I all rettferdighetens navn , skjenkestopp ? Man kan i realiteten holde åpen på bokstavkjeks og rød brus , mat osv , men i sannhet er de ikke mulig for 99% og drive uten skjenking i uteliv , restaurant , kultur og servering . Kun take away og Mcdonalds baserte serveringsteder kan overleve dette . Dette er feighet fra regjeringen , at ikke de kaller det helt nedstengt , da slipper de og ta hele regningen , selv om bedriftene er i realiteten nedstengt . Ingen som serverer alkohol har nok inntekter til og ha åpent med skjenkestopp . Dette er helt utilgivelig . I Danmark var regjeringen kjapt ute og tok regningen på alle julebord som måtte kanselleres eller ble avbestilt . Her har de ikke løftet en finger .Tusenvis blir nå permittert med 40 til 50% mindre lønn rett før jul , i en tid de kunne hatt bra inntekt . Permittert mitt i en strømkrise som ikke har gitt noe hjelp enda fra regjeringen , midt i en tid hvor ingen kompensasjons ordninger er på plass , man kan godt klage på forrige regjering , men de var ute med en gang med 100% dekning til de ansatte. Det som denne regjeringen har kommet med av kompensasjons ordninger og tiltak nå , er som en tynn suppe uten brød til . Det treffer ikke godt nok verken for bedriftene eller de ansatte .Tusenvis av ansatte blør nå. Jeg tror ikke mange av den vanlige mann i gaten skjønner helt omfanget av dette som skjer nå i våre bransjer . Vi har lidd i over 2 år , og nå må vi ta regningen igjen . Jeg er på gråten , trist og fortvilet , både på mine egne vegne og alle andre ansatte som nå er på gaten over natten . Fins ikke rettferdighet i denne verden dessverre .
Skal ikke gå inn på alle reglene og tiltakene her , det kan man lese seg til på kommunen og regjeringen sine sider , i tillegg til i pressen som har bred dekning av dette. I hovedsak er det ett nedstengt serveringstilbud , restaurant , uteliv og kultur de nærmeste 4 ukene , men sannsynligheten taler for at det kan gå mye lengre tid . Vi går mot endeløse vinmonopol køer , store ulovlige ansamlinger og en radikal oppblomstring av ulovlige hjemmefester uten noe form for smittevern. Dette har vi vært borti før .Regjeringen må nå ta regningen , som i Danmark , gi ansatte full lønn i permittering og kjøre de løpet til vi kan åpnes igjen uten restriksjoner . Og åpne oss igjen med disse kvasi reglene vi hadde før skjenkstoppen kom , er ingen vits , orker ikke tanken på det engang .
GOD JUL , til de som får det . Vi er satt sjakk matt .
Det som er skummelt her er at de ikke satte noe maksantall på private adresser, bare på privat fest i leid lokale. Hjemme fikk vi bare anbefalt å være litt færre! I realiteten kan man ha fullt hus helt lovlig. Ser nesten ut som målet er å smitte flest mulig når de flytter festen fra kontrollerte forhold til private stuer med polvarer… Tragisk, og null logikk! Disse tiltakene går helt på tilfeldighetene, og vi skal visst nå finne opp hjulet på nytt!
Føler virkelig med dere ❤
Jøsses! Her finnes det altså en til med jobb i restaurantbransjen rett foran nesen uten at jeg oppdager det før nå!?
Selv jobber jeg for et restaurant/bar-konsept i Askim, så det var nesten litt rart å se en tekst hvis innhold jeg har vært alene om skrevet av en annen *haha*
– Vi lå altså an til å få en skikkelig pangstart m.h.t å komme på fote igjen med julebordsesong som var helt hinsides det som har vært i løpet av min tid iallfall. 3 helger fikk vi med rekordomsetning fredag, lørdag og søndag før forrige helg brått brått fikk påsatt en massiv bremsekloss etter halvgått løp på lørdag. Denne helgen er så fullstendig ødelagt i hht hva som kunne vært om dette forbannede smittevernshelvete ikke var blitt gjeninnført..
And it keeps getting better & better! For det lot jo til å bli en så lovende start på nyåret i det vi fikk beholde permisjonspenger ut året, og greier, grunnet den belastning perioden hadde hatt på økonomien. – Og brått så er det i stedet usikkert hvorvidt vi går inn i det nye året uten inntekt what so ever!
– Her har også restauranten tapt enormt ved at den liksom ikke har vært rammet av lock-down mesteparten av tiden. Altså.. Når folk er skremt fra sans og samling og ikke går ut, så skal liksom en restaurant erklæres oppe og gå, og ikke kvalifisert for krisepenger. – Det er jo helt sprengt! Innunder dette, er de jo nødt til å handle inn råvarer, -hver eneste dag, for så at det i realiteten kun er take-away som selger!
Dessuten har jeg fått vite hva sjefen min fikk i mnd i permisjonstiden, -og han måtte faktisk vise meg kontooversikten fra nettbanken for at jeg skulle greie å ta det inn..
Nå har jeg heldigvis samlet opp litt opptjente kronasjer fra bloggen som jeg har ventet med å ta ut med tanke på en mulig katastrofe i forb. med pandemien, men allikevel.. Nå er jeg faktisk mer stresset enn noensinne. For selv om vår restaurant har vært blant de best rustede til å klare seg igjennom dette, bla.a ved at de eier lokalene selv, så kan jeg vitterlig ikke se hvordan vi skal kunne stå over en ny lock-down.. Og når det hele er basert på en ren løgn, i hht at viruset med Omicron-varianten har mutert seg så til de grader ned i hht til styrken (hvor syk den infiserte blir) at den i verste fall tilsvarer en tredagers-flu!
Ergo er det INGENTING som forsvarer det de driver med nå, og jeg skulle så inderlig likt å vite hva den EGENTLIGE grunnen er, for å redde liv er det iallfall IKKE! 😉