Pålagt bordservering av alkohol kan forsvinne.

Som jeg har vært inne på tidligere , ser ting lysere ut for uteliv og kultur , idrett har i tillegg fått mange lettelser og kan ha opptil 5000 på tribunene på fotball kamper og annen idrett kan åpne opp for mer plasser og trening .
Dette er som en følge av trinn 3 i gjenåpnings planen til Erna og hennes ekspert panel . Vi er utrolig glade for at det skjer noe positivt nå etter snart 1.5 år med strenge og vanskelige restriksjoner som har ført med seg konkurser , permitteringer og tap av arbeidsplasser . Utelivet har sågar fått tilbake sine normale åpningstider , det ser vi som veien tilbake til normalen . En god del regler følger med enda som jeg har blogget om tidligere her .

Det som nå er ett problem når det gjelder gjenåpningen , er pålagt bordservering av alkohol. Når det nå er åpnet for stående publikum på konserter osv , og økt antall man kan slippe inn etter 6 mnd med sykt strenge restriksjoner , er denne bordserveringen en klamp rundt foten . Man kan ikke bordservere stående gjester på en konsert , og det blir umulig mange steder og bordsette så mange folk , det blir i så fall ekstra kostnader med innleide bord og stoler , ekstra personell og en umulig logistikk. Det har man heller ikke råd til . Derfor ser arrangørene seg nødt til og redusere antall publikum selv om det er lov til og ha flere enn før . Inntekten på drikke er en viktig og vital del av konserter og arrangement for og komme i mål økonomisk . Og åpne for stående publikum uten og kunne servere en øl feks , er jo nærmest meningsløst .

 

I utelivet generelt er bordserverings pålegget ett problem og koster bedriftene store ekstrautgifter med personell og teknikk i form av apper osv . Bartender Stine Aspenes mener at denne pålagte regelen utsetter personalet for smitte , og man besøker og betjener mange bord og forskjellige gjester i løpet av en dag , så denne ordningen kan umulig være smitte forebyggende . Leder for verdens teateret i Tromsø , Frank Reithe mener denne reglen er totalt unødvendig . Med en oppmerket kø ordning som i butikker , på polet osv , med tilsyn , og med betjening beskyttet bak plexiglass måtte jo vært en mye bedre ordning , både for gjester og personell . At man handler selv i baren med avstand til andre , og med barkeepere beskyttet bak nevnte plexiglass må jo være beste løsningen , dette har vi i Bergen vært inne på flere ganger , men der har ikke finnes gehør hos spesielt Høie og Nakstad. Nå er de på glid .

 

Nå er det nå slik at de positive kan være på vei når det gjelder denne ordningen også , og det hilser vi meget velkommen . Denne ordningen i tillegg til meteren , er den største utfordringen man har i våre bransjer , både økonomisk og i praksis . I tillegg har man utålmodige gjester som da begynner og bevege på seg naturlig nok , når bestillingen tar tid, og mye av hensikten er da borte . Det er ikke mulig og følge med hver enkelt person på ett utested eller en på konsert til enhver tid . Men nå sier Høie at man kan lempe på denne restriksjonen , men ikke før om 2 uker og da i forbindelse med trinn 4 i gjenåpningen . Det er vi overlykkelig for , og gleder oss enormt til enda en ting som går mot normalen . Vi får bare håpe at de reiselystne som vil til utlandet og de fra utlandet som vil inn her , følger det strenge regelverket og holder seg smittefrie . Da er Norge tilnærmelsesvis  tilbake på normalen og ting går rette veien . Vi fortjener det nå .

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg