FFK Antifotball v Brann 0-4

 

FFK v Brann 0-4 , Kartum 0-1 , 43 min , Sande 0-2 , 68 min , Mathisen 0-3 , 79 min , Finne 0-4 , 82 min

Hevnen er søt kan man trygt si med tanke på hvordan dette Fredrikstad laget fremsto på Brann stadion tidligere i år . Uthaling , skuespill , tørket ballen i aldri så langt tid før innkast , ja i det hele tatt , brukte alle triks som fins for og senke tempoet til Brann og ødelegge alt som har med fotball og gjøre . For oss som elsker denne idretten , var det er mareritt og se på . I dagens kamp prøvde de seg på noe av det samme , men her hadde vi heldigvis en våken dommer som ga grei beskjed at dette skal vi ikke ha noe av . I dag fikk FFK juling , just love it

Brann hadde stort sett full kontroll i denne kampen , en del sjanser fikk Fredrikstad , da spesielt i første omgang og litt ut andre omgang , men evigunge Ruben løp opp det meste .Europalle og backene ryddet godt opp og Dyngeland holdt nullen . Et utrolig viktig og nydelig mål av Kartum rett før pause , fikk Brann inn i rett spor . Mye ball trilling frem og tilbake i begynnelsen av andre omgang , helt til det løsnet totalt og FFK var knust . Deilig . Med en tung kamp i beina fra torsdag i øsende regnvær mot St Mirren , en kamp de og dro i land  , er dette resultatet rett og slett imponerende . Brann ser ut til og begynne og finne godformen , så dette ser lovende ut med tanke på videre avansement i Europa , og Eliteserien. Målscorere ellers , Sande , Finne og ikke minst Ulrik som scoret i det han ble byttet inn omtrent . Vakkert .

 

Dyngeland : God med beina , som ofte ellers , tok det som kom , holdt nullen , jobben er gjort

Pedersen : Leverer varene og gir faktisk Crone kamp om plassen , solid blokkering , herlig forsvarsspill , målgivende pasning

Palle : røk i noen hodedueller , men pytt pytt , ryddet godt opp ellers og var overraskende god i pasningsspillet

Ruben : evigunge Ruben , solid som alltid , løp opp det meste  , gi nå han lengre kontrakt da , please

Soltvedt : han er på gang , meget god kamp , er begynt og skyte igjen og , sikkert tegn på at skaden er leget , lovende

Kartum : fantastisk kamp , jobbet til krampen tok han , nydelig mål , banens beste sammen med Felix

Kornvig : hakket opp på Kornvig nå , dette så meget bra ut

Felix : katastrofe skulle vi miste denne karen , nok en strålende kamp , sto bak regien på 3 av målene , banens beste sammen med Kartum

Blomberg : strålende kamp Ole Didrik !!!! 2 målgivende og , helt konge dette

Heggebø : jobbet som en slave , men ble godt pakket inn av FFK forsvaret , uansett , we love him

Castro : virket litt utilpass i dag , håper ikke det er ny skade på gang , fikk bare en omgang

Sande : han fikk hele 2 omgang og fornektet seg ikke , strålende levert og nydelig mål

Finne : var god den stunden han fikk spille , fikk satt den i noten og , det betyr nok mye

Ulrik : klassemål etter og ha vært på banen i omtrent 20 sek , herlig !!!

Herlig gjeng på tribunen , som alltid . Brann sine supportere !!!! ingen over , ingen ved siden

Som sagt ser dette lovende ut , allerede torsdag 22 august skal Brann igjen spille Europa kvalik . Denne gangen vil det handle om millioner hvis de klarer og slå ut dette Antana fra Kasakhstan , da er Brann i gruppespillet . Noen enkel oppgave blir det ikke med hjemmekamp først . Da må de nok opparbeide seg et godt resultat hjemme , slik at de har noe og gå på nede i heksegryten i Kasakhstan .Det er mulig og klare det slik Brann fremstår nå for tiden , så håpet er der . HEIA BRANN

 

 

Er lille Norge blitt et mer utrygt land og leve i ? Ja vil mange si

 

Det er nok forbi med den tiden politimester Bastiansen patruljerte gatene i full uniform og håndhilste på befolkningen hvor enn han ferdes , små pratet om feilparkeringer , tok en kaffekopp med forbipasserende . Det var andre forhold før i tiden , det må man bare erkjenne . Dagens nyhetsbilde forteller en helt annen historie , vold , ran , knivstikking , drap , dop relaterte gjeng oppgjør osv . Vi er på ville veier , det er helt klart . Man kan ikke åpne en avis , eller nettside uten at de nevnte tingene over her , dominerer nyhetsbildet . Direkte tragisk er det og si om dette .

Har vi sovet i timen ? Er det fremdeles slik vi tenker her i landet , at det som skjer i andre land , ikke skjer i Norge ? Den tiden er nok forbi , det haster med tiltak skal man bremse denne alvorlige utviklingen . Barn og unge , voksne og eldre har krav på og følge seg trygg når de ferdes i gater , butikker , parker , nabolaget og kjøpesenter , ja i det hele tatt . Realitetene er nok helt motsatt i øyeblikket .

Man kan lese om knivstikking hver eneste dag i aviser eller gjennom nyhetene . Barn blir ranet på åpen gate av ungdomsgjenger , ja selv årets Norway cup deltagere har blitt truet og ranet midt i Oslo sentrum på høylys dag . Fraranet sine sparsomme eiendeler . Eldre blir slått ned , og fratatt lommebøker og mobiler . Drap skjer om ikke daglig men omtrent hver eneste uke . Sterk økning av vold i nære relasjoner . Vold generelt er sterkt økende . Dette er en veldig farlig utvikling , noe må gjøres , men hva ? Noen tanker har jeg om det på slutten av bloggen her.

Økning av salg av dop / narkotika til mindreårige . Det er stor butikk for såkalte langere som hekter vanskelig stilte barn på diverse rusmidler . Barn som gjerne sliter sosialt eller kommer fra hjem med dårlige ressurser . De havner ofte gatelangs , og er lett og hekte på elendigheten . Rusmidler selges nærmest åpenlyst i byene i Norge , det vet vi fra her i Bergen også . På snapchat får barn helt ned i 11 års alderen , kjøpt rusmidler i alle former . Direkte skremmende er denne utviklingen . Det må settes inn ressurser for og demme opp for dette . På sikt vil regningen til staten og / eller kommunene bli skyhøy i forhold til utgiftene rundt forbrytelser ,eller  skader relatert til vold , også utgiftene rundt innbrudd og narkotika forbrytelser vil nå astronomiske summer . Forebyggende arbeid vil betale seg til slutt, det er den rimeligste veien og gå , det er det ingen tvil om . Vår regjering etterlyser flere barnefødsler ,fødselstallene er på vei ned , men  da må det legges til rette for det , slik det er nå er det mange som ikke har råd til og ha barn , fattigdommen har økt . Men det viktigste nå , regjeringen må bevilge midler til og ivareta ta de barna vi allerede har her , de ungdommene vi har her som sliter . Det er veien og gå først og fremst . Lytt til folket , åpne øynene !!!

 

Årsaker til at ungdom havner i kriminelle gjenger , eller begår kriminelle ting , utøver vold  ? Årsakene er mange  , noe kan jeg ramse opp her  :

Man faller ut av skolen eller samfunnet generelt når selve samfunnet ikke har noe og tilby dem . Jobb tiltak , ekstra jobber utenom skolen for tjene noen lommepenger er mange ute etter , men det er svært begrenset slik det er nå  , og kommer man fra fattige familier kan man stort sette glemme det . Presset fra sosiale medier gjør ikke saken bedre , alle vil være in og godtatt, det funker dårlig hos barn og ungdom med lite ressurser   .Da er veien til kriminelle handlinger kort ,veldig kort

Flere og flere familier har fått dårlig råd . Da har de ikke råd til og la barna være med på idretts aktiviteter  , reiser , musikk klubber og annet barna har lyst og være med på og som kan gi de en bedre start på ungdommen . Da blir det gatelangs og man havner i feile miljø .

 

Bakmenn , som tjener grovt på og bruke ungdom til kriminelle handlinger , har funnet veien og gå . Bruk de yngste til de verste jobbene , for de blir ikke straffet likevel , de er under den kriminelle lavalder , så risikoen for straff er minimal . Bakmenn går selv klar dette når de bruker barn og unge  , og sitter igjen med store summer . Derfor frister det og holde på med dette,  ( misbruke) barn og ungdom. De får alltid tak i ungdom som sliter sosialt, eller mobbet , eller av andre årsaker .

Innen ungdoms psykiatri er der store utfordringer . Sterk økning av psykiske problemer blant barn og ungdom . Vårt helse vesen henger ikke med i svingene lenger , dette er også med på og gi samfunnet større utfordringer når det gjelde vold  og kriminalitet generelt . Her må også resursene økes skal vi få begrenset problemene

Ungdom må gis tiltak som gjør at de fullfører skole . Videregående og ungdomsskole er viktig og få fullført med tanke på veien videre i livet ,dropper man ut før skolen er fullført , havner man i feile miljø , og det er svært vanskelig og rette opp

Det må komme tiltak som retter seg mot familiene , skole , nærmiljø og ungdommer generelt , forebyggende tiltak .

Utfordringene som jeg har vært inne på er , dårlig økonomi , rus relatert vold , spennings behov , man føler seg utelatt fra felleskapet , man føler seg ikke ivaretatt , man sladrer aldri på andre i frykt for represalier , de tør ikke melde fra om alvorlige ting til sine egne foresatte/ foreldre, og rusbruk fjerner hemninger og får ungdom til og gjøre svært gale ting .

Der fins noe i Norge som er relatert til forebyggende arbeid , funksjonell familie terapi , behandlingshjem , ungdoms terapi , frivillige organisasjoner , utekontakten  , men det er altfor lite evaluert når det gjelder effekten av dette , i tillegg er det veldig sparsomt med denne type hjelp i landet generelt . Her må noe gjøres  .Slik hjelp må økes og det bør komme strakstiltak .

Seminar om ungdomskriminalitet kommer i Bergen i slutten av august . Dette er noe undertegnede forslo tidligere i år for bystyret ,gjennom utvalget helse og sosial i Bergen , og man fikk flertall for ideen . Det gjorde godt og få igjennom dette , det kan man trygt si . Vi må se og lære om problemene før man gjør tiltak som kansje ikke nytter , eller bidrar . Man må se på hele årsakssammenhengen hvorfor det er blitt slik nå , hvorfor økning i vold , ran , kriminalitet , vold i nære relasjoner , rusbruk  osv osv . Årsakene er ganske mange , og ikke bare et sammensatt problem .

Jeg jobber selv som frivillig for Røde Kors , for og kunne bidra for barn og ungdom . Jeg bidrar i flere avdelinger innen Røde Kors . Røde Kors gir mange støtte og hjelp som de ellers ikke ville hatt uten denne organisasjonen. All hjelp nytter , all hjelp er forebyggende .

Jeg er opptatt av at man lytter til ungdommen , hvorfor de har det slik , møte de på hjemmebane og forstå problemene på nært hold . Hjelpe og lytte , forebygge og rettlede , heller alt dette enn straff . Straff er en kortsiktig gevinst når det gjelder yngre mennesker , det vet de fleste . Og gi ungdommen en bedre hverdag og ha forståelse for deres problemer , er veien og gå .Kommunikasjon er ordet , også med egne foresatte /foreldre, Det vil vi tjene mest på i lengden . Alle som kan , bli med og hjelp ungdommen , de er Norges fremtid !!!

Frode Hellebø sin blogg

 

Endelig en seier i Drammen , Finne har våknet

Strømsgodset v Brann 2-3 , Finne 19 min , Valsvik sm 20 min , Tomasson 1-2 37 min , Kartum 1-3 ,62 min , Ardraa 2-3. 90+1

Brann har slitt i Drammen noen år , så dette var en etterlengtet seier . Finne scorer igjen , som han gjorde mot Go Ahead Eagles , virker som det er på vei til og løsne for han , så det er godt nytt fort klubben  . Kartum blir dagens match vinner . Midtbanen så bra ut i dag . Minuset er at Brann burde drept kampen ved flere anledninger , her gjør man det unødvendig spennende for seg selv . Mange sjanser i både første og andre omgang burde funnet veien mellom stengene . Finne hadde en eventyrlig mulighet , Ulrik burde scoret også , etter et fantastisk forarbeid av Heggebø . Brann spiller litt trangt fremme i angrepet til tider  , og en del feilpasninger , som går rett i beina på godset spillerne .

Uansett  , vi drar det i land og 3 viktige poeng hjem til Bergen  . En viktig seier som jeg håper snur litt av trenden i Brann laget når det gjelder serien . Slitt litt der en god stund nå , så dette var godt og få med seg . Seier i ny drakt attpåtil . ( alt er bedre enn blått )

Dyngeland : god jevnt over i kampen , på tyttebærtur på 1-2 , fikk 2 i trynet , men seier ble det uansett

Thore Pedersen : gjorde det stort sett greit , noen gode avleveringer , litt svak defensivt til tider

Pallesen Knudsen : ikke det beste vi har sett av kapteinen må vi innrømme , røk litt på tempo og i luften

Ruben : god i første omgang , rask som vanlig , mer rotete i 2 omgang , kunne stått 2-2 pga han og Palle , men vi slapp unna

Soltvedt : kom til noen gode skuddmuligheter , men ble med det , slet litt med tempoet . Fikk endelig starte en kamp , han kommer nok sterkere til sin rett etter hvert

Kornvig : litt på det jevne dette her , utmerket seg ikke spesielt i denne kampen , slet litt på midten med godset spillerne til tider

Felix : bak regien til 1-0  , best i 2 omgang syns jeg

Blomberg : assist til Finne , ble mye nesten med denne karen i dag

Finne : har han våknet helt ? håper virkelig det , dette så bra ut , best på Brann i dag med scoring , kunne punktert kampen også , men pytt pytt , vi dro det i land

Castro : mannen bak 2-0 , selv om det ble selvmål , god kamp , og er best på Brann i dag , sammen med Finne

Det ble altså en kjærkommen seier , viktig med 3 poeng på bortebane . St Mirren i Skottland er neste , Torsdag 8 august kl 18.00 . Billett info til disse kampene finner du på Brann sine sider . Turer osv , finner du på Bataljonen sine sider – HEIA BRANN