Røyk kriminaliseres

Det ble ingen overraskelse for meg at KRF , partiet med sine utallige forbud og forslag om forbud , kastet seg på svenskene sitt forslag om forbud mot røyking utendørs , utvalgte steder og uteserveringer , jeg er ikke med på denne forbudslinjen . De sto bak røykeloven som ble innført for 15 år siden , forbud mot røyking inne på restauranter , kjøpesentre , offentlige bygninger , butikker osv , den loven praktiseres over store deler av verden , og jeg er absolutt ikke i mot den , innemiljøet var grusomt , og noen steder kunne mann ikke se alle i lokalet pga røyk. Men nå vil de altså jage røykerne ut fra uteserveringer og åpne plasser i det fri hvor det kan være sjanse for at man blir utsatt for passiv røyking , men jages hvor ? Hvordan skal man kunne håndheve slike forbud? Ansette røykepoliti ? Må røykerne til fjells for og ta seg en blås ? I det hele tatt , hvordan i all verden skal dette kunne gjennomføres og håndheves slik det er skissert ? En vare som er lovlig og kjøpe men ikke lovlig og bruke ? Totalforbud av tobakk salg må jo da bli ett alternativ. Ikke lett og være enig med disse politikerne hele tiden , sitat i en Bergens avis : Sex , løgn og hukommelsestap er det som rir det politiske liv i øyeblikket , er det rart man må ta seg en en røyk ?

3 kommentarer
    1. Krf har visst ingen gode saker lenger, så drasser de frem gamle for å flisespikke litt på dem.
      Så lenge staten synes det er kjekt å håve inn avgifter på tobakk, så bør de ikke mobbe de få røykerne som er igjen. Enten får de forby hele greia og loppe avgifter fra oss alle på et annet område, eller så får de roe ned et par hakk.
      Jeg er selv eksrøyker, men noen fanatisk eksrøyker vil jeg ikke være. Jeg drikker ikke alkohol heller, men må se på at folk sitter utendørs og bøtter øl hele sommerhalvåret. 🙂 Her i byen er det uteservering overalt. De burde sannelig gjemme seg så de ikke frister svake sjeler. 🙂 Nå er ikke jeg noen eks-alkoholiker, men mange er, mange er ikke eks en gang. Blir jo fristet av dette synet. Hvor er dere, Krf?

    2. Ja vi blir kjeppjaget. Det blir verre og verre å være røykere. Hvor er Krf når det gjelder alkohol på offentlige plasser? Skal de stoppe dette også?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg