Brann fikk med seg poeng , men scoringer ?

Sarpsborg 08 vs Brann 0-0 . Det ble ett poeng med hjem til Bergen , og man holdt nullen for andre gang på rad , Brann virket fornøyd med det . Kan ikke si at at mange av oss andre er så fornøyd med det , selv om ett poeng her er viktig etter den katastrofale serieåpningen man har hatt med 6 tap på rad . En etterlengtet seier kom heldigvis i forrige runde mot Godset , ett lag som av alle ting slo Rosenborg i dag. Fotball handler i store trekk om og score mål , scoringer er forskjellen på mange poeng i løpet av en sesong , scoringer kan gi titler ( ingen fare for det med Brann i år ) , scoringer kan redde lag fra nedrykk . Vi må bli bedre offensivt , ingen tvil om det . Vi må ha fatt i kapasiteter , i allefall ett alternativ til  der fremme som kan putte .

Man må tørre og ofre mer , skal man vinne slike kamper . Sjansefattig kamp i store deler , to lag som var lite villig til og gi jernet offensivt . Direkte kjedelig til tider. Veldig uheldig at Simba ikke følte seg bra før kampen , og ble dermed spart til ut i andre omgang , han kunne gjort en stor forskjell , hadde han kunne starte . Man så med en gang at det var kommet en fotballspiller på banen når han ble byttet inn . Man skulle hatt litt mer flaks når Daniel Pedersen sin heading treffer Simba i hodet , og ballen går i tverrligger , det var jævlig kjipt at ikke den gikk inn . Det var Brann sin store sjanse i kampen .

Eirik Holmen Johansen hadde en flott redning før pause , men kunne laget katastrofe i 2 omgang med en hjelpeløs utrusning som heldigvis Barmen klarte og redde unna . Godkjent for frisk spillestil , og han holdt nullen tross alt .
Bamba ? Hva skal jeg si ? Man kan ikke skylde alt på han , men fakta er at han holder ikke mål i øyeblikket , så ærlige må vi være . Ingen klubber vil spandere en krone på en angriper som fremstår slik som dette dessverre . Faren er nok at han går gratis , og alt man brukte på han er tapt .
Kolskogen hadde ikke noe god dag , tilbakespill og støttepasninger vitner om usikkerhet og lite selvtillit .
Forsvaret ellers fungerte greit med Forren , Barmen og Ruben .
Petter Strand er ikke mye synlig , løper mye uten at det gir noe effekt for laget . Bør yte mer som kaptein .
Kasper var vel Brann sin beste i dag , Heggebø god til tider , Niklas Jensen Wassberg skrev familie historie når han fikk starte som 17 åring , men det ble ikke helt kampen hans denne gang , men for all det , ung gutt og lokal , vi kommer til og se mye bra fra den kanten fremover ..
Jeg hadde forventet 3 poeng i dag , det mener jeg Brann burde klart , som nevnt innledningsvis , man må tørre mer , jeg fikk en følelse av man ble litt feige her , livredd for og tape , vi ser jo den , men mot dette Sarpsborg laget burde vi tørre mer og ofre mer , vi burde  og kunne slått de med litt mer guts .

Kjekt med litt publikum på tribunene , det ser vi fra EM også , er direkte en glede og se folk på tribunene når man ser på dette spillet vi er så glad i .
Akkurat i denne kampen mot Brann , kunne jeg godt vært uten publikum , disse trommene de hadde med seg på kampen , i tillegg til en grusom koring i bakgrunnen forstyrret meg kraftig psykisk og ga meg en smertefull hodepine.
Ser likevel frem til flere tilskuere  enn det som er nå , blir det lov med 5000 snart , så er vi på rett vei  tilbake til normalen . Savnet er stort

Det var den pandemien , eller ?

Det var den pandemien , var overlege Preben Aavitstland så uheldig og la ut på twitter . En overlege med optimisme og gladnyhet ble fort en kar man ikke skulle ta hensyn til . En overlege fra FHI hadde omtrent bannet i kirken .Panikken begynte og bre seg i Trondheim , himmel og hav , her kunne folk få galt inntrykk og senke skuldrene i en by med smitte utbrudd .Kommunal direktør Morten Wolden syns dette var tungt og fordøye , disse optimistiske profetiene til Aavitsland. Erna måtte ile til og si at vi ikke måtte ta gleden på forskudd , og FHI måtte i all hast få ut budskapet om at pandemien ikke var over . Dette kunne gå galt av sted .
Men var det slik Aavitlsland hadde ment dette ? “Det var den pandemien ” , som han hadde sagt i overskriften sin , var det ikke kun ment som grobunn til optimisme som vi alle trenger så sårt ? Både psykisk , helsemessig og i jobb sammenheng ? Var det ikke sagt for og gi oss lys i tunnelen i all elendigheten og ett avbrekk fra de stadige formaninger og lite positive signaler fra Nakstad og Høie ? Alt de har kommet med har ikke denne karen vært enig i , og han er tross alt en overlege. Når Nakstad feks messet om behovet for en 3 dose vaksine , mente Aavitsland at det ville nok ikke bli aktuelt . De stadig uttalelser i alle retninger og uenighet blant de såkalte lærde skaper jo forvirring blant oss vanlige dødelige , det sier seg selv. Aavitsland baserte kun dette på grunnlag av at omtrent alle risiko grupper er vaksinert , vaksinasjonen ellers har god effekt , det er lite innleggelser på sykehus , det er omtrent ingen som blir alvorlig syk nå , og smittetall i feks Bergen og Moss har vist 0 nye tilfeller , i tillegg til meget lave tall over lengre til mange steder . Er noen utbrudd ja , noen skyldes russen , de må jo en gang gi seg etter hvert nå , og noen skyldes uforsiktighet av blant annet politifolk i Hammerfest av alle ting . Politi er jo heller ikke en prioritert gruppe for vaksine . Jeg syns Aavitsland kunne få lov og komme med litt optimisme uten at hyle koret gjorde sitt inntog . Han poengterte jo at vi hadde innspurten igjen , så her må man se helheten i hva mannen mener før man går ut av sitt gode skinn .

Når Erna må parere her og si at vi må ikke ta gleden på forskudd , så må jeg si tilbake at de ikke må ta vaksinen på forskudd heller . En dobbel moral som savner sidestykke i Norsk historie kan man trygt si at denne regjeringen har operert med , med pålagt dugnad ( dugnad er jo ett frivillig fenomen ) for mange mange , en pålagt dugnad som har tatt livet av bransjer og bedrifter og sendt folk ut i bunnløs fortvilelse og arbeidsledighet i privat sektor , mens kommune og stat har hatt sin inntekt uten noen forandringer . Det verste her var jo at regjeringen skulle frem i vaksine køen , foran en mengde helse arbeidere som ennå ikke er vaksinert og en mengde andre som burde få det lenge før gjengen i maktens korridorer , dette har gjort at mange har mistet tiltro til sittende regjering etter en mengde urettferdige tiltak og skjevfordelinger av byrdene . Og skyve seg selv frem i en vaksine kø skal jo være umulig i en demokratisk valgt regjering bygget på folkets mening og prinsipper . Det er kun langt mer radikale regimer som tar seg til sånne ting . Dette var ikke godkjent , og det vet de .

Denne 4 trinns gjenåpnings “raketten” de har lagt opp til er kommet i gang , men det er mye her man ikke helt skjønner eller blir klok på , for alle trinn kan man ikke helt tolke med sikkerhet at det er slik det blir , alt er med ett forbehold , så planlegge noe for firma/bransjer , festivaler osv , er fremdeles ikke mulig eller svært begrenset . Det er ikke normalt før meteren er fjernet , uansett hva de sier , meteren er inngripende og den hindrer oss i ganske mye , iallefall når det gjelder adspredelser som konserter , uteliv og mye av daglig livet . Disse 4 trinn nevner ingenting om når vi kan håpe på at avstandsregler er fjernet . Vi er mange i våre næringer som er avhengig av at den blir borte for og kunne ha full drift .Mange artister venter på den dagen de kan ha publikum på en normal måte foran scenen , føle trøkket og gleden fra publikum .

Trinn 1 og 2 er i gang . Trinn 3 er planlagt fra rundt 17 juni , hvis ikke det skulle dukke opp ett alvorlig utbrudd , noen ingen tror vil skje akkurat nå :
Trinn 3 er at du kan ha 20 gjester hjemme , og du kan ha 50 gjester på ett arrangement i privat regi ,ett bryllup , en bursdag , en konfirmasjons middag hjemme osv .
Offentlig arrangement blir basert på vurderinger omtrent der og da , som hurtigtesting eller vaksine pass hvis det er tilgjengelig , ingenting av det siste her er klart , så dette er helt i det blå for de som driver med arrangement , ikke er noe lovlig antall personer  antydet her heller , noe som gjør svært vanskelig og planlegge noe , for ikke si umulig på kort tid. Det er omtrent som vi har hatt det hele veien , vi vet ingenting sikkert . Dette gjelder jo også fansen som vil tilbake på tribunene i idretten.
Normale skjenketider er også en del av trinn 3 . Det vil si skjenking til 02.30 i Bergen , og 03.00 noen steder i Norge som har andre skjenketider enn Bergen . Her vil det fortsatt være krav om avstands regler , registering og antall begrensninger pga sitteplasser og lokalets/utestedet størrelse.
God avstand mellom gjestene er som sagt nevnt her , hva helt det betyr vet jo man ikke helt , men meteren er der og da er det kun åpningstidene som er lempet på her .
Trinn 4 :
Trinn 4 som vil komme en gang i juli vil da regnes som om det meste er normalt . Det er nok langt fra sannheten så lenge meteren og avstandsreglene fremdeles er i trinn 4 åpningen . Meteren er som sagt den som holder igjen muligheten for og kunne gå på byen normalt , ta en dans , gå normalt på konsert osv osv . Ting er ikke normalt før den er borte dessverre , og der fins ikke og lese noen steder om når den kan fjernes , om hva som skal til for at den blir borte osv . Det er den som er det største hinderet i pandemien . Guldvog har vært inne på at den blir fjernet , men ikke når og hva som skal til . Uansett så håper jeg på Aavitsland sine profetier, og tar til meg den optimismen han har sådd i all elendigheten . Måtte han ha rett . Vi vil tilbake til våre normale liv og kunne jobbe normalt