Tidenes 17 mai ?

Kan ha vært tidenes 17 mai i Bergen , iallefall når det gjelder vær og temperatur , i tillegg til ett sykt hav av mennesker i gatene . Vi i min bransje så frem til dagen med skrekk blandet fryd. Her kom det til og ta av , det visste vi. Jeg hadde en heftig 16 mai i kroppen etter tur på stadion og rett på Jacks Country Saloon etterpå for og kjøre musikk til fest stemte country fjes. Ble en skikkelig moro kveld . Verre var det da og stå opp kl 0700 og gjøre seg klar til jobb 17 mai etter 2 timer under dynen , man kan trygt si at motivasjonen ikke var helt på topp i det øyeblikket jeg steg ut av sengen. En litt kald dusj og ny trekt kaffe gjorde susen , noen skiver med min kone og det bar avgårde til Zachen , maraton dagen var i gang.

På Zachen var det og gjøre klart alt til haraballet , ekstra høytalere skulle utplasseres , alt måtte sjekkes om det virket , barene måtte være klare med ekstra glass, alt måtte være så optimalt som mulig . Betjeningen gjorde seg klar og de ble behørig informert om hva som ventet de denne dagen.

Dørene åpnet rundt 0900 , ikke det helt store innrykket med en gang , naturlig nok med det flotte været , mange fant seg heller plasser rundt i gatene for og få med seg 17 mai toget , unntaket var vårt “Taket “som det heter på Zachen , en såkalt roofgarden som alltid er populært på 17 .Mai , her var alle bord bestilt nesten allerede i fjor . Det party klare publikum begynte og gjøre sitt inntog , og ett mangfold av Dj’s gjorde seg klar til og spille på rundgang hele dagen , i tillegg til at vi og åpnet vår nye Taket Nattklubb samtidig , en sted som ligger i vår 3etg. Her ventet det og Dj’s fra øverste hylle. Etterhvert begynte det og fylles opp og dansen var igang , sjelden sett så mange på ett dansegulv kl 12 om dagen feks , helt vilt.

Når 17 mai toget nærmet seg slutten kom invasjonen, det ramlet inn med folk , køer i barene , køer på toalettet , i det hele tatt , 17 mai. Folk i godt humør , vet at ting tar tid en sånn dag , men ikke alle like tålmodig . Damene sleit i varmen , naturlig nok i bunader laget av stoff som passer bedre i 10 grader enn de 27 vi fikk på taket , tror endel ble solbrent der opp i løpet av dagen . Litt svimmel ble endel tidlig og , ett litt finere ord for full eller drita , slikt skjer en sånn dag , sier seg selv , men våre vakter fikset det veldig greit ,tok ut de som hadde fått nok etterhvert , så det gikk veldig fint for seg , tross alle menneskene. De fleste oppførte seg eksemplarisk , så dagen ble en suksess.

Denne 17 mai havnet på en fredag , dermed ble køene mil lange rundt midnatt , da kom mange til byn som de pleier en lørdagskveld , men slik var ikke denne dagen , langt fra det som er vanlig en lørdag , for inne var det fullt fra før, så de de som var sent ute måtte belage seg på lang ventetid , mange hadde fri lørdag , så antall mennesker var langt over det som er normalt en vanlig helg i byn , helt hinsides. Er 17 mai dagen før en hverdag , dabber det alltid litt av utover natten pga jobb neste dag , men det var ikke tilfelle denne gangen. Fullt kjør overalt , stemningen på topp , undertegnede jobbet 18 timer , jobben inneholdt det meste man kan gjøre i denne bransjen , jeg var i baren , jeg var ryddegutt , lyd tekniker , Dj , vakt osv, kort sagt , en helvetes dag , men moro . Takk til min venn Frank Nordstrøm som hjalp meg når det kokte på det verste. Jeg bøyer meg i støvet for ett personale som jobbet den berømte ræven av seg denne dagen , og for dørvaktene som hadde den ubehagelige jobben med utålmodige gjester. De fikk kjørt seg noe sykt .

Men først og fremst takker jeg våre gjester , som møtte frem i hopetall og gjorde dagen til en fest med sitt gode humør og engasjement. Uten dere hadde det ikke vært liv laga . Nå står snart festspill ,Bergensfest , Pinse og Tall Ship race osv osv for døren , så nye folkefester er på gang .

Vel overstått en sykt fin 17 mai .

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg