Full fart i Norges parker , trist at nesten all respekt er helt borte

Mange parker og badeplasser blir invadert av fest stemte mennesker , i alle aldre . Sol og varme gjør at mange mister sperren , og lar Høie være Høie , Nakstad være Nakstad og gir blaffen i deres regler og formaninger , og kaster seg ut i uhemmet festing og moro . Jeg skjønner folk , jeg forstår alt dette , folk er lei , lei av nyheter om korona hver dag , lei trynet på de som står og formaner om dette hver eneste dag , lei oppsummering om smitte tall , 40 der og 60 der, 100 her , utbrudd både her og der , karantener , munnbind , ja går man på bussen og ha glemt munnbind , ja da ser de andre på bussen på deg som en forbryter. Å gud !!! hun eller han hadde ikke munnbind på seg ! skandale .

Nå man samtidig er lei , er det en fordel at man ikke mister helt sperren syns jeg , da vil en større gjenåpning av samfunnet bli enda mer utsatt , det ser vi i andre land og byer i Norge. Utbrudd i Hammerfest , forårsaket av politi folk på bursdags feiring på ett utested av alle ting, gjør at hele samfunnet der oppe er rammet . Det viser at politi er mennesker de og , at det kan glippe for noen og enhver , som med vår egen statsminister .Kristiansand er stengt ned igjen , russ og andre ungdommer har tatt seg ut , og smitten kommer hjem til de respektive , sånn er det, ikke uventet , trønderne som var skikkelig god en stund , har nå fått smake at folk er lei , utbrudd er en følge av fest og moro og nye restriksjoner er innført . Det er det som er så jævlig kjipt , det er forbudt og leve , det er forbudt og ha det moro , man klikker snart av formaninger og restriksjoner , spesielt de yngre . De har behov for kontakt , de vil ikke gå glipp av ungdommen sin , fest og moro med venner , ting som alle andre har kunnet gjort før de ble gammel nok , der fins ingen tilbud , mange havner på McDonalds og blir jaget av politiet, jeg skjønner de 100% , vi har vært der selv .

I Bergen har smittetall gått kraftig ned . Slike nyheter skulle kansje ikke vært sluppet ut . Det bare gjør at folk mister helt sperren og gir blaffen dessverre , selv om jeg er den første til og forstå de . Nå er det faktisk mulig og ta en pils på byen utesteder uten spiseplikt og helt frem til 24.00 , jeg sier helt frem til 24.00 siden det er lenge siden .Nå slipper man og bli tvunget til og kjøpe kalde hot dog , suppe og annet fjas når man skal ha seg en øl , det meste av den maten man ble påtvunget gikk stort sett i søppelet , helt meningsløst og slikt matsvinn i en verden med problemer er i mot alt man står for og tror på . En regel som kun ett par i regjeringen skjønte noe av , resten hadde ikke peiling . Det er bevist at de ikke får med seg sine egne regler , eller hvordan man skal tolke de , for flere politikere har trakket uti med begge beina. Jeg skjønner de og jeg. Men da må man også forstå den vanlige man i gaten , at han heller ikke får med seg alt , det er nye ting fra dag til dag , uke til uke , hele bransjer sliter med og få med seg alt .Vi har selv hatt smitte på jobben , men pga gode smitteverns rutiner ble det kun berørt av ett par personer . Det viser at man har gode rutiner på våre arbeidsplasser .

 

Når alt dette er nevnt , vil jeg bare håpe at folk ikke sporer helt av nå. Faren er der , og da frykter jeg at den varslede gjenåpning fra trinn til trinn vil stoppe opp underveis dessverre . Det er mange hardt prøvede bransjer som ikke tåler mer restriksjoner , det er ikke og legge under en stol .Man vil vel ikke ha stengt ned igjen muligheten for og få seg en øl på byen når sommeren gjør sitt inntog ?
Når man ser bilder fra Nygårdsparken i Bergen med 800 mennesker samlet natt til 29 mai , uten sperre og godt i farten utover natten blir man bekymret i mange samfunnslag , det sier seg selv . Her må politiet gi opp , vanlige regler som forbud og nyte alkohol  på offentlig sted ,forbud mot og urinere på offentlig sted eller i andre sine hager blir man ikke straffet for . Når man før var uheldig og bli tissetrengt på vei feks  over puddefjordsbroen etter en tur på byen og slengte snabben ut i krise , varte det ikke lenge før onkel ga deg bøter som svei . Nå når nesten alt er regler , er disse tingene blitt fritt frem ironisk nok . Politiet har uttalt at man kan ikke bare straffe noen , da må man ta alle 800 og det er faktisk ikke mulig for dem .

Mange frykter at disse store ansamlingene av folk i parker osv , vil sette oss kraftig tilbake i en prosess som er på riktig vei. Dette frister siden reglene om besøk hjemme er strenge , og uteliv ikke kan tilby noe særlig moro og nattåpent med musikk. . Lørdagskvelden som nærmer seg , med 20 grader vil sikkert samle enda flere . Man kan sikkert ikke stoppe dette , nærmest umulig , man må bare be hver enkelt om og bruke hodet litt , og ha litt tålmodighet enda , slik at man kan kan gå lysere tider i møte for alle . Mange bransjer trenger at folk holder litt igjen enda , inklusiv min , som omhandler konserter ,kultur og uteliv. Vil det ikke være bedre og få åpne enda mer ? Og kunne leve mer normalt ? Kunne gå ut på byen til 03.00 ?
Klarer man det, holde ut litt til  ,da vil vi få oppleve konserter sammen , en dans sammen , ett natteliv sammen , en fotball kamp med fulle tribuner , ja i det hele tatt. Jeg vet det er vanskelig når man har hatt dette snart 15 måneder . Jeg håper og ber folk prøve i allefall . Man kan og slutte og grise så jævlig når man holder på , at man er lei pandemi betyr ikke at våre parker skal se ut som bossfyllingen i Rådalen , er forresten mer orden der , er kansje noen MDG sympatisører tilstede her og ?. Jeg syns i allefall at respekt for byen og omgivelsene bør kunne gå foran alt. Måtte dette jævlige viruset forsvinne en gang for alle . Jeg er lei jeg og , men vet at med og holde litt igjen , vil man få betalt for det i form av en bedre hverdag i fremtiden og som bilde under her illustrerer , fulle hus og moro .

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg