Bamba sin dag

Brann v Aalesund 3-1 , Bamba 1-0 35 min , Fiskerstrand 1-1 38 min , Bamba 2-1 43 min , Bamba 61 min . . Hat trick av Bamba !!! Hvem hadde trodd det på forhånd , første hjemmeseier på 4 og en halv måned , helt vilt. 2 seire på rad når vi trengte det som mest . Ett eventyr . Aalesund fikk siste spikeren i kisten , og gikk ned med tapet idag . .

LAN sitt gjensyn med stadion ble nok ikke minneverdig for hverken han eller Aalesund , de hadde vel en sjanse ,den satt de faktisk i mål , ellers hadde de lite og by på .. Det meste er vel forhåpentligvis gjort for Brann når det gjelder og beholde plassen i eliteserien . Start tapte og idag , så nå ser det greit ut. .
Ikke så mye ellers og legge til i jubelen idag , Forren var helt sjef bak , så håper han blir værende i Brann , Blomberg fortsetter og vise seg frem , Svendsen hadde nok en god kamp for Brann , kunne og burde scoret idag og . Ellers var det god laginnsats , og Brann ser mye bedre ut enn på lange tider .Jeg  har ett lag i England og som jeg heier på , selv om Brann er viktigst for meg , Leeds U , de vant og idag , så en fin lørdag i en ellers tøff tid . HEIA BRANN

Aalesund blir ingen walk over

Brann v Aalesund , lørdag 28 nov kl.18.00 .
Ett Aalesund lag som regnes ned en divisjon allerede blir slett ingen walk over for Brann denne lørdagskvelden . Kampen er som en seks poenger og regne for Brann , som med seier på lørdag vil komme seg litt mer unna kvalik plass osv . Brann har Viking borte i neste , den er iallefall ikke lett , mot en Berisha som scorer mål for tiden , så kampen mot Aalesund er særdeles viktig i så måte . Aalesund har stort sett ingenting og spille for , bortsett fra æren , og kan slippe seg helt løs . I tillegg er jo eks trener LAN på plass som trener for laget , og han vet det meste om Brann spillerne skulle man tro .
Brann må være like mye skjerpet her som i Trondheim tirsdagen, uten tvil. Her må alle kluter til , for det blir neppe enkelt .

Aalesund har 2 seire , 5 uavgjort og 18 tap denne sesongen hittil. Seier mot Haugesund og Start , uavgjort i begge kampene mot Vålerengen , uavgjort mot Godset , uavgjort mot Viking og uavgjort mot nettopp Brann. Brann har lite og vise til de siste månedene bortsett fra julegaven på tirsdag , som kom mot Rosenborg , før den kampen , sto Brann uten seier på over 3 måneder , så man kan ikke akkurat si at Brann er stor favoritter i denne kampen, til det har de vært altfor dårlig etter Kåre overtok , iallefall resultat messig , noe tabellen sier alt om .

Tidligere Brann spillere som Peter Orry Larsen og Jonas Grønner er nok i start ellveren når de løper ut på stadion matten lørdag .Med LAN bak roret bør Brann være skjerpet . Jeg tror og håper at 3 poeng blir igjen i Bergen , men som nevnt , ingen walk over .

Julenissen var tidlig ute i år

Rosenborg v Brann 2-3 , Taylor 22 min, Bamba 23 min , Svendsen 47 min , Zachariassen 81 min og Eyolfsson 90 min . Etter 3 måneder uten seier , kom den av alle steder på Lerkendal , ikke mange hadde trodd det på forhånd , undertegnede trodde faktisk det , tippet 1-2 før kampen , resultatet stemte ikke helt , men seier ble det . Kåre og Horneland fikk sin revansj , som Forren fikk i Molde tidligere i år , fantastisk og livsviktig . Dette var som en julegave og regne , slik Brann har fremstått de siste månedene . HERLIG.

Taylor fikk for en gang skyld starte , vært mye benket , men takket for tilliten i aller høyeste grad. Banket inn 1-0 til Brann på en sjanseløs keeper som omtrent ikke fikk med seg hva som skjedde før ballen lå i noten . Om ikke det var nok , minuttet etterpå er Bamba alene med keeper og setter den sikkert i mål , dette trengte denne karen . Rosenborg startet kampen best , men disse målene kom nok mot spillets gang , men hvem bryr seg om det. Brann spilte på seg selvtillit , og Rosenborg begynte og slite med dette Brann laget . 2-0 til Brann til pause .

2 omgang var ikke gammel før Svendsen knallet til , skuddet gikk i tverrliger og inn, 3-0 til Brann , der var vi plutselig i himmelen , helt sykt spør du meg . Ble mye styr på slutten , 2 mål av Rosenborg i sluttminuttene satte nervene i helspenn , men det endte altså med seier , takk og pris . Taylor uten tvil banens beste, laget jobbet godt kollektivt , noe vi har manglet lenge . Håpet om og klare oss i eliteserien steg med flere hakk etter denne kampen , må bare unngå en blemme når eks trener LAN dukker opp med sitt Aalsund på lørdag . De spilte uavgjort i siste kamp mot Vålerengen , og har tatt ett av sine sjeldne poeng nettopp mot Brann tidligere i år , bare så det er nevnt . HEI BRANN , dette må vi klare MAKE BRANN GREAT AGAIN

Noen spiser kake til jul , mens resten sitter igjen med brødsmulene.

Nye restriksjoner som er kommet i senere tid har fått store konsekvenser for kultur /uteliv og andre næringer som hotel og reiseliv som ofte er knyttet opp til nevnte kultur og uteliv . Stat og kommune har arbeid nærmest som normalt , mens nevnte næringer nå sier opp folk eller permitterer i stor utstrekning , da det er umulig og drifte noe som helst under de rådene forhold og pålagte regler . Permitterings ordningene var gunstigere under lockdown 12 mars , samme var kompensasjons ordningene . Slik det er nå blir det en trist jul , både økonomisk og mentalt for mange yrkesutøvere i nevnte bransjer . Bedrifter vil  gå konkurs nå . Kakefatene er fulle innen staten , mens vi som jobber i privat sektor , sitter igjen med brødsmulene til jul , iallefall slik det ser ut nå . Regjeringen burde innført samme kompensasjons ordninger som i mars , og samme permitterings ordninger for de ansatte , da kunne mye vært reddet . Nå holder de oss åpne ,men med tunge restriskjoner som er umulig og leve med økonomisk , samtidig som de ber folk holde seg hjemme , ikke bruke kollektivtransport osv . Dette for og unngå og måtte ta hele regningen , og folk havner på fattigrensen , og bedrifter bukker under .
Jeg syns det er svært dårlig gjort og spekulere i tingene på denne måten, og direkte avlive oss uten og ta straffen og kostnaden for det .Mange bedrifter innen uteliv har måtte stenge nå , selv om de kan ha åpent. Det er faktisk ikke mulig for mange og ha åpent under gjeldene regler . I Oslo kan du for eksempel ha åpent restauranter uten alkohol , det fungerer dårlig på spiseteder og pub. Da er valget enkelt, stenge , men uten kompensasjon slik det er nå . Utenom Bergen og Oslo kan resten av landet være åpent med skjenking til 24.00 , men gjestene må  innfinne seg på stedene innen kl 22.00 for og få komme inn. I Bergen nå , må all alkohol servering opphøre kl 21.30 , og alle må forlate stedet innen kl 22.00 . Alle må i tillegg legimitere seg og registrere seg på stedene

I Oslo nå skjerpes reglene for ungdom . I Bergen snakkes det om og forlenge nåværende tiltak , hva er vitsen ?Full lockdown må jo være greien nå , skal de få tallene ned. Utelivet har nesten ikke gjester , blant de som fremdeles holder åpent . Utelivet har ikke hatt nevneverdig besøk de siste månedene , men likevel stiger smitte tilfellene , og de siste ukene har jo byen’s sentrum fremstått rensket for folk , utestedene omtrent tomme , mens smitten stiger , den går iallefall ikke ned . Da kan man lure på hvor skoen trykker . Ukjent smittevei ? Hva er det ? På butikken , på kjøpesentre ? Ikke vet jeg , men nærliggende og tro . Slike steder som kjøpesentre og butikker har hatt få restriksjoner i forhold til hvor mange som besøker disse stedene . Kun nå nylig har dette blitt skjerpet inn , selv om man kan se at folk ikke tar det helt alvorlig mange ganger . Uteliv , kultur har hatt restriksjoner hele tiden , i snart 9 måneder nå , det er i tøffeste laget for mange .

Professor Audun Helge Nerland er inne på noe vesentlig . Full lockdown i 5-6 uker for og få smitten ned. Gi uteliv/kultur osv full kompensasjon under en slik nedstegning , og man vil ha levedyktige bedrifter og arbeidsplasser og komme tilbake til . Det har de klart i land som Australia og New Zealand , så hvorfor ikke her i lille Norge ? Viruset formerer seg kun i celler , dvs , fra menneske til menneske , den former seg ikke i vann og på overflater , den må inn i menneske for og formere seg. Dess mindre nærkontakter i samfunnet , dess mindre smitte. Derfor er en slik 5-6 ukers nedstegning det beste alternativet . Disse jo,jo oppleggene hele tiden har visst seg og ikke ha effekt , bortsett fra mer smitte og økonomisk elendighet . Stengte grenser hadde den beste effekten . Uten pålagt test og karantene på innreise til Norge for impotert arbeidskraft har vist seg og ha vært katastrofalt og total feilslått politikk fra regjeringen . Alle vet hvem som har måtte ta straffen og regningen på dette hver gang . Man blir forbanna , jævlig forbanna .

Dette har feks vi gått igjennom :
Totalt nedstengt fra 12 mars til ut i mai .
Lov og ha servering fra bar hvis man hadde ett mat tilbud .
Da pålegg om mat tilbud ble fjernet , måtte man ha bordservering av alkohol , uansett sted. Dette påførte bedriftene store utgifter da man måtte ha ett halvt fotball lag på jobb flere steder for og servere øl på bordene . I tillegg utsatte man personale for smitte når man sendte de rundt på bordene , mens de i realiten var mer skjermet bak baren . Noen utesteder fikk smitte på sine ansatte nettopp av den grunn .Der jeg holder til , har vi ikke hatt smitte blant personalet, og heller ikke hatt smitte spredningen blant gjester heldigvis.  Argumentet var og begrense smitte blant gjestene hvis de sto i kø i barene . En kø i en bar går fortere unna enn polkøene rundt i Norges land for tiden .Smittevern har blitt overholdt , utgifter på plexiglass , antibac osv innen smittevern har vært enorme , uten kompensasjon enda man har kraftig redusert kapasitet pga meter regelen , som begrenser omtrent det meste . I tillegg har de skiftet på våre åpningstider hele veien , man har ikke kunnet planlegge fra uke til uke , da nye regler hele tiden har dukket opp .Antall man har kunne hatt på samme bord , har vært justert hele tiden , samme husstand , eller nære venner man har lov og sitte med , har vært vanskelig og håndtere , og tolket forskjellig fra sted til sted , som er fullt fortståelig slik de har holdt på med regler og påbud . Helt vilt til tider.

Mange ansatte har nå store problemer økonomisk . Mange har en usikker fremtid , og kansje det verste , mange ansatte takler ikke og jobbe under disse omstendighetene lenger , de er utslitt av og overholde regelverket , utslitte av og hele tiden flytte på gjester , kjefte på gjester og informere uvitendene gjester til stadighet om reglene som dukker opp , og i tillegg hele tiden passe på at kotrollerende myndigheter som kommer på besøk , ( de kommer ofte i vår bransje , som eneste som blir kontrollert)er fornøyde og ikke kommer med anmerkninger . Steder kan bli stengt på dagen pga smittevern, dette gir mange ansatte ett vanvittig mentalt press på jobb , derfor orker ikke mange dette lenger . Undertegnende vet alt om dette , som har stått i smørja hele tiden , ett helvete til tider.

Min bønn er , lockdown i 5 uker , med kompensasjon , se om smitten da går ned , og heller da åpne under litt bedre forhold til en vaksine dukker opp . Forlengelse av dagens regler og påbud  har ingen hensikt , bortsett fra og øke arbeidseldigheten og gi flere konkurser . Smitten øker også nå ,og vi er omtrent ikke åpen , da vet man hvor skoen trykker i samfunnet generelt. GOD JUL TIL DE SOM FREMDELES HAR KAKE PÅ BORDET

Hva er det vi holder på med Kåre ?

Brann v Haugesund 1-2 . 0-1 selvmål Ahamada 57 min , 1-1 Strand 61 min 1-2 Sanberg , straffe 66 min .Ett historisk resultat med negativt fortegn . Første gang i historien at Brann har spilt ni strake hjemmekamper uten seier . Brann har ikke en seier i det hele tatt siden august i år . Dette laget kan rykke ned slik det fremstår nå , det er absolutt kritisk slik jeg ser . Ikke vet jeg hva de trener på , hvilken formel Kåre og Horneland prøver og sette sammen, det syns iallefall ikke i kampene , to trenere med ulik fotball filosofi , noe som Kåre mente kunne være en fordel , og deres kompetanse ville samlet være en styrke for spillet og laget . Faktum nå er faktisk at laget ikke henger sammen . Det er tilfeldigheter utpå der , laget fremstår planløst , iallefall slik vi ser det, sikkert i en sammenheng med at det de prøver på ikke fungerer i det hele tatt , eller de faktisk ikke evner og gjøre det de to trenerne har kokt i sammen. . Her går alarmen nå , jeg syns iallefall det , for dette har vært en trend lenge , og noen hurtigvirkende mirakel medisin synes langt unna for Brann laget . Jeg er svært bekymret slik det ser ut nå , bekymret for og se kamper fra helt andre arenaer enn der eliteserien spilles neste sesong. Disse gutta evner ikke Kåre fotball , iallefall ikke denne sesongen , det er ett faktum i øyeblikket .

Brann åpnet kampen bra , det må sies, men og lage mål klarer dette laget ikke , iallfall ikke nok til og vinne kamper med . Sander Svendsen hadde en kjempesjanse men bommet på mål , Fjoluson hadde en heading som keeper Sandvik fikk tatt med en kjemperedning . Ett par skudd forsøk av Haugen var resten av beholdningen , men vi er ikke god , vi er faktisk jævlig dårlig i øyeblikket . Ett noe overraskende keeper bytte resulterte i selvmål da Ahamada bokset ballen i eget mål , himmel , er det mulig ? Har vi ikke nok problemer ? En utligning av Strand skaffet håp , men en klønete Tveita klarer og lage straffe og Sandberg setter inn 1-2 . Da var slaget i realiteten over. Jeg syns det er alvorlig nå , håper og regner med at det syns trenere og spillere og . Dette ser faktik ikke bra ut . Her må det faktisk kjempes for livet fremover . Husk at neste kamp er i Trondheim ,og slik vi fremstår nå , er poenghåp i bartebyen som og vinne i lotto . HEIA BRANN , blø for plassen , blø for drakten og supporterne . Nå har alvoret inntatt stadion .

HAUGEN REDDET POENG

Sandefjord v Brann 3-3 . Kreuzriegler 1-0 , 18 min , 1-1 Taylor 60 min , Singh 2-1, 61 min, Jønsson 3-1 , 63 min , 3-2 Strand 69 min , Haugen 3-3 , 90+5 min.
Nok en dårlig kamp av Brann , inneffektive , dårlig bak i dag og , 3 mål slapp man inn. Lite agressive , lar motstander ha ballen formye , er lite som fungerer Kåre , selv med ny assistent . Hjep fra tidligere arbeidsgiver i Trondheim , som slo Start i dag , pluss dette heldige poenget i dag , kan være gull verd . Er vel det man kan ta med seg fra dagens kamper . Gjenstår og se hva Godset gjør i sin kamp senere på .kvelden .

Brann gir vekk dumme mål , vi må innse vi er håpløse , stort sett vært det selv etter Kåre kom inn til Brann. Og utrette mirakler med dette laget ser vanskelig ut , selv med Horneland med seg . Vil dette gå bra Kåre ?Kan man vinne noe med dette laget neste sesongen ? Må inrømme at det ser det ikke ut til i øyeblikket. Plassen håper og tror jeg vi redder. Gavepakken til keeper Storvik som somler ballen i mål fra ett slapt Strand skudd , får oss tilbake i kampen som da ser tapt ut . Ett langskudd fra Haugen redder ett poeng og vi unngår nok ett tap. Hjelper og skyte , det er fullstendig mangelvare til tider . Bamba er Bamba , får det ikke til , og blir altfor mye alene , ett typisk eksempel var i 1 omgang hvor Bamba står like utenfor Sandefjord målet og kjemper alene med 6 spillere , resten av Brann står igjen godt utenfor 16 m og ser på , unntaket er Strand som løper inn , men kun corner blir det ut av det . Hadde man fylt på i boksen her , som Kåre ellers snakker om , så kunne man fått mål. Vi mangler noe vesentlig der fremme . Mer dødsforakt i boksen , trøkke mer til , blir puslete nå, mye feilpasninger, og endel blir slått bakover for det er mangel på bevegelse fremme , de gjør seg lite spillbare . Uansett gleder jeg meg over at vi ungikk tap , det var det beste vi kunne få ut av det i dag , for Sandefjord var best . Kåre ligger litt av skylden på Haugen på 2 av målene til Sandefjord , men som indreløper er det vanskelig og være 2 steder på en gang , uansett, tusen takk Fredrik for poenget du reddet.