Selvføgelig måtte det gå galt

Brann vs Rosenborg 0-1 ,nok ett 1-0 tap hjemme mot ett trønderlag , som mot Ranheim . Alt lå til rette ,men  som så mange ganger i fjor , når man hadde muligheten til henge med i toppen , så måtte det gå galt .  Rosenborg hadde store problemer før denne kampen , Molde tapte sin kamp , Stadion var 100 år ( uten tifo dessverre) , dette var kampen vi ville vinne og de fleste på tribunen  hadde stor tro på at ville gå veien .
Slik gikk det ikke , som så mange ganger før når det gjelder som mest for Brann ,så vil det seg ikke  .

Brann hadde det meste av spillet , spesielt i 1 omgang , men Rosenborg var farligst på sine sjanser. Vi er ikke god nok i boksen idag , rett og slett for dårlig der fremme . Opdal er faktisk banens beste på Brann i dagens kamp . Holdet oss inne i kampen med en knall redning i 1 omgang.

Brann gir vekk for mange cornere , mistet faktisk tellingen til slutt på hvor mange cornere Rosenborg fikk . Da fikk jeg en anelse om at dette ville gå galt. Før eller siden ville trønderne treffe på en av de mange cornerne de fikk og ganske riktig fikk en totalt umakert Akintola stå og score med kneet i det 88 min og slaget var tapt . Og bytte spillere på overtid var jo ingen vits , de fikk jo bare 2 min på banen , er vel bare en sjaman med sine mirakler som kunne gjort noe der . Slik 2 omgang artet seg , burde byttene kommet lenge før syns jeg . Dette var svært skuffende . Rosenborg laget burde vi tatt i dag , men vi er som sagt ikke god nok i angrepet , det er endel kamper hittil i år dette gjentar seg . 2 sure tap på hjemmebane mot trøndere er jævlig kjipt , samme er poeng delingen hjemme mot det elendige Godset laget .Savnet av Haugen er merkbart til tider , han er nok hakket bedre til og slå pasninger fremme ,  slå frispark osv.

Jeg er ikke fornøyd med rette ., mange er skuffet i dag , aller mest spillerne selv vil jeg tro . Her må det jobbes beinhardt i pausen , og reise oss igjen i Haugesund skal det bli en sesong i øvre del av tabellen. Akkurat nå er vi ikke helt der dessverre .

Sterk seier i Bodø

Bodø-Glimt vs Brann 1-2. 3 nye poeng og arbeids seier i den vanskelige bortkampen mot Bodø-Glimt. Man visste denne kampen ville bli tøff , bare dager etter 16 mai skulle man opp og møte ett lag som hadde startet sesongen overbevisende. Ett Brann lag som jobbet seg ihjel klarte jobben.

Taktikken så vi tidlig , presse Bodø-Glimt høyt i banen så lenge kreftene holder og håpe på uttelling , og det får vi ved vår midtstopper Acosta som tydeligvis er i knallform om dagen , ikke bare leverer han målgivende til Bamba som scorer ett flott mål ved og runde keeper , men han scorer også til nå , årets mål vil jeg si , hengende i luften fyrer han ballen rett under tverrligger og Bodø keeper er sjanseløs. Helt magisk.

Tungt og presse høyt over lengre tid , så Bodø -Glimt kommer mye mer med på slutten av omgangen , og klarer dessverre og score helt på slutten av første omgang.
Hater at man slipper inn mål rett før pause , der gir alltid motstanderen blod på tann og ekstra krefter.

Andre omgang blir en forsvars jobb , som forventet vil jeg si . Gutta jobber som gale , Ruben Kristiansen gjør manns jobb her i en mot en situasjoner , og klarerer gang på gang og gjør tunge løp fremover. Midtbanen og forsvaret gjør ingen feil , jobber som gale for og holde ballen unna Opdal , det skjønner jeg godt for han gjør mye rart . Mister ballen ofte , bokser uten kontroll osv. Jeg blir overnervøs av sånt keeperspill.

Stor lagmoral i dag , alle jobber som dyr og tar 3 strake seieren og vi har meldt oss på i riktig ende av tabellen , dette moralen lover godt . I tillegg har både Bamba og ikke minst Barisha scoret nå i de siste kampene. Det er alfa omega for og henge med i toppen , at spissene leverer.

Åsane i cupen borte på torsdag 23 mai kl 18.00 , før vi tar imot ett Rosenborg lag som sliter for tiden .Den kampen går søndag 26 mai kl 20.00 , den kampen må og skal vi vinne . Stadion bør fylles , så møt opp alle som en . HEIA BRANN

Tidenes 17 mai ?

Kan ha vært tidenes 17 mai i Bergen , iallefall når det gjelder vær og temperatur , i tillegg til ett sykt hav av mennesker i gatene . Vi i min bransje så frem til dagen med skrekk blandet fryd. Her kom det til og ta av , det visste vi. Jeg hadde en heftig 16 mai i kroppen etter tur på stadion og rett på Jacks Country Saloon etterpå for og kjøre musikk til fest stemte country fjes. Ble en skikkelig moro kveld . Verre var det da og stå opp kl 0700 og gjøre seg klar til jobb 17 mai etter 2 timer under dynen , man kan trygt si at motivasjonen ikke var helt på topp i det øyeblikket jeg steg ut av sengen. En litt kald dusj og ny trekt kaffe gjorde susen , noen skiver med min kone og det bar avgårde til Zachen , maraton dagen var i gang.

På Zachen var det og gjøre klart alt til haraballet , ekstra høytalere skulle utplasseres , alt måtte sjekkes om det virket , barene måtte være klare med ekstra glass, alt måtte være så optimalt som mulig . Betjeningen gjorde seg klar og de ble behørig informert om hva som ventet de denne dagen.

Dørene åpnet rundt 0900 , ikke det helt store innrykket med en gang , naturlig nok med det flotte været , mange fant seg heller plasser rundt i gatene for og få med seg 17 mai toget , unntaket var vårt “Taket “som det heter på Zachen , en såkalt roofgarden som alltid er populært på 17 .Mai , her var alle bord bestilt nesten allerede i fjor . Det party klare publikum begynte og gjøre sitt inntog , og ett mangfold av Dj’s gjorde seg klar til og spille på rundgang hele dagen , i tillegg til at vi og åpnet vår nye Taket Nattklubb samtidig , en sted som ligger i vår 3etg. Her ventet det og Dj’s fra øverste hylle. Etterhvert begynte det og fylles opp og dansen var igang , sjelden sett så mange på ett dansegulv kl 12 om dagen feks , helt vilt.

Når 17 mai toget nærmet seg slutten kom invasjonen, det ramlet inn med folk , køer i barene , køer på toalettet , i det hele tatt , 17 mai. Folk i godt humør , vet at ting tar tid en sånn dag , men ikke alle like tålmodig . Damene sleit i varmen , naturlig nok i bunader laget av stoff som passer bedre i 10 grader enn de 27 vi fikk på taket , tror endel ble solbrent der opp i løpet av dagen . Litt svimmel ble endel tidlig og , ett litt finere ord for full eller drita , slikt skjer en sånn dag , sier seg selv , men våre vakter fikset det veldig greit ,tok ut de som hadde fått nok etterhvert , så det gikk veldig fint for seg , tross alle menneskene. De fleste oppførte seg eksemplarisk , så dagen ble en suksess.

Denne 17 mai havnet på en fredag , dermed ble køene mil lange rundt midnatt , da kom mange til byn som de pleier en lørdagskveld , men slik var ikke denne dagen , langt fra det som er vanlig en lørdag , for inne var det fullt fra før, så de de som var sent ute måtte belage seg på lang ventetid , mange hadde fri lørdag , så antall mennesker var langt over det som er normalt en vanlig helg i byn , helt hinsides. Er 17 mai dagen før en hverdag , dabber det alltid litt av utover natten pga jobb neste dag , men det var ikke tilfelle denne gangen. Fullt kjør overalt , stemningen på topp , undertegnede jobbet 18 timer , jobben inneholdt det meste man kan gjøre i denne bransjen , jeg var i baren , jeg var ryddegutt , lyd tekniker , Dj , vakt osv, kort sagt , en helvetes dag , men moro . Takk til min venn Frank Nordstrøm som hjalp meg når det kokte på det verste. Jeg bøyer meg i støvet for ett personale som jobbet den berømte ræven av seg denne dagen , og for dørvaktene som hadde den ubehagelige jobben med utålmodige gjester. De fikk kjørt seg noe sykt .

Men først og fremst takker jeg våre gjester , som møtte frem i hopetall og gjorde dagen til en fest med sitt gode humør og engasjement. Uten dere hadde det ikke vært liv laga . Nå står snart festspill ,Bergensfest , Pinse og Tall Ship race osv osv for døren , så nye folkefester er på gang .

Vel overstått en sykt fin 17 mai .

Opdal reddet 17 mai

Brann vs Sarpsborg 08 2-1 , endelig en seier igjen på hjemmebane ,etter bortseieren mot Stabæk var det en viss bedring og spore , så jeg tenkte at dette Sarpsborg laget burde være en grei sak og ta seg av hjemme. Sarpsborg har selv hatt en svak start på sesongen som nok er i underkant av det de hadde som mål . Sliter med og score , noe som Brann også har vært plaget med. Er nå engang sånn at i fotball er det resultatet som teller , og da må man score mål.

Sarpsborg åpner kampen friskt ,tør og angripe på stadion i motsetning til de andre lagene som har besøkt oss, de har lagt med hele laget i forsvar
og håpet på en kontring eller at Brann gjør feil , det har de fleste av de lykkes med denne sesongen hittil dessverre . Første 20 min holder Sarpingene godt med , med så og detter de nedpå og Brann scorer 2.

Berisha scorer igjen , herlig og se det løsner for han. Banens beste. Duracell kaninen Strand , løper seg ihjel igjen , får betalt med en scoring. Kunne hatt flere mål hadde han skutt litt hardere, ble for puslete avslutninger til tider.

Acosta desidert best i forsvaret denne kampen, formen er i anmarsj. Midtbanen har noenlunde kontroll , jobber godt . Opdal som jeg har vært skikkelig usikker på, med god grunn , redder faktisk Brann sin 17 mai da han mirakuløst redder etter klabb og babb med Ruben og Vito , der var det mye styr på overtid , nok en gang gjør vi det vanskelig for oss selv etter og ha full kontroll og lede kampen med 2 mål , vi glemmer feks bakerste stolpe og det blir 2-1 , og så dette som Opdal redder. Vi må prøve og unngå og rote det til på slutten, gjorde det nesten mot Stabæk og.

Fikk gleden av og treffe Steffen Lie Skålevik på 17mai , en spiller som vi i softball var med og hente til Brann fra Nest -Sotra. Han var imponert av Brann i går , og publikum . Lei seg for at han ikke er i Brann lenger, men der var ikke plass til han pr idag , lite spilletid og Brann fikk bra betalt for han, var en god stund  Brann var dårlig på spillersalg og utgående kontrakter , kansje dårligst i norden, så kjekt at man får noe igjen for spillere som må gå og . Grei gutt denne Steffen. Håper han vil lykkes etterhvert , nå er det måltørke for han. Hadde en mulighet mot Brann , som Opdal greit reddet.

Lar Arne kunne smile i toget på 17 mai , 6 poeng på 2 kamper nå er fremgang. En hard nøtt venter i Bodø søndag 19 mai. Bodø-Glimt er absolutt i form , bare 2 poeng bak Molde på tabellen, med sine 17. Hvordan løser vi denne LAN ? Vi tapte mot de i treningskamp , fortjent faktisk , så her må vi brette opp armene. STÅ PÅ !!!

Endelig Berisha

Stabæk vs Brann 0-1, endelig lykkes det for Veton Berisha. Fikk satt den i mål etter 21 min .Han har jobbet og jobbet i kamp etter kamp uten og få uttelling , så dette unte jeg han virkelig . Brann fikk reist seg etter fadesen mot Ranheim , ett lag som tapte hele 5-2 for Vålerengen hvor eks Brann spiller Vega scoret 2 , typisk når de går fra Brann så våkner de . Se bare på Børven , flopp i Brann og til tider utskjelt , nå scorer han hele veien for Odd . Jævlig irriterende kan man si .

Brann la ned en kjempe jobb i kveld , gikk i strupen på Stabæk , spilte mye mer direkte i angrepet , ikke så om stendig som det har vært tilløp til tidligere.

Petter Strand , duracell kaninen leverer igjen , Ruben Yttergård Jensen viser hvilken fotball spiller han kan være .Gode pasninger og mye mer involvert offensivt enn tidligere. Bunnsolid forsvar til tider , selv om jeg ikke helt stoler på Opdal.

Smart og begynne kampen med både Bamba og Berisha . Minuset er at vi ikke setter mål nr 2 med alle de mulighetene vi har , og dermed gjør vi det i overkant spennende for oss selv på slutten , og det kunne fort gått galt.
En våken linjedommer ser heldigvis offsiden på Stabæk på slutten ,slik at målet ikke blir godkjent . Vi vinner , det er stor arbeidsmoral .Det må vi ta med oss videre . Vi påfører Stabæk deres første nederlag hjemme denne sesongen , vi har det meste av spillet , så det begynner og ligne noe .
Nå gleder jeg meg til 16 mai . HEIA BRANN !!!!

Ranheim kom for 1 poeng , fikk 3

Brann vs Ranheim 0-1. Sesongens første hjemmetap er ett faktum , Ranheim spilte ganske likt Strømsgodset tidligere i år med og ha hele laget bak og ikke omtrent prøve på ett angrep, spesielt da 1 omgang. Brann er ikke gode mot etablerte forsvar , det fikk vi nok en gang bevis på. Ranheim lykkes med taktikken , og er dødelig effektiv på en overgang i 2 omgang og setter ballen i mål . Nesten utilgivelig og gi de 3 poeng. Dette holder ikke skal vi henge med i toppen. Slike lag skal man slå på stadion med den spillergruppen vi har. Dette fungerer ikke .

Bare dager siden vi gikk halvnaken rundt i shorts i byn, men en snev av vinter gjorde sitt inntog denne mai kvelden , og stillongs og ragg sokker måtte plukkes frem igjen , og når det var iskaldt ute på banen og , ble det en skikkelig sur kveld .Jeg hadde med meg Anine-Martine Pedersen og Marion Herfindal Bergesen . Disse hadde vunnet plass på stadion med og være med i konkurranse vi har før hjemmekampene på Game sports bar sin side på facebook. Ikke mye som varmet denne kvelden for de heller , selv om de var engasjerte nok , men de kommer nok tilbake .Kjekt og ha de med uansett.

Enormt sjansesløseri er fasit , dødelig effektivt og kynisk Ranheim reiser hjem med 3 poeng. Vi har en stor jobb og gjøre , for dette fungerer ikke , iallefall ikke foran mål , det er der det må fungere skal man vinne kamper. Stabæk borte kan bli en lei sak før vi møter Sarpsborg08 på stadion 16 mai. Ingen enkle kamper dette slik vi fremstår nå . 16 mai kampen bør og må vi vinne ellers blir det veldig tungt og gå i tog 17 mai . Innrømmer at i dag var jeg veldig skuffet , det var jeg mot Godset og Vålerengen og , slike kamper skal vinnes skal man få en god sesong. Håper virkelig ting snur , at vår trener i er istand til og få dette på rett kjøl . Blytungt nå.