Pålagt bordservering av alkohol kan forsvinne.

Som jeg har vært inne på tidligere , ser ting lysere ut for uteliv og kultur , idrett har i tillegg fått mange lettelser og kan ha opptil 5000 på tribunene på fotball kamper og annen idrett kan åpne opp for mer plasser og trening .
Dette er som en følge av trinn 3 i gjenåpnings planen til Erna og hennes ekspert panel . Vi er utrolig glade for at det skjer noe positivt nå etter snart 1.5 år med strenge og vanskelige restriksjoner som har ført med seg konkurser , permitteringer og tap av arbeidsplasser . Utelivet har sågar fått tilbake sine normale åpningstider , det ser vi som veien tilbake til normalen . En god del regler følger med enda som jeg har blogget om tidligere her .

Det som nå er ett problem når det gjelder gjenåpningen , er pålagt bordservering av alkohol. Når det nå er åpnet for stående publikum på konserter osv , og økt antall man kan slippe inn etter 6 mnd med sykt strenge restriksjoner , er denne bordserveringen en klamp rundt foten . Man kan ikke bordservere stående gjester på en konsert , og det blir umulig mange steder og bordsette så mange folk , det blir i så fall ekstra kostnader med innleide bord og stoler , ekstra personell og en umulig logistikk. Det har man heller ikke råd til . Derfor ser arrangørene seg nødt til og redusere antall publikum selv om det er lov til og ha flere enn før . Inntekten på drikke er en viktig og vital del av konserter og arrangement for og komme i mål økonomisk . Og åpne for stående publikum uten og kunne servere en øl feks , er jo nærmest meningsløst .

 

I utelivet generelt er bordserverings pålegget ett problem og koster bedriftene store ekstrautgifter med personell og teknikk i form av apper osv . Bartender Stine Aspenes mener at denne pålagte regelen utsetter personalet for smitte , og man besøker og betjener mange bord og forskjellige gjester i løpet av en dag , så denne ordningen kan umulig være smitte forebyggende . Leder for verdens teateret i Tromsø , Frank Reithe mener denne reglen er totalt unødvendig . Med en oppmerket kø ordning som i butikker , på polet osv , med tilsyn , og med betjening beskyttet bak plexiglass måtte jo vært en mye bedre ordning , både for gjester og personell . At man handler selv i baren med avstand til andre , og med barkeepere beskyttet bak nevnte plexiglass må jo være beste løsningen , dette har vi i Bergen vært inne på flere ganger , men der har ikke finnes gehør hos spesielt Høie og Nakstad. Nå er de på glid .

 

Nå er det nå slik at de positive kan være på vei når det gjelder denne ordningen også , og det hilser vi meget velkommen . Denne ordningen i tillegg til meteren , er den største utfordringen man har i våre bransjer , både økonomisk og i praksis . I tillegg har man utålmodige gjester som da begynner og bevege på seg naturlig nok , når bestillingen tar tid, og mye av hensikten er da borte . Det er ikke mulig og følge med hver enkelt person på ett utested eller en på konsert til enhver tid . Men nå sier Høie at man kan lempe på denne restriksjonen , men ikke før om 2 uker og da i forbindelse med trinn 4 i gjenåpningen . Det er vi overlykkelig for , og gleder oss enormt til enda en ting som går mot normalen . Vi får bare håpe at de reiselystne som vil til utlandet og de fra utlandet som vil inn her , følger det strenge regelverket og holder seg smittefrie . Da er Norge tilnærmelsesvis  tilbake på normalen og ting går rette veien . Vi fortjener det nå .

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg