Horneland leder Brann i cup kamp mot Bjarg

Nok en trener måtte gå fra jobben i Brann . Det har nok  alle fått med seg . Meningene er mange og delte uten at jeg skal starte en diskusjon på om det var rett eller galt at han måtte gå , eller om flere burde gå i samme slengen .Det er mange kritiske røster om det som skjer i Brann , og ikke uventet slik det ser ut nå i klubben . Jeg legger bare ut hva de faktiske forhold er nå .Engasjementet rundt Brann er alltid stort , synd at mange av de som roper høyest , ikke går på kampene .

Styret i Brann har avsatt Kåre Ingebrigtsen som trener pga manglende resultater ifølge styret . ett år etter han fikk jobben . Brann styrer mot nedrykk etter Kåre ble ansatt . Kun 5 seire , 10 uavgjort og 16 tap har klubben med Kåre bak roret .Ligger nå på direkte nedrykk med kun en seier denne sesongen . Det er de harde fakta . Forklaringene er det mange av , for tynn stall , spillerne er ikke gode nok til den fotball vi vil ha , formasjons endringer fra kamp til kamp , bytter både bak og fremme fra kamp til kamp , har ikke satt ett lag i hele år , stallen ble slanket vel mye i løpet av vinteren ( det var han med på selv ) . Sto uten sportsjef i flere måneder , dårlig ledelse osv osv . Listen er lang med forklaringer eller bortforklaringer og mye er det sikkert hold i ,men for klubben og laget sin del er det faktisk alvorlig nå .

Styret i Brann vil med og sparke Kåre , prøve og redde plassen i eliteserien . Argumentene er at det det blir dyrere og rykke ned enn og ansatte ny trener . Man vil heller ikke kunne utvikle unge lokale spillere slik intensjonen er i en lavere divisjon . Det vil i såfall ta mye lengre tid og økonomi spiller inn her og , spillere blir ikke skolert på høyt nok nivå i Obos. Jeg er tilbøyelig til og være enig i at og redde plassen er det viktigste nå . Noen sier at Brann har godt av en tur ned i divisjonene , men slik er ikke livet . Det vil være katastrofe for klubben , ja for spillerne  ,for økonomi og utvikling av spillere . Så lenge det er ett håp om og redde plassen , så må man forsøke det nå , det er det viktigste . Man må samle seg om laget og støtte gutta utpå der som nå har det fryktelig vanskelig slik ting har utartet seg . Det må være altoverskyggende slik det nå ligger an . Så får det heller komme oppvask og møter og hva det måtte være når sesongen er over . STØTT LAGET NÅ !!!.

 

Horneland er altså mannen som leder Brann i den første kampen etter Kåre gikk , mot Bjarg i cupen . Flere trenere er lansert som mulige kandidater til og overta jobben til Kåre . Horneland er en av de , spørsmålet er om han vil , han har selv vært sparket og måtte gjennom ydmykende presse konferanser , noe han slett ikke lengter tilbake til . Han trives nok mer i den anonyme rollen som assistent uten og måtte ta hele ansvaret , skjønt man skal aldri si aldri . En annen kjenning som er nevnt er Eirik Bakke , som kjenner klubben godt og kan være med og berge plassen på ett kortsiktig engasjement , han vil ikke bli det dyreste valget . Rekdal er nevnt , men neppe aktuell ,alt handler om penger , Morten Røssland er nevnt , sistnevnte neppe aktuell hvis Brann må bli kyniske resten av sesongen , det må de nok hvis plassen skal berges , slik taktikk evner ikke Røssland . Den gladfotballen vi ønsker oss , må nok stå på vent til neste sesong hvis plassen skal reddes . Kåre er beviset på at laget ikke evner den type offensiv fotball enda . Målsetningen om og spille denne type fotball skal fortsatt være der , men PLASSEN MÅ REDDES FØRST , er budskapet . Flere danske navn er nevnt , ikke uten grunn når man har ansatt en dansk sportsjef som kansje ikke har det store innblikket i norsk fotball , men mer orientert om hva som skjer i Danmark . Tom Nordlie sitt navn kom opp , det gjorde meg veldig kvalm og tror neppe han får sette sine bein på stadion , da hadde jeg steilet kraftig .

Det er dessverre krise i klubben , det er trist og det har mange årsaker . Alt kan ikke løses på en gang , men og støtte gutta som skal løpe ut på gressmatten kan vi og må vi gjøre til siste slutt . Det fortjener de , og vi er alle tjent med at Brann holder plassen i eliteserien , noe annet forstår jeg ikke . Det ser mørkt ut , men det er mulig med støtte ,og en ny trener i tillegg til noen forsterkninger , ikke minst en spiss  . Kåre er vekk , det toget er gått , trist men er historie , lite vi kan gjøre med det , avgjørelsen er tatt .en løsning 99% av alle klubber velger når tabellen ser mørk ut . Ny trener må få støtte , sammen med laget skal vi ha en liten mulighet til og overleve .

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg