Hvorfor ikke ta til fornuften , tunnel eller ingenting

Processed with MOLDIV

Foto , Veronica S. Austrheim

 

Det er faktisk utrolig at de styrende myndigheter på død og liv skal velge det alternativet de fleste ikke vil ha , bane over Bryggen . Hvorfor er det så vanskelig og innse motstanden og problemene med bane den veien , hvorfor de ikke kan høre på ett næringsliv som skjelver av skrekk , ett næringsliv som forventer enorme tap og eventuelle konkurser , en mengde ansatte som blir NAV slaver istedenfor inntektskilde til en slunken kommunekasse i form av skatte bidrag , mange vil jo bli arbeidsledige i en laaaaaang byggeperiode , rett og slett uforståelig tankegang dette . Tunnel løsning blir dyrere , ja det blir det med spor over Bryggen og når sentrum gruses som næringskilde og skatteyter . Når Høyre nå slutter seg til bane prosjektet , men da mest på at den skal bygges sies det , og Rødt i samme slengen har dårlig tid , vil motstanden øke hvis Bryggen alternativet blir konklusjonen i mai når reguleringsplanen skal vedtas , og da prøve og få den igjennom lupen til bystyret . Det har vi ingen gode erfaringer med , ultimatum gjengen vil nok mobilisere igjen slik de gjorde under Valhammer når flertallet egentlig sa nei til Bryggen traseen , blir det nei til reguleringsplanen ,ja da har de nok ultimatum strategien klar , ikke demokrati her i gården   Her kommer det garantert til og lukte svidd , med innsigelser skjøvet under teppet , eller innsigelser som ikke blir tatt hensyn til i det hele tatt . Skrekk og gru er det som kan skje i mai .

Min kollega i Bergenslisten og meget skolerte person , Anne- Margrete Bollmann vet og sette ord på dette , nærmest de 10 bud hun har laget her , 10 punkt som sier alt om hvorfor de må droppe disse upopulære og svært ødeleggende planene om denne banen , jeg siterer hun under her , da vi aldri kan gjenta oss nok i denne saken :
1. Bergenserne er imot ! Kun 30% av bergenserne eller velgere ønsker bybane over Bryggen. Det er dessuten stort raseri blant mange tusen bergensere . Dette kan ingen parti ignorere rett før kommune og fylkestingsvalg .

2.Økonomi ! Det er krig i Europa og global uro . Det er ikke penger til kontroversiell togbane på noen få kilometer i en middels by , når Forsvaret og helsevesen har prekære behov . Folk har dårligere råd også nå generelt . Det er ingen som er villig til og betale mer i bompenger .

3. Reguleringsplan med feil og mangler ! Byrådet har vært så ivrige på og tvinge igjennom en reguleringsplan før valget , at man har fått utarbeidet en oppsiktsvekkende svak plan. Den kommer ikke til og bli vedtatt i sin nåværende form . 114 kritiske innspill og innsigelser krever betydelig endringer ( selv om man vet det jobbes iherdig i kulissene og de berømte korridorer for og bli kvitt endel innsigelser )

4. Sannsynlighet for rettsaker ! Når kommunen forsøker og tvinge igjennom ett jernbane-prosjekt til 25 til 30 milliarder , med verken grunneiere , nabolag eller fagmiljøer på lag , er sannsynligheten stor for at saken havner i rettsapparatet . Det er bare og se på tilsvarende saker andre steder i landet , denne saken har større omfang og betydning for mange .

5.Løsningen strider mot sunn fornuft ! For folk flest er det vanskelig og skjønne at man i en by omringet av fjell og fjorder ønsker og tvinge en togbane gjennom sentrumsgatene og langs en verneverdig brygge som attpåtil er byens stolthet . Hadde mann gjort det som er for de fleste er mest logisk og fornuftig i byen mellom de 7 fjell , utredet gode og realistiske tunnel alternativer , hadde sjansene for og lykkes vært mye større .

6. Sikkerhet ! Bryggen-løsningen er den som i minst grad ivaretar sikkerheten for innbyggerne . Kommunen har ” hoppet bukk over ” flere sikkerhetskrav , og tatt på seg en stor risiko. . Springflo/uvær , terror/sabotasje , trafikksikkerhet , strømutfall er åpenbare sårbarheter . (Man kan lure på hvor kommunens og fylkets sikkerhetsmiljø har vært i utredningene) . Løsningen kan imidlertid fremdeles stoppes av sikkerhets syn , av statlige myndigheter .

7.Arkeologiske funn ! Man har tatt en stor sjanse når man har valgt den løsningen som i størst grad kommer i konflikt med unike kulturminner . Det første funn av viktig arkeologisk materiale vil stoppe prosjektet . Det vil sikkert være hundrevis av frivillige som vil ligge på kne og lete hvis gravingen begynner .

8. UNESCO! Rapporten fra ekspertene til UNESCO var et slag i ansiktet for bybane prosjektet , og UNESCO presenterte så mange forbehold og krav , at det er vanskelig og se hvordan disse skal kunne imøtekommes .

9.Teknologi! Hvordan løsningen med batteridrift skal gjøres , er i praksis uklart .

10.Det politiske landskapet! Bergenslisten har blitt etablert som nytt politisk parti og har vind i seilene . Partiet kan komme på vippen i det nye bystyret til høsten . Andre parti som er imot bybane over Bryggen eller bybane generelt når det gjelder Åsane , har også økt oppslutning . Dette gjør at ett nytt byråd sannsynligvis vil bestå av motstandere mot bybanen eller bryggen løsningen .

Her ser man alle fallgruvene ved prosjektet og den økte motstand , gjør som Bollmann og jeg oppfordrer til ! Stem Bergenslisten !!! .

Det er veldig mye ting på gang som gir deg den ene aha opplevelsen etter den andre , en dag står det at de vil stenge all trafikk forbi Torget og over Bryggen så snart som mulig , selv om åpenbare avlastnings muligheter for trafikken ikke eksister . De vil jage all torghandler virksomhet fra Nedre Vågsallmenningen , de som operer der får ikke fornyet sine leie kontrakter . Ingrid Nergaard Fjeldstad vil ha annen næring der , pop-up scener og små konserter , eventuelt lokke næringer med og tilby mer uteservering i området , greit det , men området vil være ubrukelig i 10 til 12 år under en eventuell byggeperiode , så det har liten interesse for mange da , hvis du vil sanke stemmer på slike utspill har vel man bommet i så måte  . Torget kan bli ødelagt en gang for alle , og den siste fiskebod vil havne utenfor gamle rådhus vil jeg tippe . Vi må bare jobbe intens på og få stoppet disse planene , vi må mobilisere sammen uansett politisk ståsted så lenge du er motstander . Det er sammen man er sterke .

Sandefjord parkert , Brann i semifinale !!!

Brann v Sandefjord 3 -0 , Myhre etter 21 min , Wolfe etter 24 min og Rasmussen etter 36 min .

Nok ett eliteserie lag som ble parkert av Brann , Sandefjord , de yppet seg litt i begynnelsen , men raste sammen etter scoring av Myhre , ett skudd som gikk inn helt nede ved stolperoten , neppe noe keeper forventet etter mye klabb og babb i forkant av skuddet . Så kom det 2 mål til , av henholdsvis Wolfe og Rasmussen , og Sandefjord var ute av cupen . Ingen scoringer i 2 omgang , utrolig nok , men i cup er det kun seier som teller i øyeblikket , da er ikke målforskjell like viktig . Brann hamler opp med det ene eliteserie laget etter det andre , og kan gå hele veien til finalen slik laget fremstår nå . Stabæk er overkommelig selv om de fjernet Molde fra cup siden , Rosenborg er jo også ute , så en finale hadde vært så inn i helvete herlig . Jeg har troen , gutta har troen .Nok en kamp på Åsane arena pga været i det siste , rammen rundt denne kampen hadde vel alt man er vant til med cup før i tiden , høstmørke , surt og øsende regn i mars måned , vel , det er under slike forhold Brann har kommet seg til Ullevål før . Man kan jo begynne og se på flybilletter , er ikke lenge til 20 mai ,

Dyngeland , god kamp av denne karen , kansje Norges beste keeper med beina , flotte pasninger

Thore Pedersen , tror hans backplass står i fare , utrygg , sliter med og plassere seg riktig , stygge ball misser

Japhet Sery Larsen . Var ikke helt der vi er vant til med denne karen , hadde ett par flotte raid , men også noe som satt hjertet fast i halsen på mange

Ruben, som en klippe der bak , knallgod , reddet Japhet noen ganger , heldigvis

David Wolfe , endelig løsnet det her og , høyrefoten gjorde susen , sendte oss til semi

Mathias Rasmussen , satte inn 3-0 , ble kjørt knallhardt av Sandefjord forsvaret men kom fra det med livet i behold , god kamp tross all juling

Heltne Nilsen , ikke helt den store støtten til angrepet i dag , burde scoret og syns jeg , gjorde noe merkelig på muligheten han hadde , men sjefen er han , uansett

Felix Horn Myhre , banens beste , mål og målgivende , knallgod , helt konge , ikke mer og si

Blomberg , ikke helt som sist , men du verden for en spiller vi har i denne karen , og han utvikler seg enda

Finne , ble ikke mål i dag , misset på ett par muligheter , men betyr ingenting når vi har andre på laget som setter de i noten , kommer nok med flere mål neste gang

Børsting , tja , hva skal vi si ? Hva gjorde han utpå banen ? Det er ikke godt og si , var i sin egen verden og slettens ikke en del av denne kampen her , fungerte ikke i dag

Innbytterne gjorde lite fra eller til med kampbildet , det endte med 3-0 og vi er i semifinale , dette kan bli en drøm for oss supportere , gleder meg til fortsettelsen

Direkte trist at noen ikke skjønner alvoret og konsekvensene med og legge en bybane over Bryggen .

Foto , Veronika S. Austrheim

Det er en kjensgjerning at ulempene , konsekvensene , tap av arbeidsinntekter , tap av næringsliv ,rasering av tradisjoner ,tap og ødeleggelser av verdensarv med verneverdige bygg vi bli enorme . Ett ødelagt sentrum og en ubrukelig by for fotgjengere og handikappende ,en ubrukelig by for turister i mange mange år , hvis vi i det hele tatt får de tilbake i den grad at man kan få inntekter på turisme . Kommunen selv vil gå glipp av skatteinntekter fra næringer og arbeidstakere da næringsvirksomhet vil bli kraftig redusert , og da med tap av tusenvis av arbeidsplasser som en direkte følge av anleggsvirksomhet i forbindelse med en eventuell bybane trase’ gjennom sentrum og over Bryggen . En kommune som nå nedprioriterer politi, helse, omsorg , barn og unge osv  pga økonomien ,vil få enda mindre og rutte med , er jo helt utrolig dette, og ikke lett for den vanlige mann og forstå hvorfor de går denne veien. Mange vil jo havne på NAV , mens inntekter til kommunen vil bli kraftig redusert .

Vi har vært inne på dette mange mange ganger før , men vi må repetere , vi må holde saken varm pga de enorme konsekvensene dette vil ha. Det er derfor utrolig trist at de styrende organ i denne byen ikke innser de harde fakta , ja vi har til og med parti som ikke vil mene noe heller om saken lenger , parti som vil ha plasser i byråd og bystyre til høsten gjennom kommunevalget. Hvordan kan man stemme på parti som ikke vil mene noe om din arbeidsplass , om nærings død og ett ødelagt sentrum med Bryggen vår som aldri blir til og kjenne igjen . Kan man gi slike parti en stemme ? Det er utelukket for min del , Bergenslisten er partiet som vil mene noe , gjøre noe med byen , gjøre noe for velgerne , ikke bare ett parti for egne posisjoner . Der er heldigvis ett par parti til som har holdt fast på sine meninger om denne bybanen , de andre har dessverre ikke vært solidarisk med egne velgere, Gå gjerne inn og signer på valg.no på nett , signer på Bergenslisten , både på kommunevalg og fylkesting Vestland slik at vi får representanter inn i de styrende organ , det er svært viktig nå og absolutt nødvendig , en slik signering er anonym , så bør være mulig for mange og hjelpe til her .

Myke trafikanter vil komme i en utsatt posisjon med en bybane gjennom gater og Bryggen som ikke er tilpasset ett slikt tog på flerfoldige tonn , ikke er det plass til det heller , mye av fisketorget feks vil bli oppspist av dette uvesenet . Trafikk ulykkene sto i kø i sin tid når trikken gikk gjennom byen og over Bryggen , og den var ikke i nærheten av den størrelse vi snakker om i dag , heller ikke i vekt . I 1954 var trikken involvert i 103 innrapporterte kollisjoner , i tillegg til utallige større eller mindre episoder som ikke ble rapportert . Trikken ble da avviklet , noe som ble feiret med jubel og glede , ordføreren den gangen , Harry Hansen holdt festtale siste dagen vognene gikk i 1965. Vogner ble enten skrapet eller solgt . Det var vel i DDR og til dels i Polen man fant ut man ville beholde uvesenet . Det er helt klart at skal man ha en bybane til Åsane , må den i tunnel . Når det gjelder bybanen pr idag som allerede er i drift , har bybane direktøren allerede uttalt at man opplever for mange ulykker eller nesten ulykker langs bybanen , vognførerne er fortvilet. I skrivende stund går bybanen til Fyllingen stort sett med tomme vogner , nettopp fordi den ikke har noen hensikt for de fleste i Fyllingen da den ikke ble fullført til Spelhaugen , de gikk tom for penger , noen mistet faktisk jobben pga budsjett overskridelser . Man burde jo hostet opp noen kroner for og fullføre den , lenge før man tenker tanken på bybane til Åsane , som allerede har milliard sprekk uansett trase’ , det kan umulig være dekningsgrad for en bane til Fyllingen  som går nesten med tomme vogner store deler av døgnet .

Photo Alasdair Mcellan

Bergen Sentrum 2050 sier følgende i noen innsigelser :

‘Den offentlige planleggingen av bybanen gjennom sentrum er ensidig fokusert på linjen over Torget og Bryggen. Foreningen Bergen Sentrum 2050 startet derfor ett privatfinansiert arbeid med og få frem en helt ny bybane tunnel

‘I første omgang ble det utarbeidet en tunnelløsning til Amalie Skrams vei . Av ulike årsaker ble forslaget utvidet nordover og vestover slik at dagens bybaner kan videreføres med en Åsanebane til NHH og en Laksevåg bane til Nøstet .

‘Sentrum og Sandviken er trange områder og det er viktig at de nye banestrekningene ikke legger beslag på mer gategrunn enn høyst nødvending

Det samlede forslaget kalles for Bybanetunnel og det omfatter linjene fra jernbanestasjonen til henholdsvis NHH og Nøstet mede kjøre muligheter i alle retninger .

Bergen Sentrum 2050 bemerker at at strandpromenaden reduseres til 6 m med havnebehov på den ene siden og syklister i fart på den andre siden  .Det Hanseatiske Museum vil få innskrenket sitt areal i en slik mengde at det er gjenstand for mange betenkeligheter , mht husets  virksomhet og vern av kultur arv . Torget vil bli redusert med over 700m2 ved en trase’ den veien , det vil knekke både fiskehandlere og annen næring i området . Harbitz Hjørnet vil bli ufremkommelig for varetransport . Man kan fortsette i den uendelige her med innsigelser og konsekvenser hvis man påbegynner dette prosjektet .

 

Øvregaten har vi skrevet mye om , at de i det hele tatt tenker tanken på den som gjennomgangs trafikkåre i en byggeperiode er ren og skjær galskap , gaten og bebyggelse vil bli ødelagt og få skader . Som man ser er det mange krefter i gang , på egenhånd og for egen regning ,for og  ta konsekvens utredninger ,man er rett og slett redd for at ett bybanekåt byråd vil bagatellisere og feie ting under teppet . Vi er skikkelig nervøs alle mann på dette , en ny pandemi i form av magesår kan oppstå hvis ikke man stopper disse planene . Man har alle ett valg til høsten , og man kan allerede nå hjelpe til i form av signeringer på valg.no for og hjelpe partier til og få godkjent valg liste . Man finner mye info om det på Bergenslisten facebook . Hjelp oss og redde sentrum og Bryggen , hjelp oss og gjøre Bergen til en bedre by, på alle måter .

Haugesund ett nummer for liten , Brann i kvartfinale

Bildet viser marsj til Ullevål på tidligere finaler , alltid gode minner med Brann og de enestående supporterne

 

Brann v Haugesund 3-1 , Finne etter 10 og 71 min , Rasmussen etter 10 min , Christensen for Haugesund etter 65 min .

Brann viser seg og ha godt tak på lagene de har møtt til nå fra eliteserien , så det ser virkelig lovende ut for Brann, og ikke minst med tanke på cup muligheter . Kan fort bli de røde horder som inntar hovedstaden den 20 mai i år . Haugesund var ikke noe stort problem , og Brann burde hatt flere mål . Litt veike i en periode der Haugesund fikk score , datt litt nedpå så da var det litt spenning tilbake i kampen , men vår goalgetter Finne punkterte definitivt oppgjøret . En Bergen i vinterklær , skiføre og truger som fremkomstmiddel var vel uventet i mars måned , men moder natur overrasker stadig vekk, så det ble dessverre Åsane Arena denne gangen . Litt snøball kasting fra tribunen ble det rett før avspark i 2 omgang , fristelsen ble vel for stor , men kansje en smule unødvendig , tror Brann  hadde kontroll på kampen uten hjelp fra tribunen med snøballer . Uansett , dette gleder ,man har sett i treningskamper at Brann har beholdt flyten og selvtilliten fra OBOS sesongen , lag som Vålerengen og feks Aalesund har vært sjanseløse mot dette Brann laget , full fortjent  seier i dag , så cup feber kan bli det neste nå .

 

Dyngeland , gode utspark , men felt arbeidet gir støkk i folk .

Thore Pedersen , har nok ett stykke igjen til dette nivået tror jeg , hang ikke med på farten , Bilal Njie parkerte han dessverre .

Japhet  Larsen , knallgod når han går fremover i banen ,ett par feilvurderinger , men du verden for en spiller .

Ruben ,ingen tvil om han har krav på midtstopper plassen , soleklart at han er ett førstevalg nå , god kamp

David Møller Wolfe , sett han mye bedre , en smule skuffende i dag , får håpe det er forbigående

Mathias Rasmussen , dette er fotballspiller , en meget god sådan , herlig mål , burde nok hatt flere målgivende , ble litt upresist ved ett par anledninger

Helten Nilsen , helt klart er dette sjefen , ingen tvil om det , men litt rufsete på midten i dag

Felix Hor Myhre , helt grei kamp på det jevne , har nok mer og gå på

Ole Didrik Blomberg , han er fabelaktig  , a star has been born  , dette blir en spiller publikum kommer til og dyrke , fantastisk .

Finne , hva skal vi si , han scorer og scorer , burde hatt flere i dag , men pytt pytt , jobben ble gjort , Brann i kvarten  Vi gleder oss allerede til neste gang disse guttene løper ut på matten igjen , forhåpentligvis på Brann stadion da. HEIA BRANN

Innsigelser mot bybane over Bryggen står i kø , motstanden øker , bompenge trusselen er overhengende

 

Så var vi der vi fryktet , bompengene økes , El biler har fra 1 mars fått doblet bompenge taksten , over natten . Etter valget i september kan det bli dyrere for alle , så her gjelder det og vite hvem du stemmer på . Partiene med bybane tilhengere bør man i så fall styre unna. Thor Haakon Bakke sier at det ligger i kortene at bybane til Åsane og forlenget Fløyfjellstunnel blir vanskelig om ikke umulig og få til
uten økning i bompengene . Onsdagens økning blir nok ikke den siste sier Bakke . El biler betaler nå 17 kr og 60 øre med passering i rushet , dobbelt så mye som dagen før . Dette er jo ran av mange folk som overhodet ikke vil ha denne banen , i alle fall ikke over Bryggen. Det ante undertegnede at det var denne veien det ville gå , her er det bane for enhver pris, helst lagt der de fleste ikke vil ha den . Det er rett og slett ikke til og tro , husk at Bergenslisten er for en bane , men da gjennom tunnel hvis der er penger til det , og at staten tar regningen , ikke bilistene og innbyggerne . Under her kommer mange innsigelser og harde fakta , først om Øvregaten .

Mye tungtransport har forbud mot og kjøre over Bryggen , hvis vekten overstiger en totalvekt som er satt . Nå skal de altså kjøre all trafikk , tungtransport også gjennom Øvregaten som tåler enda mindre enn Bryggen . Dette for og få påbegynt arbeidet så snart råd er uten og vente på avlastnings tunnel, dette viser bare hvor desperate byrådet er på og få kjørt i gang prestisje prosjektet sitt over Bryggen , da går alle forbud til side og man gir blaffen i om gaten tåler det eller ei ,det er jo fullstendig irrelevant , ikke er det penger til det heller , noen må jo stoppe den galskapen , man må jo innse at dette ikke kan gå .

Oppbyggingen av Øvregaten ifølge en gammel brolegger og andre som har hatt befatning med gaten der , sier at gaten har ett lag med sand , ca 10 cm , den har ett lag av kultstein , moreno masser , lag av leire og silt . Om disse lagene utsettes for tungtransport/tungtrafikk og vibrasjoner , blir massen fra og være stabil til og bli føybar , altså bevegelig . Da oppstår det “kvisetrykk” , noe som presser på hus muren og kjellermuren utsettes for enormt press som vil oppstå ved denne type belastning . Husene sliter allerede med denne belastningen , derfor ble bussruten flyttet ned på Bryggen på midten av 90 tallet . Øvregaten er byens eldste gate og en del av Bryggen . Alle vibrasjoner og vektøkninger vil få følger for gaten og bebyggelsen , her er det både kirke og skole i tillegg. At man i det hele tatt tenker tanken på og kjøre all trafikk der viser bare at alle sperre innen byråd er borte . GALSKAP ER DENNE PLANEN .

INNSIGELSER
Høringsrunde fremlagt for fremlagt reguleringsplan , når det gjelder bybane til Åsane , hva forteller den oss :

Dette antall ble spurt i en høring , ikke en folkeavstemning , det er kommentarer til en fremlagt reguleringsplan uten alternativer og er kommentarer om hvilke konsekvenser det vil få , det sier seg selv at de fleste kommentarene er kritiske , de begeistrede kan telles på en hånd :
114 uttalelser registrert ( derav 53 m vedlegg)
551 sider ( 740 s vedlegg)
54 tar stilling til trase’ valget
47 imot , 7 for dagløsning
62 ser planen som fait accompli
74 stiller krav til løsningen .

40 svar fra næringslivet
27 fra enkeltpersoner
19 fra foreninger / organisasjoner
19 fra fagpersoner/ fagmiljø
12 fra stat og fylkeskommune
11 fra kommunale organer
Dette indikerer i klartekst hva befolkningen mener generelt
De største bekymringene :
Graving vil ødelegge fremkommelighet til sentrum
Tilkomst til eiendommene langs traseen vil bli hindret
Verdensarv i fare
Trafikken vil ødelegge Øvregaten
Sentrum blir ødelagt
Et fellesareal omdannet til trafikk korridor
Fotgjengere får dårligere plass og sikkerhet
Barriere mellom byen og sjøen
Grunnforhold vil kreve pæling og arkeologiske utgravninger

Klager kritikk :
Dårlig medvirkning for innbyggerne og de utsatte
Ensidig trafikk utredning , minimalt hensyn til andre formål av sentrum
Vendespor pga batteridrift er ikke tatt med i planen !!
Utilstrekkelig konsekvens utredning
Formelle feil kan gjøre vedtak ulovlig.

17 mai komiteen har sine innsigelser , kan være den siste 17 mai i Bergen slik vi kjenner den , her er komiteen sitt utspill :
“Når bybanen skal planlegges til Åsane , er vi opptatt av at byrommet tillater en uinnskrenket markering av nasjonaldagen , hvor ny infrastruktur ikke er til hinder for gjennomføring , tradisjoner og innbyggernes forventninger ” Våre tog og prosesjoner , som beveger seg mellom Festplassen og Koengen fra Morgenprosesjon til og med fakkeltog , bør verken påvirkes eller innskrenkes . Publikumsoppslutningen er stor og programmet omfattende ”
Undertegnede er stygt redd for at sittende byråd og kommende byråd til høsten blåser en lang marsj i dette fra 17 mai komiteen, er ikke mulig og gjennomføre 17 mai slik hvis de får satt i gang graving i 10 år , og bybane da til slutt over Bryggen , da er 17 mai borte , og ikke bare den , vi kan nevne Tall ship race , Torgdagen , Buekorpsenes dag , Pride parade , World Cup triatlon , Hansadagene , Fjordsteam , konserter på Koengen osv osv . Alt dette kan være en saga blott .

Mange næringer er involvert her , mye står på spill , masse hensyn der burde vært tatt stilling til , slik er det dessverre ikke , utrolig nok , husk at du har en stemme til valget i september , bruk den for og redde Bergen som by , sentrum og Bryggen .

Mange i pressen spør hvorfor mange Bergensere og sympatisører for Bergenslisten er skeptisk til planene for Åsane banen , Tystad og styret for Bergenslisten har svart:

A. Byrådet vil ha banen over Torget og Bryggen og tramper dermed på 70% av velgerne
B. Byrådet vil ha 10 år med intensivt anleggsarbeid i sentrum
C. Byrådet vil ha banen i dagen forbi Torgalmenningen og helt til Dokken
D. Byrådet vil ha en steinsortering i en 10 års periode mellom boligene i Sandviken
E. Byrådet vil i mange og lange perioder , pumpe trafikk og tungtransport gjennom Øvregaten , byens eldste gate , byens mest sårbare gate
F. Byrådet får ikke til sitt mini lokk i Eidsvåg og vil få 10 trafikk linjer som sperrer fra fjell til fjord . Eidsvåg repareres ikke , men ødelegges totalt .
G. Byrådet vil tvinge banen opp i dagen midt i bebyggelsen i Amalie Skrams vei .
H. Byrådet har ingen plan for hvordan reisetiden for flertallet til og fra Åsane ikke skal økes
I. Byrådet aksepterer en elendig finansiering fra staten som gjør at banen må bygges kjipt og dårlig , og / eller bruke opp 10 år med budsjett for hele Bergen .
J. Byrådet aksepterer åpen vegløsning som vil forurense drikkevannet til 40 000 innbyggere i Ytre Sandviken og Åsane ,
Byrådet sin elendige plan for bybanen øker motstanden radikalt , og det kommer nye skeptikere og motstandere til hver dag i hopetall .

Bergenslisten er ett alternativ til høstens valg for og stoppe denne saken , bli medlem og vær med og redde Bergen som by , Sentrum , Torget , Bryggen i tillegg til alt annet denne bybane planen vil medføre av elendighet for de fleste . Du kan melde deg inn som støtte og medlem til partiet med og Vippse 100 kr til 796657 med ditt navn , eller bare støtte oss med ett bidrag . Du kan og settes på vår valgliste hvis ønskelig, da ved og sende fullt navn , adresse , fødselsdato , mobil nummer til [email protected]