Nye covid-19 tiltak gir skjenking på uteservering til 02.30 i Bergen

En sak jeg personlig har vært levende opptatt av og poengtert ovenfor både politikere , byrådsleder og andre innen korona regimet er synkronisering eller harmonisering mellom skjenketider ute og inne på utesteder . Jeg har hele tiden sagt at det kan umulig være smitte forebyggende  og jage folk inn kl 01.00 i trengsel og kaos for og finne plasser til gjester som kommer utenfra og skal da blandes med gjester som allerede sitter med bord inne . Dette har man da altså funnet ut nå og fattet vedtak om at skjenking blir lik både ute og inne . Dette er også i tråd med Nakstad og FHI sine anbefalinger , at man og oppholder seg mest utendørs , det er best når det gjelder og unngå smitteoverføring .Fantastisk må vi si , og vil lette en tung bør for utelivet som har måtte håndtere dette problemet i en vanskelig tid med restriksjoner .

Men en del andre regler må vi nå forholde oss til , så alt er ikke fritt frem .Ut september  første omgang vil følgende gjelde , ikke som påbud , men som anbefalinger  :
1. Servering like lenge ute som inne , under gjeldene skjenketider , for Bergen sin del , 02.30
2. Munnbind krav på både ansatte og gjester når man beveger seg i lokalet , og ellers hvis man ikke kan holde 1 meters avstand .
3. Alle gjester må vise gyldig ID og må registrere seg med navn og mobil nummer når man ankommer utested , serverings sted , kafe eller kantine .
4. Lydnivået må være på ett slikt nivå at man kan snakke sammen normalt på en meters avstand , det vil si lavere volum enn det de fleste opererer med nå. .
5. Pålagt bordservering av alkohol gjelder fortsatt.
6. Ingen slipper inn etter 24.00 . De som allerede er ankommet og fått plass før 24.00 , kan kjøpe og handle frem til 02.30

Dette gjelder uteliv , alle serverings steder , kafeer , kantiner osv . 7. I tillegg kommer regel om kun 2 besøkende pr dag på sykehjem , ikke flere enn 10 pers kan samles privat , med unntak av fullvaksinerte , de kommer utenom. 8.Anbefaler at arbeidsgiver og legge til rette for hjemmekontor for ansatte som er avhengig av kollektivtransport. 9.Anbefales at man bruker munnbind overalt der det ikke kan holdes 1 m avstand .10. De vil at universitetet , høyskolene , fagskolene , folkehøyskolene og andre som driver høyere utdanning bare brukere annenhver sete under forelesning. I tillegg bruke munnbind i felles områder .

Det er kun snakk om  anbefalinger her , ikke påbud  , unntaket er nasjonale regler som krever pålagt bordservering av alkohol  og at man ikke kan slippe inn gjester på utesteder etter kl 24.00 , de reglene er påbud.

Jeg drar ett lite tankekors på slutten her . Man ser at de fleste som blir smittet nå , eller sprer smitte er den yngre generasjon . Aldersgruppene mellom 20 og 39 er gjengangere . Jeg har sagt før , og sier det igjen , at vaksine strategien bommet veldig nå man var ferdig med risikogruppene . Etter risikogruppene var vaksinert , burde alders gruppene mellom 20 til 39 vært prioritert . Det ser vi helt klart nå . Det er gruppene med størst mobilitet , mest kontaktsøkende , større kontakt flate , ofte på reiser rundt i Norge eller til utlandet . De er og gruppene som har minst sperre ovenfor tiltak har det vist seg .I tillegg har smitten spredd seg til yngre søsken , de mellom 12 og 18. Hadde man vaksinert disse mye tidligere enn tilfelle er nå , kunne mye av smitte oppblomstringen som er nå vært unngått , det ser jo alle , selv om en del blir smittet vaksinert eller ei , de blir i allefall ikke nevneverdig syke og man stagger større utbrudd.

Reglene som er nevnt her trer i kraft fredag 1 sept og skal vare i første omgang ut september . Kos dere på byen i dagene fremover , ta hensyn til andre , hold avstand og registrer deg på utestedene , husk og ta med munnbind og gjør byturen til en trygg opplevelse .Har du mistanke om covid-19 ,har symptomer eller nærkontakter som har det , test deg og hold deg hjemme til test svar foreligger

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg