Først festen og så testen

Det blir litt sånn at festen kommer foran testen blant de yngre grupperingene . Man vil ikke gå glipp av den moroa man kan ha før skolestart . Når man da slipper katten ut av sekken , og sammenkomster uten sperre i parker og ellers ikke har noen konsekvenser , drar man med seg feile holdninger ut i resten av samfunnet . At det nå ble store smittetall innen de yngre gruppene burde ikke være en overraskelse for noen . Når man har hatt mange nærkontakter i forbindelse med disse sammenkomstene , vil jo pågangen på testing øke radikalt , det sier seg selv. Mange tester seg , selv uten symptomer . Smittesporing vil da bli en umulig oppgave i mange kommuner .

Mange leser seg ikke opp på gjeldene regler lenger , det gir uteliv og arrangementer med egne smitteverns regler og tiltak en vanskelig oppgave . Holdningene de tar med seg rundt gir mange en umulig oppgave og håndtere . Når man arrangerer festivaler i nærområder hvor det meste er fritt frem utenfor gjerdene der ting er satt i system , blir det vanskelig . Når man huser feks 500 på ett arrangement med kohorter , smittevern og koronapass , ser det håpløst ut når det står 1000 på utsiden uten sperre , fri flyt av alkohol og nærkontakter .

Nå er man kommet i en situasjon hvor vaksine blir prioritert foran testing og smittesporing . Ting begynner og bli uoversiktlig dessverre . Dette fører til utsettelser gang på gang når det gjelder de forskjellige trinn i den nå berømte gjenåpningen av samfunnet . 500 000 av ungdom over 18 år er ikke vaksinerte enda . Mange av de prioriterer verken smittevern eller vaksinering dessverre , da det har sneket seg inn en overbevisning at man ikke blir syke av dette i ung alder . Mange er lei av tiltak , det er jo forståelig . Man sitter omtrent med munnbind på når man skal se en fotballkamp fra England på en sportspub i byen , mens tv bildene viser 30 000 på tribunene uten meter regler og annen sperre . Klart man syns det blir feil alt da.

Nå er det lansert av regjering og helse myndigheter at man prioriterer vaksine foran testing . Mange uteblir fra vaksinering og mange melder seg ikke på timene sine . Vaksine motstandere fins , det er ikke til og unngå og man må respektere det . Alle andre som ikke har noen spesielle motforestillinger mot vaksinering , bør benytte mulighetene nå syns jeg . Er man i tvil om man er syk eller ei , bør jo man teste seg først , før man tar vaksinen . Nå kan 16 og 17 åringer benytte seg av drop in vaksinering fra lørdag 28 august

Danmark velger nå gjenåpning av samfunnet , fra 10 september . De vil forholde seg til helseloven som ikke gir grunnlag for restriksjoner når man ikke lenger ser covid-19 som samfunnskritisk lenger . Da vil de i den forbindelse fjerne alle restriksjoner opplyser det danske helsedepartementet .De anser epidemien som under kontroll da de har rekord høye vaksinasjons tall og lite press på sykehus og helsevesen . Så gjenstår det og se hva vi ender opp med her til lands . Foreløpig umulig og si , selv om det omtalte trinn 4 foreløpig ikke er utsatt lenger enn sist de bestemte seg. Det vil ikke bli ytterligere innstramninger for barn og unge , annet enn lokalt i en del kommuner hvor noen skoler er havnet på gult .

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg