Er gjenåpning like om hjørnet ? Ja i følge FHI .Er Bergen kommune klar ?

Er gjenåpning like om hjørnet ? Det kan vi spørre oss om nå når smittevern direktøren sier at tiden praktisk talt er inne . Det handler om den berømte grafen og alle tall og data . Data er Høie sitt siste yndlingsord , han har byttet ut meteren og datoene . Nå mener altså assisterende direktør Geir Bukholm at Norge er klar for gjenåpning .Knekken i smittekurvene er tydelig . Vi har i øyeblikket god kontroll på pandemien slik det ser ut nå.

Bukholm sier tidspunktet for gjenåpning avhenger av at kommunene føler de er klare . Kommunene må finne ett praktisk tidspunkt til gjenåpning , kvalitetssikre tallene og situasjonen i de respektive kommuner .

I Bergen går vaksiner ut på dato , der er ikke pågang på vaksinering lenger , det er betydelig mindre folk som tester seg , smittetall er nedadgående og stabilt lave . Omtrent ingen innlagt på sykehus og de fleste får kun milde symptomer her i området .

Nå har Norge attpåtil startet med og avbestille vaksiner , vi har mer enn nok sier FHI til og full vaksinere alle de vi ønsker uttales det. Det må jo gi en indikasjon på at intensjonene med vaksinering er fullført .

Influensa det snakkes mest om nå , ikke covid-19 . Norge eller andre land har vel aldri vært stengt ned pga influensa , og hvis nå covid-19 har fått status som luftveis infeksjon siden de fleste er vaksinert , kan man ikke se problemet med og fjerne de siste restriksjonene . Åpne opp med beredskap er veien nå .

Da er det kun Høie og regjeringen alt står på , alt er nå en politisk avgjørelse . Det sier nå de faglærte i FHI . Vi må da også få med de respektive kommuner og for Bergen sin del, byrådet med Valhammer i spissen for og få satt i gang prosessen i vår kommune . Han regner jeg som meget påmeldt til dette . Noe annet ville overraske.

Danmark gjenåpnet ikke pga smittetall . Der ble det vedtatt og se på om helsevesenet var under press eller om det var i overkant mange sykehus innleggelser . Slik de så det , var det siste her ikke tilfelle , og de valgte og la være og gå seg blind i tall og data . Det er det Norge gjør i øyeblikket , de henger seg opp i tall og data .

Dette er det som står igjen av restriksjoner i Norge , og vil forsvinne ved en gjenåpning . Stort sett er det få næringer som er belastet med dette , men de har også måtte ta den tyngste dugnaden under hele pandemien . Nå må de få åpne opp , resten av samfunnet og næringer jobber som normalt og de har kastet restriksjonene over bord . Ett klart holdnings skifte hos befolkningen nå , det går utover kultur , reiseliv og uteliv . De står igjen med en håpløs oppgave med og håndtere de siste restriksjoner med gjester og kunder som nå ser seg ferdig med alt dette . Nå må det skje noe .

Restriksjoner som vil forsvinne ved gjenåpning :
Meter kravet vil bli avviklet ( er kun i kultur , reiseliv, uteliv denne regelen praktiseres og sjekkes . Ellers i samfunnet gir de blaffen uten konsekvenser , det var vi vitne til at våre politikere gjorde også , ga blaffen)

Restriksjoner knyttet til arrangement vedrørende idrett , konserter og sammenkomster forsvinner .Meteren og antall begrensninger

De absolutt verste reglene vi har i uteliv , vil også da forsvinne ,
innslippsstopp kl 24.00 ( en helseløs regel som skaper store problemer for utesteder , både sikkerhetsmessig og mentalt for de ansatte )
Bordplassering og pålagt bordservering forsvinner , det vil da si at vi kan gå ut og danse igjen , mingle og slå av en prat med barkeeperen når man handler . Det sosiale har vært fullstendig borte .

Nå har du Data Høie , nå er det bare og åpne opp . En del av dine kolleger har allerede åpnet opp , til og med på riksdekkende tv . Dato du ikke vil ut med ? Den tvinger seg frem nå.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg