Jack’s Country korona stengt over ett år , og nå motarbeidet .

Byarkitekten og byantikvaren vil ha fjernet deler av Zachens eksteriør , det handler om noen skilt og fastmonterte gjerder . Disse må ettersigende fjernes da bygningene på Zachariasbryggen og på Bryggen skal være tilpasset det autentiske eksteriør  bygningene en gang var , er byantikvaren sin anbefaling.

Dette kommer opp nå , midt i en pandemi hvor man har kjempet for levebrødet og for Jack’s Country Saloon sin del , stengt i over ett år pga korona restriksjoner . Man har jo begynt og se lyset i tunnelen når det gjelder korona regler og påbud eller forbud ,med nå trinnvis gjenåpning , og da en mulighet for og åpne Jack’s igjen kansje i august eller september . Da kommer dette som ett slag i trynet , på en hardt prøvet gjeng av arbeidstakere som har vært uten jobb og inntekter de vanligvis har grunnet korona regler , nedstengninger og permitteringer . Skal man altså straffes atter en gang ? Har man noe populært så skal det ødelegges virker det som .

Det er i første rekke uteserveringen dette handler om , det er den vitale delen av driften på hele bygget . Det er den som gjør det mulig og drive der og opprettholde arbeidsplassene . Dette kommunen nå holder med på, setter hundrevis av arbeidsplasser i fare , arbeidsplasser som har vært utsatt for korona regler og nedstengninger gang på gang under pandemien .Nå skal man altså kjøre over dette uten og blunke ? Er nesten ikke til og tro . Timingen på sakene her er jo helt malplassert i tillegg .

Gjerdene er fast montert , det er best når det gjelder sikkerhet uten tvil . Man skjermer da gjestene som sitter innenfor , og man skjermer folkene som blir stående i kø utenfor , for det er nettopp køer som oppstår på ett sånt stort hus ,  spesielt nå under pandemien når alle gjestene må være innenfor dørene før kl 24.00 for og kunne få servering . Og fjerne gjerdene og eventuelt erstatte de med noen tau ordninger vil være som katastrofe og regne , og vil i allefall ikke gavne sikkerheten eller korona restriksjonene. Uteserveringen på Jack’s er i bruk nå , selv om selve Jack’s er stengt, frem til reglene om sosial avstand blir myket opp. Skal man nå få ødelagt denne plassen og etter så lang tid med elendighet og arbeidsplasser i fare ? Da vil vi regne det som ett overgrep og slettes ikke noe man er nødt til og gjøre fra kommunen og byrådet sin side . Her må likhet for loven være det altoverskyggende .

Likhet for loven er prinsippet og at alle har krav på samme behandling av offentlige myndigheter. Likhet for loven er menneskerett. Når kommunen setter opp fastmonterte gjerder rundt mathallen på uteserveringene der uten noen søknader , men bare satt opp akseptert og godtatt , kan man lure på om likhet for loven er inne i bildet her . Skal det altså være lov og og ta fra oss vårt levebrød mens naboen ikke blir berørt av noe . At flere andre aktører rundt i byen har fått bruke areal som ellers aldri har vært diskutert om og få lov til og bruke , som i Neumannsgaten feks ,hvor kino har fått bevilling mens andre har fått nei pga kinodriften ? Hallo ? Noen har fått nei til uteareal pga ett buss stopp , som ikke er i bruk engang . Er det mulig ? Mens Bryggen feks  har fått doblet sitt uteserverings areal . Hva med oss ? Skulle man ikke heller få hjelp etter over ett år med redusert drift enn og bli motarbeidet ? Er jo helt utrolig dette som skjer .

Fastmonterte gjerder skal altså fjernes , erstattes med tau løsninger eller flyttbare moduler , det vil jo gå på sikkerheten løs på ett sånt stort bygg . Ikke vil det se bedre ut heller hvis det er det som er intensjonen . Når det gjelder skiltreklame skal det ikke være lys på utenfor Jack’s , det må tones ned og skiltene må gjøres mye mindre , det kalles lys forurensing , samme gjelder for Olivia , naboen vår. Hva all verden er det for ett opplegg ? Baker Brun som holdt til der før i tiden hadde like stort skilt og samme belysning i 25 år ? Samme skilt som Knut Skurtveit har på selveste Bryggen . Er det mulig med ett sånt flisespikkeri ? Er jo ikke Times Square i New York vi snakker om her , med millioner av kilowatt og neonlys , dette man har her på huset lyser knapt ut på gaten . Det er særdeles skuffende at man setter i gang dette midt i en vanskelig tid , en tid man burde verne om de næringsdrivende og arbeidsplassene . Her må noen i byrådet sette foten ned og gi oss en sjanse , det fortjener vi etter alt vi har vært utsatt for. Noe annet er uforståelig .

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg