten at hyle koret gjorde sitt inntog . Han poengterte jo at vi hadde innspurten igjen , så her må man se helheten i hva mannen mener før man går ut av sitt gode skinn .

Når Erna må parere her og si at vi må ikke ta gleden på forskudd , så må jeg si tilbake at de ikke må ta vaksinen på forskudd heller . En dobbel moral som savner sidestykke i Norsk historie kan man trygt si at denne regjeringen har operert med , med pålagt dugnad ( dugnad er jo ett frivillig fenomen ) for mange mange , en pålagt dugnad som har tatt livet av bransjer og bedrifter og sendt folk ut i bunnløs fortvilelse og arbeidsledighet i privat sektor , mens kommune og stat har hatt sin inntekt uten noen forandringer . Det verste her var jo at regjeringen skulle frem i vaksine køen , foran en mengde helse arbeidere som ennå ikke er vaksinert og en mengde andre som burde få det lenge før gjengen i maktens korridorer , dette har gjort at mange har mistet tiltro til sittende regjering etter en mengde urettferdige tiltak og skjevfordelinger av byrdene . Og skyve seg selv frem i en vaksine kø skal jo være umulig i en demokratisk valgt regjering bygget på folkets mening og prinsipper . Det er kun langt mer radikale regimer som tar seg til sånne ting . Dette var ikke godkjent , og det vet de .

Denne 4 trinns gjenåpnings “raketten” de har lagt opp til er kommet i gang , men det er mye her man ikke helt skjønner eller blir klok på , for alle trinn kan man ikke helt tolke med sikkerhet at det er slik det blir , alt er med ett forbehold , så planlegge noe for firma/bransjer , festivaler osv , er fremdeles ikke mulig eller svært begrenset . Det er ikke normalt før meteren er fjernet , uansett hva de sier , meteren er inngripende og den hindrer oss i ganske mye , iallefall når det gjelder adspredelser som konserter , uteliv og mye av daglig livet . Disse 4 trinn nevner ingenting om når vi kan håpe på at avstandsregler er fjernet . Vi er mange i våre næringer som er avhengig av at den blir borte for og kunne ha full drift .Mange artister venter på den dagen de kan ha publikum på en normal måte foran scenen , føle trøkket og gleden fra publikum .

Trinn 1 og 2 er i gang . Trinn 3 er planlagt fra rundt 17 juni , hvis ikke det skulle dukke opp ett alvorlig utbrudd , noen ingen tror vil skje akkurat nå :
Trinn 3 er at du kan ha 20 gjester hjemme , og du kan ha 50 gjester på ett arrangement i privat regi ,ett bryllup , en bursdag , en konfirmasjons middag hjemme osv .
Offentlig arrangement blir basert på vurderinger omtrent der og da , som hurtigtesting eller vaksine pass hvis det er tilgjengelig , ingenting av det siste her er klart , så dette er helt i det blå for de som driver med arrangement , ikke er noe lovlig antall personer  antydet her heller , noe som gjør svært vanskelig og planlegge noe , for ikke si umulig på kort tid. Det er omtrent som vi har hatt det hele veien , vi vet ingenting sikkert . Dette gjelder jo også fansen som vil tilbake på tribunene i idretten.
Normale skjenketider er også en del av trinn 3 . Det vil si skjenking til 02.30 i Bergen , og 03.00 noen steder i Norge som har andre skjenketider enn Bergen . Her vil det fortsatt være krav om avstands regler , registering og antall begrensninger pga sitteplasser og lokalets/utestedet størrelse.
God avstand mellom gjestene er som sagt nevnt her , hva helt det betyr vet jo man ikke helt , men meteren er der og da er det kun åpningstidene som er lempet på her .
Trinn 4 :
Trinn 4 som vil komme en gang i juli vil da regnes som om det meste er normalt . Det er nok langt fra sannheten så lenge meteren og avstandsreglene fremdeles er i trinn 4 åpningen . Meteren er som sagt den som holder igjen muligheten for og kunne gå på byen normalt , ta en dans , gå normalt på konsert osv osv . Ting er ikke normalt før den er borte dessverre , og der fins ikke og lese noen steder om når den kan fjernes , om hva som skal til for at den blir borte osv . Det er den som er det største hinderet i pandemien . Guldvog har vært inne på at den blir fjernet , men ikke når og hva som skal til . Uansett så håper jeg på Aavitsland sine profetier, og tar til meg den optimismen han har sådd i all elendigheten . Måtte han ha rett . Vi vil tilbake til våre normale liv og kunne jobbe normalt