Er gjenåpning like om hjørnet ? Ja i følge FHI .Er Bergen kommune klar ?

Er gjenåpning like om hjørnet ? Det kan vi spørre oss om nå når smittevern direktøren sier at tiden praktisk talt er inne . Det handler om den berømte grafen og alle tall og data . Data er Høie sitt siste yndlingsord , han har byttet ut meteren og datoene . Nå mener altså assisterende direktør Geir Bukholm at Norge er klar for gjenåpning .Knekken i smittekurvene er tydelig . Vi har i øyeblikket god kontroll på pandemien slik det ser ut nå.

Bukholm sier tidspunktet for gjenåpning avhenger av at kommunene føler de er klare . Kommunene må finne ett praktisk tidspunkt til gjenåpning , kvalitetssikre tallene og situasjonen i de respektive kommuner .

I Bergen går vaksiner ut på dato , der er ikke pågang på vaksinering lenger , det er betydelig mindre folk som tester seg , smittetall er nedadgående og stabilt lave . Omtrent ingen innlagt på sykehus og de fleste får kun milde symptomer her i området .

Nå har Norge attpåtil startet med og avbestille vaksiner , vi har mer enn nok sier FHI til og full vaksinere alle de vi ønsker uttales det. Det må jo gi en indikasjon på at intensjonene med vaksinering er fullført .

Influensa det snakkes mest om nå , ikke covid-19 . Norge eller andre land har vel aldri vært stengt ned pga influensa , og hvis nå covid-19 har fått status som luftveis infeksjon siden de fleste er vaksinert , kan man ikke se problemet med og fjerne de siste restriksjonene . Åpne opp med beredskap er veien nå .

Da er det kun Høie og regjeringen alt står på , alt er nå en politisk avgjørelse . Det sier nå de faglærte i FHI . Vi må da også få med de respektive kommuner og for Bergen sin del, byrådet med Valhammer i spissen for og få satt i gang prosessen i vår kommune . Han regner jeg som meget påmeldt til dette . Noe annet ville overraske.

Danmark gjenåpnet ikke pga smittetall . Der ble det vedtatt og se på om helsevesenet var under press eller om det var i overkant mange sykehus innleggelser . Slik de så det , var det siste her ikke tilfelle , og de valgte og la være og gå seg blind i tall og data . Det er det Norge gjør i øyeblikket , de henger seg opp i tall og data .

Dette er det som står igjen av restriksjoner i Norge , og vil forsvinne ved en gjenåpning . Stort sett er det få næringer som er belastet med dette , men de har også måtte ta den tyngste dugnaden under hele pandemien . Nå må de få åpne opp , resten av samfunnet og næringer jobber som normalt og de har kastet restriksjonene over bord . Ett klart holdnings skifte hos befolkningen nå , det går utover kultur , reiseliv og uteliv . De står igjen med en håpløs oppgave med og håndtere de siste restriksjoner med gjester og kunder som nå ser seg ferdig med alt dette . Nå må det skje noe .

Restriksjoner som vil forsvinne ved gjenåpning :
Meter kravet vil bli avviklet ( er kun i kultur , reiseliv, uteliv denne regelen praktiseres og sjekkes . Ellers i samfunnet gir de blaffen uten konsekvenser , det var vi vitne til at våre politikere gjorde også , ga blaffen)

Restriksjoner knyttet til arrangement vedrørende idrett , konserter og sammenkomster forsvinner .Meteren og antall begrensninger

De absolutt verste reglene vi har i uteliv , vil også da forsvinne ,
innslippsstopp kl 24.00 ( en helseløs regel som skaper store problemer for utesteder , både sikkerhetsmessig og mentalt for de ansatte )
Bordplassering og pålagt bordservering forsvinner , det vil da si at vi kan gå ut og danse igjen , mingle og slå av en prat med barkeeperen når man handler . Det sosiale har vært fullstendig borte .

Nå har du Data Høie , nå er det bare og åpne opp . En del av dine kolleger har allerede åpnet opp , til og med på riksdekkende tv . Dato du ikke vil ut med ? Den tvinger seg frem nå.

Er håpet endelig tent for Brann ? Ribbet kanarifuglene for poeng

                    Lillestrøm v Brann 2-3 , Brann sine mål , Taylor , Finne ,Heggebø .
Dette ble en flott fotball helg for fotball fansen som har både lag i England og heier på Brann . Ronaldo tilbake , byens sports steder var fylt til randen av håpefulle Man U fans , og denne Ronaldo fornektet seg ikke , scoret for sikkerhets skyld 2 mål , det siste attpåtil mellom bena på keeper . City fansen fikk seier , Arsenal endelig med 3 poeng , Tottenham havarerte mot Palace , mens Liverpool enkelt senket Leeds , sistnevnte var meget tungt fordøyelig for meg , da jeg har holdt med Leeds siden bleie stadiet . Ikke samme åpning på sesongen og kvalitet på laget i forhold til i fjor , det ser tungt ut i øyeblikket, men de kommer nok , Bielsa magiker fikser dette .
Men så til det viktigste , nemlig mitt kjære Brann . En fantastisk og viktig seier borte mot kanari fuglene. Det varmet så jævlig.
Debutanten Sery Larsen imponerte stort , ha ga forsvaret noe vi har manglet og ikke vært i nærheten av på lenge , helt klart en spiller på ett høyt nivå som kan løfte Brann .Han kunne faktisk scoret i allefall 3 ganger med litt mer presisjon , en midtstopper som faktisk er ett angreps våpen i tillegg . Han her kan vi forvente oss mye av. Jeg ble rett og slett glad over og se han i aksjon.

At Brann skulle score hele 3 mål i en kamp var i ferd med og bli noe som skulle høre historien til . At Brann skulle tilrive seg ledelsen hele 2 ganger etter at Lillestrøm utlignet , var overhodet ikke noe vi har vært for godt vant med når det gjelder Brann på lange tider . Helt sykt herlig. Solo raidet til Heggebø kunne vært en Haaland verdig ble det sagt , men det tente et stort håp i meg i en tid vi stort sett har vært i ytterste mørke .

Keeper Grill ( mange leker med det etternavnet , men er Brann gutt nå , så respekt ) leverte en feber redning i 1 omgang som kan ha reddet det meste når det gjelder 3 poeng i denne kampen . Litt på skovtur når en ball fra Lillestrøm dalte ned over hodet hans og i mål , men mye lovende her . V trenger en god keeper for og holde liv i håpet om overlevelse .Fredrik Pallesen gjorde en grei jobb, ute og kjøre på 2-2 , Heltne er det han skal være , en jævlig irriterende fyr for motstanderne , og får trenerne til våre motstander lag til og klikke og rable . Helt fantastisk herlig , blir bare så jævlig glad når jeg ser sånt . Det er det vi må ha , null respekt , gi faen i de , Riv og slit , digger deg Heltne.

Meget god arbeidsmoral i denne kampen , solid kjempet , Petter strand løp og løp , men denne gang med mål og mening og fikk gjort riktige ting med ballen , det har manglet en god stund , så dette var oppløftende . Taylor klarte og gjør en del fikse ting , Finne laget hele tiden store problemer for Lillestrøm forsvaret , og ble belønnet med scoring , dette liker vi . Heggebø står frem , 4 på rad nå , ingen hadde satset det på Oddsen , jobbet og slet hele kampen og fikk betalt i med en klassescoring . Vi ser faktisk lys i tunnelen nå . måtte det bare fortsette. Litt sen blogg, skyldes jobben.  Heia Brann

Gjenåpningsbløffen , er vi ført bak lyset ?

Er vi ført bak lyset med vaksinebløffer og andre usannheter ? Vi har blitt lovet trinn 4 ved flere anledninger for og så og utsette det gang på gang . Trinn 4 som kunne gjøre uteliv og reiseliv mer levedyktig . Man kunne bli kvitt regelen om innslipp stopp kl 24.00 og den berømte pålagte bordserveringen av alkohol , to regler som overhodet ikke tjener sin hensikt når det gjelder smittevern .Mange tok inn folk i arbeid igjen da optimismen steg i takt med Erna og regjeringen sine pressekonferanser , men så ble man skuffet gang på gang . Toppen av kransekaken kom når de til slutt bare satt en strek over hele trinn 4 , og lovet da full gjenåpning i stedet når flest mulig er vaksinert . Da blandet Støre seg inn og sa at varsel og lovnader om gjenåpning kom altfor tidlig , samme person som tidligere mente regjeringen hadde for strenge tiltak , ergo lager de dette til ett spill i valgkampen , en sak som går utover manges situasjon både på den ene eller andre måten. Det syns jeg var uspiselig.

 

Når regjeringen  har sagt at når risiko grupper er vaksinert , og de fleste voksne , i tillegg til lite press på helsevesen og lite alvorlig sykdom , skal landet kunne gjenåpnes .Da begynner vi og stole på og tro på dette. Da rykker plutselig Camilla Stoltenberg og hennes FHI ut og sier at det er for tidlig med en gjenåpning i slutten av september da de venter ny smittebølge fra de uvaksinerte . Man kan ikke ha gjenåpning med 90% vaksinerte sier hun , hallo ? Hvorfor har vi da løpt mann av huse for og vaksinere oss , anbefalt andre og gjøre det , kommunene har hatt drop inn , du kan vaksinere deg ned til 16 år , og nå også 12. HVA HAR DA VÆRT VITSEN MED DETTE HVIS DET ER BARE EN BLØFF !!!!! . Hva skal vi med korona pass , hva skal vi i det hele tatt med hele greien her når det ikke har noen betydning for og komme tilbake til normalen , fy faen sier jeg bare , nå må de gi seg .

Holdningene i samfunnet nå er ikke vanskelig og få med seg , disse smitteverns reglene enten det er påbud eller anbefalinger , så bryr folk seg mindre og mindre , de er lei , de er lei lovnader som aldri kommer . Vi blir stadig vekk ført bak lyset , de leiter med lykt og lupe for og finne nye ting de kan holde oss igjen på , virker som en konkurranse innen disse etatene , og finne det mest negative og tre det nedover på hodene våres . Danmark åpner alt opp 10 september , Sverige gjør det samme 29 sept ,de mener at regjeringen ikke har hjemmel for og holde på sånn lenger . Det er bare her de finner hjemmel i alt mulig . Jeg ser med skrekk og gru på hva som kan bli et scenario 13 sept , at på til på en dag med ulykkes tall . Valget kan gi regjeringsskifte , og Støre har skiftet mening . Ergo kan vi få en regjering som fortsetter tiltakene og stenger oss ned igjen pga ett enormt markeringsbehov Jeg blir kvalm bare ved tanken .Skulle det skje , får vi begynne og arrangere breddefotball i våre parker , for der er jo alt lov .

Jeg har tatt vaksinen slik som Ina Bartz -Johannessen har skissert i debatten Ba , jeg har tatt den for våre barn , for mine venner , for de sårbare , for helsevesenet som har stått på , for mine arbeidskolleger i solidaritet for samfunnet og arbeidsplassene . I solidaritet for restaurant næringen så vi kan gå ut og spise på en normal måte , for utelivsbransjen , så man igjen kan kose seg med en dans og god musikk uten meter stokker tredd ned over hodet . Jeg har tatt den for reiseliv , så vi kan besøke kjente og kjære steder vi har vært før , bade og nyte syden eller storbyene .
De selvopptatte har ikke gjort det , de mest egosentriske har ikke gjort det, de som mener de er viktigere enn resten . De er altså dem vi nå må ta hensyn til , det er det som vil holde igjen en gjenåpning slik vi tolker Stoltenberg , det er en dyr kjøpt frihet for en sånn liten gruppe . Det er bare ikke riktig dette .

1 oktober faller permitterings ordningene bort for mange i uteliv og andre bransjer , da er alle støtte ordninger borte .Mange er permittert fremdeles. Der er ikke varslet noe hjelp utover det . Uten gjenåpning innen den tid , vil utelivs bransjen , restaurant og reiseliv igjen måtte permittere og si opp folk , og næringer vil bukke under . Det eneste som da står igjen er sosial hjelp man kan søke på . Dette er total uakseptabelt da ingen av de involverte her er skyld i noe av dette selv . Det siste vi trenger nå i all elendigheten , er økt fattigdom . Noen må jo se disse konsekvensene . Det stort sett de omtalte næringer her , som har omfattende restriksjoner fremdeles ,det er vi som betaler prisen.

Fadderuker , studentsamlinger og lignende har hatt fritt spillerom , de har kunnet holde på i parker med fri flyt av alkohol og helt uten sperre og avstands regler . Totalt uten konsekvenser selv om det opprinnelig ikke er lov. Dette har man gitt lov til og lagt til grunn at det er bedre enn at de sitter på fest på små hybler pga smittefare , jaggu sa jeg fornuftig tiltak , smitten har jo løpt løpsk i disse gruppene, som i fjor , man lærer jo ikke . Dette er heller ikke noe man kan stoppe nå , det er blitt en vane , det er akseptert , politiet kan og vil ikke gjøre noe med det , de er for mange , opptil 2000 noen ganger ,det tiltrekker seg også mindreårige på disse samlingene nå , helt ned i 12 års alderen med fri flyt og tilkomst på alkohol , da må der snart ringe en bjelle ett sted , for da er vi på ville veier . Politiet har måtte ringe eller oppfordre foreldre og hent hjem sine barn. Smitten har jo tatt seg opp også i de yngste aldersgruppene . Noen har ett ansvar her vil jeg si , ellers skjønner jeg ingenting .

Vi står igjen med tiltak og påbud i våre bransjer fremdeles , og det ser ikke lyst ut om når man kan få det normalt igjen , som jeg har vært inne på . Vi som jobber med dette har fått ett enormt dårlig arbeidsmiljø , en enorm stress faktor med og forholde seg til og overholde disse reglene , som nå etter hvert er meningsløse . Ungdommer og andre kommer fra parker , vorspiel fester og annet , totalt uten sperre og drar disse holdningene med seg på byen . Det er vi som står igjen med de siste reglene og kampen med og holde det . Skjenkekontroller er pålagt oppgaver de overhodet ikke har noe befatning med til vanlig , og det de egentlig skal sjekke kan ikke prioriteres . De har fått en svært ubehagelig jobb med og påpeke smitteverns regler , sjekke at bord og stoler ikke står for tett , meter problematikken og køer , jeg synes like synd på de som oss og er glad når de kommer på kontroll slik at vi sammen kan løse problematikken . Den meningsløse bordserverings regelen som gir utålmodige og sure gjester som hevner seg utover allerede slitne og nervøse servitører , i tillegg til og eksponere de ut mot hundrevis av forskjellige mennesker hver dag , smittevern my ass .Dørvakter og vi som styrer butikken på kveld og natt , med denne 24.00 regelen om at ingen kommer inn etter det klokkeslettet , blir utsatt for trusler , folk bryter seg seg nærmest inn , klatrer over gjerder og tak og vi blir spyttet på og truet på livet . Høie og co skulle fått seg ett par timer i døren en lørdagskveld og sett hva de har laget til . Kilometer lange køer , umulig og holde styr på , ingen har økonomi til det vaktholdet slike ting krever , vi er overkjørt . NHO har påpekt denne meningsløse regelen nå nylig , denne flokken som styrer dette ,tar ikke bryet med og svare en gang. Åpne opp uteliv med korona pass da , de fleste voksne og de over 20 år har 2 doser . La korona passet gi de en normal opplevelse når de vil ut på byen , la korona passet ha en betydning . Det kan også redde næringer og arbeidsplasser da . Dette som nå skjer fins ikke logikk i , jeg er stresset , jeg er sliten , jeg er til tider syk av dette, jeg er fly forbanna på hele opplegget , for nå begynner det og bli for dumt . NÅ MÅ SNART MYNDIGHETENE VÅKNE