Totalt ydmyket i Drammen

Strømsgodset vs Brann 6-0 , større tap har vi ikke hatt siden cup tapet i Molde 2008 , tapte 8-0 , hvor vi hadde tilnærmelsesvis gull laget fra 2007 på banen. Den kampen husker jeg meget godt der jo sto omtrent igjen alene bak stadion i rødt og ventet på Brann spillerne som jeg skulle kjøre med til flyplassen. Der sto da en gjeng med vemmelige Molde supportere og ropte Tufte til meg mens jeg ventet på Brann gutta. Det var veldig ydmykende og en stor belastning for humøret , noe blant annet Erik Bakke fikk med seg den gangen da han kom utfra garderobene på vei til bussen.

Slike skrekk opplevelser som og tape feks 6-0 i dag er noe av det verste i fotball. Da har du blitt rundjult og ydmyket. I tillegg har Brann sannsynligvis vært med og redde plassen til Strømsgodset i eliteserien . Ikke optimalt det heller , og by på så lite kamp i en sånn viktig kamp for flere andre lag som ligger nedi sumpen , så lite hjelp og få fra Brann denne kvelden for de andre lagene.

Så mye og skrive hjem om er det ikke her , da blir man bare irritert , Brann hang med i ca 20 min før kollapsen , sier ikke noe særlig det heller når vi er så tannløse som vi stort sett har vært i hele år. Borte statistikken fikk seg en kraftig smell etter at det er borte Brann har vært noenlunde i år , uten at det har gitt oss noe jubel da hjemmekampene til tider har vært begredelig .Spillerne virket slitne i denne kampen og så ut som de var ferdig med sesongen , vi er jo egentlig ferdig med sesongen for en stund siden selv om det er en kamp til mot ett formsterk Viking lag som sannsynligvis har fratatt Rosenborg muligheter til medalje i år med sitt 2-2 resultat denne kvelden mot nettopp RBK.

Det er vel egentlig bare og se frem til neste sesong og håpe der blir gjort arbeid i vinter med hele pakken.. Forventningene til årets sesong var faktisk store , i og med spillerkjøp som Berisha osv , og vi hadde vel tro på at Bamba skulle bli en hit , men akkurat i år lykkes vi ikke med dette , spesielt ikke offensivt , der har det vært tragisk selv om vi har spillertyper som bør og skal kunne levere der fremme , iallefall utifra CV og hva de har gjort i andre klubber. Er da ett tankekors at en spiller som var så totalt ute i Brann , Børven , er nominert til årets spiller i eliteserien og har bøttet inn mål . Rart at ting snur så radikalt når de forlater Brann. Siste kamp mot Viking som går midt i julebordsesongen , 1 des , den tror jeg faktisk Brann vinner , slik de gjorde mot Odd , selv om det ikke gir oss noe mer enn der vi er , kansje en 6 plass. Forøvrig syns jeg serie opplegget i år har vært en skandale med lange pauser mellom kampene og til tider over to mnd mellom to hjemmekamper i tillegg til og spille fotball på en årstid hvor Johaug har fått på seg skiene , helt tullete og lite publikums vennlig , noe alle klubbene har erfart i år .Jeg håper og tror ting ser bedre ut neste år , så får vi la denne sesongen gå i glemmeboken etterhvert. Klubben må iallefall støttes i fremtiden og , det er det ingen tvil om , og som jeg har sagt utallige ganger , ting snur fort i fotball verden. Ekte lidenskap er Brann , både i motgang og medgang

Påmeldt mannskap på Ms Bergensfjord

Nok ett cruise gjennomført som arrangør , denne gang i sjangeren karaoke . Opp igjennom årene har jeg arrangert utallige cruise i mange sjangere , karaokecruise , fotballcruise , bransjecruise ,dansecruise , quizcruise osv osv.

Det som ofte er like spennende hver gang ,er hvilket mannskap man har ombord når mann entrer båten med sine gjester som har meldt seg på cruiset og gjerne har forventninger . De har alltid ambisjoner om og ha det skikkelig gøy og fint på turen . En ting er hva de har betalt for turen , en annen ting er hva de ligger igjen ombord av penger , ikke rent lite til tider , det vet jeg alt om . Da er det utrolig viktig og ha ett påmeldt mannskap ombord , ikke minst blant de som skal servere folket og cruise managere , teknikere osv, og at mine gjester og mitt crew , mine artister og andre blir godt mottatt , det er ofte alfa omega for og få gjennomført cruiset på best mulig måte , at gjestene trives gjennom dagene ombord. Jeg må innrømme at jeg har vært ute for det meste når det gjelder akkurat den saken , men stort sett har vi kommet i mål selv noen ganger har vært tøffe pga at det ikke er  alle som er like påmeldt og hyggelig , sånn er det jo mange steder.

Når det gjelder dette cruiset vi la utpå den 16 nov var iallefall utrolig kjekt og jobbe på. For ett påmeldt mannskap !!!, alt fra cruise manager til hotellsjef og ikke minst barkeeperne ombord . Daniel , Jonas , Rikke , Ratko og Rasmus , dere var helt unik . For en service , for en mottagelse og ikke minst deres bidrag til underholdningen . Samtlige av de nevnte var oppe og sang for passasjerene , alt fra Kim Larsen ( naturlig nok )til
Bryan Adams og Wham på karaoke , alt med ett godt glimt i øyet. Knall gode i baren og alle med ett smil på lur. Slike ting gjør at man får lyst og komme ombord igjen , og også eventuelt stå for flere cruise som arrangør.


Oppfinnelsen 3 liters tårn med Frode drink ga mersmak. Takk for tipset Jonas.
Jeg har som regel hatt det bra ombord i Fjordline gjennom noen år , noe blir det alltid , men denne nevnte gjengen var ekstremt bra og god reklame for Fjordline . We just love you all !!!!

Karaoke cruiset ellers ble flott gjennomført med en strålende opplagt karaoke artist Antonio Romao , som imponerer de fleste med sin energi og måte og jobbe på for og få folk med , helt i øverste sjiktet . Skal legge til at han brente mye krutt første dagen siden det var hans første cruise , så det ble tungt på dag 2 , men med drahjelp av gode karaoke gjester og undertegnede og nevnte barkeepere ble det veldig bra. Nå vet iallefall Antonio hva han går til neste gang .

Karaoke konkurransen vi hadde ombord ble vunnet av Renate Kvåle og Frank Neri Næss . Strålende levert og gratulerer . Litt frafall ble det i finalen da mange tok seg kansje litt for mye ut dagen de kom ombord ( ikke ukjent fenomen) slik at dag 2 ble litt tyngre , men alt i alt , utrolig gøy .

Takk som sagt til Ms Bergensfjord og dens strålende , fantastiske og opplagte mannskap. Takk til Antonio , Frank Nordstrøm , Annette Eikemo , min kone ,karaoke gjestene , vinnerne og ikke minst resten som reiste med oss. Knall tur og herlige folk .Gleder oss allerede til neste gang , men legger til at jeg savnet bandet Glimmer som alltid bidrar og hjelper meg.

Haugen i støtet

Brann vs Odd 1-0 , målscorer Bamba i det 74 minutt.
Etter 7 kamper uten seier , kom den mot Odd , ett lag som kunne inntatt sølvplassen med seier i Bergen , men det var de ikke i nærheten av. Brann leverte en meget god kamp denne iskalde fredags kvelden . Servitøren Haugen var tilbake i godt gammelt slag og viste at han har vært svært savnet i den lange skade perioden han fikk i år. Haugen signaliserte at resten av sesongens kamper handler om og vinne tilbake publikums tillit , og han gjorde akkurat det i denne kampen. Banens klart beste spiller med masse gode pasninger og med sine kreative kraft ,leverte han den ene lekre pasningen etter den andre. Brann burde hatt flere mål , noe de har slitt med hele sesongen , men akkurat i denne kampen fikk vi iallefall den ene som senket Fagermo sine elever. Akkurat det smaker ekstra godt

Odd som har vært ett av Norges beste lag denne sesongen var sjanseløse på stadion . Børven hadde vel kansje 3 ball berøringer og fremsto ikke som en toppscorer akkurat i denne kampen , men mer slik han var i Brann . Mulig han ikke får det til her i Bergen enten han spiller på Brann eller andre lag. Direkte svak var han denne fredagskvelden , sammen med resten av laget sitt.

Ifølge avis intervju med Vibeke Johannesen er det 100% sikkert at LAN forsetter som trener også neste sesong . Det er egentlig opp til styret og ta en avgjørelse i den saken men de har nok samme mening som sportsjef Soltvedt i denne saken , som klart har signalisert at han vil beholde LAN. Har vært endel misfornøyde spillere denne sesongen , men jeg tror nok at de er i mindretall når det gjelder treneren har jeg inntrykk av . Klager fra tribunen får du uansett når resultatene uteblir og spillet ikke innbyr til fest , undertegnede her har og hatt våkenetter etter endel kamper i år. Ledelsen ser ut til og ha klokke tro på at han skal klare og snu dette , og ifølge Tormod i Ba ligger det i kortene at LAN må vinne både kamper og publikum tilbake i løpet av våren . Mange mener det er ett halvt år for sent , men hvis han snur det til da , er alt glemt. Sånn er bare fotballen . Klarer han det , er det ett klokt valg og beholde han. Avdeling sport vet nok hvor skoen trykker , så de har vinteren på seg til og rette dette opp og analysere alt som ikke gikk veien i år.

Publikums svikt er det ikke bare Brann som opplever denne sesongen . Glisne tribuner har vært og finne over det ganske land. Innbyr heller ikke til og få mann av huse med fotball i julebord tider og minusgrader . Fredags fotball med nattåpne butikk sentere og fest stemte folk med nissehuer på byens julebord funker dårlig for fotballen.

Jeg håper og tror Brann kommer sterkt tilbake neste år. Fornye partoukortene bør være obligatorisk . Det hjelper hverken oss eller Brann og vende de ryggen. Mindre salg av plasser gir mindre handlefrihet for klubben og det er ingen tjent med. Har du ett skikkelig Brann hjerte , som du bør ha , hjelper det ikke og sitte hjemme og sutre foran tv apparatet . Eneste som hjelper er og støtte klubben i medgang og motgang og kjøpe partoukort for neste sesong og . Ting snur fort i fotball . HEIA BRANN

Pyro og tap

Vålerengen vs Brann 1-0 . Brann har med dette 7 kamper på rad uten seier , og som Haugen sa , drita dårlig , scorer ikke lenger og lite fungerer . Vålerengen endte sin rekke på 13 kamper uten seier nettopp mot Brann. Nesten typisk det skulle skje i en sesong lite og ingenting har stemt. Noe stort verre enn dette smerter en tidligere Bataljons leders hjerte, for meg er dette omtrent den største lidelse og gå igjennom ,akkurat mot dette Oslo laget og dets klan .

Brann yppet seg de første minuttene men Vålerengen tok mer og mer over , og hadde en stor sjanse rett før endel av Brann fansen tente bluss og kastet det ut på banen , slik at kampen ble stanset i flere minutter.
Etter dette styrte Vålerengen kampen og det var slettes ikke ufortjent at de tok ledelsen langt på overtid i 1 omgang ved Shala .

2 omgang ble noenlunde det samme helt til byttene kom. Haugen og Komson kom inn , og Brann fikk flyttet seg lengre opp i banen og endel muligheter dukket opp , blant annet ett skudd fra Haugen som dessverre gikk utenfor . Azar kom inn noen minutter på slutten , vant noen baller i luften men lite hjelp i det når Brann spillerne rundt bare sto og så på uten og søke ballen når Azar hadde vunnet i luften .

Nok en gang var det Opdal og Ruben Kristiansen som var de minst dårlige på Brann , i tillegg til innbytter Fredrik Haugen , resten ble slaktet på diverse børser , og vi som så kampen må være enig der.

Pyro skandalen gjorde ikke saken bedre. Dette ender bare med bøter man ikke har råd til og hjelper ikke laget i det hele tatt. Er nok ett uttrykk for frustrasjon blant fansen og de viser det. Brann fansen ble frastjålet ett banner , og jeg er enig med Vibeke Johannesen at dette utløste kraftige provokasjoner , og det ble heller ikke gjort noe for at Brann fansen skulle få banneret tilbake. I stedet kunne klanen stå og håne Brann fansen i hele kampen med banneret helt til de satt fyr på det etter våre fans blusset.. Det triste er at det er vi som taper på dette og vil få største parten av bøtene og skylden, i tillegg er det brent hull i banen på Intulleti Arena eller hva denne sement kolossen heter , det bryr meg mindre akkurat navnet på den .

3 kamper igjen , æren og spille for er vel fasit angående de kampene , førstkommende fredag er det mot Odd , jeg håper folk trosser årstiden og de trøstesløse resultater og er med og støtter laget mot denne Fagermo og hans elever . Laget trenger oss nå i motgangen , og vende de ryggen hjelper ingen .