Er løpet kjørt for 2021 også ?

Mens regjeringen håper på gjenåpning av landet innen sommeren 2021 , mener Oslo sin helsebyråd at det er for optimistisk og tenke på . Økning i smitte blant barn og ungdom gjør at alarmen går. Mange steder i landet er smitten sterkt økende , selv med strenge restriksjoner . Oslo feks har i disse dager de høyeste smittetallene siden pandemien startet . Hovedstaden har store problemer med og håndtere pandemien i øyeblikket , selv med nedstengt uteliv siden november i tillegg til en rekke strenge restriksjoner .Smitten øker privat , på skoler og barnehager . Vinmonopolet er en av de få som holdes åpent som normalt , etter sigene pga medisinske årsaker og at folk ikke skal vandre over kommune grensene .Frisørsalonger må stenge i flere kommuner , man vil bli langhåret i Bodø , og påsken blir ett mareritt for næringslivet i Viken som nå må stenge ned de godt besøkte turist stedene. Idretten sliter , hockey sesongen er avlyst , Nm på ski i Trondheim er avlyst , og hva som skjer med eliteserien i fotball er høyst usikkert tror jeg nå.

Man kan begynne og lure på hvorfor feks skoler ikke er blitt stengt ned tidligere , man vet at mobiliteten blant ungdom er stor , og at toleranse grensen blant ungdom er lav. Det er faktisk naturlig. Ingen er mer kontaktsøkende enn nettopp denne gruppen .  Behov for kontakt men andre vil bli sterkt økende etter hvert som våren og lysere kvelder gjør sitt inntog i Norge. Hjemmefester og sosiale sammenkomster privat vil eksplodere er jeg redd for , og det gjelder ikke bare den yngste gruppen. Det er flere eksempler på at andre grupper i samfunnet har ett økende behov for kontakt og sosiale sammenkomster , naturlig nok med over ett år med restriksjoner .Tilbudene for aktiviteter er få eller helt nedstengt , da finner man andre løsninger for sosial kontakt , ikke til og unngå.

En håpløs grensepolitikk under pandemien og ett falitt erklært vaksine program har gruset arbeidsplasser og mange næringer . Mange næringer er blitt favorisert med liberale innreise regler for utenlandsk billig arbeidskraft over lengre tid , mens mange andre næringer er blitt ofret og sett på som mindre viktige . Dette har resultert i over 200 000 uten jobb eller permitterte med radikale nedsatte inntekter som har drevet mange ut i økonomisk elendighet .

Næringer blir åpnet og stengt fra uke til uke , mange har gått seg vill i regler og restriksjoner , man vet ikke fra dag til dag og klarer ikke følge med lenger . Håpløshet og resignasjon blant mange er på full fart inn i samfunnet . Man burde kansje stengt ned alt over en periode på flere uker på ett tidligere tidspunkt enn denne jo jo mentaliteten , og på den måten fått smitten ned på ett annet nivå . Det hadde vært billigere for regjeringen på sikt ,og tatt regningen på en total nedstengning over noen uker på ett langt tidligere tidspunkt , enn slik de holder på nå , hadde man gjort det , tror jeg mye kunne vært reddet . Systemet slik det er nå , bringer mange ut i det dypeste elendighet og bedrifter må gi opp .

Velferdstaten Norge er i ferd med og bli nedbygd . Nav blir systematisk nedbygd , velferdsordninger forsvinner og mange står i fare for og aldri komme seg ut av denne krisen . Når regjeringen i 2020 brukte 12 milliarder bare på konsulent virksomhet kan man alvorlig begynne og lure på prioriteringene i en tid med alvorlig pandemi som har fått enorme konsekvenser for mange , både økonomisk og mentalt . Nattesøvnen er borte hos undertegnede og frykter fremtiden mer enn noensinne . Vi ser nok ikke Erna fremst i ett folkerikt 17 mai tog dette året heller . DET TOGET ER GÅTT .

 

2 kommentarer
  1. Det smarte hadde vært å stenge polet og åpne pub/uteliv under kontrollerte forhold! Nytter ikke å sende folk hjem på fest, det så vi på politikerne som festa i Bodø! Nei her er det for mye vi ikke forstår tror eg, men at dette hjelper har eg liten tro på etter et år med samme tullet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg