Man ser lysere på fremtiden i uteliv og kultur

Det er jo positive ting som nå skjer når det gjelder regler og vedtak rundt pandemi problematikken i disse dager . Selv om vi ikke må glemme at vi fortsatt står i en pandemi , åpnes nå samfunnet mer og mer opp . Dette gleder i allefall oss som jobber og driver i de mest utsatte bransjene og har måtte tilpasse oss en helt ny hverdag i over ett år under svært skjerpede lover og åpningstider , i tillegg til og bli totalt stengt ned til tider .

Trinn 3 i gjenåpningsplanen er i gang :
Kultur kan glede seg over lettelser på antall begrensninger på personer man har lov og slippe inn på de respektive arrangement . Helt optimalt er det nok ikke , men det går rette veien og ser lysere ut enn på lenge

Privat kan man nå holde bryllup med opp til 100 personer , eller på andre private arrangement . Det er en betydelig lettelse som kan redde nevnte bryllup , konfirmasjoner , bursdager og lignende .

Utelivet har fått tilbake sine normale åpningstider ( noen steder har ennå noe strengere tiltak lokalt) , og jeg snakker da om Bergen som nå har fått tilbake skjenking til 02.30 og alle må være ute før 03.00. Denne åpningstiden har vi ikke hatt siden august i fjor , bortsett fra ett par drypp i oktober . Utenom det har vi enten vært stengt helt ned , eller redusert skjenketid til 22.00 .

Selv om det nå er mulig og få servering til 02.30 er det fremdeles en del ting man må forholde seg til når det gjelder regler og påbud/forbud ..
1. Man kan ikke slippe inn gjester på ett utested etter kl 24.00 .
De som allerede er ankommet ett utested før kl 24.00 , kan få servering
til 02.30 . Dette for og unngå for stor mobilitet blant folk , at man ikke
vandrer fra det ene utestedet til det andre , men holder seg i stor
utstrekning på ett sted.
Det er lurt og være tidlig ute for og unngå kø , kommer man etter
23.00 feks , kan man risikere og ikke komme inn pga køer.
Kø er heller ikke det lureste og oppholde seg i når det er pandemi .
2. Man må registrere seg med navn og mobilnummer for og kunne
komme inn .
3. Det er fremdeles gjeldene avstands regler og krav om og holde avstand
til andre gjester . Kohort osv fungerer i praksis her.
4. Man må få all alkohol bordservert . Der fins app løsninger de fleste
steder hvor man enkelt kan bestille det man ønsker fra mobilen sin .
For noen er dette ikke like enkelt , det vet vi , men ved og kontakte
personalet får man hjelp .

Vi i utelivsbransjen ser nå mye lysere på fremtiden når man nå har fått tilbake våre ordinære skjenketider . Vi ser at man går mer og mer mot normalen . Smittetall for Bergen sitt vedkommende er veldig lave og vitner om at vi har vært flinke her i byen . Pandemien er ikke over , det må vi legge til her , men de gjeldene reglene kan man tilpasse seg, slik at man faktisk har friheten til og ta seg en tur på byen , det må være det viktigste og positive i dette .. Kansje om 2-3 uker så innfører de trinn 4 som gir oss enda mer friheter og vi er som sagt langt større optimister i våre bransjer nå , enn vi noen gang har vært under denne pandemien .Jack’s Country Saloon håper vi og få i gang igjen  til høsten hvis man får lettelser i de sosiale avstands kravene , vi vet at stedet er sårt savnet . VI HAR TROEN PÅ FREMTIDEN NÅ

Man vet at noen større utbrudd kan skje på lokale steder , men smitten er så redusert generelt i landet og flere og flere er vaksinerte nå ,slik at vi ikke tror det blir flere nasjonale nedstengninger . Vi er begynt og se lyset i tunnelen og vi gleder oss til at man snart kan gi sidemannen en klem , eller by opp til dans . Velkommen på byen i helgen . Nyt det og kos dere så godt det lar seg gjøre . Vi er på rett vei .

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg