Brann med selvmål

Eliteserien har for første gang denne sesongen avviklet en hel runde uten avlysninger, ikke verst bare det i vinter Norge. Våren er i anmarsj , litt senere enn vi kansje er vant til her på berget , en lang vinter har det vært og mye snø i fjellet for de skifrelste , de kan nok holde på lenge enda hvis man reiser litt opp i fjellene utover våren.
Men tilbake til fotball , utsatte kamper blir spilt i løpet av april , blant annet må Brann nok en tur til Ranheim den 25 april som er en onsdag midt i uken og da slettes ikke en lett kamp og komme seg til for en ihuga Brann fan . Mandagen 2 april ble det altså avviklet full runde i eliteserien , Rosenborg med sin 3 kamp for sesongen maktet heller ikke denne gang og vinne , og står med 2 poeng etter disse kampene , Vålerengen jaktet sin 3dje strake men ble satt på plass av ett opplagt Sarpsborg08 lag som sendte de hjem med 3-0 i trynet , herlig sett med mine øyne. Molde er vel det laget som har kommet best ut nå med 3 strake , fremstår bedre enn i fjor foreløpig .
Man håper dett kan tyde på at serien i år ikke er gitt på forhånd , at man kan henge med på Rosenborg og ha spenningen om medaljene gående gjennom sesongen.
Brann spilt borte mot Godset mandag 2 april , en kamp Brann fullstendig dominerte i første omgang , gikk i strupen på Strømsgodset og ga de ikke fred , men de store målsjansene uteble , laget manglet trøkk inne i boksen . Med sånt overtak i spill bør det scores mål og avgjøres kamper . Farligste sjansen Strømsgodset hadde var en heading fra Marcus Pedersen , stort sett det han fikk gjort i hele kampen , så Brann bør få mer trøkk i selve sluttfasen av angrep spillet , skyte mer , trøkke på når det kommer returer , utnytte cornere bedre , hadde flust av cornere i kampen uten uttelling , 7 skudd mot mål ble bokført Brann , 2 direkte på mål ,Godset ble godskrevet 2 sjanser i kampen. I 2 omgang ble det litt sånn som vi har sett av Brann før i løpet av kampene , begynner og spille på tvers baki egen halvdel , slå ballen seg i mellom uten fremdrift , slå tilbake ofte unødvendig og det resulterer ofte i en baklengs , mange kamper i fjor tapte Brann poeng i nettopp pga dette spillet som oppstår. Denne gang fikk vi det i form av selv mål av alle ting , en Bismar Costa som omtrent slår i blinde bak til keeper og regner med han står der , noe han ikke gjorde da han var lang til side fra der ballen kom trillende , ulykksalig og nesten utilgivelig på det tidspunktet i kampen , ga da Godset en eventyrlig mulighet til og rane med seg 3 poeng på dette selvmålet , snakk om U-hjelp . Heldigvis fikk vi løftet spillet opp mot slutten ved og sette inn Azar Karadaz , som vant en del dueller og fikk sendt av gåre ett skudd Barmen kunne styre inn, heldigvis , ett tap her hadde vært blodig urettferdig. Godset var ikke god i denne kampen og burde vært straffet mye hardere. At dommer Moen ikke gir Brann straffer som burde vært dømt vet vi om fra før , så den mannen har jeg gitt opp for lenge siden. Neste motstander er Kristiansund hjemme , 2 tap mot de i fjor , jeg var i Kristiansund og opplevde 1-0 tapet i ett vær som inneholdt 4 årstider , og en hjemreise som tok sykt lang tid pga vær og føre , sure greier , og så taper vi til og med 4-0 for de hjemme i Bergen med ett redusert lag riktignok men alikevel , det svei. Her må mobiliseres til denne kampen 8 april kl 18.00 , flere må finne veien til stadion , støtte fra tribunen er påkrevd , fjorårets 2 tap må hevnes og regner med at spillerne er motivert for akkurat det .