Så du grottefesten komme Høie ?

Vi er ett hardt prøvet folkeslag , vi i våre bransjer , kultur , uteliv og reiseliv. Månedsvis med restriksjoner tærer på menneskene som er involvert i dette , som jobber med det til dagen . Meter regler , redusert drift , antibac og ikke lov til ditt eller datt. En krevende jobb og håndtere disse påleggene , men vi gjør det og vi tar kampen for og overleve , selv om det sliter vel så mye mentalt som fysisk på oss . Man går regel rett på nåler på jobb , redd for at tiltakene vi har satt igang ikke er gode nok for skjenkekontrollen, stadig angst for nye pålegg og restriksjoner , vi er faktisk i bransjer som har tatt den strengeste dugnaden , fordi der serveres alkohol . Da er risikoen for smitte størst mener Høie og hans rådgivere. Og ta turen på Ikea en lørdag med 10 000 mennesker innom dørene er ikke farlig , heller ikke overfylte busser med folk fra alle samfunnslag , folk du treffer hverken før eller siden , folk som brøyter seg vei til kassene på kjøpesentre i stor skala , folk som brøyter seg vei inn på bybane og busser , hoster og nyser , null sperre og regler er opp til enhver og holde . Det er en dobbel moral man ikke kan skyve under teppet.

 

Vi har en ny næringsminister som sier det er ingen krise i våre næringer , det er bare og tenke nytt sier Iselin Nybø . Tenk om det var så enkelt , tenk om disse politikerne som blir tildelt disse postene hadde noen form for kompetanse innen vanlig arbeid og innen våre bransjer , da hadde de skjønt at så enkelt er det ikke . Hotell næringen har tomme rom utover høsten , turistene kom aldri og kurs og konferanse bestillinger er kansellert pga korona regler , og vi snakker om tap rundt 250 millioner. Så hva skal man tenke nytt her ? Rommene står tomme , hva kan man leie ut til ? Lage dyre pensjonat og leie ut til hunder og katter ? Man kan jo spørre seg . Utelivet da ? Hva skal de tenke nytt ? Bransjen er basert på at folk kommer sammen i sosialt lag , sammenkomster , dans og eller ta ett glass øl eller vin med kjente og venner. Hvordan skal man tenke nytt her ? Det som er aktuelt på ett utested er jo nærmest forbudt nå . Krisen Iselin Nybø,  er de pålagte reglene vi har fått , den innskrenkede åpningstiden , at vi står uten kompensasjon fra 1 september selv om reglene opprettholdes . Bare der jeg jobber nå , mister omtrent halvparten jobben fra 1 sept  da høst og vinter gir for lite inntekt til og holde hodet over vannet med slike regler og dermed ikke mulig og opprettholde arbeidsplassene . Uten kompensasjon vil flere utesteder gå under . Er kun reiseliv som er lovet noe hjelp etter 1 sept. Det er tungt for meg og miste gode folk som man ikke har råd til lenger , folk som har vært med oss i lang tid . Utrolig trist..

Skjenkestopp kl 24.00 , ett tiltak Høie forsvarer enda , selv med ett økende antall fester og ulovlige sammenkomster med null kontroll , noe av det garantert umulig og drive smitte sporing i etter tid skulle det dukke opp noen som er blitt smittet. Den meget omtalte ulovlige grotte festen kunne hatt dødelig utgang , den føyer seg inn i rekken av ulovlige underground arrangementer i kjølevannet av innskrenkede tilbud til ungdom og tidlig skjenkestopp som gjør at folk foretrekker disse alternative festene og sammenkomster. Der er det null kontroll på skjenking og regler , fritt frem og smitte er bekreftet på endel av disse festene . FHI kan bekrefte det , men kan ikke bekrefte at utelivet er den største faren , der fins ingen beviser for det . Det vil si at vi stenges ned på antagelser , at våre arbeidsplasser ikke er viktige , at 200 000 som jobber innen dette er helt uvesentlige , at innspill fra byråden i Bergen og Oslo er totalt uinntressant og helt neglisjert på tv debatter osv . Byråder som legger frem bevis på økende arbeidsmengder for politi pga utstrakt og økende festing hjemme , nedsatt sikkerhet pga tapte inntekter og arbeidsplasser som står i fare . De mener skjenking er best i kontrollerte former men taler til døve ører . Med nærmest arroganse forsvarer Høie og co tiltak som kan bevises er spilt falitt. Jeg er faktisk forbanna på slike holdninger , jeg er forbanna for de bryr seg ikke om vi havner på gaten , det viktigste er tydeligvis ikke og gå tilbake på noe selv om det hadde vist seg og være det rette. Der kommer både kommunevalg og stortingsvalg i fremtiden. Hvem som har lagt inn søknad om og få våre stemmer , er i skrivende stund innlysende . Undertegnede er mentalt sliten av denne kampen , av de meningsløse tiltakene og sint på de arrogante holdningene de viser nå . Nok er nok , noen må ta til vett . Av 10611 personer som har vært smittet av korona i Norge , er 95% friskmeldte , bare så det er nevnt  .

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg