Skjønner alvoret , men ikke statens håndtering av korona

Nye regler , ny økning av smitte , nye tunge tider for kultur og uteliv , reiselivet er allerede ødelagt , takket være for tidlig åpning av grensene .

For er det ikke der skoen trykker ? Åpning av grensene i løpet av sommeren , for og redde arbeidsplasser , sitat Høie som han sa . Det gikk jo helt gale , smitten økte ute i europa , spesielt på kjente feriesteder som nordmenn pleier og reise til . Smitte ble brakt hjem , av stundenter og andre som var på ferie . Svenskehandelen ble åpnet igjen , enda man visste det var mye smitte i nabolandet , og flere regioner ble røde , allikevel var det mulig og reise bort der og handle , og de største fanatikerne inne svenske handel er ikke sene og be , de har dessverre null sperre og køene over grensen var mil lange .Hadde Høie og co hatt litt is i magen , og ventet med og åpne grensene hadde mye vært ungått . Nå står vi igjen med ett ribbet reiseliv , kullseilt hurtigrute , innstilte danskebåter og snart uten flyselskap , iallefall ikke slik vi er vant til at de fungerer .Katten kom ut av sekken , og konsekvensene ble deretter . Og innrømme at dette var en grov feilvurdering ,og åpne grensene for tidlig , det skjer nok ikke . Ikke en gang vil vi høre at de har tatt feil .

Innreise av fremmed arbidskraft uten karantene eller obligatorisk korona test har foregått i lengre tid . 400 fly har landet med smittebærere , 100 kommuner har fått smitte av importert arbeidskraft . 45 fly fra polen har landet med smittede arbeidere de siste ukene , uten testing og rett på jobb i samfunnet vårt , de fins overalt , ukjent smittevei ? Ja , men impotert og uten kontroll . Ifølge FHI er dette den største årsaken nå til oppblomstringen av covid-19 her landet , og ennå er ikke tvangstest og tvangs karantene i innført . Er jo ikke til og tro . 93% av befolkningen vil ha tvangstest av folk som kommer utenfra , det burde jo vært gjort for lenge siden, er som skandale og regne det de holder på med , og sammfunnet vårt må ta belastningen i form av nye regler og påbud , isolasjon , ensomhet , mental helse ,frykt og tøffe dager for alle blir det vi må leve med . Høie mener vi har så lang grense , at det lønner seg ikke , og har liten effekt og teste ved grensene , bedre og priortere testingen slik vi har den nå . Er jo nettopp import smitten som har gitt oss store problemer . Er nesten ikke til og tro handlemåten til de styrende organ . Helt bak mål spør du meg .

Regler på regler , folk vet snart ikke hva de skal forholde seg til , en dag kan du spise med 5 stykker i hjemmet ditt , dagen før kunne du være 10 , uken før 20 , neste uke kan du være 3 feks , ikke møte mer enn 10 forskjellige innen vennekrets osv innen en uke , prøv og si det til studenter feks . Unge folk takler ikke isolasjon , unge folk søker hverandre , unge folk vil ikke gå glipp av den tradisjonsrike før skolestart feiringen med fest og moro , som genrasjoner før dem har vært med på . Det er høydepunktet , det er bare sånn . Kan ikke henge de av den grunn . De har mindre sperre , blir generelt ikke noe særlig syk av korona og gir dermed mer blaffen enn litt eldre folk . Det er bare sånn, det er naturlig for de og tenke sånn . 18 av 32 smittede i Bergen siste døgn var mellom 20 og 29 år . Det bare bekrefter det jeg skriver her . Og stenge ned utelivet , eller redusere åpningstidene , hadde null effekt på denne aldersgruppen vi nevner her , hjemmefest og illegale sammenkomster ble resultatet og økt smitte . 40 % av smitte oppstår i private hjem , derfra havner den på byen etter sammenkomster eller private lag . Nedstengning av uteliv/kultur virker i mange sammenhenger mot sin hensikt , for man flytter bare tingene til steder uten smitte kontroll eller etterfulgt regelverk .

 

Med åpne grenser for økt importsmitte , importert arbeidskraft med medbrakt  smitte , havner problemene nok en gang hos kultur og uteliv . Nye regler , innskrenkninger , ett enormt press både psykisk og fysisk på personale rundt om som skal håndtere dette og takle gjestene som skal innrette seg stadig vekk etter nye regler ,det er en jævlig tøff jobb , jeg vet det som står oppi dette til dagen. Ikke alle får med seg regelverket når de skal ut , det skjønner vi godt , for alt er ikke like lett og forstå , og mye skjer på dagen eller på timen , noen ganger forandrer påleggene seg fra dag til dag . Siste i Bergen nå er at ingen slipper inn på ett utested etter midnatt , alle må registere seg og vise legimitasjon, uansett alder , det er forbudt og selge noe sterkere enn øl og vin etter midnatt ( siste her er jo helt meningsløst ) . Munnbind må brukes hvis man ikke kan holde en meters avstand .Offentlig arrangement over 50 personer er forbudt , med mindre stolen du skal sitte på er omtrent boltet fast i gulvet , med avstand til sidemannen , da kan du ha 200 .

Smittevern koster uteliv og kultur store summer , og er en meget stor økonomisk belastning . Noen har til og med bygget om utestedet sitt for og tilpasse seg reglene og for og legge det til rette for publikum . Det har mange ganger vært forgjeves , da nye regler dukker opp noen dager etter , og arbeidet har vært bortimot bortkastet . En meter avstand til fremmede må du ha , samme husstand kan sitte sammen , og ensomme som bor alene , bare har venner som såkalt nærmeste , kan sitte med sine venner uten meter regelen. Og kontrollere og sjekke dette er bortimot en umulig oppgave for mange . Før kunne du ha gjester sittende sammen med en meter mellom bordene , eller avskjermet bord , nå er det en meter mellom hver person . Mange steder har lite plass fra før , så dette vil bety kroken på døren for mange , rett og slett en måte av Høie og hans folk for og få stengt utelivet uten og si det direkte , og da slippe og ta hele regningen , skammelig . Ingen tar regningen på alle ekstrautgiftene hotel , uteliv og kultur har på smittevern . Høie og Erna har foreløpig stukket fra den regningen , og er iallefall ikke velkommen som gjester. Vi tar viruset på alvor , men da må de styrende organ se hvor skoen trykker .

Uten seier på 2 måneder

Brann v Stabæk 1-1 . Ikke en seier på 2 måneder , ikke vunnet hjemme på 8 kamper , faktisk sist vi vant ,var borte mot samme motstander. Man kan være glad Start tapte , ellers hadde veien vært kort ned til nedrykks gjengen , nå er det 5 poeng til kvalik , enn så lenge . Brann begynte friskt , men håpløse offensivt , det er bare og erkjenne , beholdningen var ett skudd i tverrligger av Haugen som hadde fortjent en bedre skjebne , men det var vel det vi kunne finne av lyspunkt i 1 omgang . Stabæk tar ledelesen er 51 min med Edvardsen som umarkert får lov til og score . Da snek det seg inn en følelse av at denne kampen kom vi ikke til og vinne . Det er flere år siden Brann har snudd en kamp de ligger under i . Brann prøver i 2 omgang , men det ser håpløst ut , folk følger ikke på fremover , Bamba løper rundt der fremme som en forvirret veggelus , og de få fremspill og pasninger han får, klarer han ikke ta vare på , stort sett rotes ballen vekk mot alle andre steder enn selve målet. . Tragisk og se på . Flere folk i boksen og enklere opplegg messet Kåre om før kampen . Var ikke i nærheten av det her . Vi er helt tannløse og ufarlige . Vi klarer ett poeng , da Barmen mot spillets gang , setter inn 1-1 med hodet . Kan vise seg og være ett livsviktig poeng , men uansett kan man ikke fortsette på denne måten skal man overleve i eliteserien , det sier seg selv .
Hylekorene ville ha vekk LAN , de ville ha underholdning og annen type fotball , fair enough det , og akkurat nå er vi milevis fra LAN fotball , men ikke i positiv retning dessverre, for dette ser absolutt ikke bra ut.

 

Kåre kom til byen med håp om og bygge ett lag som kan ta gull allerede neste år . Vi er ikke i nærheten av det nå , og han innser nok nå at den jobben kan bli svært vanskelig . Og overleve må jo være første prioritering nå , ellers må det være gull i Obos ligaen neste år han snakker om. Brann sine spillere evner ikke Kåre fotball i øyeblikket , de er sjanseløse på hans 4-3-3 formasjon . De er heller ikke trent til slikt , hverken taktisk eller fysisk , eller mentalt . Han økte treningsdosene når han overtok , men det har gitt seg utslag i mulige skader og laget mangler overskudd. Og øke treningsdosene midt i sesongen , i en vanskelig tid er nok ikke det smarteste med dette Brann laget vi har nå , dessverre. Flashback til Norling tiden har meldt seg for mange , dette ser om mulig, verre ut . Norling ble hyllet og omtalt som en god mann selv etter nedrykk og til slutt sparken . Jeg tror neppe det vil skje med Ingebrigtsen og Horneland skulle de ramle ned en divisjon. Jeg tror bestemt enda at vi klarer oss , men ut fra spill og det vi har sett de siste månedene , er det selvfølgelig grunn til og være bekymret . Glad jeg har ett lag i England jeg kan trøste meg med i disse tider, de kjemper og springer som løver , og flyttet lørdagsunderholdningen til fredags kvelden med sin 3-0 seier over Aston Villa .Hadde vi bare vært i nærheten av den type fotball. Uansett , Brann er det viktigste .

Er vi for gode til og rykke ned ?

Mjøndalen v Brann 2-0 . En utrolig dårlig kamp av Brann, igjen. Mjøndalen får det enkelt nok en gang mot Brann . Vi er tannløse , spillet har ingen fasong , angrepspillet til Brann , eller mangel på sådan , skremmer nok ikke vannet av noen. Bamba får det ikke til , han evner ikke , og får lite og jobbe med til tider, det gjør jo ikke saken bedre. Og starte med en annen spiss i neste kamp er vel verd ett forsøk , men slik laget fremstår nå , er jo det kollektivt dårlig og ikke bare Bamba sin feil . Tveita får godkjent av meg , i tillegg til nykommeren og innbytter Sander Svendsen . Han viste at han har noe og fare med i aller høyeste grad, men ikke lett og komme inn på ett lag som ikke fungerer i det hele tatt utpå der , man må ha noen rundt seg som er med i timen. Dette er ikke bra min godeste Kåre , dette skaper bekymringer slik vi fremstår nå.

Er vi for god til og rykke ned ? Barmen sier så , han mener at laget som rykket ned under Norling var mer uerfarent . Vi har mer rutinerte spillere nå og folk med hår på brystet . Greit nok det på papiret , men det faktiske forhold er at Brann har en dårligere start med Kåre enn det Norling hadde . Vi scorer ikke mål , iallefall ikke nok til og vinne kamper , man har bare tatt 5 poeng , scoret 8 mål og kun en seier på Kåre sine 7 første kamper som trener for Brann. Mjøndalen feks hadde 6 strake tap før din møtte sin ønskemotstander Brann , da gikk det som det pleier , ikke fordi at Mjøndalen var så god , de bare vet hvordan de skal slå ett dårlig Brann lag ,bruk  etablert forsvar og Brann er ute av kampen , da er det bare og vente på at Brann gjør feil , og så har du 3 poeng . Brann har heller ikke på mange år , evnet og snu kamper de kommer under i .Vinner Start søndag , så er Brann kun 2 poeng over kvalik . Slik det er nå er vi veldig bekymret , er ikke sikkert vi er for gode til ikke og rykke ned, ikke slik laget fremstår nå , for dette er utrolig svakt . Kåre vil og må gjøre ting enklere der fremme , i det hele tatt må ting endres skal vi overleve i eliteserien. Horneland inn , sparket i samme klubb som sin hovedtrener , ja ja , kan det bli en god kombinasjon ? Vi har ikke annet valg enn og håpe på det . En stor oppgave og få dette til nå , i førtste rekke er jobben og holde seg i divisjonen , så begynner jobben med og lage ett godt fotball lag av dette , som spiller fotball presse og tribuner( fansen ) skriker om at de vil ha  . Det evner vi ikke i øyeblikket , og spørsmålet  er jo om sportsjefen og hans team har handlet de rette spillerene de siste årene , alt kan ikke tilskrives trenere heller , handler ofte om hvilke spillere de har og jobbe med . Er ikke alle som klarer og lage gull av gråstein , akkurat nå må vi håpe på det . Jeg tror ikke Brann rykker ned , men de siste kampene har gjort meg meget bekymret . Det er lov og bry seg når man elsker klubben sin. De nye trenerne har jo noe og bevise etter noe brokete fortid i andre klubber , så motivasjonen deres er nok tilstede vil jeg tro , det vil jeg se som ett krav fra oss iallefall .

Selvmål og tap for Molde

Brann v Molde 1-2 . Nok ett tap på hjemmebane , og Kåre sin første  hjemme seier  som Brann trener lar vente på seg . Nå må vi slåss for og bli værende i divisjonen. Ikke rare bloggen idag , orker ikke heller etter og ha vært utsatt for bilulykke og en tur innom Haukland , så sitter her med nakkesmerter og hode som svimler . Uansett fikk jeg sett kampen. Molde hadde de største sjansene , og vinner nok fortjent . Brann er innefektive foran mål fremdeles , og når man i tillegg setter ballen i eget mål som Ruben gjorde , så går det galt . Klønete selvmål kan man trygt si .

Dagens beholding var Fredrik Haugen med strålende pasning til Bamba som gjorde at Brann utlignet til 1-1 . Før det skjedde hadde Bamba en eventyrlig sjanse som han satt på keeper , og Molde fikk isteden overgang på Brann og kontret inn 1-0 . Nå er det landslagspause , så Kåre får ta samling i bånn og ta guttene i skole i mellomtiden. Dette var ikke bra syns jeg .

600 på stadion ,kunne lett hatt flere

Etter 12 oktober åpnes det for 600 tilskuere på stadion , det blir i såfall ikke før kampen mot Stabæk 24 oktober . Det burde vært mulig med flere tilstede. Minst 200 pr tribune , uten problem kunne man lett hatt 2000 tilstede ,selv med meter regelen . Alle tribunene har egen inngang ,så de berømte korona reglene hadde ikke vært noe problem og overholde med 2000 tilskuere ,alt er jo i friluft i tillegg . Uansett er det bedre enn bare 200 supportere på en tribune . Bataljonen bør få 200 av disse 600 slik at vi får litt trøkk på tribunen , slik det var på den ene kampen Bataljonen fikk alle plassene . Om kampen var tragisk , så var det iallefall stemning som man hørte og så .

Molde er neste motstander , Ingebrigtsen står fortsatt uten seier på hjemmebane etter han overtok etter LAN. Molde slo vi borte med Robert Hauge bak roret , en kamp laget vant på ren vilje ,med Forren i spissen som var skikkelig tent på og slå gamle klubben sin .Tror neppe han spiller hjemmekampen mot Molde da han sliter med en skade . Under Ingebrigsten er fasit hittil : Brann v Mjøndalen 0-1 , Stabæk v Brann 0-2 , Brann v Godset 1-1 , Vålerengen v Brann 5-1 ( den var hard og svelge) Brann v Bodø-Glimt 1-3 og Kristiansund v Brann 1-1 , en kamp vi forøvrig ble fraranet iallefall en straffe , dommeren la seg flat av tabben , men dessverre hjelper det lite siden resultatet blir stående . Vi må ha en seier mot Molde hjemme nå syns jeg , vi trenger poeng , uten tvil .

Spennede nykommere er på plass i Brann , Islendingen Fjoluson har allerede presentert seg som banen beste i sin første kamp for Brann . Blomberg er i trening , og Mathias Rasmussen signerer etter alle solemerker fredag 2 oktober ,en spiller som mest sansynlig skal brukes som ving , men kan og gå inn sentralt . Vi trenger noen i det offensive nå . Bamba sliter med og sette ballen i mål ,selv om viljen er tilstede ,uten tvil . Synes nesten synd på mannen etterhvert , men kansje en omgang på benken og prøvd Hustad fra start kunne vel kansje ikke gjort saken verre . Er lov og prøve . Uansett , Brann er laget mitt , i tykt og tynt, medgang og motgang . Før eller siden får nok Kåre dreis på guttene , iallefall til neste sesong , nå gjelder det og holde seg i divisjonen . Heia Brann !!!!