Blir det bra for Brann i 2023 ?

Litt sånn delte meninger om akkurat det , om Brann har mannskap til og gjøre det noenlunde greit i Eliteserien 2023 , i tillegg til at det er faktisk cup kamper igjen og muligheter for finale i mai måned . Mjelde er av den oppfatning at Brann må ha forsterkninger , minst en nykommer bør være på plass før seriestart  , men ønskelisten strekker seg lenger enn det , han vil ha en rask midtstopper på plass , en frekk kantspiller og en spiss til . Og hente slike spillere som kan gå rett inn på laget er der neppe midler til i Brann , det er realitetene .

Anders Pamer frykter det verste , at Brann har ett lag som feide igjennom Obos , men kan havne i nedrykk i Eliteserien  , men kan i ett lykkelig øyeblikk kunne havne oppe på tabellen hvis laget beholder flyten fra sist sesong sier han , det siste her er jeg enig i , det er ett lag som jobber godt sammen og kan gjøre det bra , men vi må innse at Eliteserien er en en helt annen greie enn Obos . Pamer vil kun trekke frem Sivert Heltne Nilsen , Ruben Kristiansen , Mathias Dyngeland , Fredrik Pallesen Knudsen og Bård Finne som spillere som holder skikkelig Eliteserie standard , det får være han , jeg mener Brann har flere i klubben nå som kan hevde seg i denne divisjonen , i tillegg får jo Brann tilbake tre spillere fra utlån , spillere som er sulten på og bevise noe og kan overraske , Simba , Kolskogen og Delaveris . Det gjenstår selvfølgelig og se om de kan bidra , spille seg inn på laget , men alle disse har potensiale.

Jeg så mange kamper fra Eliteserien forrige sesong , nettopp pga av at Brann skulle tilbake på det nivået . Jeg må si at det var lite som skremte eller imponerte meg blant de fleste lagene , kun blant topp tre med Molde, Bodø-Glimt , Rosenborg  med ett overraskende Lillestrøm lag som havnet på 4 plass var der noen kvaliteter , men det er de øverste tre som er lag med midler , lag som Molde og Bodø-Glimt kan handle inn spillere fra øverste hylle med sine ressurser etter gode inntekter på spillersalg de siste årene , million beløp . Det er nok til og befeste sin stilling i toppen av norsk fotball , Brann er ikke der dessverre . I mange år før har Brann vært elendig på egne  spillersalg  , spillere som kunne gitt inntekter har gått ut kontraktene og gått gratis til andre klubber , andre har gått for småpenger eller forsvunnet av andre årsaker . Rett og slett sovet i timen . Det skal legges til at jeg har klokketro på den nye ledelsen med Kalvenes i spissen , en ryddig kar som helt klart vet hva dette handler om  , samme gjelder Jimmy Nagel Jacobsen som faktisk fikk inn en del spillere som var avgjørende for at Brann kunne feie gjennom Obos og rykke opp igjen .  Disse må dessverre ta tæring etter næring pga klubbens økonomi for at Brann skal kunne komme seg opp på ett nivå hvor økonomien tilsier større satsing . Klubben har ikke overgangs midler eller lønns pott som kan bidra med forsterkninger nå som kan utgjøre en stor forskjell for laget , man kan være heldig på tilbudshyllen , men øverste hylle kan man se bort fra . Det må bli når klubben er tilbake i kategorien sunn økonomi , det er en vei og gå for og få det til . Godt partoukort salg og mange som kommer på kampene vil utgjøre en stor forskjell på økonomien  , tendensene var der i OBOS og vil nok øke når man er kommet opp i det gode selskap , så man håper på at mange finner veien til stadion og bidrar for klubben .

Brann har disse spillerne til rådighet i forsvaret , keeper Mathias Dyngeland , han var svært god i sesongen som var og vil nok fungere meget bra i Eliteserien , hans kolleger i buret , Eirik Holmen Johansen og Markus Olsen Pettersen er nok ikke helt der enda , men funker nok hvis bytte må til i kamper , skader osv . Forsvaret mangler vel kansje fart  , Skovgaard Larsen har ikke det , Crone har vært varierende , Wolfe har faktisk vært god ,Kolskogen er tilbake og kan faktisk bli en forsterkning tror jeg , Pallesen Knudsen har spilt på nivået før og har en viss rutine , men her og mangler vi fart ,Ruben Kristiansen var vel den eneste med skikkelig fart forrige sesong , tross av at han var eldste mann , bra og ha han med denne sesongen pga hans rutine i tillegg til at han var en av Brann sine beste hele sesongen 2022.

Midtbanen er faktisk ikke helt vekke vil jeg si , Heltne Nilsen er solid , en kriger som virkelig får laget til og yte , den fødte kaptein og en av Pamer sine som holder Eliteserie standard  , jeg mener vi har flere på midten som også gjør det , spillere som vil vise seg i Eliteserien , som feks Mathias Rasmussen, Felix Horn Myhre og kansje  Niklas Jensen Wassberg , ung med sykt bra talent . Kasper Skaanes vil nok også melde seg på her , Børsting veldig opp og ned , lite stabilitet med han , Hjorteseth er nok en lettvekter  i denne divisjonen .

Angrepet har jo spillere som kan levere , Castro vil garantert vise seg i Eliteserien , jeg har troen på han , Finne har vært der opp før , han vil bli bra for oss , Blomberg kan komme der , Delaveris er umulig og spå noe om , men han kan slå til , Simba har vist før at han kan , jeg tror han vil bli bra for Brann denne sesongen . Heggebø , ikke like enkelt i Eliteserien som i Obos , men han er sterk og han lærer og blir bedre og bedre

Horneland har klokketro på denne gjengen , overhodet ikke like pessimistisk som en del av pressen , de har vel ikke dømt Brann nord og ned de heller , men mener som sagt at Brann må ha flere forsterkninger , mulig man må ha ett par , men midler , det har vi ikke . Vi har ett lag som jobber godt , vi har ett trenerteam med pågangsmot og optimisme , jeg har troen på at dette kan bli bra , i tillegg har vi verdens beste supportere i ryggen , en soleklar 12 mann for laget , jeg gleder meg til sesongen , som en unge . Vi skal overraske. Vi skal koke på tribunen med “de kokende idioter ”

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg