Ut på byen i Bergen ? Her er reglene mange ikke får med seg !!

Der fins både nasjonale og lokale regler . Under her kommer reglene som gjelder i Bergen til og med 1 september i første omgang . Dette legger vi ut da vi ser en klar tendens at mange ikke vet eller leser seg opp på hva man må forholde seg til når man går på byen . Dette gjelder faktisk utrolig mange .

1. Ingen adgang på utesteder etter kl 24.00 . De som har ankommet utestedet før kl 24.00 , kan benytte seg av stedets åpningstider etter 24.00. Det er lurt og komme tidlig , innslipp kan bli stanset lenge før kl 24.00 hvis utestedet er fullt . Det tar og tid og registrere gjester inn , så ha det i bakhodet når du velger og reise sent til byen i helgene.

2. Det skal brukes munnbind når man ikke sitter ved bord, når man beveger seg i lokalene eller ved toalettbesøk .Man må selv sørge for og ha munnbind med seg . Har man ikke det , kommer man heller ikke inn før munnbind er anskaffet .Denne regelen gjelder også ansatte/personell på de respektive stedene.

3. All alkohol må bestilles og bli servert på bord . Fins ulike bestillingsløsninger , men de fleste stedene har bestillings app man kan lese av på mobilen og bestille gjennom den .

4. Høyt volum på musikk og dans  er ikke lov . Volumet skal være på ett slikt nivå at man kan snakke sammen normalt på 1 meters avstand . Unntaket er offentlig arrangerte konserter med inngangsbilletter , kohorter og vaksine pass.

5. Der skal holdes 1 meters avstand til andre gjester  .

6. Alle må registrere seg ved ankomst med navn og mobilnummer !!!. De fleste stedene har en QR kode /app du kan registrere deg på , eller der fins andre løsninger  for registrering . Er man i tvil om hvordan dette foregår, får man hjelp av personale eller eventuelt vektere på jobb .

7. I Bergen kan du få servering like lenge på uteservering som du kan gjøre inne , her i byen er det da frem til 02.30 , eller hvor lenge de respektive stedene velger og holde åpent. Dette er ett ledd i smitte forebyggende tiltak som går på at det er en fordel at flest mulig holder seg ute i fri luft under pandemien .

Argumentene fra gjestene er mange når man påpeker og prøver og informere om reglene man faktisk må forholde seg til . Noen tror at man kan gjøre som man vil hvis man har korona sertifikat . Det kan man imidlertid ikke. Mange tror de er unntatt munnbind bruk ved og ha ett slikt sertifikat . Det er feil . Noen tror de har lov og være overstadig beruset når de er fullvaksinert . Det er absolutt feil , og man kan lure på hvilken vaksine man har fått når man faktisk tror slike ting. Mange tror de kan komme inn etter kl 24.00 da de har bord inne fra før på kvelden . Det er ikke lov . Har man forlatt utestedet før kl 24.00 , og kommer tilbake etter kl 24.00 , kommer man ikke inn. Har man en venn , en kjæreste som sitter inne på ett utested og venter , og du dukker opp etter kl 24.00 , så kommer man ikke inn !!! Har man en fetter eller onkel osv osv man ikke har sett på mange år som sitter og venter , så kommer man heller ikke inn etter kl 24.00 . Argumentene er mange for og komme inn etter kl 24.00 , men det er faktisk ikke lov og slippe noen som helst inn etter 24.00 , så enkelt er det . Det nytter ikke kjefte på vakter , eller personale , for det er ikke de som står bak reglene , de er pålagt og overholde reglene og tiltakene  av kommune og regjering !!!!!!

Klarer man og ha dette i bakhodet og overholder reglene når man nå skal ut på byen enten i kveld eller i dagene fremover , vil alt bli mye lettere for både andre gjester og de som er på jobb og må overholde disse utakknemlige vanskelige tiltakene.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg